kitkowo 25.03.06, 11:44 witam, moze wiecie czy jest a jesli tak to gdzie i orientacyjnie kiedy giełda psiakow w Warszawie?dziekuje z gory za informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiam1 Re: gdzie jest giełda psów w Warszawie? 25.03.06, 11:59 Takich informacji nikt Ci tu nie powinien podawać. Chcesz psa za grosze, idź do schroniska, chcesz psa rasowego, idź do hodowcy. Kupując na giełdzie tylko nakręcasz interes pseudohandlarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam1 Re: gdzie jest giełda psów w Warszawie? 25.03.06, 13:10 mysiam1 napisała: > Takich informacji nikt Ci tu nie powinien podawać. Chcesz psa za grosze, idź do > > schroniska, chcesz psa rasowego, idź do hodowcy. Kupując na giełdzie tylko > nakręcasz interes pseudohandlarzom. A raczej handlarzom i pseudohodowcom - tak powinno to brzmieć. Odpowiedz Link Zgłoś
doddy Re: gdzie jest giełda psów w Warszawie? 25.03.06, 13:36 AMEN! Podpisuje sie pod tym 2 rekami i wszystkimi łapami naszych 9 psów (notabene wszystkie są właśnie z pseudohodowli, które znudziły się właścicielom i teraz szukają domów)! Odpowiedz Link Zgłoś
vigga Re: ? 25.03.06, 15:03 Ludzie, zupełnie Was nie rozumiem! Co Was to obchodzi, po co komu taka informacja? Od razu prawicie morały! Ja też bym chciała pojechać na taką giełdę - tydzień temu straciłam psa i chcę kupić nowego, ale jeszcze nie wiem jaka rasa mnie interesuje. Nie mam czasu jeździć po hodowlach a chce się zorientować w cenach i tym podobnych rzeczach. Taka giełda to dobra okazja. Więc jeśli ktoś naprawdę coś wie, to ja też będę wdzięczna za info. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam1 Re: ? 25.03.06, 15:12 vigga napisała: > Ludzie, zupełnie Was nie rozumiem! Co Was to obchodzi, po co komu taka > informacja? Od razu prawicie morały! > Ja też bym chciała pojechać na taką giełdę - tydzień temu straciłam psa i chcę > kupić nowego, ale jeszcze nie wiem jaka rasa mnie interesuje. Nie mam czasu > jeździć po hodowlach a chce się zorientować w cenach i tym podobnych rzeczach. > Taka giełda to dobra okazja. > Więc jeśli ktoś naprawdę coś wie, to ja też będę wdzięczna za info. Okazja? Nie masz czasu jeździć po hodowlach? Na giełdzie nie kupisz psa rasowego. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: ? 25.03.06, 15:18 małe prawdopodobieństwo, że będzie to wypieszczony zdrowy piesek. Odpowiedz Link Zgłoś
vigga Re: ? 25.03.06, 15:28 Mojego poprzedniego psa kupiłam właśnie na giełdzie w Warszawie - miał rodowód i wyrósł na wspaniałego psa, nigdy nie miał problemów zdrowotnych, miał dobry charakter itp. Znam ludzi, którzy parę lat temu też kupowali pieski na giełdzie i również są zadowoleni. Dobrze wiem że na takich giełdach wielu jest cwaniaczków i oszustów, dla których dobro zwierzęcia mało się liczy, ale nie przesadzajcie z generalizowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: ? 25.03.06, 15:33 bedziemy przesadzac chocby dlatego ze na takich geildach psy sa sprzedawane w tragicznych warunkach chocby dlatego ze z takich gield niesprzedane psy trafiaja do schronisk lub na ulice chocby dlatego ze na takich gieldach 9 na 10 sprzedajacych to handlarze psami ktorzy rozmnazaja je tylko i wylacznie dla zysku. zbyt duzo jest krzywdy aby istnienie takich miejsc rozgrzeszac tym ze ktos kupil tam kiedys zdrowego psa z rodowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
pierozek_monika Re: ? 25.03.06, 15:44 ależ tak niestety jest. odpowiedzialny, dbający o szczeniaki hodowca nie zawiezie je na giełdę, gdy wie, że jest to miejsce o zwiększonym ryzyku podłapania jakiejś choroby (np. nosówki)- zam sa inne zwierzaki, nie wiadomo czy zdrowe. To jest tez duży stres dla zwierzaków, no i na dworze teraz nie jest najcieplej. Na giełdzie nie masz możliwości sprawdzenia w jakich warunkach szczeniaki przebywały z matką. Czy miały ogromie ważny stały kontakt z ludźmi, czy były dobrze socjalizowane, czy też mieszkały w szopie w klatce z zabiedzoną matką, bez możliwości zapoznania i oswojenia się z otoczeniem. Pierwsze 3 miesiące odgrywają szczególną rolę w kształtowaniu się osobowości zwierzaka. Jak to wszystko zwerywikujesz? A jeśli trafisz na oszusta, ktory poda Ci nieprawidłowe dane, da Ci sfałszowaną książeczkę szczepień? Też mam psa z giełdy. Miał 6 tygodni gdy go kupiłam. Nie powiem, że żałuję, bo jest wspaniały z charakteru, piękny, ale na początku był problem, bo był zarobaczony, stres związany z rozłąką z rodziną i prawdopodobnie fatalne jedzenie przypłacił chorobą jelit i leczeniem antybiotykami. Nie sprawdzałam jego rodzicow, więc nie przewidziałam, że odziedziczy po nich dysplazję. Operacja - 700 zł. Nie ładujmy kasy w rozmnażaczy, bazarowych handlarzy. Tworzymy popyt i przyczyniajmy się do eksploatacji suk. Tak nie robi wielbiciel psow. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: ? 25.03.06, 15:27 vigga napisała: > Ja też bym chciała pojechać na taką giełdę - tydzień temu straciłam psa i >chcę kupić nowego, ale jeszcze nie wiem jaka rasa mnie interesuje. Nie mam >czasu jeździć po hodowlach To jakim cudem znajdziesz czas dla szczeniaka???? Poza tym, internet jest kopalnia wiedzy (rowniez kynologicznej) ;) Odpowiedz Link Zgłoś