Dodaj do ulubionych

terier jack russell

06.09.04, 10:20
Czy ktoś ma takiego psiaka ?? - proszę o troszkę informacji - mam małe
dziecko czy ta rasa lubi dzieci ?? czy są to pieski latwe w szkoleniu ?? - i
gdzie można kupić bez rodowodu - wiadomo cena :))) - jestem w stanie po niego
pojechać chociażby do Krakowa :))) - meszkam w Gdańsku
Obserwuj wątek
    • venus22 Re: terier jack russell 06.09.04, 21:20
      Wrzuc sobie na wyszukiwarke Parson Jack Russell itp bylo na ten temat kilka
      razy..
      venus
    • renik.w Re: terier jack russell 07.09.04, 14:12
      Piesek już do nas trafił :) - cud chyba jakis - bez rodowodu jack russell jak
      sie patrzy - do tego nigdzie daleko nie musieliśmy jechać - chyba był nam
      przeznaczony :)))
      • Gość: wawanka1 Re: terier jack russell IP: 195.205.42.* 07.09.04, 15:42
        a jak bedzie nerwowy tak jak poprzedni piesek?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=15555533&a=15555761
        • renik.w Re: terier jack russell 07.09.04, 16:00
          a co to ma do tematu wątku ??
          • Gość: Venus Re: terier jack russell IP: *.vc.shawcable.net 07.09.04, 19:29
            EEE tam kochajacy wlasciel poradzi sobie z najbardziej 'arystokratycznym'
            pieskiem, a Renik, zapowiada sie na kochajacego :)
            Gratuluje pieska!
            mam nadzieje ze znalazlas/es stare watki, zycze cierpliwosci w wychowywaniu
            pieseczka.
            zawsze mowie ze szczeniaczki to jak dzieci, trzeba cierpliwosci, sto razy
            powtarzac, wybaczac i stosowac lagodna konsekwencje..

Venus
            • Gość: TD Re: terier jack russell IP: *.dk / *.net-serwis.pl 07.09.04, 19:41
              arystokracja ma z tym niewiele wspólnego, ...no może to, że jack russel jest
              rasą bardzo niewyrównaną, więc akurat u tych psów mogą częściej pojawiać się
              problemy z psychiką (zwłaszcza u odrzutów "nierodowodowych")
          • Gość: TD Re: terier jack russell IP: *.dk / *.net-serwis.pl 07.09.04, 19:36
            ma choćby to że jack russel jest z pewnością psem bardziej nerwowym i
            agresywnym od minisznaucera. jak ktoś nie daje sobie rady z psem łatwym w
            układaniu to po co bierze trudniejszego.
            • Gość: venus Re: terier jack russell IP: *.vc.shawcable.net 07.09.04, 19:42
              oooops nie przeczytalam podanego watku..

hmm no tak pospieszylam sie z tymi pochwalami bo spodobalo mi sie ze "piesek"
              juz jest".

No to uwazaj, Renik, pies to nie przedmiot. Bierzesz, nigdy nie wiesz co, i to
              jest niestety odpowiedzialnosc.

Venus
              • renik.w Re: terier jack russell 07.09.04, 19:46
                Ja nie oddałam psa dlatego że był nerwowy tylko dlatego że był agresywny w
                stosunku do dziecka !!! i nie było to łatwa decyzja , ale słuszna choć przykra -
                Jack russell wiem że jest rasą bardzo przyjazną dzieciom , a sznaucery mini
                wręcz przeciwnie co sprawdziliśmy na własnej skórze, a to że suczka była
                szczekliwa i nerwowa to zupełnie inna historia i nie powód do oddania psa -
                absolutnie !!!
                • Gość: Venus Re: terier jack russell IP: *.vc.shawcable.net 07.09.04, 20:03
                  Czasami jest to nieumyslna wina dziecka ze pies zachowuje sie agresywnie.

Dzieci, nieraz nawet te wieksze 10 11 lat, nie rozumieja "mowy" psa, z reguly
                  nie sa tez jeszcze empatyczne i nie potrafia wyczuc psiego nastroju.
                  To wplywa na ich uklad dziecko-pies. Dlatego wazne jest aby rodzice wiedzieli o
                  behaviorze psa jak najwiecej i pilnowali i jedno i drugie.

Pies np moze uznac stawanie naprzeciwko niego i patrzenie mu w oczy za
                  wyzwanie, bo tak robia psy ktore ustalaja hierarchie, i jesli dziecko ktore z
                  racji swojego malego wzrostu podejdzie tak do psa chcac go poglaskac to pies
                  moze to inaczej odebrac, i wtedy mowi sie "o, agresywny pies!".

Nie mowie ze twoj pies byl niewinny bo nie wiem,
                  na pewno byl to dylemat zeby oddac bo czy pies byl winien czy nie
                  niebezpieczenstwo dla dziecka istnialo.

mam nadzieje ze z tym pieskiem pojdzie wam lepiej,
                  polecam poczytanie arcyciekawych ksiazek o zachowaniu psa Nicolasa Dodmana, on
                  jest behaviourysta i pisze w przystepny sposob.

Venus

• renik.w Re: terier jack russell 07.09.04, 20:12

Dzięki za zrozumienie - wiem że jest to trudny temat - i nie najlepsze miejsce
                    do pisania o takich rzeczach - ksiązki napewno poszukam w księgarni :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka