robertoniro 24.01.06, 12:30 a oni tego nawet nie czuja bo sie przyzwyczaili! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agasik4 Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 24.01.06, 14:43 A co masz na mysli pisząc cuchną? Chodzi ci tylko o psy czy o zwierzeta w ogole? Osobiście nie zauważyłam żeby u wszystkich właścicieli zwierząt śmierdziało. Owszem to się zdarza ale jest związane z czystością w domu a nie faktem posiadania zwierzaka. Odpowiedz Link Zgłoś
captroy Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 24.01.06, 15:03 ..to chyba ich problem.Poza tym bywalem w domach,gdzie jedynym zwierzakiem byl kurczak w lodowce,a walilo jak z murzynskiej chaty... Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 24.01.06, 18:02 captroy napisał: > kurczak w lodowce,a walilo jak z murzynskiej chaty... a czy ty jakims rasista jestes? dlaczego piszesz tak jakby z kazdej murzynskiej chaty walilo? Odpowiedz Link Zgłoś
captroy Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 25.01.06, 02:25 .. bo w murzynskich chatach po prostu wali...: ) Odpowiedz Link Zgłoś
urania77 Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 24.01.06, 15:10 robertoniro napisał: > a oni tego nawet nie czuja bo sie przyzwyczaili! nie odpowiada ci psi zapach to nie odwiedzaj domów gdzie mieszkają psy będziesz miał problem z głowy i nie będziesz musiał tego analizować cały dzień :))) Odpowiedz Link Zgłoś
agasik4 Re: swietna porada, boska wrecz b/t 24.01.06, 15:24 a co innego mona poradzić? Maskę tlenową na czas odwiedzin w cuchnącym domu? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 24.01.06, 17:01 robertoniro napisał: > a oni tego nawet nie czuja bo sie przyzwyczaili! Gratuluje znajomych! hehe :))). Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 24.01.06, 18:00 majenkir napisała: > Gratuluje znajomych! hehe :))). a gdzie on pisal o znajomych, hehe moze tylko przechodzil kolo drzwi za ktorymi futro smierdzialo na szczescie moja dzdzownica nie smierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 24.01.06, 20:01 Też mi się wydaje, że to kwestia ogólnej czystości domu, a nie psa. Mało jest psów, ktore az tak śmierdzą, że czuć tow całym mieszkaniu. Najczęściej jest to związane z jakąś przypadłością - skóry czy żołądka, mam trzy psy nie wydzielające żadnego zapachu bo whippety) i jednego kundla śmierdziela, ale jego zapach czuje się dopiero wsadziwszy nos w jego sierść ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bahabra Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 24.01.06, 20:03 Jak Ci śmierdzi to tam nie chodź,mała strata dla właścicieli psów,wystarczą im wizyty ludzi lubiacych zwierzaki Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 25.01.06, 08:39 :))))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=128&w=6166907&a=6175610 Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 25.01.06, 10:00 dokładnie,pies ma swój zapach poprostu,tak jak człowiek zresztą.A już moje psy ładniej pachną niż nie jeden tzw człowiek.Nie ma gorszego smrodu niz ten który tworzą ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
agni_me Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 25.01.06, 10:20 Mając zwierzęta w domu nie wyczuwa się szczególnego "zapaszku", który im towarzyszy, dotyczy to zarówno kotów jak i psów. Trudno to jednak nazwać smrodem, kiedy właściciele dbają o czystość pomieszczeń. Nie wiesz o tym, że węch przyzwyczaja się do zapachu i przestaje się go odczuwać? Nie bardzo rozumiem, dziwisz się że zwierzęta nie pachną pączkiem róży, czy też starasz się uświadomić to właścicielom? Bo na prowokację to marniutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 25.01.06, 10:43 Przecież to jest tylko kolejna prowokacja... Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 25.01.06, 12:39 no dobra ,ale czy na prowokacje nie można zareagować?!,nie zawsze chce sie olewac takie zaczepki.Czasem lepiej je uciąć tuż przy mordzie..i odpowiedziec adekwatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 25.01.06, 12:43 Można - tylko po co? Ja też lubię ale również lubię, by dyskusja w końcu doprowadziła do jakichś konstruktywnych wniosków, "pyskówek" bowiem nie lubię... Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 25.01.06, 12:47 no wiadomo ;),ale czasem jest gorszy dzień i wstanie sie lewą nogą i nie chce sie inaczej.Zresztą czasem zaniechanie jest gorsze od reakcji,a czasem reakcja gorsza od akcji.Różnie bywa.. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 25.01.06, 12:59 Ano, różnie... Abyśmy zdrowi byli i nie czepiali się dupereli...;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 25.01.06, 13:08 No własnie,bez dupereli ;) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 25.01.06, 13:33 Jesli sie sprzata to raczej nie czuc.Pewnie to tez zalezy od ilosci zwierzat i ich rodzaju.W mieszkaniu obok maja kotke- nic nie czuc, znajoma ma kilka kotek plus koty obce , ktore dokarmia- smrod nieziemski, mdlacy, nie da sie wytrzymac.U tesciowej i szwagierki sa yorki- nie czuc nic.U ojca owczarek niemiecki- caly dom czuc psem. CZyli jednak mozna miec zwierze i niesmierdzacy dom. Odpowiedz Link Zgłoś
albert.flasz1 Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 25.01.06, 13:36 lola211 napisała: > U tesciowej i szwagierki sa yorki- nie czuc nic.U ojca owczarek > niemiecki- caly dom czuc psem. > > CZyli jednak mozna miec zwierze i niesmierdzacy dom. Jakiego preparatu teściowa używa - może wyciągu z rośliny "Yucca Shidigera"?;) Odpowiedz Link Zgłoś
marikaso Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 25.01.06, 15:29 każdy dom ma swój specyficzny zapach...a niektóre specyficzny smród. Ja np. nie wsiadam do windy z której wysiada sąsiad z 6 pietra, bo smierdzi. Po upiornej babie z 4-go tez nie wsiąde bo wali nieziemsko ( ani jedni, ani drudzy nie maja zwierząt w domu). Za to jak wysiada babeczka z 8-go pietra, co ma dwa małe kudłate psy-wsiadam bardzo chetnie bo czuc tylko jej perfumy;) Odpowiedz Link Zgłoś
mistyczna Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 26.01.06, 00:27 ja mam owczarka i NIC nie czuc kapie go raz na miesiac (jego poslanie tez 1/miesiac) dywany czyszcze para 2 razy na rok, co tydzien uzywam deodorantu do dywanu na meble nie ma wstepu, Kazdy czlonek z mojej rodziny (nie maja psa) mieszkajacy poza naszym domem orzeka ze u nas jest swiezy zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
login_niedostepny Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 29.01.06, 19:27 to nie jest smrod tylko charakterystyczny zapach siersci, ktory jest bardzo intensywny gdy siersc jest wilgotna, a jeszcze bardziej intensywny gdy siersc jest wilgotna i dluga;-) Nie kazdy to lubi i... nie kazdy czuje ten zapach. A to ze cuchnie dom, nie swiadczy zle o zwierzaku, tylko o jego wlascicielach. Odpowiedz Link Zgłoś
alaskahuska Re: czemu cuchna domy wlascicieli psow??? 31.01.06, 20:02 Też jestem zdania, że nie pies jest powodem smrodu w mieszkaniu, ale niechęć ich właścicieli do częstszego sprzątania domu. Bywam w domach, w których kicają króliki, na kanapach wylegują się koty, na dywanach psy i w tych domach lśni czystością, pachnie świeżością, nie czuć żadnych niemiłych zapaszków, a byłam też w domach, w których nie były trzymane żadne zwierzęta, ale właściciele: - palą papierosy - okna otwierają, kiedy temp.na zewnątrz wzrasta do 20 st.w plusie - odkurzają i trzepią dywany od "święta" - myją się też "od święta" To dopiero są zapaszki! Nie ma nic gorszego niż smród papierochów w domu i niemytego ludzkiego cielska! Fujjjj! Zaden zwierzak nie wydziela takiego smrodu! Odpowiedz Link Zgłoś