Dodaj do ulubionych

osiedle Promykowe

24.02.05, 08:47
Witam, wlasnie odebralam mieszkanie na os. Promykowym, chcialam poznac opinie
innych Promykowiczow o swoich mieszkankach..chodzi mi o to jak sie mieszka,
jak wysokie sa czynsze, czy jest osoba sprzatajaca klatki, jaka jest
kablowka, jacy sasiedzi /moze poznam swojego.../. Pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • nurich Re: osiedle Promykowe 02.03.05, 17:35
      Ja też się niedawno wprowadziłam na Promykowe. Mamy kawalerkę, ogólnie wszystko
      tak jak miało być, terminów dotrzymali. w mieszkaniu kilka wad ale juz nam się
      nie chciało za kierownikem budowy biegać i mąż wszystko sam dopracował.
      Najbardziej wkurzył mnie brak pokrywy górnej na kuchence gazowej, czy wszędzie
      śa takie kuchanki Mora bez tych pokryw? Poza tym fajnie, cicho i przyjemnie,
      ale sąsiadów jeszcze malutko i nie znam nikogo. Z którego jesteś bloku?
      • asitaa Re: osiedle Promykowe 03.03.05, 11:13
        Czesc:) bardzo mi milo Promykowiczko,dzieki za pare slow informacji.ja mieszkam
        w 6 a Ty? Wprowadzilam sie dopiero wczoraj, pierwsza nocka nieprzespana z
        wrazenia...ja tez specjalnie nie narzekam, pare niedociagniec ale w sumie OK. Z
        kuchenki zrezygnowalismy wiec nie wiem jaka masz ale nie wiem jak u Was ale ja
        nie mam pieca grzewczego zabezpieczonego od dolu, wszystkie wnetrznosci na
        wierzchu..tez nie bardzo mi sie to podoba, chyba to jakos na wlasna reke
        zabezpiecze.najgorzej dzis rano z dojazdem do pracy do poznania...przeraza mnie
        to troche ale ogolnie bardzo sie ciesze. Milego mieszkanka.pozdrowionka.
        • jgranos Re: osiedle Promykowe 07.03.05, 15:40
          Witaj i jak udało się dojechać?
          My jeździmy samochodem
          drogą obok Malty
          Jacek:-)
          • asitaa Re: osiedle Promykowe 08.03.05, 08:45
            Ja niestety autobusem, nie oplaca mi sie...samochod stoi pod blokiem...i to
            jest w tym wszystkim najgorsze ale moze to kwestia przyzwyczajenia...
            Asia
    • kontis Re: osiedle Promykowe 09.03.05, 10:42
      witam,
      osiedle wydaje się być spokojne, mieszkam tam od 2 tygodni.
      fatalna jest jednak droga dojazdowa- straszne dziury (na szczęście jest
      alernatywna)
      mam pytanie o kablówkę i internet. jaki operator i ewentualnie nr telefonu
      pozdr
      • nurich Re: osiedle Promykowe 09.03.05, 11:35
        A może bysmy tak załozyli jakies specjalne forum dla promykowiczów?
        • promykowicz Re: osiedle Promykowe 09.03.05, 16:21
          je za zalozeniem takiego forum!

Witam wszystkich tez mieszkam na Promykowym i jak narazie jestem bardzo
          zadowolony - mile sasiedztwo, cisza, spokoj, no... tylko te wiertarki od czasu
          do czasu:)

Pozdrawiam wszystkich Promykowiczow
          Do zobaczenia na Promykowym:)
          • nurich Re: osiedle Promykowe 09.03.05, 17:40
            a więc zapraszam na forum dla promykowiczów:
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=27165
            przekażcie wszystkim
      • asitaa Re: osiedle Promykowe 10.03.05, 12:24
        Aaa to prawda...rzeczywiscie jest spokojnie, poczekajmy az sie wszyscy
        lokatorzy rozmieszcza ;) a droga.. masz racje, jest fatalna, ten najgorszy
        odcinek od ul. Slonecznej nie nalezy juz do Agrobexu wiec prawdopodobnie tak
        zostanie, chyba ze mieszkancy na wlasna reke go naprawią. Ja kablowke mam z
        City Net, siedziba na Gronowej /przy Piotrze i Pawle/ w Poznaniu, wzielam
        najwiekszy pakiet i jest OK, przylaczenie kosztuje 250 /glowne/ a dodatkowe
        rozgalezienia 120, abonament 37/miesiac i podlaczyli to w ciagu 2 dni, netu
        niestety nie mam...pozdro
        • tomekdp Re: osiedle Promykowe - droga 10.03.05, 15:26
          Witam bliższych i dalszych sąsiadów - więcej napisałem już na właściwym
          forum... Wątek drogi...

> Aaa to prawda...rzeczywiscie jest spokojnie, poczekajmy az sie wszyscy
          > lokatorzy rozmieszcza ;) a droga.. masz racje, jest fatalna, ten najgorszy
          > odcinek od ul. Slonecznej nie nalezy juz do Agrobexu wiec prawdopodobnie tak
          > zostanie,

Mieszkam na "wlaściwej" Promykowej i tu z kolei wjazd od str. ul. Kornickiej
          (tam gdzie stoją drogowskazy) jest dramatyczny. Po betonowych płytach nie da
          się już jechać i trzeba uderzać w następną przecznicę. Podobnież Agrobex ma się
          dogadać z gminą i coś z tym fantem zrobić... Mogą liczyć na moje wsparcie (a
          potem wdzięczność ;-)

Pozdrawiam i do zobaczenia (mam nadzieję regularnego) na własciwym forum. A
          potem może i w realu...

T.
          • asitaa Re: osiedle Promykowe - droga 11.03.05, 08:50
            Acha czyli Ty jestes z tych pierwszych blokow...ale od naszej strony droga jest
            bardzo podobna - jechalam Wasza ale u nas do tego jest to jeszcze droga
            dojazdowa calego ciezkiego sprzetu na teren budowy domkow,poprostu masakra,
            rozkopane wszystko,dziura na dziurze - zawieszenie juz nie daje rady...Ja tez
            bede walczyc o te drogi wiec mozemy protestowac razem ;) P.S. Sprobuj wskoczyc
            na forum Promykowiczow bo nurich je zalozyla. pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka