Dodaj do ulubionych

Do posiadaczy szczeniakow

18.06.03, 22:01

Ile razy (plus minus) wasi pupile, robia siusiu? To dla mnie bardzo wazne!
Serio pytam. Chodzi o to, ze moja sunia ( 11 tyg.) przeszla zapalenie
pecherza, teraz jest ok, ale ona nadal (po odstawieniu Urospetu) duzo siusia
t.j ok. 13 razy dziennie (robie statystyke:), chce porownac, czy to norma?
Jest sredniego wzrostu (5,5 kg).
Prosze o odp.
Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: Dina Re: Do posiadaczy szczeniakow IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.06.03, 14:19
      Moja ON-ka w wieku 7 tyg. o wadze troche ponad 2 kg od rana do wieczora zrobila
      21 razy siku. Nie miala bynajmniej problemow z pecherzem.
    • ap77 Re: Do posiadaczy szczeniakow 20.06.03, 20:20
      O kurcze Dina to mnie uspokoilas, bo myslalam, ze z nia cos nie tak:)
      Ania
      Pozdrawiam
    • Gość: Ewa Re: Do posiadaczy szczeniakow IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.06.03, 21:13
      Mój piesek mało wazy chyba mniej jak pół kilo rasy Yorczyk,ma 3
      miesiące.Siusia tez dość czesto,przeważnie po spaniu,jedzeniu,piciu.Trudno mi
      powiedzieć bo nie liczyłam,ale z 8 razy.Ja staram się zamykać pokoje jak ma
      się wysiusiać i zamykam go na chwilkę w łazience,gdzie jest gazeta i on tam
      się załatwia.Ale ja tez chciałam się zapytać czy wasze pieski tak dużo śpią bo
      mój śpi dużo,potem wstanie pobawi się i znów idzie spać,nie wiem czy to
      normalne jak na takiego 3 miesiecznego szczeniaka.
      • Gość: peggy Re: Do posiadaczy szczeniakow IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 21.06.03, 00:16
        normalne ;-)
      • ap77 Re: Do posiadaczy szczeniakow 21.06.03, 09:12
        a moja prawie w ogole w dzien nie spi, jak sie juz ulozy to my ja rozpraszamy
        (jest czujna i b. towarzyska), istny wulkan energii! Ale za to przesypia cudnie
        cala noc i to na swoim fotelu, nie w lozku! Dopiero okolo 6-7 sygnalizuje
        ruchami ze siusiu i kupka:)
    • ap77 Re: Do posiadaczy szczeniakow 21.06.03, 09:15
      a jeszcze mam pytanko czy spotkaliscie(lyscie) sie z teoria, ze jak tylko
      piesek zcznie wychodzic i zalatwiac sie na dworze to trzaba zlikwidowac gazety
      (cerate) z domu i karcic jak tylko mu sie "przydarzy", bo ponoc potem sa
      problemy z calkowitym odzwyczajeniem go od robienia w domku. Ale to nie jest
      takie latwe np. u mnie jest problem, bo mieszkam na 18 p.! No i jak tu ubrac
      sie, zjechac z malenstwem jak ona nie trzyma.... Jak sobie z tym radziecie?
      • Gość: Dina Re: Do posiadaczy szczeniakow IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.06.03, 12:29
        To prawda, ze jesli pies zaczyna sie zalatwiac na dworze nalezy zlikwidowac
        gazety. Wiem, ze jest to trudne, ubrac sie i zjechac z 18 pietra. Kiedy moja
        byla w wieku 4 mies. mieszkalismy na 10 pietrze i pomimo ze byla dosc ciezka
        (owczarek niemiecki)bralismy ja na rece do windy, zeby uniknac zalatwienia sie
        w windzie( co sie raz zdarzylo)i dopiero na dworze ja stawialismy na lapy.
        • ap77 Re: Do posiadaczy szczeniakow 26.06.03, 20:25
          Jeszcze pozostanmy w tym temacie, kiedy przychodzi czas (na pewno jak
          najszybciej, ale...) kiedy pies powinien juz zalatwaic sie na dworze, i nie
          powinno mu to sie zdarza w domu?
          I jeszcze jedno- do kiedy pies rosnie, bo nie moge okreslki jakiego wzrostu i
          postyry bedzie mala:) Ma teraz prawie 3 mies. i waży 6 kg. Co z tego może wyjść?
          • novi Re: Do posiadaczy szczeniakow 27.06.03, 12:30
            ap77 napisała:

> Jeszcze pozostanmy w tym temacie, kiedy przychodzi czas (na pewno jak
            > najszybciej, ale...) kiedy pies powinien juz zalatwaic sie na dworze, i nie
            > powinno mu to sie zdarza w domu?
            > I jeszcze jedno- do kiedy pies rosnie, bo nie moge okreslki jakiego wzrostu i
            > postyry bedzie mala:) Ma teraz prawie 3 mies. i waży 6 kg. Co z tego może
            wyjść
            > ?
            ====
            1. IMHO ok 4mca
            2. ok. roku
            3. ᡖkg. i ᡥcm
            • Gość: ap77 Re: Do posiadaczy szczeniakow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.03, 18:50
              Jurku napisz jeszcze raz kg, bo mi wyszly kwadraciki zamiast wagi:)
              • imoe Re: Do posiadaczy szczeniakow 27.06.03, 20:30
                pieski rosna chyba do ok roku,poza tym jesli ma duze lapy w stosunku do reszty
                cialka to moze byc spory :) jak sie spotkamy to musisz koniecznie chociaz
                jakies zdjecia swojego pieska przyniesc!
                pozdrawiam!
                ps jesli bedziesz miala jakies pytanka co do pieskow to jesli chcesz to pisz
                do mnie bo ja od malego z psami przebywam i troche ich juz wychowalam :)
                • ap77 Re: Do posiadaczy szczeniakow 28.06.03, 11:07
                  Imoe zobaczysz ja juz wkrotce (jeszcze bedziesz miala dosyc ej energii:)))
                  Pozdro, spod gladzi:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka