dobbi 09.02.05, 19:13 witam, zakochalam sie w tej rasie ale ciekawa jestem ile kosztuje sunia niekoniecznie rodowodowa, moze ktos sie orientuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
comma Re: west highland white terrier 09.02.05, 19:24 Jeśli westie to rodowodowy, jesli kundel w typie westie - szukaj w schronisku. Jeśli chcesz egzemplarz niewystawowy (to nie to samo, co nie rodowodowy!) pytaj wśród hodowców. Adresy hodowli znajdziesz wpisując w google nazwę rasy. Możesz skontaktować się z hodowcą (najlepiej kilkoma) i porównać ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
vip_wielka8 Re: west highland white terrier 09.02.05, 19:37 Jak się dobrze postarasz to znajdziesz rasowego (rodowodowego) psa po przystępnej cenie. Jeśli nie to alternatywą może być Cairn Terrier www.naszepsy.pl/rasa_wzorzec.asp?rasa=311 Jest to rasa, z której westy się wywodzą, pod względem charakteru i temperamentu identyczna, różnice dotyczą jedynie eksterieru (jej zaletą są mniejsze wymagania pielęgnacyjne), a średnia cena ze względu na niższe koszty pielęgnacji i mniejszą popularność rasy powinna być znacznie niższa od ceny westa. Ceny w obu przypadkach mogą być bardzo zróżnicowane, w zależności od poziomu jaki prezentuje para hodowlana (można się spodziewać cen w zakresie 700 - 2500 PLN) Odpowiedz Link Zgłoś
dobbi Re: west highland white terrier 09.02.05, 20:05 vip_woielka8 dzieki za konkretna odpowiedz, ta powyzej Twojej zenujaca i arogancka... Odpowiedz Link Zgłoś
comma Re: west highland white terrier 09.02.05, 20:40 żenujące, to jest poszukiwanie rasowego psa bez rodowodu, zaś aroganckie zadawanie pytań na forum bez zapoznania się z wcześniejszymi wątkami i obrażanie się na sugestię wzięcia psa ze schroniska. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dobbi Re: west highland white terrier 09.02.05, 21:07 a ty dziwczynko pozjadalas wszystkie rozumie juz czy jeszcze nie?tak sie sklada ze mam nieciekawe doswiadczenia z psami ze schroniska, wiec takiej opcji nie biore pod uwage. fakt, ze kos nieprecyzyjnie sie wyraza nie powinien byc pretekstem do popisywania sie swoja wiedza, watpliwa z reszta zegnam ozieble ps. a ktos sie obrazil? twoja nadinterpretacja tez jest zalosna Odpowiedz Link Zgłoś
comma Oj, dobbi, dobbi... 09.02.05, 21:24 "dziwczynko pozjadalas wszystkie rozumie" - ROTFL :-))))))))))))))))))))))))))) Ojoj, a to się ktoś naindyczył, jak na forum Zwierzęta przystało :-)))))))))) Wielce się ubawiłam, pani rozumna i doświadczona. Życzę miłego wieczoru :-)) EOT Odpowiedz Link Zgłoś
dobbi Re: Oj, dobbi, dobbi... 09.02.05, 21:28 naidyczylas sie ty dzieweczko "blyszczas" swoaj hm hm wiedza, co do mojego doswiadczenia to sie zgodze. szkoda scierac klawiszy na twoje zalosne wypowiedzi. napierdzialo cie od srodka i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
rzastin Re: west highland white terrier 04.03.05, 09:55 Hej :) Mam Westa od dwóch lat, nie ma rodowodu, a został kupiony za 900 zł. Suczki są zazwyczaj 100-150 zł. droższe od piesków. Za psa 'z papierami' zapłacisz 1500- 2000 zł. Jeśli masz jeszcze jakies wątpliwości, to pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: west highland white terrier 05.03.05, 01:31 dobbi, wejdz na www.dogs.pl tam sa ludzie od westow Odpowiedz Link Zgłoś