Dodaj do ulubionych

Debata czyli... kandydat Dyndalski

23.11.06, 18:55
Z niecierpliwościa czekałem na debatę, po której spodziewałem się ,że wreszcie
poznam program superkandydata Dorywalskiego. Z jego ulotek i plakatów
dowiaduję się jedynie o piastowanych przez niego funkcjach i zapoznaję się z
inwecją w tworzeniu haseł.

Kandydat odmówił udziału w debacie ze wzgledu na... "żałobę narodową".
Wykazał sie przy tym strachem przed dyskusją o problemach naszego miasta i
niezrozumieniem czym jest debata. Otóż, dla informacji Szanownego Kandydata,
debata nie jest tożsama z "Tańcem z gwiazdami", teleturniejem "Jeden z
dziesięciu" czy relacją z wyboru miss nastolatek.
Debata wyborcza, po której wielu spodziewało się starcia zamiarów i koncepcji
rozwoju miasta i gminy, może z rozrywką mieć tyle wspólnego, ile kandydat w
niej występujący. Najwidoczniej kandydat Dorywalski uznał, że jego kandydatura
i zamiary nie gwarantują zachowania powagi u radiosłuchaczy, albo też ci
radiosłuchacze najwyraźniej mu dyndają.

Kandydat Dorywalski miga się przed ujawnieniem głęboko skrywanych swych myśli,
co mnie jako wyborcę głęboko irytuje. Jako wyborca chciałbym miec wybór między
planami, przemyśleniami, zamiarami, a nie miedzy tym czy któs jest młody czy
dojrzały, mieszka we Włoszczowie czy poza nią. Jak na razie, wobec braku
ujawnienia swych zamiarów wobec miasta i gminy, jedynie takie opozycje jestem
w stanie konstruować.

Im dłużej się temu przyglądam i, łudząc się, czekam na wypowiedź kandydata
Dorywalskiego, tym bardziej skłaniam się ku przekonaniu, że ten skądinąd
sympatyczny z wyglądu człowiek, na temat miasta nie ma kompletnie nic do
powiedzenia. Dynada mu i miasto i mieszkańcy! Kandydowanie na burmistrza jest
zaś dla niego polityczną wprawką zainicjowaną przez zaprzyjaźnionego ministra.
Nie potrafię w żaden inny sposób wytłumaczyc tej arogancji.

Kiedy schylałem się, by podnieść spod drzwi ulotkę kandydata Dorywalskiego,
miałem nadzieję, ża na jej rewersie - po drugiej stronie peronu i twarzy -
odnajdę w prawniczo lapidarnym stylu zapisane zamysły przyszłego burmistrza.
Znalazłem "spis ważnych telefonów". Równie dobrze na burmistrza mógłbym wybrać
książkę telefoniczną... jest w niej znacznie więcej treści.
Obserwuj wątek
    • johndoe_bis Re: Debata czyli... kandydat Dyndalski 23.11.06, 20:19
      Rzeknę, że był to raczej tylko cień prawdziwej debaty, a do tego jeszcze w
      okrojonym, bo ledwie 50-procentowym, osobowym składzie!

Taka to byłaby dopiero może debata?
      www.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12540&w=52487826
      Ps. Fajnie, że znowu tu jesteś, Mihusky!
      Dobrze też, że Admin "WYCINA"! Dał więc chyba znak, że cały czas nad nami
      czuwał? Tak i dalej może przypilnuje naszego forum?
      • pipilula Re: Debata czyli... kandydat Dyndalski 23.11.06, 20:37
        Nie nie i jeszcze raz! Nie mogę czytać już tych waszych wszystkich wypowiedzi bo aż mi się niedobrze robi! Pan Dorywalski już dawno ogłosił swój program na spotkaniu w DK we wtorek o godzinie 17.30 i odpowiedział na wszystkie zadawane mu pytania! A to że niektórym nie chciało się d..y podnieść z domu to już nie jego wina! Pewnie byście chcieli żeby Pan Dorywalski chodził po domach tak jak obecny (jeszcze) burmistrz i obiecywał ciepłe posadki! Dajcie już spokój! A jeśli chodzi o debatę to jest żałoba i zawieszenie kampanii wyborczych przez PIS i PO! No tak ale wy kompletnie nie wiecie co się na świecie dzieje bo tylko siedzicie na forum i tak jak już kilkakrotnie mówiłam pierdoły wypisujecie! A co takiego powiedzieł Pan Solecki!NIC! O przepraszam przyznał się (wreszcie) że jest odpowiedzialny za budowę hali sportowej!BRAWOOOOO!
        A ty Mihulsky i cała wasza spółka (prawdopodobnie jedna osoba)jeśli tak bardzo chcesz wiedzieć jaki jest program Pana Dorywalskiego to sam go o to zapytaj. Przecież wiesz gdzie pracuje!Ale założę sie o milion że nie masz odwagi. Twój poziom intelektualny ci na to nie pozwala!!!!
        • sven60 Re: Debata czyli... kandydat Dyndalski 23.11.06, 20:50
          Pipilula masz rację to jedna i ta sama osoba , nie wiem czy Mihulsky ale
          Johndoe_bis podszywa sie sprytnie pod różne nicki, dzisiaj był przykładowo
          liptovskim hahahahaha dopóki go nie wywalił admin z forum , ale jaja....
          • johndoe_bis zawsze pod tym samym nickiem <<johndoe_bis>> !!! 23.11.06, 21:28
            Odpowiem Ci krótko i znowu bardzo grzecznie, czyli jak zwykle!
            Jeszcze raz, ostatni już, Ci tłumaczę, że John Doe to jedna tylko osoba, a swe
            posty pisze ZAWSZE POD TYM SAMYM NICKIEM, jako <<johndoe_bis>> !!!

Cieszę się, że w niejakim "lipowskim" znalazłeś, Sven60, wreszcie przeciwnika
            na swoim poziomie! Ja odtąd nie chcę zamieścić ani jednego swego postu w żadnym
            wątku, w którym znajdę obudwu Was nicki!

Ale zastanawiam się, czy ta Wasza "rzeczowa" dyskusja, czyli <<Sven60 przeciw
            Lipowski>> nie była li tylko początkiem wewnętrznych waśni pomiędzy Waszymi
            frakcjami? Może już nawet o powyborcze łupy? Jest to oczywiście kolejna
            przenośnia, ale której i tak chyba nie zrozumiesz?

Na tematy wyborcze staram się prawie nie odzywać, a czynię tak z uwagi na
            złożone wcześniej deklaracje (Halemba itd).
            www.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12540&w=52692550&a=52708716
            Więc nie tykaj mnie więcej (czyli nie pisz), bo to nie moja, a Wasza tylko już
            wojna!

Ps. Widzę, że bardzo przeszkadzam na forum! Ktoś chce mnie więc całkiem
            uciszyć, nawet mimo wcześniejszych mych gestów do pojednania!
            • johndoe_bis Re: zawsze pod tym samym nickiem <<johndo 23.11.06, 22:14
              Aha, i żeby było jasne, to podejrzewam, że to TY SAM właśnie SPREPAROWAŁEŚ dziś
              swoją chamską pyskówkę z "Lipovskim"! Może Admin i Ciebie powinien był za nią
              wyrzucić z forum? Chwytasz się więc teraz czego się tylko da! Może właśnie
              dzięki Tobie już widać, co nas może niedługo jeszcze czekać?

Ps. I nie odpisuj, bo nie interesuje mnie już dyskusja na takim jak Twój
              poziomie! Wymyśl sobie może następnego ... Lipovskiego?
        • hors24 Re: Debata czyli... kandydat Dyndalski 23.11.06, 21:02
          Widać dla niektórych Włoszczową mógłby rządzić portret ministra Gosiewskiego
          powieszony w gabinecie burmistrza, okadzany i obsypywany kwiatami. Sam portret
          nic nie powie, za to jak ładnie się prezentuje!

"Program" skoro jest tak dobrze znany, to dlaczego nikt na forum do tej pory nie
          przytoczył nic konkretnego, a przecież tylu jest zwolenników i agitatorów Pana D.
          A ty Pipilula, tak głośno krzyczysz i wyzywasz od idiotów, proszę Cię skoro
          jesteś orędowniczką pana Dorywalskiego, zapewne "chciało ci się ruszyć dupę" i
          poszłaś poklaskać do DK. Powiedz nam wszystkim co zapamiętałaś z tego spotkania,
          czym urzekł cię program, podziel się z innymi leniwymi domatorami zapatrzonymi w
          ekran komputera. Chyba, że ze względu na żałobę narodową nie możesz przedstawić
          programu... ale na kontrkandydacie zawsze miło wieszać psy i smutek w tym nie
          przeszkadza.
    • sven60 Re: Debata czyli... kandydat Dyndalski 23.11.06, 20:54
      Acha dodam jeszcze, iż stało sie to o godz 16.49(sprawdźcie sobie , jak o tej
      godzinie próbował nadać jeszcze, jakiś zapewne żałosny komunikat)
      • pipilula Re: Debata czyli... kandydat Dyndalski 23.11.06, 21:14
        Napewno nie czepiam się waszego faworyta tak jak wy się czpiacie! Poprostu śmiać mi się z tego że nie potraficie wymienić konkretnego powodu dlaczego Pan Bartek miałby mie zostać burmistrzem!To że jest młody i że jest popierany przez Ministra Gosiewskiego nie są żadne argumanty! Pisałam już chcesz znać program sam go o to zapytaj! Napiszę ci tylko że jego program skupia się na poważnych sprawach które od dawna były potrzebne naszej gminie - chociażby zmiana organizacja samej gminy aby każdy mógł tam załatwić sprawę (bez łaski) nawet w godzinach popołudniowych oraz przede wszystkim dokończenie inwestycji wysypiska, plan zagospodarowania przestrzennego i drogi drogi i jeszcze raz drogi oraz wiele innych świetnych pomysłów, przede wszystkim takich które można zrealizować a nie takich które jeszcze bardziej bedą szkodzić naszej miejscowości typu baseny itp. Wszyscy chyba wiemy że nas na to nie stać a może to być możliwe dopiero za kilka lat kiedy gmina wyjdzie na prostą! To chyba logiczne!!!!
      • vip1977 Re: Debata czyli... kandydat Dyndalski 23.11.06, 21:15
        Zastanawiam się - co się stanie jak nie będzie Ministra Gosiewskiego
    • antares29 Re: Debata czyli... kandydat Dyndalski 23.11.06, 21:14
      Jadąc z pracy słyszałem Pana Soleckiego wypowiadającego się w Radiu Kielce w
      ramach tej "debaty". Nie znam kandydatów na burmistrza Włoszczowy, mieszkam w
      Kielcach. Ale po wysłuchaniu kilkunastu minut audycji doszedłem do wniosku, że
      gdybym mieszkał we Włoszczowie na pewno nie oddałbym głosu na Pana Soleckiego.
      Zraziło mnie do niego to, że używa "mądrych" słów, których znaczenia często nie
      rozumie, albo których wymowę zna tylko częściowo. Człowiek popełniający takie
      błędy na pewno miałby kłopoty z zaliczeniem starej matury z polskiego w
      przyzwoitym liceum, a i z nową w zakresie rozszerzonym też nie poradziłby sobie.
      Uważam, że w Waszym mieście znalazłoby się kilkaset osób bardziej nadających się
      na to stanowisko.
      Nie znam Pana Dorywalskiego, ale jeśli posiada walory intelektualne zbliżone do
      przeciwnika, to współczuję mieszkańcom Włoszczowy.
      • pipilula Re: Debata czyli... kandydat Dyndalski 23.11.06, 21:26
        vip - Jak barknie Ministra Gosiewskiego to zwolennicy Pana Krzysztofa będą mieli o jeden głupkowaty argyment mniej oczerniający Pana Bartka...:-)))
        • liptovski [...] 23.11.06, 22:05
          Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
          • barttus Re: Debata czyli... kandydat Dyndalski 24.11.06, 12:01
            Bartuś nie pojawił się bo mu wujek Edgar zabronił wychodzić z domu, bo ostatnio
            za do późna w nocy oglądał telewizje Trwam.
          • bak6 Re: Debata czyli... kandydat Dyndalski 24.11.06, 12:20
            Liptovski, kim tym jesteś, że tak pajacujesz ? Z bananowca się urwałeś ?
            • liptovskii Re: Debata czyli... kandydat Dyndalski 24.11.06, 13:40
              Nie rozumiem Twojego postu ?
              O co Tobie pierdołko chodzi ?
    • xyz122 Re: Debata czyli... kandydat Dyndalski 24.11.06, 14:06
      liptovskii to nie ta sama osoba co liptovski
      • coldest4 Re: Debata czyli... kandydat Dyndalski 26.11.06, 12:59
        Zwykłe obrażanie ludzi, czy to mających 20 czy 5 lat jest karane w
        demokratycznych standardach. Więc może trzymajmy się dyskusji, a nie piaskownicy.
        Nie jestem stronnikiem PiSu, ale również nie pozwoliłbym sobie na obrażanie
        kogokolwiek ze względu na kolor krawata.
    • qazwsx46 Re: SOLECKI PÓJDZIE SIEDZIEĆ 24.11.06, 19:41
      Solecki pójdzie siedzieć prokuratura w Kielcach oskarżyła go o niegospodarność
      zobacz dokumenty

rapidshare.com/files/4455265/Krzysztof_S.rar.html
      1. na dole ekranu kliknij przycisk free,
      2. odczekaj 30-40 sekund
      3. wpisz kod z obrazka do okienka obok,
      4. kliknij przycisk download... obok wpisanego kodu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka