Dodaj do ulubionych

Bezmyślne rozmanażanie

14.09.05, 13:00
Weszłam na strony allegro i przeraziłam się, ktoś robi sobie doświadczenia w
krzyżówkach psów, nie wiem jaką przyjemność z tego ma ale to straszne,
pseudohodowcy są wśród nas i dopóki nie wyginą nie zakończy się bezmyślne
rozmnażanie psów.
www.allegro.pl/show_item.php?item=62861472
www.allegro.pl/show_item.php?item=63700957
www.allegro.pl/show_item.php?item=62948914
www.allegro.pl/show_item.php?item=63670876
www.allegro.pl/show_item.php?item=63701585
www.allegro.pl/show_item.php?item=64145643
W przyszłości chcę kupić suczkę kundelka, ale wezmę ją ze schroniska lub od
znajomych, narazie odkładam pieniądze, mam pytanie w jakim wieku przeprowadza
się sterylizację suczki i ile może to kosztować mniej więcej, czy koszt
zabiegu związany jest z wagą psa?
Obserwuj wątek
    • ontarian Re: Bezmyślne rozmanażanie 14.09.05, 13:18
      a jak ci sie wydaje?
      skad sie wziely rozne rasy psow?
    • default Re: Bezmyślne rozmanażanie 14.09.05, 13:34
      Też się przeraziłam, te szczenięta sprzedaje jedna osoba, czy on ma te
      wszystkie psy u siebie i tak je parzy bezmyślnie ze sobą jak popadnie? Aż
      nieprawdopodobne!
      Sterylizacja kosztuje różnie, w zależności od wielkości suki, ale chyba
      maksymalnie ok. 300 zł (tyle zapłaciłam za sterylkę owczarka niemieckiego), no
      i potem jeszcze ew. koszt jakiejś wizyty kontrolnej. Sterylizować można nawet
      małe szczeniaki, ale weterynarze niechętnie to robią, bo to "koronkowa robota"
      takie wydłubywanie małych, prawie niewidocznych organów. Myślę, że ok. 5-6
      miesięcy to już spoko, ja właśnie wysterylizowałam taką koteczkę (5 miesięcy).
      • titu_titu wcale nie takie bezmyślne 14.09.05, 13:52
        Ta osoba nie rozmnaża psów bezmyślnie, tylko celowo, być może skupuje także
        szczeniaki na handel. Temat dokładnie tego handlarza był już poruszany na wielu
        forach i wiele osób do tego człowieka mail-owało. Jak łatwo się domyślić -
        bezskutecznie. Jedynie zmienił sobie nick. Prezentowane przez niego szczeniaki
        z reguły nie są potomstwem wskazywanych przez niego ras, co daje się udowodnić
        w kilku przypadkach. Np. potomstwo beaglea i spaniela nie mogłoby urodzić się
        umaszczone w ten sposób. Genetyka póki co to wyklucza. Przypuszczalnie człowiek
        ten wymyśla sobie rodziców dla szczeniaków, aby potencjalnemu nabywcy móc
        wmówić dlaczego małe nie mają cech czystej rasy. A poza tym wiele osób się na
        to łapie, bo mogą mówić że mają w domu "półrasowca" a nie zwykłego kundla tak
        jak sąsiad...
    • extreme74 Re: Bezmyślne rozmanażanie 14.09.05, 14:39
      Sterylizację najlepiej przeprowadzić po pierwszej cieczce,cena nie zależy od
      wielkości suczki,no chyba że jest wyjątkowym olbrzymem.Na przełomie
      marca,kwietnia,czy w połowie marca jest przeprowdzana ogólnopolska kampania
      sterylizacji i wtedy cena jest niższa.Ja w tym roku w marcu zapłaciłam 200zł,w
      Łodzi.Pozdrawiam.
    • vega281 Re: Bezmyślne rozmanażanie 14.09.05, 15:31
      Dzięki wszystkim za odpowiedź, a w szczególności za propagowanie koniecznej
      sterylizacji suczek i kotek i kastracji piesków i kocurów.Pozdrawiam wszystkich
      serdecznie.
    • vega281 Re: Bezmyślne rozmanażanie 14.09.05, 16:35
      Miesiąc temu przybłąkała się pod dom moich znajomych z sąsiedztwa sunia
      wielkości jamnika, mieszkam na podmiejskim osiedlu obok lasu i co roku trafia
      się przynajmniej jeden czasem więcej psów, wyrzucanych przez ludzi. Sunia była
      zapłodniona, dwa dni temu się oszczeniła są 2 pieski i jedna suczka w miocie.
      Tą jedną suczkę ja wezmę jak tylko podrośnie na jednego pieska też już czeka
      dom. Stąd moje pytanie odnośnie sterylizacji, znajomi jak tylko wydadzą
      szczeniaki chcą poddać Tolę (tak się wabi) sterylizacji. Ja też wysterylizuję
      swoją sunie wolę dać nawet 200zł za zabieg niż miałoby więcej się błąkać
      kundelków, gdyby jakiś pies pokrył ją. Właśnie z takich poglądów że suka
      powinna mieć szczeniaki przynajmniej raz w życiu trafia się tyle nieszczęść,
      ludzie dopuszczają swoje suki, potem nie ma chętnych na szczeniaki, które
      oddawane są za 1zł i wyrzucane wtedy kiedy tylko zbliża się urlop czy kiedy
      nudzą się.
    • kakui Re: Bezmyślne rozmanażanie 14.09.05, 19:01
      no po prostu zajebioza super mieszanki. ale i tak wg mnie jamnik i bokser to by
      bylo to

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka