25.11.11, 13:42
Od jakiegoś czasu...
Śnią mi się dawne miłości. Takie sprzed dwudziestu paru lat. I miejsca i sytuacje... I te niedawne miłości też.
Bardzo realnie. Czuję wszystko to, co czułam wtedy. Czuję bicie jego serca, oddech przy moim uchu, rozmawiam, patrzę w oczy. Jest tak... prawdziwie.
A potem budzę się i nie ma tego... I jestem tak zdziwiona, jak to możliwe, że już nie ma?
Obserwuj wątek
    • tygrysgreen Re: Sny 25.11.11, 13:45
      właśnie, jak to się stało?
      a miało być tak pięknie...
    • zielonooka38 Re: Sny 25.11.11, 13:52
      mówią , że sny są odzwierciedleniem marzeń..
      może ostatnio wspominałaś, przeglądałaś zdjęcia i teraz zadziałała podświadomość wink
      • hellish_monster Re: Sny 25.11.11, 19:38
        zielonooka38 napisała:

> mówią , że sny są odzwierciedleniem marzeń..

a mi się ostatnio jeden Forumek śnił, hhihi wink
        • zielonooka38 Re: Sny 25.11.11, 20:02
          no to wizualizuj Helkawink
          • hellish_monster Re: Sny 25.11.11, 20:04
            wizualizuję cały czas, ale może być ciężko wink
            • zielonooka38 Re: Sny 25.11.11, 21:44
              hm... to może nie śnij tylko mu to powiedzwink
              • hellish_monster Re: Sny 25.11.11, 22:15
                a On wie, On wszystko wie wink
                • zielonooka38 Re: Sny 25.11.11, 22:17
                  oj Helka rozbudziłaś moja ciekawośćwink
                  to może trzeba użyć innych 'argumentów' wink
                  • hellish_monster Re: Sny 25.11.11, 22:50
                    nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee... bo lepiej by pewne sprawy pozostały na takim poziomie na jakim są. dla dobra czyjegoś wink
      • facet699 lepiej nich się nie śni 25.11.11, 21:57
        chociaż mnie się z reguły nic nie śni to ostatnio dwa razy mi się ex żona śniła. Raz to nawet nie ona tylko oglądałem album ze zdjęciami i była na nich taka miła i sympatyczna brrrrrr, aż w realu wróciłem do naszych zdjęć a tam tylko wredota spogląda. Drugi raz śniłem, że wieszała firanki a mnie łzy napłynęły do oczu, no i się obudziłem.
        lepiej nich się nie śni mi nic bo jak mi sny jeszcze dowalą to masakra
    • ane-tal Re: Sny 25.11.11, 14:04
      A może właśnie marzysz o miłości smile
      • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Sny 25.11.11, 14:11
        nie wiem, chyba przestałam marzyć

bardziej mnie ta realność snu zastanawia
        to przekonanie, że to się dzieje naprawdę
        bo czasem śnisz i dobrze wiesz, że to sen
        a tym razem jest tak realnie, tyle szczegółów...
        • ane-tal Re: Sny 25.11.11, 14:17
          Jak mi się coś śni to wszystko wyglada realnie.
        • bazyliada1 Re: Sny 25.11.11, 16:23
          Przy takiej realności snu być może niedługo zapragniesz tylko śnićsmile
          A poza tym jak w piosence:
          "Czy to świat śni się nam, czy to my się śnimy światu.."?
          • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Sny 25.11.11, 18:10
            ha! od dawna pragnę być tylko po tej drugiej stronie... może to forma snu zimowego?
            i ja właśnie na niego zapadam...
            tak sobie zwizualizowałam ostatnio, że chciałabym być Mimblą z Doliny Muminków w listopadzie...

"Nie ma nic przyjemniejszego i nic prostszego, jak czuć się wygodnie. Mimbla nie przejmowała się tymi, których spotykała i których potem nie pamiętała, nigdy nie próbowała mieszać się w ich sprawy. Przypatrywała się im i ich kłopotom z rozbawionym zdziwieniem.
            Puchowa kołdra była niebieska. Mama Muminka zbierała puch przez sześć lat; teraz kołdra leżała w pokoju gościnnym od południa, przykryta narzutą z szydełkowej koronki i czekała żeby komuś było pod nią wygodnie. Mimbla zdecydowała, że chce mieć grzałkę w nogach, wiedziała gdzie się ją w tym domu trzyma. Co piąty dzień będzie myła włosy w deszczówce. O zmierzchu będzie robić sobie małą drzemkę. A wieczorem jest ciepło w kuchni po całodziennym gotowaniu.
            Można leżeć na moście i patrzeć jak przepływa woda. Albo biegać i brodzić w czerwonych botach po mokradłach. Albo zwinąć się w kłębek i przysłuchiwać się jak deszcz pada na dach. Bardzo jest łatwo miło spędzać czas.
            Listopadowy dzień powoli dobiegał końca, zbliżał się zmierzch. Mimbla wsunęła się pod puchową kołdrę, wyciągnęła długie nogi aż kości trzasnęły i przyłożyła stopy do grzałki. Na dworze padał deszcz. Za kilka godzin będzie akurat na tyle głodna żeby zjeść ugotowaną przez Filifionkę kolację, i może będzie miała ochotę porozmawiać sobie z kimś. Na razie nic nie musiała robić, mogła pogrążyć się w otaczające ją ciepło, cały świat był jedną wielką, miękką kołdrą okrywającą Mimblę, wszystko inne pozostawało na zewnątrz. Mimbli nigdy nic się nie śniło, spała wtedy kiedy miała na to ochotę i budziła się wtedy, kiedy było warto."

