Dodaj do ulubionych

hotel dla kota

24.07.02, 08:41
calkiem mozliwe, ze mojego kociaka bede musiala w takim przybytku zostawic,
ale chcialabym sie najpierw upewnic, czy ktos z was ma jakies doswiadczenia w
tej kwestii, a moze ktos poleci jakies dobre miejsce na przechowanie kota na
dwa tygodnie.
Obserwuj wątek
    • julianna Re: hotel dla kota 24.07.02, 10:42
      Hej pomozcie !!!
      Czy ktos z was cos slyszal o Hotelu Bazyli pod Warszawa ?
      • Gość: oka Re: hotel dla kota IP: *.pik / *.gozg.com.pl 24.07.02, 11:09
        słyszałam i widziałam w TV hotel RAJ - gdybym musiała oddac kota lub psa to
        udałabym się tam.
    • Gość: Virge Re: hotel dla kota IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.07.02, 14:05
      Nie podałaś miejsca zamieszkania, więc trudno byłoby podać Ci konkretne adresy
      hoteli dla zwierząt. Poszukaj w gazetach oraz nawet w książkach
      telefonicznych - będziesz wiedziała przynajmniej co sprawdzić. Następnie
      wybierz się do tych hoteli i sprawdź w jakich warunkach są trzymane tam
      zwierzęta, czy mają opiekę weterynaryjną, jak są karmione, jakie panują tam
      warunki. Porozmawiaj z właścicielami takiego hoteliku - bardzo dużo można się
      od nich dowiedzieć. Zapewne będą wymagali od Ciebie aktualnych szczepień kota
      (książeczki zdrowia) i ew. zaświadczenia od weterynarza, że kotek jest zdrowy.

Jednak jeżeli masz możliwość zapewnienia kotu wizyt zaufanej osoby codziennie
      (nakarmienie i sprzątnięcie kuwety) to taki wybór byłby lepszy - zwierzęciu
      oszczędzisz dodatkowego stresu związanego ze zmianą miejsca.
      • julianna Re: hotel dla kota 24.07.02, 15:55
        dzieki za odpowiedzi.
        Chodzi mi o Warszawe i oklice.
        Pewnie, ze byloby kotku lepiej ze znajomymi, ale urlopy ..., a z kolei czy
        zostawienie kota na 2 tygodnie samego i zapewnienie mu tylko tego, ze
        codziennie czy co dwa dni ktos na chwilke wpadnie zeby ja nakarmic i sprzatnac
        kuwete - to nie bedzie stresujace ?
        Czy naprawde nikt nigdy nie korzystal z takiego hoteliku dla zwierzat ?
        • Gość: Virge Re: hotel dla kota IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.07.02, 19:07
          julianna napisała:

> (...) a z kolei czy
          > zostawienie kota na 2 tygodnie samego i zapewnienie mu tylko tego, ze
          > codziennie czy co dwa dni ktos na chwilke wpadnie zeby ja nakarmic i
          > sprzatnac kuwete - to nie bedzie stresujace ?

To jest jedna stresująca sytuacja - brak opiekuna, jednak pozostawiając
          zwierzaka w hoteliku dochodzi dodatkowa - zmiana miejsca - a to kotom nie
          zawsze się podoba.

Dzwoniłaś już po hotelach, pytałaś, odwiedziłaś???
          Opinie innych osób są bardzo ważne, jednak nie zastąpią osobistej wizyty w
          hoteliku i zapoznania się z warunkami.
          • julianna Re: hotel dla kota 25.07.02, 08:16
            Byłam w jednym, cos strasznego choc kilka kotow i psow tam bylo. Klatka dla
            kota nie wieksza niz metr na metr. Dzisiaj jadę obejrzeć jeszcze jedno, ale po
            wczorajszym raczej zdecydowana jestem zostwić ją w domu pod opieką
            odwiedzających ją znajomych.
            • czarnooka Re: hotel dla kota 25.07.02, 08:28
              Jeśli masz zaufaną osobę nie zastanawiaj się nad hotelem, pamiętaj pies się
              przywiązuje do właśnciciela, a kot się przywiązuje do miejsca !!! Ma swoje
              ulubione kąty , ścieżki, i lepiej go tam pozostawić gdzie się wychował. Kot to
              dziwne zwierzątko- indywidualista, trudno mu się zaaklimatyzować w innym
              miejscu, niewiadomo równiez jak będzie znosił towarzystwo innych futrzaków :)
              Ja mam ten sam problem i nawet nie zastanawiam się nad hotelem, po pierwsze
              ceny są moim zdaniem wygórowane, po drugie wolę odpalić coś znajomej za
              doglądnięcie i nakarmienie Kociaka raz dziennie.

Pozdarwiam OKa
    • anakin.skywalker Re: hotel dla kota 25.07.02, 15:51
      Zaprzyjaźniony kot bardzo sobie chwalił hotel, który się mieści na Żoliborzu -
      konkretnie na Marymonckiej, ale nie pamiętam, ile - 123 albo 125, jakoś tak.
      Wygląda dość charakterystycznie, bo się mieści w takim baraczku typu "magazyn
      materiałów budowlanych" i jest (a przynajmniej był w zeszłym roku) pomalowany w
      bardzo płomienne kolorki. Jest tam też lecznica. Tam wszystko zależy od
      liczby "gości hotelowych" - jeśli jest tłok, koty muszą siedzieć w klatkach,
      natomiast jeśli nie ma wielu psów (bo to psy robią tłok :-)), to jest luz i
      balanga.
      Kot mojej Pani przemieszkał tam chyba z tydzień w luksusowym
      wręcz "apartamencie", z jedną towarzyszką (dokwaterowaną tylko dlatego, że się
      obu zwierzakom nudziło). Bydlak jest raczej nieufny i wpada w desperację, gdy
      nie ma przy nim właścicielki - tam natomiast zaprzyjaźnił się z lekarzami
      (lekarze z nim też - bardzo sympatyczni młodzi ludzie), harcował radośnie i
      prawie nie chciał się wyprowadzać. Cen nie znam, musiałbym mojej Pani spytać
      (ale ona chyba też nie pamięta). Sprawdź na stronie www.zoltytelefon.pl -
      chyba właśnie tam moja Pani ten hotel znalazła (ja nie bardzo mam dziś
      czas...) Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka