sangwina 18.04.06, 22:27 Chcę założyc akwarium. Czy do ok. 30 l akwarium może byc taki zestaw rybek: 2 kiryski (np. spiżowe), glonojad i 2 gurami mozaikowe. Proszę, doradźcie. Z góry dziękuję:) i proszę o rady. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tymulek Re: Akwarystyka 19.04.06, 12:55 znawca nie jestem ale z doswiadczenia wiem ze z malego akwa zechcesz najprawdopodobniej przejsc na duze, bo dwie czy 4 rybki Ci sie szybko znudza i zapragniesz miec nowa, inna....rybka bedzie ciasno, a rosna, oj szybko rosna.... przerabialam to - od lipca zeszlego roku zaczelam i szybko "rzucilo" mi sie na mozg i mam 60, 30 wczoraj przyw. kolejna 35 l a jak tylko splynie zwrot z urzedu skarb. bedzie 240 l ;-)) a i bojownika mam w duzym sloiku - bo uznalam ze jak ma w kubeczku stac malutkim az umrze w sklepie rybnym to ja mu sloik 3 litrowy odstapie - sloik dzis zamienie na 5 l naczynie A przede wszystkim wszyscy doswiadczeni akwarysci twierdza ze w duzym zbiorniku latwiej utrzymac czystosc.... zwlaszcza niedoswiadczonym Polecam duzy zbiornik - taki 112 l np ....wiem miejsca duzo zajmie, ale za to frajda gwarantowana pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sangwina Re: Akwarystyka 21.04.06, 22:36 Dziękuję, ale niestety, po pierwsze nie stac mnie na tak wielki zbiornik, ani, po drugie nie mam możliwości mieszkaniowych:) Ale na pewno w przyszłości postaram się o coś większego, jeśli załapię bakcyla, oczywiście:):):) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś