torado 22.08.13, 13:46 już wiem, że niektórzy chcieliby instrukcji na życie W takim i takim przypadku zrób to i to, a kiedy spotkasz kobietę/mężczyznę typu takiego to a takiego to zrób to i to. O czym jeszcze marzycie w kwestii uproszczenia sobie życia ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnimi Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 13:49 Dla mnie wszystko byłoby prostsze gdyby ludzie nie klamali Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 13:53 ja bym chciała zeby mówili wprost czego oczekują - wróżka na czole nie mam wytatułowane , Odpowiedz Link
torado Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 13:56 ame_belge34 napisała: > ja bym chciała zeby mówili wprost czego oczekują - wróżka na czole nie mam wyta > tułowane , wróżka to i może ma to wypisane na czole, ale nie każdy jest wróżką Odpowiedz Link
torado Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 13:57 ale jestem głupia ame . Źle przeczytałam Twojego posta...przepraszam Odpowiedz Link
green.amber Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 13:58 a to nie prościej wychodzić z założenia, że skoro nie mówią wprost znaczy, że nie oczekują niż zakładać, że czegoś oczekują... Odpowiedz Link
tdf-888 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:51 a ja bym chciał, żeby ludzie robili to, czego od nich oczekuję Odpowiedz Link
torado Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 15:08 tdf-888 napisał: > a ja bym chciał, żeby ludzie robili to, czego od nich oczekuję to tak jak ja . Więc bardzo na Ciebie liczę Odpowiedz Link
robert.83 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:02 Hmm... Dla kobiet: Pigułka na pozbycie się hamulców. Bez skutków ubocznych. Łykasz i jesteś niczym nieskrępowana przez 2h. Czujesz wewnętrzną potrzebę świntuszenia i mówienia bezawstydnie na co masz ochotę. Co Ty na to? Odpowiedz Link
kira_koslin Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:05 robert.83 napisał: > Hmm... > > Dla kobiet: Pigułka na pozbycie się hamulców. Bez skutków ubocznych. Łykasz i > jesteś niczym nieskrępowana przez 2h. Czujesz wewnętrzną potrzebę świntuszenia > i mówienia bezawstydnie na co masz ochotę. > > Co Ty na to? > Serio, myslisz, ze kobiecie do tego potrzebna pigułka?? Odpowiedz Link
robert.83 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:10 No wiesz... czasem tak. Mając taką pigułkę, mógłbym pokonać nawet sławny PMS . Odpowiedz Link
kira_koslin Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:17 > No wiesz... czasem tak. Na pewno...? jak masz aboslutną chemię z facetem, to taka pigułka do nieczego nie potrzebana > Mając taką pigułkę, mógłbym pokonać nawet sławny PMS . > Tja, dream on - tego nie da się pokonac Odpowiedz Link
robert.83 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:32 Mam wrażenie, że te 2 zdania są sprzeczne. A poza tym... to pierwsze zdanie to tak z autopsji czy chciejstwo? Bo ładnie brzmi, ale pogadaj z kimś, kto ma staż 20 lat+ o tej "absolutności" chemii. Odpowiedz Link
kira_koslin Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:36 > Mam wrażenie, że te 2 zdania są sprzeczne. > Nie są > A poza tym... to pierwsze zdanie to tak z autopsji czy chciejstwo? Bo ładnie br > zmi, ale pogadaj z kimś, kto ma staż 20 lat+ o tej "absolutności" chemii. > Nie wiem jakie tam kobity spotykałeś ale jak jest chemia ( to nie równa się miłość) taka pigułka nie jest potrzebna. Przynajmniej dla mnie. Odpowiedz Link
robert.83 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:56 Są . Jakie kobiety spotykałem? Miałem szczęście do kobiet (nie było ich dużo). Wszystkie dziś uważam za wspaniałe. A co do tej pigułki. Hmm. Chodzi o coś w rodzaju suplementu diety. Nie zamiast. Obok. Chemia chemią, wiemy jak jest i jak to działa. Ale czasem taki booster by nie zaszkodził. Do czego by to porównać? Wiem. Pijesz czasem drinki z wódką? Jeśli nie to i tak wiesz, że wódka nie jest jakaś sama w sobie smakowita. Ludzie ją jednak czasem (daj Boże z umiarem i okazjonalnie) stosują. Po co? Czy zabawa bez alko nie istnieje? Istnieje. Alkohol nie jest potrzebny. Ale czasem go pijemy. Nie zamiast zabawy/klimatu. Obok. Odpowiedz Link
kira_koslin Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 18:11 Ok, czaję Ale to mimo wszystko wspomaganie a ja wolę naturalność...bo jak wspomaganie to zamiast uprościć sobie życie tylko jej skomplikuję -> przestrzeganiem czasu brania Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:31 iii tam, z właściwym mężczyzną to i PMS nie ma znaczenia Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 15:26 na peemesa jest jeden sposób: święty spokój i/lub trening kick-boxingu Odpowiedz Link
torado Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:09 robert.83 napisał: > Hmm... > > Dla kobiet: Pigułka na pozbycie się hamulców. Bez skutków ubocznych. Łykasz i > jesteś niczym nieskrępowana przez 2h. Czujesz wewnętrzną potrzebę świntuszenia > i mówienia bezawstydnie na co masz ochotę. > > Co Ty na to? > a dlaczego tylko przez 2 h Odpowiedz Link
torado Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:10 a tak serio robert, to co widzisz złego w realizowaniu swoich potrzeb i nie mam na myśli tylko fizycznych ? Odpowiedz Link
robert.83 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:12 > a tak serio robert, to co widzisz złego w realizowaniu swoich potrzeb i nie mam > na myśli tylko fizycznych ? Hmm... Nic? Odpowiedz Link
torado Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:16 robert.83 napisał: > > a tak serio robert, to co widzisz złego w realizowaniu swoich potrzeb i n > ie mam > > na myśli tylko fizycznych ? > > Hmm... > Nic? > to ja Cię pytam a to jeszcze zależy, czy przy realizowaniu swoich potrzeb liczysz się z innymi... Odpowiedz Link
green.amber Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:20 robert.83 napisał: > > a tak serio robert, to co widzisz złego w realizowaniu swoich potrzeb i n > ie mam > > na myśli tylko fizycznych ? > > Hmm... > Nic? > hymmm czyżby?? a gdyby te potrzeby partnerki wykraczały poza Twą osobę?? to też nic?? Odpowiedz Link
robert.83 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:21 Może jednak się rozwinę. Nic złego w tym nie widzę. Widzę za to, że z tym bywają pewne problemy. Ludzie rezygnują czasem z tych realizacji przez konwenanse, strach, zagłuszenie pragnień/marzeń. Jako dzieciaki stawiamy śmiało pytania, marzymy itp. A później... Bywa różnie. Odpowiedz Link
torado Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:28 robert.83 napisał: > Może jednak się rozwinę. > Nic złego w tym nie widzę. Widzę za to, że z tym bywają pewne problemy. Ludzie > rezygnują czasem z tych realizacji przez konwenanse, strach, zagłuszenie pragni > eń/marzeń. > > Jako dzieciaki stawiamy śmiało pytania, marzymy itp. A później... Bywa różnie. > no właśnie robert. Dla mnie jedyną uzasadnioną przeszkodą w realizowaniu potrzeb powinno być zważanie na dobro innych, czy ich nie krzywdzę... Odpowiedz Link
robert.83 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:58 Podzielam pogląd w 100%. Zalecam jednak ostrożność. Ludzie czasem mówią, że czegoś chcą... a tak naprawdę jest inaczej. Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:14 potrzeby i my i faceci mamy podobne(tak przynajmniej zakładam) tylko jak jes spełniamy jesteśmy róznie nazywani Odpowiedz Link
torado Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:18 ame_belge34 napisała: > potrzeby i my i faceci mamy podobne(tak przynajmniej zakładam) tylko jak jes sp > ełniamy jesteśmy róznie nazywani nooo kobiety, które lubią seks to "puszczalskie", a faceci..... no u nich to normalne Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:20 nooo i gdzie tu sprawiedliwość ??? Odpowiedz Link
torado Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:23 ame_belge34 napisała: > nooo i gdzie tu sprawiedliwość ??? ame a o jakiej sprawiedliwości Ty mówisz? to stereotypy i sposób patrzenia na świat...chcesz to im ulegasz, nie chcesz to nie... Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:10 To ja poproszę to samo dla facetów byle umieli o tym mówić nie koniecznie obscenicznie Odpowiedz Link
robert.83 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 15:01 > ..byle umieli o tym mówić nie koniecznie obscenicznie A jak lubisz, żeby o tym mówili? Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 15:31 odpowiem na przykładzie : jesli widze kilku facetów rzucających niewybredne komentarze za dziewczyną / kobieta, co by jej zrobili i co gdzie wsadzili to jest to chamstwo, ktorego nie akceptuję. Jeśli zaś bedąc w zwiazku partnerzy decydują sie na konwencję używania w stosunku do siebie wurgaryzmów w łóżku to czemu nie, pod warunkiem ze oboje sie na tą konwencję zgadzają i dobrze się w niej czują. Odpowiedz Link
robert.83 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 15:42 Ale jak to jest z tymi epitetami? To chyba zanikający margines, nie? Odpowiedz Link
robert.83 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 15:43 I mam na myśli tą pierwszą opcję - chamstwo na ulicy. Żeby było jasne. Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 15:54 dobrze ze się sprostowałeś moze i to w tej chwili margines, jednak się zdarza co nie znaczy ze tenże margines ma byc akceptowalny. Odpowiedz Link
kira_koslin Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 18:20 facetom jako suplement diety to przydałaby się pigułka przypomnienia: że ma kogoś np - bo niektórym zdarza się zapominać po pigułce bezhamulcowejPPP tak czy siak wychodzi na to, że bez chemii ani rusz Odpowiedz Link
green.amber Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:04 z jednej strony takie instrukcje to się sprawdzają przy smażeniu pączków a nie w pozostałej części życia ale z drugiej strony to jesteśmy taką instrukcją, zaprogramowaną przez geny i wychowanie, i może czasem dobrze jest poszukać wyjaśnień jakie własne zachowania powodują określone efekty, zwłaszcza jesli te efekty nas nie satysfakcjonują, żeby się trochę przyłożyć i zmienić dla własnego dobra conieco, a nie czekać zaś aż nas ktoś przeczyta... Odpowiedz Link
torado Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:13 green.amber napisała: > z jednej strony takie instrukcje to się sprawdzają przy smażeniu pączków a nie > w pozostałej części życia ale z drugiej strony to jesteśmy taką instrukcją, > zaprogramowaną przez geny i wychowanie, i może czasem dobrze jest poszukać wyja > śnień jakie własne zachowania powodują określone efekty, zwłaszcza jesli te efe > kty nas nie satysfakcjonują, żeby się trochę przyłożyć i zmienić dla własnego d > obra conieco, a nie czekać zaś aż nas ktoś przeczyta... trafiłaś w sedno...tylko to każdy ma swoją indywidualną instrukcję, a jeśli nie ma, to tak jak pisze amber, po to by satysfakcjonująco żyć powinien se ją sporządzić... Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:27 No wlasnie... Najpierw musimy sami dobrze zapoznac sie z wlasna instrukcja obslugi. Czasem warto ja pozmieniac, bo niektore czynniki mogly niepoprawnie ja zformuowac... Niestety... i do nas nalezy aby prawidlowo ja pozmieniac a pozniej dzieki temu nawet komus mozemy pomoc ja odczytac Ma sie prawidlowa instrukcje - mozna dzialac Odpowiedz Link
raziel24 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:11 Aby mieć możliwości jak w pilocie replay proszę Odpowiedz Link
torado Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:20 raziel24 napisał: > Aby mieć możliwości jak w pilocie replay proszę to dam Ci radę Uwierz w reinkarnację Odpowiedz Link
green.amber Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:22 torado napisała: > raziel24 napisał: > > > Aby mieć możliwości jak w pilocie replay proszę > > to dam Ci radę Uwierz w reinkarnację a nie raczej w światy równoległe?? większe prawdopodobieństwo, że trafi na samego siebie Odpowiedz Link
torado Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:24 green.amber napisała: > torado napisała: > > > raziel24 napisał: > > > > > Aby mieć możliwości jak w pilocie replay proszę > > > > to dam Ci radę Uwierz w reinkarnację > > a nie raczej w światy równoległe?? większe prawdopodobieństwo, że trafi na same > go siebie > kurde nie wiedziałam, że istnieje coś takiego jak światy równoległe Człowiek, yyyy to jest kobieta uczy się przez całe życie Odpowiedz Link
raziel24 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:29 A ja nie wiedziałem, że istnieje coś takiego jak reinkarnacja;P nie no jakby co narodzę zapewne jako jakiś robal Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:30 torado napisała: > O czym jeszcze marzycie w kwestii uproszczenia sobie życia ? ot taka błahostka, móc cofnąć czas. Odpowiedz Link
green.amber Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:33 i co wtedy? bo było o tym parę filmów chyba... Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 15:09 green.amber napisała: > i co wtedy? wtedy bym mogła.... hmmmm... zakreślić właściwe cyfry w lotto Odpowiedz Link
raziel24 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:34 No właśnie chodzi o ten pilot niech jakiś mędrzec nad tym popracuje Odpowiedz Link
torado Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:36 witamina_b12 napisała: > torado napisała: > > > O czym jeszcze marzycie w kwestii uproszczenia sobie życia ? > > ot taka błahostka, móc cofnąć czas. to nigdy byś nie poszła do przodu, bo zawsze byłoby coś do poprawki i tak byś cofała i cofała. Bo jedne zdarzenia implikują inne... Toż to umęczyć się można Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:44 Taaaa cofnac czas..... Nie mysle o tym, od kiedy zobaczylam film "Efekt motyla", swietny, dajacy do myslenia Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:40 Kiedys sobie myslalam: dobrze by bylo jakby faceci chodzili z przypietymi karteczkami: " Jesten ten wlasciwy, Twoj jedyny, bierz mnie a nie pozalujesz". Nie tylko o partnera chodzi ale jakby tak w zyciu droga byka uslana takimi karteczkami. Jakbysmy z gory znali najlepsze wyjscie. Ale... ChoIera co to byloby za zycie! Zero niespodzianek, z gory wszystko znane. Nie byloby w tym napiecia czy smaczku Wszystko takie zmechanizowane by bylo. Dobrze, ze wszystkiego nie wiemy i sami szukamy wlasnych drog. Niekiedy wchodzimy w slepe uliczki ale w powrotnej drodze moze nas cos pozytywnego spotkac. Nigdy nic niewiadomo i dobrze. Kazda wstawiona kropka w naszym zyciu pozwoli nam kiedys ulozyc jakis obraz Odpowiedz Link
raziel24 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:44 Masz pecha bo jak znajdę lampę alladyna to wszyscy będziemy chodzić z takimi karteczkami;P Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 14:51 Nie rob tego bo czlowiek przestanie wtedy szukac... Przestana sobie ufac... Bedzie sie slepo kierowal w jedna strone. A co jak ludzie zaczna zamieniac sie tymi karteczkami ? ludzie to niezli kombinatorzy. Za jedna wartosciowsza dostana 2, no i gotowa zamiana... oraz przekwalifikowanie czlowieka Odpowiedz Link
organza7 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 16:10 Przyznam, że się pogubiłam, bo i wątek farmaceutyczny (a jestem w potrzebie)) i gry losowe, chociaż wszystko o czym pisaliście to trochę takie gry... A żeby uprościć sobie życie chciałabym tylko jednego - mówić tym samym językiem, jakim mówi człowiek mi bliski. Tylko tyle i aż tyle Odpowiedz Link
lemonniada Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 19:16 Ja tam nie wiem co to upraszczanie sobie życia...jak na razie wyłącznie je sobie komplikuję...ale szczerze powiedziawszy-przynajmniej jest wesoło potem są łzy i znów radośc moje małe zagmatwanie Odpowiedz Link
beja_81 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 20:47 ależ ono już jest proste... nie, nie ma co kombinować, bo można przekombinować Odpowiedz Link
torado Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 20:54 beja_81 napisała: > ależ ono już jest proste... > nie, nie ma co kombinować, bo można przekombinować > to jak Ty to zrobiłaś, że to Twoje takie proste, zdradź sekret plissssss Odpowiedz Link
beja_81 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 21:03 sekretów się nie zdradza każdy musi sam do tego dojść... Odpowiedz Link
torado Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 21:05 beja_81 napisała: > sekretów się nie zdradza > > każdy musi sam do tego dojść... > łeeeeetam tyle to i ja wiem Odpowiedz Link
beja_81 Re: uprościć sobie życie 22.08.13, 21:43 myślę, że gdybyśmy zamieniły się miejscami, nie wytrzymałabyś na moim miejscu Odpowiedz Link