07.04.15, 08:19
Witam, może ktoś wie i mi pomoże. Z wiosną postanowiłam się więcej ruszać i czasem chciałabym cos posłuchać i niekoniecznie muzykę. Jak "pozyskać" e- booki, gdzie są jakieś ciekawe, jak to zamontować na mp3. Jeśli toś może i pomóc będę wdzięczna niezmiernie.
Pozdrawiam poświątecznie smile
Obserwuj wątek
    • marisella Re: E-booki 07.04.15, 09:20
      Szukaj raczej audiobooków, moim zdaniem wink

Do kupienia w sumie w każdej księgarni z audiobookami - nic nie polecę, bo to zależy, czy po naszemu szukasz, czy w jakimś innym języku i czego konkretniej smile
    • tapatik Re: E-booki 07.04.15, 10:16
      E-book to jest plik tekstowy, najczęściej pdf. Służy do czytania, nie do słuchania.
      Tobie chodzi o audiobooki, czyli książki, które ktoś nagrał w postaci pliku muzycznego. Kiedyś to się nagrywało na kasety albo na płyty winylowe i nazywało się bodajże książki czytane.

Źródło legalne to księgarnie internetowe typu Złote Myśli z książkami motywacyjnymi. Z tym, że trzeba sprawdzić, które książki są w postaci nagrań. Najczęściej jest też tak, że kupujesz albo pdf albo mp3. Jak chcesz mieć jedno i drugie, to musisz dwa razy zapłacić.

Na pewno są też księgarnie z audiobookami beletrystycznymi, ale z takowych nie korzystam, więc nie podam.

Ewentualnie księgarnie stacjonarne - mogą sprzedawać płyty CD z nagraniami, albo biblioteki.

Źródło nielegalne to różnej maści chomiki czy torrenty. Torrentów czy emulów nie polecam - jak ściągasz, to jednocześnie je udostępniasz i jesteś do namierzenia jako pirat. Jak ściągasz z innych serwisów, to nie udostępniasz i nie jesteś piratem.
      Przynajmniej w świetle polskiego prawa.

Link do Złotych Myśli z moim "refem" złotemysli.pl/magiaszkolen,f/
      i bez złotemysli.pl/
    • to_ja_pisze Re: E-booki 07.04.15, 10:31
      www.empik.com/ebooki/audiobooki-mp3,3502,s,41
    • green.amber Re: E-booki 07.04.15, 10:46
      to ja jeszcze dorzucę swoje trzy grosze, tu warto rzucić okiem, jeśli się czegoś konkretnego szuka a nie upiera się przy jednym sprzedawcy
      upolujebooka.pl/kategoria,8249,audiobooki.html
      mp3 nowa czy już z niej korzystasz?? pewnie nie ma wielkiej różnicy niż z muzyką a jeśli już to raczej przy odsłuchiwaniu
    • marisella Re: E-booki 07.04.15, 10:51
      Się mi przypomniało, że jeszcze tak w temacie mogę chyba (mogę?) zapodać kryptoreklamę księgarni mojej bardzo dobrej koleżanki smile Lesio mnie może nie pogoni, bo to z jej mężem byśmy szczelali w Poznaniu kiedyś, jagbyco wink

www.bookador.pl/kategoria/1040/audiobooki/ - to dział audiobookowy smile
    • tori_anka Re: E-booki 07.04.15, 10:58
      Hej, darmowe audiobooki ściągniesz na przykład ze strony wolnelektury.pl. Można nadrobić wiele z klasyki smile Plik ściągasz i instalujesz na odtwarzaczu mp3 tak samo jak zwykły plik muzyczny... w razie problemów służę pomocą wink
    • anirat Re: E-booki 07.04.15, 20:03
      Bardzo, bardzo dziękuję wszystkim, za przybliżenie tematu, niestety ja nie jestem na bierzaco z technika ;/
      • anirat Re: E-booki 07.04.15, 20:03
        bieżąco miało być ;/
        • to_ja_pisze Re: E-booki 07.04.15, 20:08
          Dzięki tobie stwierdziłam, że też sobie kupię mp3, jeżdżę, chodzę na spacery, ile czasu na słuchanie!
          • anirat Re: E-booki 07.04.15, 20:15
            Właśnie staram się zmobilizować do pewnej aktywności i może mp3 mi w tym pomoże. Mam nadzieję. A na tej stronie wolne lektury są ciekawe nagrania. Skorzystam.
            • to_ja_pisze Re: E-booki 07.04.15, 20:21
              Ja chciałam koniecznie Rodzinę Borgiów Mario Puzo, bo potem chcę obejrzeć serial, ale znalazłam tylko w empiku.
              • bez.pokory Re: E-booki 07.04.15, 20:51
                Ostatnio odkryłam słuchanie książek. Wiem wiem, późno, ale zawsze myślałam, ze ja tylko w papierze, reszta niekoniecznie... potem przyszedł czas na docenianie ebooków i zabieranie na wyjazd kilku książek w jednym kundelku. A na audio się dopiero rozkręcam, ale dzięki temu Miłoszewski pomógł mi umyć okna. big_grin

Szukaj bibliotek z audiobookami, wkładaj płytkę do kompa i zgrywaj do innego formatu, a potem to już tylko telefon, albo empetrojeczka i sruuuu na wycieczkę.
            • tori_anka Re: E-booki 07.04.15, 21:41
              Jest też strona z audiobookami po angielsku... ja się tak przez mp3 uczę anglika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka