hellish_monster 10.11.11, 22:00 no nie rozumiem tego pojęcia... na czym to polega...? jak tak można?! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: wolny związek 10.11.11, 22:04 ja tym bardziej nie wiem, o co chodzi czy wolny związek, to taki, gdzie się dwoje bzyka bez zobowiązań, a jak się której stronie znudzi, to se idzie, gdzie zechce? Odpowiedz Link
hellish_monster Re: wolny związek 10.11.11, 22:07 ja w ogóle nie rozumiem tego tworu pt. wolny związek... dla mnie to trochę chore... się pytam - "ale o co chodzi, że ty w wolnym związku?" odpowiedź: "mamy razem dziecko, mieszkamy razem, ślubu nie mamy, ale każde z nas może się umawiać z kim chce i robić co chce". czy to jest normalne? sorry, ja jestem popaprana, ale takie coś to dla mnie nie do pojęcia... dziwne jakieś... Odpowiedz Link
tygrysgreen Re: wolny związek 10.11.11, 22:12 nie wierzę w coś takiego zwyczajnie, każdy chciałby mieć kogoś swojego wygląda mi to na lans, bo to takie nowoczesne i wyemancypowane ale kiedyś ktoś z tego wolnego związku nie wytrzyma Odpowiedz Link
hellish_monster Re: wolny związek 10.11.11, 22:15 zapewne... i ktoś będzie kiedyś cierpiał napotykając na swej drodze taki "twór" - zapewne ta, która uwierzy w text: "ale jak kogoś poznam i się zakocham to od niej odejdę" dżizas, ludzie mnie coraz bardziej zadziwiają Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: wolny związek 10.11.11, 22:14 akurat, Kochana, pod tym względem jesteś całkowicie normalna i masz rację pod innymi możesz być popaprana, jeśli chcesz - ale tu, w tej kwestii, zgadzam się z Tobą całkowicie Odpowiedz Link
hellish_monster Re: wolny związek 10.11.11, 22:17 od razu mi lepiej, bo już myślałam, że ja jakaś zacofana Odpowiedz Link
facet699 Re: wolny związek 11.11.11, 08:46 wolne związki takie jak piszecie to rzadkość. Natomiast czy tego określenia nie stosuje się do konkubinatu? Nic partnerów formalnie nie łączy, każdy może odejść kiedy chce bo jest przecież wolny. Co do "prawdziwego" wolnego związku to rozumiem go tylko jako układ trwający wtedy jak z jakiś przyczyn nie można żyć razem Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: wolny związek 10.11.11, 22:08 właściwie to jest oksymoron, to jest wewnętrznie sprzeczne - albo związek, albo wolny... Odpowiedz Link
hellish_monster Re: wolny związek 10.11.11, 22:11 prawie to samo prawie w tym samym czasie napisałyśmy Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: wolny związek 11.11.11, 01:06 To polega na tym, ze nie ma się gdzie spieszyć. Odpowiedz Link
finka9 Re: wolny związek 11.11.11, 08:55 Wolny związek to taki w którym dwoje ludzi żyje ze sobą bez ślubu , a to o czym piszesz to związek otwarty. Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: wolny związek 11.11.11, 10:12 wczoraj to przedyskutowaliśmy dla mnie wolny to - nie mieszkamy razem, nie mamy wspólnych finansów, zasadniczo każde robi co chce, ma własne zainteresowania, znajomych ale jesteśmy wobec siebie lojalni, sypiamy tylko ze sobą i lubimy przebywać ze sobą Odpowiedz Link
stefcia41 Re: wolny związek 11.11.11, 10:14 ja mam swoją nazwę na taki związek nazywam go - higienicznym Odpowiedz Link