Tove Jansson "Dolina Muminków w listopadzie"
            • wmiesciejakrybytramwaje Re: Sny 25.11.11, 19:25
              Mimbli nigdy nic się nie śniło, spała wtedy kiedy miała na to ochotę i budziła się wtedy, kiedy było warto... skąd ja to znam smile
    • gyubal_wahazar Re: Sny 25.11.11, 19:31
      Ni ma bata, że ni ma. Tysia sprawdzi pod wyrkiem i na pawlaczu
      • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Sny 25.11.11, 19:35
        Pawlacza też ni ma... a pod łóżkiem tylko kłaki i kurz, jak się nie zawezmę i nie poodkurzam...
        • hellish_monster Re: Sny 25.11.11, 19:37
          pzkpfw-vi-b-konigstiger napisała:

> a pod łóżkiem tylko kłaki i kurz, jak się nie zawezmę i nie poodkurzam...

fuj fuj fuj wink ostatnio z powodu braku sexu i alkoholu się wzięłam za porzadki. o masakra! wink
          • tygrysgreen Re: Sny 25.11.11, 21:07
            aaa, to tak się porządki robi? no teraz wiem czemu u mnie taki bałagan
            • hellish_monster Re: Sny 25.11.11, 22:16
              nie ma bzykania, nie ma alkoholu, to coś trzeba z nadmiarem energii zrobić! to się sprząta wink a od przyszłego tygodnia jakie inne sporty wink
              • zielonooka38 Re: Sny 25.11.11, 22:18
                to jak się rozpędzisz to może i u mnie sprzątasz?
                • bez.pokory Re: Sny 25.11.11, 22:22
                  do mnie ma blizej smile
                  też chciałam Heluśce to zaproponować...
                  smile
                  • zielonooka38 Re: Sny 25.11.11, 22:25
                    luzik wink młoda, gorąca... jak się rozpędzi to i u mnie da radę
                    • hellish_monster Re: Sny 25.11.11, 22:49
                      spoko dziewczęta. dam radę big_grin najpierw ogarnę moje okolice, a potem ruszę na południe - ale naleśniki dobre na ostro dostanę? wink
                      • flirting.shadow Re: Sny 25.11.11, 23:17
                        Naleśniki? Dzisiaj jadłem pierwszy raz od paru miesięcy smile Nie potrafię jednocześnie chorować i się odchudzać wink Ale niestety na słodko (a też miałem ochotę na jakieś ostrzejsze), bo z rzeczy nadających się do naleśników tylko ser i dżem miałem uncertain
                        • hellish_monster Re: Sny 25.11.11, 23:24
                          a mi się tęskni za naleśnikami z "Leżaków" - najlepsze na świecie były... crying
                          • flirting.shadow Re: Sny 25.11.11, 23:26
                            a co z nimi?
                            • hellish_monster Re: Sny 25.11.11, 23:29
                              "Leżaki" zamknięte. więc i naleśników niet.
                              • flirting.shadow Re: Sny 25.11.11, 23:36
                                Zamykają leżaki? To chyba uciekam już swojego pilnować wink
                                • hellish_monster Re: Sny 25.11.11, 23:39
                                  się śmiej... suspicious
                                  a tam oprócz naleśników taka dobra kawa mrożona była i piwo "bezalkoholowe" wink
                            • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Sny 25.11.11, 23:31
                              Leżaki zamkli...
                      • zielonooka38 Re: Sny 26.11.11, 12:05
                        Helak dostaniesz co sobie zażyczyszwink
                        o ile potem posprzątasz kuchnie wink
    • jejek11 Re: Sny 25.11.11, 21:32
      "wszystko nam się śni, ja Tobie a Ty mi.."
    • zielonooka38 Re: Tysia - mówisz i masz 26.11.11, 12:21
      jak na zawołanie.. czytaj i sprawdzajwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka