mira.ra 03.06.05, 15:28 Weterynarz polecił mi, bym przyniosła do zbadania próbkę moczu mojego chorego psa. Jak ten mocz pobrać ? Może ktoś wie i może mi coś podpowiedzieć. Jest to pies - on, dalmatyńczyk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edavenpo Re: pobranie moczu 03.06.05, 15:45 Smiejesz sie Ontarian ale to jest dobre pytanie! Jak ktos ma dobra rade, to ja tez poprosze bo musze pobrac mocz od mojego psa na poniedzialek i ni cholery mi to nie wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: pobranie moczu 03.06.05, 15:47 trzeba się ubrać w foliową pelerynkę i łapać do większego naczynia najlepiej wcześnie rano, zeby z siebie głupa nie robić przy sąsiadach :D ps. mnie się nie udała ta sztuka Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi23 Re: pobranie moczu 03.06.05, 16:00 Mój pies chorował na nerki-mam obcykane takie rzeczy łacznie z cewnikowaniem. Psa na smycz-rano dobra pora, sloik podstawiasz jak sika i coś tam złapiesz - nie zapomnij o gumowej rekawiczce. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: pobranie moczu 03.06.05, 16:18 a moze po prostu daj mu sloiczek i kaz isc nasikac do niego w koncu niektorzy uwazaja, ze psy sa jak ludzie i na rowni z ludzmi je traktuja Odpowiedz Link Zgłoś
mira.ra Re: pobranie moczu 03.06.05, 16:26 Jeśli chcecie żartować to proponuję forum humorum. Za poważne odpowiedzi bardzo dziękuję, może ktoś jeszcze ma jakieś rady. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: pobranie moczu 03.06.05, 16:35 mira.ra napisała: > Jeśli chcecie żartować to proponuję forum humorum. to tu juz sie nawet posmiac nie mozna? > Za poważne odpowiedzi bardzo dziękuję, prosze bardzo > może ktoś jeszcze ma jakieś rady. wez sloiczek i szmatke idz z psem na spacer gdzies gdzie nie ma trawy tylko beton lub asfalt jak pies siusiu zrobi zbierz to szmatka i do sloiczka wyzymaj Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: pobranie moczu 03.06.05, 17:02 tak... to swietna rada, do badania zawieziesz mocz ze wszytskim bakteriami swiata zebranymi z asfaltu! po pierwsze najlepiej rano, bo wtedy pies bardziej siusia niz znaczy teren. po drugie pies na smyczy zeby za nim nie biegac ze sloikiem:))) po trzecie jesli masz mozliwosc pomocy drugiej osoby to nie powinno byc problemu - jedna osoba trzyma psa na smyczy a druga podstawia sloiczek. przygotuj sie tylko na to ze moze to psa zaskoczyc i zestresowac:) wiec oburzony przestanie sikac. dlatego pewnie trzeba bedzie lapac kilka razy. oczywiscie rekawicza i "roboczy" ubiur jak najbardziej wskazane. powodzenia;) Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: pobranie moczu 03.06.05, 17:06 blue.berry napisała: > oczywiscie rekawicza i "roboczy" ubiur jak najbardziej wskazane. eeeh tam! po co? Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: pobranie moczu 03.06.05, 17:50 Ja miałam taką jazdę z swoimi koteczkami. Cóż... gumowa rękawica i spodeczek plastikowy do kuwety pod siedzenie :o) Wcześniej bałam się, że to nigdy mi się nie uda... Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: pobranie moczu 03.06.05, 18:36 bosz.... oczywiscie ubior a nie ubiur!!! Odpowiedz Link Zgłoś