pisz_pan_na_berdyczow 09.09.09, 09:22 Polacy powinni gorąco go powitać w Sopocie. www.youtube.com/watch?v=RFVcOPWiMzo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jestemzukladu Re: Zazdroszczę Czechom Klausa 14.09.09, 10:31 Zaraz, to jest na poważnie czy żart?! Odpowiedz Link
sks_baltyk_1930 Re: Zazdroszczę Czechom Klausa 15.09.09, 00:49 Temu panu juz nie polewac Odpowiedz Link
pisz_pan_na_berdyczow Re: Zazdroszczę Czechom Klausa 21.09.09, 18:43 prominte ale ja tomu verim...a dejte pivo!)) Odpowiedz Link
wislok1 Re: Zazdroszczę Czechom Klausa 22.09.09, 00:12 A kto zapłaci za piwo ? Klaus ? Odpowiedz Link
jestemzukladu Re: Zazdroszczę Czechom Klausa 21.09.09, 22:57 sks_baltyk_1930 napisał: > Temu panu juz nie polewac > > Niestety, to jest całkowicie na poważnie. Jeśli ktoś chce więcej rozrywki to: www.tvg9.cba.pl Można posłuchać dziesiątek tego typu wynurzeń Sprawdziłem, Klaudiusz Wesołek jest znanym w Trójmieście narodowcem, autorem dziwnych happeningów, w sam raz pasuje do Klausa. Odpowiedz Link
wislok1 Polali mu i się pogorszyło 22.09.09, 21:32 www.lidovky.cz/klaus-eu-nas-ridi-vic-nez-jsme-byli-rizeni-za-komunismu-p1h-/ln_domov.asp?c=A090922_092604_ln_domov_pks To taka sama prawda jak to, że świat jest płaski i trzymają go od spodu 4 krokodyle. A na serio takie durne porównania dobijają. Za komuny krytyka władz kończyła się więzieniem, Klaus swoje głupoty gada na salonach i bierze za to ciężkie pieniądze. = Demagogie ; Co je to "víc"? Komunisti mne řídili tak, že jsem 20 let neopustil Československo. Jak to chcete porovnávat s tím, že někdo určuje, jak má vypadat dětské hřiště ajaká má být žárovka. 22.09.2009 17:28 Antidemagog 86.49.107.xxx www.lidovky.cz/klaus-eu-nas-ridi-vic-nez-jsme-byli-rizeni-za-komunismu-p1h-/diskuse.asp?iddiskuse=A090922_092604_ln_domov_pks&razeni=&strana=4 Odpowiedz Link
kanapony Re: Zazdroszczę Czechom Klausa 24.09.09, 15:43 ostatnio na urlopowej włóczędze kupowałam znaczki na widokówki (obowiązkowy zwyczaj ) nie patrzyłam na obrazek na znaczku... ale "oberwało" mi się, że takie kupiłam - Klaus na nich był lizanie Klasusa po plecach przyjemne nie było kurcze...mogłam go chociaż do góry nogami przylepić Odpowiedz Link
lumpidlo-zlobidlo Re: Zazdroszczę Czechom Klausa 28.09.09, 18:32 Dlaczego zazdroscisz Czechom ( nam) Klausa? Rozumiem Havla, najlepszy prezident po Masarykovi. Odpowiedz Link
bogdanekb Re: Zazdroszczę Czechom Klausa 02.10.09, 23:57 A ciebie powinni powitać lekarze psychiatrzy. Odpowiedz Link
jestemzukladu Re: Zazdroszczę Czechom Klausa 03.10.09, 14:30 bogdanekb napisał: > A ciebie powinni powitać lekarze psychiatrzy. Ciekaw jestem czy w końcu witał Klausa... Odpowiedz Link
wislok1 Podpiszą traktat ? 03.10.09, 21:17 www.tvn24.pl/-1,1622302,0,1,traktat-w-rekach-kaczynskiego-i-klausa,wiadomosc.html Nie wierzę, za bardzo bliźniaki i Klaus nienawidzą UE, żeby podpisali. Będą czekać aż Cameron wygra wybory i wyprowadzi Wielką Brytanię z Unii. Wtedy ogłoszą wyjście Polski i Czech z Unii, pozamykają granice, wprowadzą cła zaporowe ( w każdym razie o tym baaaardzo marzą ) Odpowiedz Link
wislok1 Groteska 03.10.09, 21:54 www.lidovky.cz/citim-to-podobne-jako-vy-rekl-klaus-odpurcum-lisabonu-pd7-/ln_domov.asp?c=A091003_162408_ln_domov_hrn Odpowiedz Link
jestemzukladu Re: Podpiszą traktat ? 03.10.09, 23:06 wislok1 napisał: > www.tvn24.pl/-1,1622302,0,1,traktat-w-rekach-kaczynskiego-i-klausa,wiadomosc.html > Nie wierzę, za bardzo bliźniaki i Klaus nienawidzą UE, żeby podpisali. > Będą czekać aż Cameron wygra wybory i wyprowadzi Wielką Brytanię z Unii. > Wtedy ogłoszą wyjście Polski i Czech z Unii, pozamykają granice, wprowadzą cła > zaporowe ( w każdym razie o tym baaaardzo marzą ) Może przerysowana rekonstrukcja myślenia, ale dosyć trafna. Uważam jednak, że Kaczyński Traktat podpisze. Stasiak i Wypych dziś to potwierdzili. Setki razy zapowiadał, że to zrobi po referendum w Irlandii, poza tym rzeczywiście sam go negocjował. Kaczyńscy w sprawach Unii są od zawsze w szpagacie, Klaus od dawien dawna na nie. Ciekawe co zrobi za trzy tygodnie po kolejnym werdykcie Trybunału Konstytucyjnego? Pewnie wywinie jakiś numer. Odpowiedz Link
wislok1 Re: Podpiszą traktat ? 04.10.09, 01:02 Bliźniaki mają w rezerwie CBA. CBA nagle odkryje, że traktat jest skorumpowany, że traktat w Lizbonie jest częścią afery hazardowej. Za tym wszystkim stoją ciemne siły masonów, Zydów, liberałów. Prezio Lech stwierdzi, że jest w szoku, że nie podpisze. Klaus coś podobnego wymyśli. Oni nadal z Klausem żyją mentalnie 100 lat temu, Polakom i Czechom zagrażają źli sąsiedzi, każdy obcy to wróg, itp. bzdety. Może się mylę i prezio podpisze dla świętego spokoju, ale wtedy "ojciec" z Torunia go wyklnie i ma po spokoju Odpowiedz Link
jestemzukladu Re: Podpiszą traktat ? 04.10.09, 01:57 wislok1 napisał: > Może się mylę i prezio podpisze dla świętego spokoju, ale wtedy "ojciec" z Toru > nia go wyklnie i ma po spokoju Dla świętego spokoju, dokładnie. Odpowiedz Link
wislok1 Re: Podpiszą traktat ? 04.10.09, 01:29 Trochę przerysowana, ale to mi chodziło. Są ludzie i ludziska. Ci pierwsi walczyli, kiedy trzeba było walczyć ( np. Wałęsa i Havel z komuną ). Ci drudzy pojawili się, kiedy walka była skończona i zaczęli wymyślać wroga, aby dojść do korytka, wykopać tych, co walczyli na serio. Z braku lepszych pomysłów najwygodniej im było odkurzyć nacjonalizm i straszyć złymi obcymi. Jak w grudniu 2007 przeczytałem lament Klausa nad wejściem do strefy Schengen i jego hasło : komu szkodziły stałe kontrole na granicach? Klaus pisał, że Schengen to zło, że kontrola na granicy to niezależność narodu, bez kontroli na granicach naród czeski zginie. Prezio Lech stwierdził wtedy , że więcej wolności niż obecnie mieli Polacy w czasie zaborów. Teraz Unia nas bardziej gnębi niż car ( co znając, ze pradziadek kaczek był carskim pułkownikiem jest łatwe do zrozumienia ) Odpowiedz Link
jestemzukladu Re: Podpiszą traktat ? 04.10.09, 01:56 wislok1 napisał: > Trochę przerysowana, ale to mi chodziło. > Są ludzie i ludziska. > Ci pierwsi walczyli, kiedy trzeba było walczyć ( np. Wałęsa i Havel z komuną ). > Ci drudzy pojawili się, kiedy walka była skończona i zaczęli wymyślać wroga, ab > y dojść do korytka, wykopać tych, co walczyli na serio. > Z braku lepszych pomysłów najwygodniej im było odkurzyć nacjonalizm > i straszyć złymi obcymi. > Jak w grudniu 2007 przeczytałem lament Klausa nad wejściem do strefy Schengen i > jego hasło : komu szkodziły stałe kontrole na granicach? > Klaus pisał, że Schengen to zło, że kontrola na granicy to niezależność narodu > , bez kontroli na granicach naród czeski zginie. > Prezio Lech stwierdził wtedy , że więcej wolności niż obecnie mieli Polacy w cz > asie zaborów. Teraz Unia nas bardziej gnębi niż car ( co znając, ze pradziadek > kaczek był carskim pułkownikiem jest łatwe do zrozumienia ) Obaj: Klaus i Kaczyński żyją mentalnie w XIX wieku. Jestem pewien, że obaj wierzą w swoje wizje. Jednak jest pomiędzy nimi poważna różnica. Klaus pomimo nawet bardziej radykalnych poglądów głosi je aksamitnym głosem, w sposób spójny, jasny i zborny, obudowując naukowo. Wygląda nobliwie, jak prawdziwy profesor i nawet największe brednie potrafi sprzedać nienagannym angielskim. Zachowuje kontakt z rzeczywistością. Tymczasem w zachowaniach Kaczora nie ma żadnej logiki, zalicza ciągle wpadki i posługuje się o wiele bardziej prymitywnymi argumentami. Dlatego opuści swój stołek za rok, a Klaus pełni najwyższe stanowiska w państwie praktycznie nieprzerwanie od dziewiętnastu lat. Odpowiedz Link
wuk4 Re: Podpiszą traktat ? 04.10.09, 09:30 Trochę w tym prawdy. Jednak przede wszystkim nie ma czego/ kogo zazdrościć. Wydaje mi się, że Klaus jest bardziej uparty od Kaczora i może przeciągać podpisanie traktatu w nieskończoność. Czescy demokraci mogą nam zadrościć Kaczyńskiego, który już powiedział, ze podpisze, jeśli Irlandczycy się zgodzą. Odpowiedz Link
marguyu Re: Podpiszą traktat ? 04.10.09, 10:12 zukladu bardzo trafnie scharakteryzowal obu prezydentow. Problem z Klausem jest wiekszy, bo swoje paranoiczne wizje przedstawia w bardziej kulturalnej formie, co powoduje, ze "lud prosty" jest bardziej sklonny mu wierzyc. Odpowiedz Link
wislok1 Re: Podpiszą traktat ? 04.10.09, 19:30 Czescy demokraci mogą nam zadrościć Kaczyńskiego, który już powiedział, ze podpisze, jeśli Irlandczycy się zgodzą ? Powieział też, że jego braciszek nie będzie premierem, jak on jest preziem. I wiele innych rzeczy powiedział. Dopóki bliźniaki i Klaus będa widzieć szanse na obalenie Lizbony, to nie podpiszą. Tylko zdecydowane odcięcie się Camerona od manipulowania z Lizboną, by ich załatwiło. Wtedy podpisza dla swiętego spokoju Odpowiedz Link
wislok1 Klaus chce uzupełnienia traktatu z Lizbony 08.10.09, 21:12 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7125327,Klaus_chce_uzupelnienia_traktatu_z_Lizbony.html Kaczki postanowiły podpisać, niech Klaus się bije Odpowiedz Link
texeira Re: Klaus chce uzupełnienia traktatu z Lizbony 09.10.09, 13:28 Nie wisłok1... to efekt wizyty Buzka...Polska jest jednym z największych beneficjentów CAP i funduszy strukturalnych. Z tego co wiem, Buzek powiedział "Panie prezydencie, jeśli Pan nie podpisze, będzie Pan musiał powiedzieć 2,5 miliona ludzi na wsi, ze są zbędni i muszą sobie poszukać pracy...a samorządom, ze nie wybudują już żadnej drogi" Poza tym PiS po awanturze z Kamińskim przestał wierzyć tories.Wie już, ze tories ich... bez mydła... tego tamtego i porzucą.Najlepszy dowód - tories krzyczą gromko o referendum i wetowaniu Lizbony, ale w sprawie wetowania list wysłali...do Klausa. Żeby zrobił to za nich. Tak wiec kurduple pohałasują, pobrzęczą szabelkami i ...podpiszą. A co zrobi Klaus... jeden Putin wie Odpowiedz Link
wislok1 Re: Klaus chce uzupełnienia traktatu z Lizbony 09.10.09, 21:44 Możliwe. Najsensowniejsze wytłumaczenie to te, że kaczory przystąiły do generalnego ataku na rząd i nie mają głowy do UE. Stąd dla świętego spokoju podpisze, a rolę fightera przeciwko UE przejmie wyłacznie Klaus Odpowiedz Link
jestemzukladu Re: Klaus chce uzupełnienia traktatu z Lizbony 20.10.09, 12:27 wislok1 napisał: > Możliwe. > Najsensowniejsze wytłumaczenie to te, że kaczory przystąiły do generalnego atak > u na rząd i nie mają głowy do UE. > Stąd dla świętego spokoju podpisze, a rolę fightera przeciwko UE przejmie wyłac > znie Klaus Prezydent Kaczyński musiał podpisać Traktat, inaczej miałby zerowe szansę na reelekcje, a PiS identyczne na przekroczenie bariery 25% Polacy nie wybaczyliby zrobienia z Polski hamulcowego Europy. Odpowiedz Link
wislok1 Re: Klaus chce uzupełnienia traktatu z Lizbony 21.10.09, 22:19 Zwolennicy UE na kaczki raczej nie głosują, z twardego elektoratu kaczek przynajmniej 2/3 to przeciwnicy UE. Kaczki popierając Lizbonę narażają się rydzowi Odpowiedz Link
wislok1 Re: Zazdroszczę Czechom Klausa 13.10.09, 21:42 wyborcza.pl/1,76842,7132435,Vaclav_Klaus___prezydent__ktorego_sie_wstydze.html Z tym wstydem Palata przesadza, Klaus to Klaus, przy całej demagogii jest to jednak kulturalny facet. Ale mnie najbardziej dziwi polemika z Palatą, NIKT, dosłownie NIKT nie odniósł się meritum, czyli do bezsadnych uwag Klausa co do Niemców Sudeckich. Za to są albo refleksje filozoficzne albo hasła w stylu UE=ZSRR, itp. Najweselsze jest powoływanie się na demokrację w przypadku sprzeciwu Klausa. Ci sami co nazywają sprzeciw Klausa demokracją, ignorują całkowicie fakt, że został on wybrany prezydentem przez ten sam parlament, co zatwierdził Lizbonę. Skoro parlament Lizbonę zatwierdził i wezwał do tego samego Klausa, to dlaeczego ignoruje on zdanie tych, co go wybrali na prezia ? Odpowiedz Link