fruvru 12.07.04, 09:01 mielismy jamnika to szczekal bez przerwy az sasiedzi sie poobrazali. Mama moja jest sama i marzy o jakims piesku raczej nie halasliwym (ja zawsze mialam duze i byly spokojne). Czy macie jakies pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
narysuj.mi.baranka Re: jakie male pieski nie sa halasliwe? 12.07.04, 12:00 Chow-chow podobno nie szczekaja wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
eulalija Re: jakie male pieski nie sa halasliwe? 12.07.04, 12:18 narysuj.mi.baranka napisała: > Chow-chow podobno nie szczekaja wcale. Ale są raczej średnie niż małe. I strasznie kudłate, nie wiem czy potencjalna właścicielka będzie miała cierpliwość i chęć co dwa trzy dni dokładnie rozczesywać ten stóg siana. Może pekińczyk? Wprawdzie sierści też do groma i trochę, ale malutki i spotkałam takie dwa co prawie wcale nie szczekają. Pewnie zresztą nie ma żadnych reguł, pietro niżej mieszka jamniczka, która bardzo mało szczeka, na dzwonki do drzwi, czasem jak się coś dzieje na korytarzu. Moja ON-ka też na ogół nie szczeka (dzwonki, pilnowanie terenu jakim jest działka) ale trudno ją nazwać "malutką" :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dori Re: jakie male pieski nie sa halasliwe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 13:16 Polecam pudelka miniaturkę.Piesek ma włos a nie sierśc,czyli nie zmieniafuterka a co za tym idzie w domu nie ma kłębów kłaków.Jeżeli chodzi o hałaśliwość to kwestia wychowania,ale ogólnie rzecz biorac rasa ta ma to do siebie,że raczej jest spokojna.Szczególnie pieski,ponieważ sama takiego posiadam to polecam- rewelacja. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: jakie male pieski nie sa halasliwe? 12.07.04, 13:25 moja ciocia miała średniego pudla i zmorą były jego czarne kłaki na dywanie, ubraniach, w zupie, no - wszędzie. Ale był bardzo kochany i nie szczekał :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziwaq Re: jakie male pieski nie sa halasliwe? 12.07.04, 13:29 jak czesto sie strzyze pudle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu Re: jakie male pieski nie sa halasliwe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 15:04 a ja polecam oprocz oczywiscie pudelka....pieknego grzywacza chinskiego, mopsika,buldozka francuskiego i gryfonika/trudny do zdobycia/ oraz basenji/ale to sredni pies/.A moze lepiej kota????? Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: jakie male pieski nie sa halasliwe? 12.07.04, 22:46 jest taka rasa nazywa sie Basenji, jest to niewielki pies, ma te zalete ze nie szczeka nigdy (taka rasa) i ma krociutka sierc, i podobno sam sie myje, jak kot. Jak jest maly to ma taka rozkoszna, zmartwiona mordke. www.basenji.cz/3basenji.jpg To bylby dobry pies. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: jakie male pieski nie sa halasliwe? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 10:20 To bardzo ładne pieski ale nie nadają się dla starszej pani ( a chyba o taką osobę chodzi). To pieski z charakterem które trudno ułożyć i tylko dla zaprawionego w bojach hodowcy. A może ratlerek.... mały, niekłopotliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Shih tzu IP: *.chello.pl 13.07.04, 13:37 Nie szczekają, są bardzo spokojne, tylko włos... ale można obstrzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rab Re: Shih tzu IP: *.chello.pl 13.07.04, 16:54 nieprawda wszystko zależy od wychowania , mam sunię i jest bardzo mądra a faktycznie praktycznie wcale nie szczeka nawet jak moja druga sunia(jamnik) ujada pod drzwiami to shih tzu nie da sie sprowokowac dlatego naprawde polecam,a włosy ktore sa długie poprostu sie strzyze poza tym nie bez kozery mowi sie ze to psy o największych i najpiękniejszych oczach,lubia sie przytulac mruczą z zadowolenia ,wogule to taki kanapowiec dlatego shih tzu po polsku znaczy "psi lew"bo to psy ktore maja troche z kota troche z psa-pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zggagga Re: jakie male pieski nie sa halasliwe? 14.07.04, 10:44 moze ten: West Highland White Terrier / Westie Odpowiedz Link Zgłoś
fruvru Re: jakie male pieski nie sa halasliwe? 14.07.04, 11:01 dziekuje bardzo za tyle ciekawych informacji.Mam jeszcze pytanie - czy pudla trzeba strzyc, bo chyba ladniejsze jest taki kudlaty; I jest taka rasa : Tybetanski spaniel, podobno nie jest halasliwy i wlosow nie gubi. Czy ktos wie cos wiecej o nim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dori Re: jakie male pieski nie sa halasliwe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 21:18 Ja swijego pudelka obcinam normalnie,czyli nie na tzw. lwa.Wygląda słodko.Jezeli chcesz to mogę Tobie przysłać jego fotografię,żebyś miała obraz jak to wygląda. Pozdrawiam aniawawa1@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
comma Re: jakie male pieski nie sa halasliwe? 14.07.04, 22:17 Moja pekinka nie szczeka prawie wcale. Wydaje "szczekopodobne" odgłosy, ciche i subtelne. Umie rozderzeć paszczę, ale tylko raz jej się zdarzyło, na nocnym spacerze, gdy nagle pojawił się przechodzień, który nie przypadł jej do gustu:-) Futro wymaga pielęgnacji - szczotkowania przede wszystkim, ale ja to bardzo lubię :-) Odpowiedz Link Zgłoś
fruvru Re: jakie male pieski nie sa halasliwe? 16.07.04, 04:23 dziekuje Dori, wyslalam do Ciebie emaila Odpowiedz Link Zgłoś
out_to_lunch Re: jakie male pieski nie sa halasliwe? 16.07.04, 10:42 Może cardigan welsh corgi? www.tegiet.onsi.pl/images/rasy/Cardigan_Welsh_Corgi.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kadka Re: jakie male pieski nie sa halasliwe? 16.07.04, 11:11 a ten corgi to taki jakie krolowa ma? Ile one waza? Odpowiedz Link Zgłoś
out_to_lunch Re: jakie male pieski nie sa halasliwe? 16.07.04, 11:42 Królowa ma pembroki, mniejsze od cardigana. A dorosły cardigan powinien ważyć 15-17 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
out_to_lunch linka do poczytania 16.07.04, 11:51 www.akc.org/breeds/recbreeds/cardiga.cfm Odpowiedz Link Zgłoś