1jujka1 11.04.06, 09:01 Moj brat kupil chmika, i to male stworzonko okropnie smierdzi mimo ze ma czesto wymieniany trot i jest czysty. Czy jest sposob na to jakis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rezurekcja Re: chomik 11.04.06, 09:20 1jujka1 napisała: > Moj brat kupil chmika, i to male stworzonko okropnie smierdzi mimo ze ma > czesto wymieniany trot i jest czysty. Czy jest sposob na to jakis? 1. W czym chomik mmieszka? Klatka czy akwarium? 2. Ma czesto wymieniany - to znaczy jak czesto? Raz dziennie? 3. > czesto wymieniany trot co to jest trot? 4. czy na pewno smierdzi chomik? A moze podloze, ten trot? Bo to moze byc zapach chomikowego moczyu polaczony z zapachem podloza. Kiedy mialam krolika nie wytrzymywalam zapachu siana zasikanego przez krolika. TRociny tak mi nie smierdzialy. 5. czy chomik nie ma jakichs ran , czy z jego pyszczka lub odbytu nie wydobywa sie jakas wydzielina? Obejrzyjcie chomika ostroznie i obwachajcie niemniej ostroznie, chomiki to malenkie zwierzatka, trzeba byc uwaznym przy ich dotykaniu. 6. Czy chomik smierdzi tylko Tobie czy calej rodzinie? Bo niektore osoby maja bardziej czuly wech. Odpowiedz Link Zgłoś
1jujka1 Re: chomik 11.04.06, 09:22 Chomik jest zdrowy, trot ma wymieniany co 2 - 4 dni. Mieszka w klatce. Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: chomik 11.04.06, 09:41 Proponuję dać zróżnicowaną ściółkę - trochę trocin, trochę sianka dla gryzoni. Siano ma miły zapach, chomik może je też pojadać, robić w nim tunele. Mój chomik miał z siana wiele uciechy. Klatkę sprzątałam dwa razy w tygodniu. Aha - kupowałam też podłoże dla gryzoni, takie granulki. Mieszałam je z trocinami, a na wierzch siano. Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: chomik 11.04.06, 10:01 Nie ma za co, życzę powodzenia - chomiki to kochane stworzonka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: chomik 11.04.06, 22:52 Ja bym jeszcze zasugerowała przyjrzeć się jedzeniu. Może dostaje za dużo, zanosi do gniazdka i to mu gnije? Odpowiedz Link Zgłoś