Gość: viagrina IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.04.02, 15:11 Nadciąga najdłuższy weekend w tym roku. Co robicie w tym czasie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robol Re: Dłuuuuugi weekend! 19.04.02, 15:16 Gość portalu: viagrina napisał(a): > Nadciąga najdłuższy weekend w tym roku. > Co robicie w tym czasie? Poszedlby ja na pochod pierwszomajowy, ale nie wiem czy jeszcze cós takiego organizujo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viagrina Re: Dłuuuuugi weekend! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.04.02, 15:23 robol napisał: Poszedlby ja na pochod pierwszomajowy, ale nie wiem czy jeszcze cós takiego > organizujo. U nas organizuja! Nawet pozostawiono takie nazwy ulic jak: Karl-Marx-Strasse. Tu nie zmieniaja tak pochopnie nazw ulic i placow jak w Lesznie - na przyklad ulice "Komuny Paryskiej" przemianowano w Lesznie na "ul. Swietej Krolowej Jadwigi" Odpowiedz Link Zgłoś
robol Re: Dłuuuuugi weekend! 19.04.02, 15:31 Gość portalu: viagrina napisał(a): Tu nie zmieniaja tak pochopnie nazw ulic i placow jak w Lesznie - na przyklad > ulice "Komuny Paryskiej" przemianowano w Lesznie na "ul. Swietej Krolowej Jadwi > gi" To fakt. To bylo jedno z idiotycznych pociagniec wladz Leszna. Co wspolnego ma Komuna Paryska (patrz podrecznik historii: rewolucja francuska w 1789 r.) z komunizmem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk Re: Dłuuuuugi weekend! IP: *.ssss.gouv.qc.ca 19.04.02, 20:52 Dla kogo dlugi to dlugi; dla mnie nie !! Moj dlugi weekend bedzie dopiero 18 maja - swieto Krolowej Wiktorii ( Victoria Day ). Chyba wyskocze na urodziny do kumpla do Toronto. Tyle tylko, ze tych pare godzin za kolkiem nie nastraja mnie zanadto dobrze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viagrina Re: Dłuuuuugi weekend! Do Arka IP: ken:* / *.dip0.t-ipconnect.de 22.04.02, 10:58 A Ty Arek, kogo bedziesz w drugiej turze wyborów wybierał na prezydenta? Oszusta (Jacques Chirac) czy faszyste (Jean-Marie Le Pen)? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Dłuuuuugi weekend! 24.04.02, 08:56 W Warszawie w miejsce placu Komuny Paryskiej powrócił pl.T.W.Wilsona - czyli nazwa sprzed 1951 roku. Z tym, że rodowici Warszawiacy i tak zawsze mówili, że jadą na pl.Wilsona. Odpowiedz Link Zgłoś