Dodaj do ulubionych

west highland white terrier

09.02.05, 19:13
witam,
zakochalam sie w tej rasie ale ciekawa jestem ile kosztuje sunia
niekoniecznie rodowodowa, moze ktos sie orientuje?
Obserwuj wątek
    • comma Re: west highland white terrier 09.02.05, 19:24
      Jeśli westie to rodowodowy, jesli kundel w typie westie - szukaj w schronisku.
      Jeśli chcesz egzemplarz niewystawowy (to nie to samo, co nie rodowodowy!) pytaj
      wśród hodowców. Adresy hodowli znajdziesz wpisując w google nazwę rasy. Możesz
      skontaktować się z hodowcą (najlepiej kilkoma) i porównać ceny.
    • vip_wielka8 Re: west highland white terrier 09.02.05, 19:37
      Jak się dobrze postarasz to znajdziesz rasowego (rodowodowego) psa po
      przystępnej cenie. Jeśli nie to alternatywą może być Cairn Terrier
      www.naszepsy.pl/rasa_wzorzec.asp?rasa=311
      Jest to rasa, z której westy się wywodzą, pod względem charakteru i
      temperamentu identyczna, różnice dotyczą jedynie eksterieru (jej zaletą są
      mniejsze wymagania pielęgnacyjne), a średnia cena ze względu na niższe koszty
      pielęgnacji i mniejszą popularność rasy powinna być znacznie niższa od ceny
      westa. Ceny w obu przypadkach mogą być bardzo zróżnicowane, w zależności od
      poziomu jaki prezentuje para hodowlana (można się spodziewać cen w zakresie
      700 - 2500 PLN)
      • dobbi Re: west highland white terrier 09.02.05, 20:05
        vip_woielka8 dzieki za konkretna odpowiedz, ta powyzej Twojej zenujaca i
        arogancka...
        • comma Re: west highland white terrier 09.02.05, 20:40
          żenujące, to jest poszukiwanie rasowego psa bez rodowodu, zaś aroganckie
          zadawanie pytań na forum bez zapoznania się z wcześniejszymi wątkami i
          obrażanie się na sugestię wzięcia psa ze schroniska. Pozdrawiam.
          • dobbi Re: west highland white terrier 09.02.05, 21:07
            a ty dziwczynko pozjadalas wszystkie rozumie juz czy jeszcze nie?tak sie sklada
            ze mam nieciekawe doswiadczenia z psami ze schroniska, wiec takiej opcji nie
            biore pod uwage. fakt, ze kos nieprecyzyjnie sie wyraza nie powinien byc
            pretekstem do popisywania sie swoja wiedza, watpliwa z reszta
            zegnam ozieble
            ps. a ktos sie obrazil? twoja nadinterpretacja tez jest zalosna
            • comma Oj, dobbi, dobbi... 09.02.05, 21:24
              "dziwczynko pozjadalas wszystkie rozumie" - ROTFL :-)))))))))))))))))))))))))))
              Ojoj, a to się ktoś naindyczył, jak na forum Zwierzęta przystało :-))))))))))
              Wielce się ubawiłam, pani rozumna i doświadczona. Życzę miłego wieczoru :-)) EOT
              • dobbi Re: Oj, dobbi, dobbi... 09.02.05, 21:28
                naidyczylas sie ty dzieweczko "blyszczas" swoaj hm hm wiedza, co do mojego
                doswiadczenia to sie zgodze. szkoda scierac klawiszy na twoje zalosne
                wypowiedzi. napierdzialo cie od srodka i tyle.
    • rzastin Re: west highland white terrier 04.03.05, 09:55
      Hej :)
      Mam Westa od dwóch lat, nie ma rodowodu, a został kupiony za 900 zł. Suczki są
      zazwyczaj 100-150 zł. droższe od piesków. Za psa 'z papierami' zapłacisz 1500-
      2000 zł.
      Jeśli masz jeszcze jakies wątpliwości, to pytaj.
    • majenkir Re: west highland white terrier 05.03.05, 01:31
      dobbi, wejdz na
      www.dogs.pl
      tam sa ludzie od westow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka