tymulek 22.03.06, 10:24 kilka slow zamienie z kims kompetentnym gg 3044980 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rezurekcja moze tu znajdziesz 22.03.06, 10:29 interlokutorow, bo na Zwierzetach glownie zapsieni i zakoceni. mojehobby0.republika.pl/faliste.html www.papuzki.faliste.prv.pl/ www.papuzka.netax.pl/ www.faliste.v-net.pl/ tu lekarze dla ptakow www.zeberki.wer.pl/strony/kliniki.php Odpowiedz Link Zgłoś
tymulek Re: moze tu znajdziesz 22.03.06, 12:31 dziekuje ale gdyby sie znalazl chetny to dzwieczna bede o porady w temacie jak zapoznac dwie obce sobie papugi zeby nie zniechecic ich na starcie, nie stresowac i takie tam.... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
brzuchalek Re: moze tu znajdziesz 23.03.06, 08:49 Oj Tymulku, trudne przed Tobą zadanie. Łączenie papużek to zadanie niewdzieczne i często, niestety, obfitujące w ofiary. Czasami leje się krew, a czasami scielą się trupy. Jeżeli papuzki do połączenia są tylko dwie, to Twoje szanse na powodzenie rosną. Trudniej dołączyć jednego osobnika do calego stadka. Jeżeli masz taka mozliwość, czyli dwie klatki, to dobrze by było gdyby papuzki mogły przez jakiś czas stac obok siebie i zalotnie na siebie spogladać. Może sie pokochają na odleglość. Po jakims czasie mozna je połączyć. Z mojego doswiadczenia wynika, ze lepiej jest bardziej bojową i silniejszą papuzkę wpuszczać do klatki tej slabszej, zeby ta silniejsza była na obcym terenie mniej pewna siebie i od razu nie zadziobala tej slabszej. Jak juz pobędą jakiś czas razem, to mozna je razem umieścić w "lepszej" klatce. Na pociechę Ci powiem, ze mój ponury wariant nie zawsze sie sprawdza, czasami papuzki takie połączenie przezywają dośc bezbolesnie i potem jest git. Jeżeli nie masz dwóch klatek, to dobrze jest papuzkę silniejszą albo tą "zadomowioną" wyjąć z klatki, przez jakiś czas przetrzymac w jakimś pudełku, zeby ta słabsza, albo nowa mogła sie bezpieczniej w klatce poczuć i przyjmowac tą druga jako "gospodyni". To pomaga wyrównac szanse. Przynajmniej tak wynika z moich doświadczeń. Może inni mają doświadczenia inne i lepsze, nie wiem. Powodzenia. Brzuchalek Odpowiedz Link Zgłoś
tymulek Re: moze tu znajdziesz 23.03.06, 11:13 dziekuje hmmm, jedna mam ale teraz to nie wiem czy chce druga.... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
brzuchalek Re: moze tu znajdziesz 23.03.06, 12:43 O rany Tymulku, nie upadaj na duchu! Pomysl, ze jednej papużce bedzie smutno, a wszak życie wymaga ofiar. Jeżeli jeszcze nie masz jeszcze drugiej papuzki, to to jest bardzo dobry punkt wyjścia. Trzeba zatem umowic sie z jakimś miłym sprzedacą ptaszków, oznaczyć ptaszka (np. flamastrem), zapakowac go w torebke i pomaszerować do sklepu. Wtedy wpuszcza się OZNACZONEGO ptaszka do innych ptaszków, gdzie pod czujnym okiem sprzedawcy ptaszki same sie dobierają w pary. Po dwóch dniach odbiera sie wesołą parkę. Jeżeli mieszkasz może w Warszawie, to polecam stary sklepik zoologiczny na Nowym Świecie. Z parki tam dobranej wychowało mi sie całe ptasie stadko :) Odpowiedz Link Zgłoś
tymulek Re: moze tu znajdziesz 13.04.06, 20:38 heh, nie jest tak zle... nowa papuzka - on, nieco wystraszona - przez dwa dni a papuga "stara" - ona, na drugi dzien zaczela umizgi, 4 dni juz podrywa kolezke a i widze zainteresowanie ...pojutrze zapoznanie Odpowiedz Link Zgłoś