Dodaj do ulubionych

w jaki sposób SKUTECZNIE zabezpieczyc balkon?

25.05.05, 15:11
moja kotka wczoraj przewedrowala po poreczy balkonu do sasiadow. Wiedzialam,
ze to kiedys nastpi, ale moj facet, kociarz po raz pierwszy, nie wierzyl.
Tymczasem kot chodzi po sciane i po barierce. To teraz. Co bedzie za chwile?
Z drugiej strony uwielbia balkon i nie mam serca nie wypuszczac jej NIGDY.
Myslalam o moskitierze, ale to raczej tylko po to, zeby nie wyszla przez okno
latem, a co do balkonu, to nie mam pomyslu, nie wiem, czy obudowac caly
siatka? Jesli tak, to jaka? Sa jakies specjalne siatki???
Obserwuj wątek
    • ontarian Re: w jaki sposób SKUTECZNIE zabezpieczyc balkon? 25.05.05, 15:19
      drutem kolczastym ogrodz
    • rezurekcja przejrzyj forum 25.05.05, 15:37
      cleo_1 napisała:

> Myslalam o moskitierze, ale to raczej tylko po to, zeby nie wyszla przez okno
      > latem, a co do balkonu, to nie mam pomyslu, nie wiem, czy obudowac caly
      > siatka? Jesli tak, to jaka? Sa jakies specjalne siatki???

cleo, watek taki juz byl, poszukaj w wyszukiwarce.
      • annskr Re: przejrzyj forum 25.05.05, 16:11
        na fotum koty, wątek balkony, okna :))
    • mysiam1 Re: w jaki sposób SKUTECZNIE zabezpieczyc balkon? 25.05.05, 16:51
      Zajrzyj na forum www.miau.pl :-)
      • cleo_1 Re: w jaki sposób SKUTECZNIE zabezpieczyc balkon? 25.05.05, 16:59
        dziekuje wszystkim za rady
        • kvin_n Re: w jaki sposób SKUTECZNIE zabezpieczyc balkon? 29.05.05, 13:54
          koty.rokcafe.pl/zabezpieczenia/balkony.php
          fajnie że pokazali róne wersje, od 'ekskluzywnych - full wypas' po 'self made'
    • kakui Re: w jaki sposób SKUTECZNIE zabezpieczyc balkon? 27.05.05, 11:11
      Moj kicius siedzi sobie na balkonie tylko na krzeselku a niech sie zblizy do
      poreczy - zostaje przegoniona i nie wypuszczam jej juz na balkon tego dnia.
      zwykle juz tego nie robi. na samym poczatku wlazla do doniczki i obserwowala
      swiat z glowa zwieszona w dol. teraz nie proboje. jak mieszkasz nisko do 4
      pietra to jak spadnie to nic sie jej nie stanie. znam przypadek kota ktory
      zlecial z 13 i zlamal tylko koncowke ogona.
      • dupekzoledny Re: w jaki sposób SKUTECZNIE zabezpieczyc balkon? 29.05.05, 19:33
        a gdzie WOLNOŚĆ kota.???
      • cleo_1 Re: w jaki sposób SKUTECZNIE zabezpieczyc balkon? 30.05.05, 09:04
        Kakui,
        faktycznie najlepiej nauczyc kotka posluszenstwa, tyle, ze na to to trzeba
        obserwowac kotka non stop gdy jest na balkonie, nie bardzo mi sie to usmiecha
        (choc oczywiscie ja obserwuje - TERAZ, BO NIE MA ZABEZPIECZEN). Moja kotka ma
        jednak taka inwencje, ze nie jestem w stanie przewidziec jej kolejnych
        pomyslow, i sytuacje SIE ZDARZAJA. Ja mieszkam na 2 pietrze, to nisko, ale pod
        moim balkonem sa murki ogrodkow z parteru, schodki do klatki schodowej, porecz,
        beton. Nie jestem pewna, czy by jej sie nic sie stalo. Wydaje mi sie, ze
        moglaby skrecic sobie kark, bo pod balkonem jest, co jest.
      • m.pw bylam naiwna 30.05.05, 10:50
        kiedys mój kocur tez sobie wychodzil na balkon (IX pietro), byl wielki, gruby i
        zarloczny. Lezal na sloneczku, mial gdzies wroble. Sielanka! Kiedys sasiad
        wystawil bigos - balkony byly w odleglosci 20 cm. Kicior pognal do bigosu - nie
        wiadomo kiedy. Potem chcial wrócic ale ze byl tlusty zarzucilo go, zle wcelowal
        i zawisl pazurkami na gzymsie. moja mama ktora co i raz zagladala co kicior
        robi na balkonie. Zlapala kota za "raczki" i trzymala - jedna lapka byla po 1
        str preta barierki , 2 po drugiej. pewnie by dlugo nie wytrzymala gdyby nie
        sasiad - ten od bigosu nie pomógl podsadzajac kota. Mama miala zdretwiale rece
        i siniaki. Kot tak sie obzarl bigosu ze do nastepnego dnia nic nie jadl.
        Niestety nie zawsze tak sie dobrze konczy.
        Potem kot juz nie byl wypuszzcany na balkon. Wszystkie drzwi, okna mialy
        zrobione ze sznurka ograniczniki, otwieraly sie na mniej niz szerokosc kota
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka