Dodaj do ulubionych

Dłuuuuugi weekend!

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.04.02, 15:11
Nadciąga najdłuższy weekend w tym roku.
Co robicie w tym czasie?
Obserwuj wątek
    • robol Re: Dłuuuuugi weekend! 19.04.02, 15:16
      Gość portalu: viagrina napisał(a):

> Nadciąga najdłuższy weekend w tym roku.
      > Co robicie w tym czasie?

Poszedlby ja na pochod pierwszomajowy, ale nie wiem czy jeszcze cós takiego
      organizujo.
      • Gość: viagrina Re: Dłuuuuugi weekend! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.04.02, 15:23
        robol napisał:
        Poszedlby ja na pochod pierwszomajowy, ale nie wiem czy jeszcze cós takiego
        > organizujo.

U nas organizuja! Nawet pozostawiono takie nazwy ulic jak:
        Karl-Marx-Strasse.

Tu nie zmieniaja tak pochopnie nazw ulic i placow jak w Lesznie - na przyklad
        ulice "Komuny Paryskiej" przemianowano w Lesznie na "ul. Swietej Krolowej Jadwigi"
        • robol Re: Dłuuuuugi weekend! 19.04.02, 15:31
          Gość portalu: viagrina napisał(a):

Tu nie zmieniaja tak pochopnie nazw ulic i placow jak w Lesznie - na przyklad
          > ulice "Komuny Paryskiej" przemianowano w Lesznie na "ul. Swietej Krolowej Jadwi
          > gi"

To fakt. To bylo jedno z idiotycznych pociagniec wladz Leszna. Co wspolnego ma
          Komuna Paryska (patrz podrecznik historii: rewolucja francuska w 1789 r.) z
          komunizmem?!
          • Gość: Luk Re: Dłuuuuugi weekend! IP: *.ssss.gouv.qc.ca 19.04.02, 20:52
            Dla kogo dlugi to dlugi; dla mnie nie !! Moj dlugi weekend bedzie dopiero
            18 maja - swieto Krolowej Wiktorii ( Victoria Day ). Chyba wyskocze na urodziny
            do kumpla do Toronto. Tyle tylko, ze tych pare godzin za kolkiem nie nastraja
            mnie zanadto dobrze :))
            • Gość: viagrina Re: Dłuuuuugi weekend! Do Arka IP: ken:* / *.dip0.t-ipconnect.de 22.04.02, 10:58
              A Ty Arek, kogo bedziesz w drugiej turze wyborów wybierał na prezydenta?
              Oszusta (Jacques Chirac) czy faszyste (Jean-Marie Le Pen)?
          • sloggi Re: Dłuuuuugi weekend! 24.04.02, 08:56
            W Warszawie w miejsce placu Komuny Paryskiej powrócił pl.T.W.Wilsona - czyli
            nazwa sprzed 1951 roku. Z tym, że rodowici Warszawiacy i tak zawsze mówili, że
            jadą na pl.Wilsona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka