hope37 25.04.06, 12:50 Prosiłabym właścicieli persów o informacje na temat ich charakteru. Głównie chodzi mi o to, czy lubią pieszczoty, siedzenie na kolanach. Słyszałam,że niezbyt... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
terminatrix Re: Charakter persów 01.05.06, 19:12 pierwsze co się rzuca w oczy w kontakcie z persami to ich niezwykła łagodność nigdy przenigdy żaden mój persiak nie podrapał mnie z rozmysłem zero agresji, są bardzo delikatne z pieszczotami to tak różnie mniej się podlizują niż zwykłe dachowce, właściwie to chyba wcale dobrze wiedzą że należą do kociej arystokracji i nie myślą się dawać traktowac inaczej na kolana od święta i to z gorącym namawianiem choć lubią siedzieć obok człowieka jedna moja lubi żeby ją brać pod pachę gdy siedzę przy kompie a ona usiądzie obok na stole a druga lubi siedzieć obok nogi na fotelu i żeby ją przytulić do siebie i tak sobie siedzimy zawsze przychodzi mnie usypiać, czyli kładzie się na klatce piersiowej podczas snu i mruczy czasami pod pierzynę ale rzadko jak chcą być głaskane to same przychodzą dają się oczywiście zniewalać i "męczyć" ale czujesz że robią ci tym łaskę charakterami mogą się różnić jedna moja kicia to koci ekstrawertyk, trochę się wstydzi nowych ludzi ale jak ich pozna robi się bardzo towarzyska, wesoła i bardzo rozmowna i strasznie się popisuje a druga chowa się za szafę gdy wchodzi ktoś nowy, spokojna, bardzo ciepła i wrażliwa, taki koci introwertyk, to ta co mnie usypia i siada ze mną na fotelu Odpowiedz Link Zgłoś