alfa156 26.04.06, 08:51 Polecono mi tego weta na forum. Jakie są wasze doświadczenia z tym lekarzem. Wybieram się do Niego dzisiaj omawiać sterylizację mojej suni. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rezurekcja Re: dr Czerwicki Warszawa 26.04.06, 09:53 Czy tem lekarz jest chirurgiem? Operacje powinien przeprowadzac chirrug a nie internista, nawet najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesia.and.company Re: dr Czerwicki Warszawa 26.04.06, 10:20 Dr Czerwiecki jest znanym lekarzem weterynarii. Nie wiem, czy sam będzie operował, czy chirurg w jego przychodni. Na pewno przeprowadzał operacje sterylizacji sam (czy teraz sam też operuje, tego nie wiem). Był jednym z pierwszych, który stosował cięcie boczne (krótkie, szybko gojące się).Możesz śmiało oddać swoją podopieczną w jego ręce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: dr Czerwicki Warszawa 26.04.06, 10:22 Wielkie dzięki. Już myślałam że nie ma tu poważnych ludzi. Operował będize sam osobiście. Jeszcze raz dziekuję, uspokoiło mnie to troszkę.:) Odpowiedz Link Zgłoś
wiesia.and.company Re: dr Czerwicki Warszawa 26.04.06, 10:48 Aha, dodam jeszcze, że dr Czerwiecki ma wieloletnie doświadczenie i praktykował też w USA, wydaje także bezpłatne pisemko Cztery Łapy. Spróbuj poszukać np. w Googlach nazwiska Wojciech Czerwiecki. Nie bój się w ogóle, trafiłaś w bardzo dobre ręce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
safjanekt Re: dr Czerwicki Warszawa 27.04.06, 11:55 bardzo dobrzy lekarze pracują w klinice weterynaryjnej na ul. Powstańców Sląskich w Warszawie. Dr. Sterna jako jedyny podjął się operacji kręgosłupa naszego jamnika - jest już 2 lata po i rewelacja. Mnóstwo ludzi do niego przyjeżdża diękować za uratowanie pupila. Odpowiedz Link Zgłoś
eulalija Re: dr Czerwicki Warszawa 26.04.06, 12:03 Też go polecam, moja wprawdzie była sterylizowana w drugiej jego przychodni, na Gagarina przez doktora Plasotę (albo bardzo podobnie), ale trzy zaprzyjaźnione psunie (dwie dziewczyny, jeden chłopiec) przeszły przez jego ręce w ostatnich dwóch latach, zero problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: dr Czerwicki Warszawa 26.04.06, 12:25 ajak to jest z tym bocznym nacięciem. Tnie w zdłuż brzuszka czy jakoś inaczej. Bardzo dziękuję za informacje, jestem już troszkę spokojniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesia.and.company Re: dr Czerwiecki Warszawa 27.04.06, 11:34 Normalne cięcie ciągnie się prawie przez cały brzuszek, jest długie i wymaga większej ilości szwów. To boczne jest krótkie i szybko się goi. Jakoś trudniej jest dostać się językiem do miejsca z boku, a więc szansa rozerwania szwów jest mniejsza. Nie każdy weterynarz chirurg stosuje tę boczną metodę, widać (tak myślę) wymaga innej techniki, może ta boczna operacja usunięcia macicy jest dla lekarza troszkę trudniejsza. Ale proces gojenia jest krótszy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: dr Czerwiecki Warszawa 27.04.06, 13:55 Widziałam się wczoraj z dr. Niesamowity człowiek. Powiedział, że nie stosuje cięcia bocznego. Głównie stosowane jest w schroniskach, gdzie liczy się szybkość, i to że nie ma kto zwiarzaka pilnować aby nie lizał. Takie cięcie nie pozwala na dokładne "obejżenie" srodka, i "wyciągnięcie" tego c należy. Właśnie skończyła szyć dla suni wygodne wdzianko pooperacyjne. Bardzo dobrze się sprawdza szczególnie na dużego psa. Te co są do kupienia drą się zanim psiak wstanie. Dzisiaj wielki dzień mam nadzieję ,że będzie wszytsko ok. Musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
eulalija Re: dr Czerwiecki Warszawa 28.04.06, 14:16 I co? Jak Twoja pociecha po zabiegu? Napisz kilka słów. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: dr Czerwiecki Warszawa 28.04.06, 16:17 Całkiem nieźle, chyba lepiej niż ja. Wczoraj już po zabiegu, była na siuśkach i wróciłą na własnych nogach. Potem już nie było tak różowo. Całą noc nie mogła sobie znaleźć miejsca, a ja łaziłam za nią. Najgorsze jak chwilkę piszczała tak cichutko, a to bardzo twarda sztuka. Noc prztrwałyśmy jakoś. Rano był spacer i już myslała, że wszytsko dobrze, jak aczęła dyszeć, przewracać się, mały horro. No to za telefo 7:30 i do Czerwieckiego. No i jak to On, oczywiście odebrała, i kazał przyjechać. Jak dotarła, cud że samochód cały, oglądną zbadał, zmierzył temp. i powiedział, że ok. Resztki narkozy. Pocałował Kłódkę w nos i tyle. Kochany jest. Teraz jest lepiej , ale jeszcze nie zupełnie, myślę, że jutro to będzie zupełnie ok. Tyle, w ramach krótkiego opisu :) pozdrawiam i dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
eulalija Re: dr Czerwiecki Warszawa 30.04.06, 14:04 Bardzo się cieszę. Od znajomej, która leczy psiaka u niego wiem, że 7.30 to nie jest jakaś wstrząsająca godzina, dzwoniła do niego (po uprzednim uzgodnieniu, że może zadzwonić) o 1.30 w nocy. Teraz tylko dbaj, żeby Kłódka ranki nie lizała, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: dr Czerwiecki Warszawa 03.05.06, 17:05 Rana nawet jej nie interesuje. Zgodnie z zaleceniem Pana dr, że piesek pokaże co chce robic, od poniedziałku latamy po Kampinosie jak opętani. Jedna tylko zasada nie rzucamy patyków. Coi tak jej nie przeszkadza gonic. roznosi ja równo. W poniedziałek i dziemy na wizytę kontrolną i może już pozbędziemy się szwów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś