weronica4 10.11.05, 07:12 Mój Pusio ma 1 rok i 5 m-cy. Nie wypadły mu jescze zęby - ma podwójne z przodu na dolnej szczęce (3 szt) nawet się nie ruszją - czy trzeba je usunąć chirurgicznie? Pod narkozą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
introligator_snu Re: Miniaturka Yorka 10.11.05, 11:32 Nie powinnas sie przejmowac. To jest normalne u miniaturek Yorka. Z kazdym nastepnym rokiem wyrastaja im kolejne rzedy zebow. I tak, jak piesek bedzie mial 3 lata bedzie mial 3 rzedy zebow w dolnej szczece, jak 5 lat - 5 rzedow, itd. Po tym sie poznaje u Yorkow wiek... Odpowiedz Link Zgłoś
ohida Re: Miniaturka Yorka 10.11.05, 12:23 Introligator, to było dobre ;) Aż musiałam na głos innym przeczytać ;)) Coś jak słoje drzewa :P Odpowiedz Link Zgłoś
weronica4 Re: Miniaturka Yorka 10.11.05, 11:57 Introligator!! Ile masz lat? To znaczy rzędów w jamie gębowej? Odpowiedz Link Zgłoś
introligator_snu Re: Miniaturka Yorka 10.11.05, 12:12 > Introligator!! Ile masz lat? Kochaniutka, w moim wieku liczenie lat jest juz przynajmniej nieprzyzwoite... >To znaczy rzędów w jamie gębowej? No... troche sie juz nazbieralo. Dosc powiedziec, ze mam usmiech jak rekinek :) Odpowiedz Link Zgłoś
fruuu Re: Miniaturka Yorka 10.11.05, 17:30 postaram sie odpowiedzieć poważnie :) po1. nie wiedziałam że ocs takiego jak miniaturka jorka istnieje, tak ma w rodowodzie wpisane? interesujące, całe życie sie człowiek uczy. po2. wet to go chyba za czesto nie ogląda, co? nawet przy szczepieniu sie nie zainteresował tymi nadliczbowymi zebami? a może piesio nie szczepiony? biegiem do weterynarza! Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Weronika 10.11.05, 19:15 Spytaj weterynarza na forum Weterynaria! Ja słyszałam że usuwa się takie zębki Yorką Miniaturką... ale sama nie znam się na tym :( Odpowiedz Link Zgłoś
umfana rotfl 10.11.05, 19:17 Miniaturkom * ...chyba już nie ma innych błedów w moim poście ;o)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: advocat ;o))) 10.11.05, 20:16 cóż... Fuńkę zostawiam przy kompie i idę na film Zagubieni ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
e_wok Re: Miniaturka Yorka 10.11.05, 23:11 Trzeba usuwac. Niestety miniaturyzacja yorkow laczy sie czesto z nieprawidlowosciami rozwoju. Co oznacza, ze jesli york jest naprawde bardzo malutki, powinien byc czesciej niz inne ogladany przez weta, bo rozne genetyczne wady moga sie ujawniac. Odpowiedz Link Zgłoś