letniaburza77 10.01.21, 21:19 w rozwoju ,bo zaczynają mi się podobać bajki www.youtube.com/watch?v=acuto9xjdTI&t=180s Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
obrotowy Chyba cofam się.... - to normalne. 11.01.21, 11:19 letniaburza77 napisał(a): > w rozwoju ,bo zaczynają mi się podobać bajki to normalne. czlek nie moze sie cale zycie rozwijac. w pewnym okresie dochodzi w rozwoju (intelektualnym) do maximum i potem juz tylko cofanie... kwestia tylko wieku.. 50+ - to szkoda. 60+ - to normalne. a 70+ - to nawet zalecane Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Chyba cofam się.... 11.01.21, 12:57 Wręcz przeciwnie... wszystko z tobą ok , to nie cofanie tylko rozwój duchowy... W tym przyziemnym świecie dusza tęskni za czymś dobrym, pięknym i wzniosłym - a to niosą ze sobą m.in. bajki... Człowiek prymitywieje duchowo właśnie w momencie, gdy myśli zbyt przyziemnie (są przykłady na forum), zabijając w sobie wewnętrzne dziecko Moja ulubiona bajeczka : youtu.be/nuEOA9GbK6U?list=PL3i7yKheDT6kwxTCHgYQcccYwoCKXh9hv Odpowiedz Link
obrotowy ee tam... 19.01.21, 16:33 prawda_we_mgle napisała: > Człowiek prymitywieje duchowo właśnie w momencie, gdy myśli zbyt przyziemnie (s > ą przykłady na forum), zabijając w sobie wewnętrzne dziecko ee tam... ja to to dziecko dopieszczam cukierkami... ale siebie doroslego - to wole dopieszczac szklaneczka Whisky. Odpowiedz Link
stasi1 Re: Chyba cofam się.... 20.01.21, 08:55 I sama sobie je puszczasz? Ja ze swoim dzieckiem lubie oglądać ,,Grizlli i lemingi". Bolek i Lolek też jest fajny ale dziecko nie bardzo lubi Odpowiedz Link