Dodaj do ulubionych

Rodezjan do oddania

IP: *.mm.pl 24.03.03, 09:35
Do lecznicy w Łodzi został przyprowadzony przez właścicieli dwuletni
rodezyjski ridgeback. Zażądali oni uśpienia psa bo pani spodziewa się
dziecka. Pies na razie jest w lecznicy ale nie może zostać tam długo, więc
jego dni wydają się być policzone. Może jednak uda się nam znaleźć dla niego
nowy dom. Pies ma rodowód. Tel. do lekarza, dr.Aleksandra Korzeniowskiego:
501 746 266, sprawa bardzo pilna ..
Obserwuj wątek
    • Gość: kiwi Re: Rodezjan do oddania - kto tu jest chory? IP: 158.66.14.* 28.03.03, 13:31
      Lecenia (psychicznego) wymaga ta Pani, która jest w ciąży. Wiadomo, że kontakt
      ze zwierzęciem w ciąży to najlepsza gwarancja braku alergii u dziecka. Kto to
      widział, żeby dziecko przeszkadzało w posiadaniu psa. Niektórzy są bardzo
      nieodpowiedzialni. Rodezjan to nie jest żadna agresywana rasa!!!
      Mój bokser kocha moje oba bobaski, jest przy nich od urodzenia, łażą po nim,
      bawią się, żądne nie ma robaków i alergii.
      Dziwny jest ten świat...
      • Gość: Imann Re: Rodezjan do oddania - kto tu jest chory? IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 02.04.03, 09:41
        Ludzie to mają!!! Nie wiem jak można wziąć psa, a potem przy najbliższej
        okazji się go pozbyć - i to z powodu dziecka! Rhodesian to nie jest
        jakiś "burek" - przepraszam właścicieli psów innych ras, że tak piszę - ale
        chodzi o to, że ludzie ci musieli specjalnie wybrać sobie taką rasę, zapłacić
        za niego niemałą sumę - słowem nie był to zapewne szczeniaczek wzięty "z
        ulicy" pod wpływem impulsu. A teraz chcą go oddać, bo pani zaszła w ciążę!!!

Sama mam Rhodesiana i labradora i też jestem w ciąży, i nie jest to dla mnie
        żaden argument przemawiający za oddaniem psa. A po drugie- mój Rhodesian miał
        już kontakt z niemowlakiem iz małym, 2-letnim dzieckiem i w stosunku do
        każdego z nich zachował się b. ładnie i delikatnie. Mój 2-letni bratanek nawet
        na nim siadał, a pies nie zareagował.

B. chciałabym wiedzieć co kieruje tymi ludżmi? Bo na pewno nie dobro dziecka
        (też słyszałam, że ryzyko wystąpienia alergii odzwierzęcej b. maleje w
        rodzinach, gdzie pies jest jeszcze przed pojawieniem się dzieci)

Z drugiej strony - może faktycznie lepiej dla tego psa, żby zmienił
        właścicieli, skoro ci mają do niego taki przedmiotowy stosunek. Szkoda psinki.
        A Rhodesiany polecam wszystkim miłośnikom sportu (bieganie, jazda na rowerze,
        jazda konna)- to super pieski.
      • Gość: ter Re: Rodezjan do oddania - kto tu jest chory? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 18:58
        Ta informacja powinna znaleźć się na forum www.psy.pl
        • Gość: Corse Re: Rodezjan do oddania - kto tu jest chory? IP: *.acn.waw.pl 08.04.03, 20:50
          Z tego co wyczytałam na jakimś psim forum to Ci ludzie chcą go oddać, bo pies
          ma gronkowca złocistego i boją się o zdrowie dziecka. Kurcze rhodesian to moje
          marzenie, ale narazie nie mam warunków na tego psa :((( a szkoda, bo chętnie
          bym go wzięła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka