Gość: adam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 13:58 czy ktoś wie jakie są szanse aby dostać mieszkanie z Terma Dom? ktoś się starał i dostał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Myszka Re: mieszkanie z TERMA DOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 14:28 Co jakiś czas ( teraz na wiosnę)organizują przetarg czynszów.Stawiają do wyboru kilkanaście mieszkań o przeróżnym standardzie od ruin w Biskupicach i na Kopalnianej po fajniejsze w centrum i Rokitnicy. Kryterium przetargu jest najwyższa kwota za czynsz liczony w m2 Ja upatrzyłam sobie mieszkanko 34 m2 w Biskupicach( o zgrozo...)i wylicytowałam 6,20 za m2.wychodziło to 210 zł samego czynszu, gdzie szanowni "sąsiedzi" mieli czynsz po 70 zł za taki metraż,ale mieli coś wspólnego z kopalnią.Ja niestety nie,a była to jedyna szansa na swoje lokum.Nie było najgorzej, ale te Biskupice.... Odpowiedz Link Zgłoś
niki296 niestety przetargów o stawkę czynszu już nie ma 17.02.09, 23:24 dzwoniłam dzisiaj do TERMA DOM i dowiedziałam się , że nie organizują już przetargów na mieszkania o stawkę czynszowa. są organizowane przetargi ale tylko na kupno mieszkania. można tez się starać o najem ale trzeba mieć powiązania z odpowiednią spółką węglową która jest związana z zarządcą mieszkań, nie można mieć praw do innych lokalów jeśli chce się starać o najem i jeszcze jakiś jeden warunek trzeba spełniać ale nie pamiętam jaki. odnoszę wrażenie, że już nigdzie nie można starać się o mieszkanie gdzie są przetargi o czynsz. Odpowiedz Link Zgłoś