prezeska89 19.03.07, 17:21 Chciałam powiedziec, że to forum Leszna jest nudne. Nie zbyt duzo osob na nim pisze i nikt zazwyczaj nie rozwija postów. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hatchet01 Re: Nudne forum Leszna 19.03.07, 17:51 tez sie o tym przekonalem widocznie leszczyniacy nie maja o czym dyskutowac btw, niewiele osob z Leszna i okolic korzysta z forow, a tym bardziej z tegoz Odpowiedz Link Zgłoś
prezeska89 Re: Nudne forum Leszna 20.03.07, 16:20 No hatchet01, znasz inne leszczyńskie forum, które tętni choć troszkę bardziej życiem, niż te tutaj? :p Odpowiedz Link Zgłoś
hatchet01 Re: Nudne forum Leszna 21.03.07, 11:44 to nie wina forum, lecz mentalnosci i umiejetnosci leszczyniakow Odpowiedz Link Zgłoś
prezeska89 Re: Nudne forum Leszna 21.03.07, 16:28 No w sumie masz racje "hatchet01", troszke szkoda, bo powiem, że miasto samo w sobie jest nude, to ponadto, forum jest nudne. Hasło: "Leszno- tu chce się żyć!" jest w takim razie bezsensowne. ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
hatchet01 Re: Nudne forum Leszna 21.03.07, 23:57 na jakims forum Leszna widzialem haslo "Leszno tu chce sie ... rzygac" choc bardziej eufemistycznie, lecz nadal krytycznie i z przykroscia: "Leszno - tu chce sie wyc" Odpowiedz Link Zgłoś
lilii Re: Nudne forum Leszna 09.04.07, 18:23 moze dlatego, ze nie ma tu nic o czym można by podyskutować Odpowiedz Link Zgłoś
prezeska89 Re: Nudne forum Leszna 22.03.07, 16:27 Masz racje. Niestety w Lesznie brak atrakcji dla młodzieży. Buuu... Szkoda, strasznie mi się nudzi w tym mieście. Więc, uważam, że te hasło nie jest adekwatne do tego, co ma naprawdę miejsce w rzeczywistości. :( Odpowiedz Link Zgłoś
andil1973 Re: Nudne forum Leszna 26.03.07, 08:40 Do prezeska89. Masz rację - forum miasta Leszna jest naprawdę nudne. Może wynika to z faktu, że niewielu osobom chce się zabierać głos na forum. Myślę jednak, że nie świadczy to o tym, że w tym mieście można tylko "wyć". Jeśli zadziałamy wspólnie - może ożywimy to forum. A może także uda się coś ciekawego zorganizować w Lesznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sanszajn84 Re: Nudne forum Leszna 26.03.07, 19:01 Prezeska... jak ci sie nie podoba forum to je zmień ! a jak ci sie Leszno nie podoba to sie wyprowadz !! Byle nie do Rawicz, bo nie lubie takich omiałczonych ludzi ! Moim zdanie Leszno jest fantastycznym miastem. Jestem nim zachwycona. Nie jest zbyt duże, nie przytłacza, ale z drugiej strony nie jest małe i w brew pozorom jest tu duzo rzeczy do robienia. Macie super basen, kręgle, mozna na koniach pojezdzic. Miasto posiada swietną architekture ( która uwielbiam fotografowac ). Nocnych klubów z tego co słyszałam tez nie brakuje. Wiec czego wy ludzie jeszcze chcecie ????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
prezeska89 Re: Nudne forum Leszna 26.03.07, 20:59 Do sanszajn84. Słuchaj, każdy wyraża na forum swoje opinie, a moja o tym mieście jest taka jak już wcześniej powiedziałam. Może Tobie się Leszno podoba- ok, ale mi niestety nie i z tego co wiem, to wiele osób podziela moje zdanie. Młodzież nie ma co robić w Lesznie, a wszytkie atrakcje, które wymieniłaś owszem są, ale jak już to wiele kosztują. Powinnaś zwrócić uwagę, że nie wszystkich na to stać. Ps. Mi na przykład brakuję kina. :(( Odpowiedz Link Zgłoś
ana3000 Re: Nudne forum Leszna 03.04.07, 22:01 Gdy istniało kino wybrałam się na "Zemstę" - było nas czworo! Gdy organizowane są tanie koncerty, imprezy to bywa na nich taka publika, która nie narzeka,że nie ma co robić w Lesznie. Domeną młodych jest to, że działają, chcą coś robić, świat ich ciekawi i mają najlepszze pomysły. Dlaczefo więc wielu pisze, że dla młodych nic nie ma. Niech COŚ tworzą!. A może wolontariat. Organizacji i potrzebujących mnóstwo. Czas miło by upłynął, uśmiech na twarzach innych leszczyniaków. I może wreszcie troszkę optymistycznego spojrzenia na miejsce swojego bytowania. Odpowiedz Link Zgłoś
hatchet01 Re: Nudne forum Leszna 05.04.07, 01:52 i tu kolejny problem: otoz niewielu mlodych ludzi ruszy sie ze friko. ot, za byle co rzadaja gratyfikacji i to niemalych takich, ktorzy robia cos bezinteresownie wsrod mlodziezy uswiadczysz niewielu Odpowiedz Link Zgłoś
sanszajn84 Re: Nudne forum Leszna 09.04.07, 10:10 Ana3000 !! Brawo ! Dobrze napisane ! Ja we wolontariacie w swoim miescie przez 4 lata działałam ! Niedosyć ze pomagałam ludziom chorym to jeszcze miałam gratisowe wyjazdy na rózne wycieczki ! Zwiedziłam pół Polski za free ! Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
maly_rowerek Re: Nudne forum Leszna 22.04.07, 11:36 Leszno jest strasznie nudne, a ludzie zachowawczy. Czego brakuje w Lesznie? - kina - teatru, o operze nie wspomnę - towarzystwa fotograficznego. Ktoś, prawdopodobnie Rawiczanka, pisała, że lubi fotografować Leszno i zabytki. Prawdopodobnie robisz złe zdjęcia, bo nie masz ich gdzie skonfrontować. W Lesznie nie ma żadnego towarzystwa fotograficznego, czy innego forum. Internetowe odradzam, bo pozostaniesz na wieki na poziomie przysłowiowych jeleni na rykowisku. - brak choćby jednego klubu, baru, kawiarni, gdzie można posłuchać dobrej muzyki, a nie tylko beznadziejnego radia dla gawiedzi. - brak temu miastu atmosfery przychylnej dla ludzi chcących działać. Prowincjonalizm wychodzi z każdego zaułka. - brakuje samodzielnego urzędu miasta, bo ten, który macie, sprawia wrażenie biznesu rodzinnego o niesamowicie przerośniętych zasobach ludzkich! - basen? Jeśli myślicie o Akwawit, to jest brudny, zaniedbany, śmierdzący, wręcz tragiczny jak na dzisiejsze standardy. Drugi, przy jednej ze szkół jest w lepszym stanie ale można tam tylko popływać. - ruch drogowy. My, Polacy jeździmy ja Ukraińcy lub Rumunii. O naszym mistrzostwie za kółkiem świadczy przedostatnie miejsce w Europie. W Lesznie samochody stoją na chodnikach, gdzie obowiązuje zakaz, na byłych, rozjechanych gazonach, krzakach, ulice z zakazami, za rynkiem, chyba Zielona, miast być deptakiem jest parkingiem. Czerwone światło służy do przyśpieszenia, a nie zatrzymania pojazdu, a Policji nigdzie nie uświadczysz. To, tylko po części o brakach, których jest zdecydowanie więcej, ale pominę je. Nie ma miast doskonałych... Czym można w Lesznie się delektować? - kultura udaje się, jednak głównie niższa, typu Doda, Ich Troje itp śmieci. Biorąc pod uwagę prowincjonalizm miasta nie odróżniacie się od innych tego typu ośrodków. - pisząc o radiu mam dylemat, ponieważ z jednej strony jest ono beznadziejne, a z drugiej jest ewenementem, zresztą dla mnie kuriozalnym, na skale być może nawet kraju. Podczas pobytów w Lesznie, od czasu do czasu, słucham owego radia. Stwierdzam, że kiedyś było słabe, a dziś jest coraz słabsze. Wyraźnie słychać, nie widać, że szefostwo zrobi wszystko, by upodlić ambitnego słuchacza, a zadowolić najmniej wymagającego. Straszne są... nie może mi przejść to słowo przez klawiaturę, więc napisze w cudzysłowie "g a l e r i e". Radiowcy usiłują zadowolić swego słuchacza do tego stopnia, że robi się tam beznadziejnie słabe zdjątka, gdzie priorytetem jest ilość twarzy na zdjęciu, trup, wszelkie nieszczęście. Wiesza w ilości nawet kilkuset zdjątek!!! - co do "galerii", hitem jest coś podobnego jednej z lokalnych gazet. Również idą na ilość, a nie jakość. Może poza jednym fotografem, czy fotoreporterem. Celowo nie podaje nazw, czy nazwisk, by unikać reklamy. Jednak zdjęcia pana "S" widuje w prasie krajowej i to np "DF", a nie w jakichś tabloidach. Szkoda, że ów człowiek nie ma własnej galerii na stronie gazety. Warsztat i wspaniała narracja, prowadzą widza po meandrach wydarzenia, brawo! O ile się nie mylę pan "S" był wielokrotnie nagradzany za swoje zdjęcia. Jednak jedna jaskółka wiosny nie czyni. Żałuję tylko, że taka mało zdjęć widuję na stronie. Jestem miłośnikiem kina i sztuk wizualnych, więc proszę wybaczyć mi nadwrażliwość na ten sposób komunikacji, obrazowania. Teraz pewnie czeka mnie lincz. Zaskoczony nie będę widząc komentarze na forach wspomnianego radia i gazety. Polacy wolą krzyczeć niż uczyć się na błędach i słuchać konstruktywnej krytyki. Nie mam zamiaru nikogo obrażać. Chciałem tylko zwrócić uwagę na to, co mnie irytuje, człowieka z zewnątrz, który sporo czasu spędza w Lesznie i poznał miasto dość dobrze przez ostatnie 10 lat. Reasumując - mało ambitnie, nudno, byle jak, byle było lekko łatwo i przyjemnie. I to wydaję się być główną przyczyną tego, że to forum jest martwe. Leszczyniacy wolą się nie przemęczać, a żyją sprawami zgoła przyziemnymi, nie wychylając nosa poza miasto. No! Chyba, ze na zakupy do Poznania lub Wrocławia. Na forum będę wpadał od czasu do czasu. Pozdrawiam dziś z Leszna WSZYSTKICH Leszczynian, Leszczyniaków? Odpowiedz Link Zgłoś
mamon3 Re: Nudne forum Leszna 23.04.07, 21:10 ja tak ci radze mały rowerku nie przyjeżdżaj już tu więcej bo nie ma po co. Zresztą wytłumacz mi po co tu bywasz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sanszajn84 Re: Nudne forum Leszna 04.03.08, 15:41 Oj Rowerek..... oj oj ..... Ty chyba w Rawiczu nie byłes......... posiadam punkt odniesienia i nadal twierdze ze Leszno jest super. Co do tego ze Leszczyniacy są leniwi. Myslisz ze mieszkańcy innych miast nie sa ?? Lenistwo to chyba nasza cecha narodowa ?? ( a może sie mylę ??) Brakuje Ci kina... teatru.... a myslisz ze w Rawiczu posiadamy teatr ?? Kino jest... ale zeby dostac bilet na jakikolwiek film to trzeba zamówić z minimum tygodniowym wyprzedzeniem. Co do fotografowania. Oczywiście ze robie złe zdjęcia i nawet jeśli miałabym okazje je skonfrontować, to i tak bym tego nie zrobiła. A tak na marginesie... z tego co wiem to jest w Lesznie grupa zrzeszonych fotografów ( choć głowy za to nie dam) > Reasumując - mało ambitnie, nudno, byle jak, byle było lekko łatwo i przyjemnie Tak masz racje !! Ale u mnie jest jeszcze gorzej, wiec doceniam Leszno. Odpowiedz Link Zgłoś
sanszajn84 Re: Nudne forum Leszna 09.04.07, 10:07 Jak słysze takie głupie gadanie jak twoje to mi sie zygac chce ! Zrób coś a potem narzekaj ! Nie masz kasy to zarób !! Ja pracuje od 15 roku zycia ! Nikt mi nie dawał na moje przyjemności ! Na wszystko sobie musiałam sama zarobić ! Kina Ci brakuje ?? To widze ze na bilet Cie stac ! Wiec nie jestes taka biedna jaką z siebie robisz. Uwazasz ze atrakcje które wymianiłam wiele kosztuja: - speedrower ( niedostepny w Lesznie dla dziewczyn, ale dla chłopaków jak najbardziej) nic nie płacisz, a jak dobrze jezdzisz to jeszcze mozesz zarobić, - fotografia, wydatki niewielkie, chyba ze sie idzie na łatwizne i kupuje aparat cyfrowy :/ analog jest tani jak bilet do kina, a klisza i wywolanie to kolejne dwa bilety ! - kręgle.... niestety nie wiem jak to wyglada finansowo bo nigdy nie korzystałam. - basen: o ile dobrze sie orientuje godzina kosztuje 7 zł czyli o wiele mniej niz kino ! - dyskoteka: wstep 5-15 zł.... czyli w cenie biletu do kina ! a jak sie uda to nawet taniej ! Wiec prosze Cie.... nie pisz ze nie macie co robić ! A kino.... to ze nie ma w Lesznie kina to efekt tego ze nikt tam nie chodził Odpowiedz Link Zgłoś
cita Re: Nudne forum Leszna 03.03.08, 20:19 prezeska89 napisała: > Ps. Mi na przykład brakuję kina. :(( Mnie też brakuje kina, bardzo. Z resztą kiedy sie stąd wyprowadzałem kino jeszcze bylo (sic!), ale teraz, kiedy wróciłem .. kina brak. Nie jest moze aż tak źle, bo kino budują i to jest .. budujące. Póki co jeżdze dość regularnie do kina do Poznania, srednio raz na tydzien, raz na dwa tygodie. Jeżdze zwykle sam, wiec jakby co - moge zabrać Cie ze sobą - tak jade i tak jade, więc jeden pasażer nie zrobi mi różnicy. Jakby co gg 1461968 Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Nudne forum Leszna 26.03.07, 20:38 Zrób ten pierwszy krok i to zmień. Odpowiedz Link Zgłoś
szyw Re: Nudne forum Leszna 11.04.07, 11:30 wszystko zależy od osób piszących ;) nie widze sensu dalszego kontynuowania postu, adm or mod close that crap. Odpowiedz Link Zgłoś
cita Re: Nudne forum Leszna 03.03.08, 20:14 A moze by tak zorganizowac jakies piwno-kawowe spotkanie forumowiczów .. Zawsze będzie kolejny pretekst do dyskusji ... Odpowiedz Link Zgłoś
hatchet01 Re: Nudne forum Leszna 03.03.08, 23:07 pomysl godny pochwycenia, ale ... jak zwykle beda jakies "ale". ja jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
cita Re: Nudne forum Leszna 04.03.08, 20:30 hatchet01 napisał: > pomysl godny pochwycenia, ale ... jak zwykle beda jakies "ale". > ja jestem za! no to trzeba zacząć. Ja zaczynam dziś, póki co pije piwo na nowym fotelu w domu... ale pwiedzmy w następny wtorek .. bede pić w mieście... nawet jesli mialbym być sam - a jak ktoś sie przyłączy - zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
bies666 Re: Nudne forum Leszna 04.03.08, 23:33 Co mogę zwiedzić,zobaczyć, pokazać w lesznie mojemu 8 letniemu synowi w niedziele popołudniu?? Odpowiedz Link Zgłoś
hatchet01 Re: Nudne forum Leszna 13.04.08, 22:42 cita: Kuba czy Paweł? =] piwko - chętnie, gorzej z czasem ... Odpowiedz Link Zgłoś
cita Re: Nudne forum Leszna 15.04.08, 18:25 Kuba, a co - znamy sie? Czas, czas, czas. Ku-wa .. ja tez nie mam czsu na nic - wszytsko kwestia priorytetów. Jak są chęci to czas zawsze sie znajdzie... Jeszcze ktoś chętny? Odpowiedz Link Zgłoś
hatchet01 Re: Nudne forum Leszna 15.04.08, 23:39 cita napisał: > Kuba, a co - znamy sie? tak, znamy. SP Rydzyna, AKF ... Leszek Odpowiedz Link Zgłoś
apflacha Re: Nudne forum Leszna 18.04.08, 20:22 Proszę o pomoc!!! Szukam Firmy budowlanej (a właściwie nr telefonu)na ul. Wyszyńskiego. Przekopałem już chyba wszystkie możliwe bazy danych i nic. Chodzi mi o firmę TEMPUS czy jakoś tak. w nazwie pojawiają się też nazwiska Panów Wojtkowiaka i Jędrowiaka. proszę o pomoc na maila rudyliss@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś