kasia.gedek 25.06.05, 10:29 czy ktos z Was zna fajne pole namiotowe nad morzem gdzie mozna z pojechac z psem??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olencja86 Re: gdzie nad morze z psem 25.06.05, 17:27 Kup najnowszy mumer Przyjaciela Psa. Tam jest obszerny artykuł o wakacjach z pse. Oni proponują miejscowość Chłapowo koło Władysława, że tam jakieś pole namiotowe gdzie z psem mozna przyjechać. Jeszcze też proponują pole namiotowe Baltic w Mielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vww Re: gdzie nad morze z psem 25.06.05, 17:59 Nie wiem, czy pole namiotowe to dobry pomysł, to zależy od tego, jakiego usposobienia jest twoj pies. Chodzi glównie o zachowanie ludzi po alkoholu, a walki z pijanymi mlodzieńcami w nocy nie należą do przyjemności. Polecam jednak pole namiotowe Pod Cyprysami we Wladyslawowie. Właściciele bardzo tolerancyjni i sympatyczni, dwa lata z rzędu po parę razy korzystaliśmy z ich gościny. Mam dwa bardzo duże psy. Cyprysy dysponują fantastycznym kawałkiem miejsca dla psiarza - chodzi mi o kawalek miejsca obok toalet. Budujesz ogrodzenie z samochodu i namiotow, tym samym wydzielając sobie calkiem sympatyczny kącik. Zacieniony, to ważne. Druga opcja - ale bardziej ekstremalna - lądujesz w okolicy Krynica Morska - Piaski. Najlepiej między.Tam wjeżdżasz w las, głęboko, żeby nikogo nie bylo. Rozbijasz obozowisko. Przyjeżdża Straż Leśna lub Graniczna, chcą cię wyrzucić, w międzyczasie dostajesz mandat za KOCZOWANIE W STREFIE NADGRANICZNEJ:)) Przeważnie 100 zl. Mandat przyjmujesz z radością, ale w zamian za to prosisz strażnika o możliwość pozostania na tym miejscu przez dwa ,trzy dni. Przyjmujesz pokwitowanie mandatu, żeby nie było. Za tę stówę dostajesz wspaniale pustą dziką plażę, bez kawalka czlowieka, możesz kąpać się na golasa, cudownie jest!!! o ile nie przeszkadza ci calkowity brak infrastruktury, ale dla mnie to zaleta. Rano można w porcie w Krynicy kupić jeszcze żywe flądry i inne ryby, weź ze sobą patelnię, nigdzie indziej rybka tak nie smakuje. Nigdzie mi nie bylo lepiej, niż w takich krzaczorach( uwaga na dziki) chyba, że jesteś bardziej cywilizowana, niż ja, ale to kwestia upodobań. Odpowiedz Link Zgłoś
vww Re: gdzie nad morze z psem 25.06.05, 22:23 tak myślałam - niedobrze tak po mojemu, na dziko? Odpowiedz Link Zgłoś
kachna.bubu Re: gdzie nad morze z psem 26.06.05, 13:38 Te "krzaczory" mnie zachwyciły :))))! Coś pięknego! Ja i mój piesio także uwielbiamy takie miejsca i klimaty! Pomyślę o tym. Poważnie! Ale to może w przyszłym roku, gdyż tego lata wybieram się z moim hasiorem i resztą "stada" do ośrodka z domkami camp., położonego w sosnowym lesie, 200m od morza w spokojnej, mało uczęszczanej przez turystów miejscowości.Plażowanie nas nie interesuje, zabieramy rowery i codziennie będziemy robić dłuuugie wycieczki po okolicy. Mam nadzieję, że nie będzie upałów. Pozdrawiam i życzę Wszystkim udanych wakacji z Waszymi zwierzakami! Odpowiedz Link Zgłoś