Dodaj do ulubionych

Potzrebny DOM TYMCZ!! Sytuacja DRAMATYCZNA!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.03, 15:51
Pomocy!Szukam natychmaistowego domu tymczasowego dla suczki.Jest to piesek
schroniskowy, została straszliwe pogryziona-podgardle, łapy.Ma kilka dziur i
dziurek w których w warunkach schroniskowych muchy zaczynaja składac jaja!
Sunia nie ma szans jeżeli ktos jej nie pomoże...
W lecznicach i hotelu mi odmówiono...Tel.0-502204595,
pyrantelum@poczta.onet.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: Potzrebny DOM TYMCZ!! Sytuacja DRAMATYCZNA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.03, 13:27
      To już nieaktualne, sunia będzie miała dom.
      • Gość: dorka :)))) IP: *.ilab.pl 01.07.03, 13:39
        Cieszę się bardzo:))) Przekaż pozdrowienia dla nowego właściciela. Sama dwa dni
        myślałam o tym, żeby ją wziąć, ale warunków nie mam...
        Oby tylko wydobrzała!
        • Gość: Ola Re: :)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.03, 16:54
          BARDZO serdecznie Wam dziękuję!jesteście kochani!:-))
    • Gość: hanka Re: Potzrebny DOM TYMCZ!! Sytuacja DRAMATYCZNA! IP: *.ichf.edu.pl 01.07.03, 14:14
      Bardzo się cieszę - spadł mi kamień z serca. Pozdrowienia i podziękowania dla
      Ciebie i nowego właściciela za dobre serce i szybko przeprowadzoną akcję !
    • Gość: Ola Re: Potzrebny DOM TYMCZ!! Sytuacja DRAMATYCZNA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.03, 16:54
      SPROSTOWANIE

Pragnę wyjasnic , że umieszczając ogłoszenie o "SCHRONISKOWYM" biednym piesku
      specjalnie nie podawałam nazwy schroniska by nikomu nie zaszkodzić.Jedynie
      zależało mi na poprawie losu zwierzęcia i chęci wzbudzenia litości tym
      ogłoszeniem by dobry człowiek sie ze mną skontaktował i zaadoptował suczkę.
      Jeszcze raz podkreślam w żadnym razie nie chciałam zdyskredytować żadnego
      schroniska i bardzo mi przykro że wyniknęły z tego ogłoszenia przykre
      konsekwencje.
      Ola
      Mazowieckie
      • Gość: hanka Re: Potzrebny DOM TYMCZ!! Sytuacja DRAMATYCZNA! IP: *.ichf.edu.pl 02.07.03, 11:36
        Boże dziewczyno co Ty mówisz - za to że starałaś się pomóc biednej istotce masz
        nieprzyjemności . Obojętnie jakie to schronisko - powinno być Ci wdzięczne że
        chciałaś pomóc a najwazniejsze do tego że Ci sie udało . Ja nie wiem czy
        naprawdę (zaczynam w to wierzyć ) w schroniskach pracują ludzie bez serc ,
        pomyslunku - nie po to aby pomagać zwierzętom - tylko aby odwalić swoje 8
        godzin na etacie . To schroniska powinny z takimi apelami występować w
        internecie - wtedy udowodniłyby że naprawde zależy im na losie przetrzymywanych
        tam zwierząt . Bo to że takie rzeczy zdarzają się w przepełnionych boksach
        wiadomo że jest nie do uniknęcia Ale potem należy się cieszyć ze ktoś chce
        pomóc , im więcej będzie wolontariuszy i osób którym lezy na sercu dobro
        zwierząt - władze schroniska i pracujący tam ludzie powinni się cieszyć .
        MAM NADZIEJE ZE NOWA PANI DYREKTOR PALUCHA BEDZIE O TYM WIEDZIALA BO W NIEJ
        TERAZ CALA NADZIEJA DLA TEGO SCHRONISKA .I wcale nie jesteśmy ciekawi w którym
        to schronisku tylko że udało się pomóc i uratowało życie zwierzęciu . Także
        myślę ze nie tylko w swoim imieniu dziękujemy Ci za zaangażowanie i oby takich
        osób było więcej ! I oby schroniska życzliwie współpracowały z takimi osobami
        dla dobra zwierząt - czego im i nam życzę . Wszystkiego najlepszego dziewczyno
        i nie trać ochoty na dalszą pomoc im więcej takich ludzi jak Ty tym świat
        będzie lepszy ! Pozdrawiam Hanka
        • Gość: kicia Re: Potzrebny DOM TYMCZ!! Sytuacja DRAMATYCZNA! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 14:23
          Gość portalu: hanka napisał(a):

> Boże dziewczyno co Ty mówisz - za to że starałaś się pomóc biednej istotce
          masz
          > nieprzyjemności . Obojętnie jakie to schronisko - powinno być Ci wdzięczne że
          > chciałaś pomóc a najwazniejsze do tego że Ci sie udało . Ja nie wiem czy
          > naprawdę (zaczynam w to wierzyć ) w schroniskach pracują ludzie bez serc ,
          > pomyslunku - nie po to aby pomagać zwierzętom - tylko aby odwalić swoje 8
          > godzin na etacie . To schroniska powinny z takimi apelami występować w
          > internecie - wtedy udowodniłyby że naprawde zależy im na losie
          przetrzymywanych
          >
          > tam zwierząt . Bo to że takie rzeczy zdarzają się w przepełnionych boksach
          > wiadomo że jest nie do uniknęcia Ale potem należy się cieszyć ze ktoś chce
          > pomóc , im więcej będzie wolontariuszy i osób którym lezy na sercu dobro
          > zwierząt - władze schroniska i pracujący tam ludzie powinni się cieszyć .
          > MAM NADZIEJE ZE NOWA PANI DYREKTOR PALUCHA BEDZIE O TYM WIEDZIALA BO W NIEJ
          > TERAZ CALA NADZIEJA DLA TEGO SCHRONISKA .I wcale nie jesteśmy ciekawi w
          którym
          > to schronisku tylko że udało się pomóc i uratowało życie zwierzęciu . Także
          > myślę ze nie tylko w swoim imieniu dziękujemy Ci za zaangażowanie i oby
          takich
          > osób było więcej ! I oby schroniska życzliwie współpracowały z takimi osobami
          > dla dobra zwierząt - czego im i nam życzę . Wszystkiego najlepszego dziewczyno
          > i nie trać ochoty na dalszą pomoc im więcej takich ludzi jak Ty tym świat
          > będzie lepszy ! Pozdrawiam Hanka

Masz racje Haniu,

Jak dla mnie to schrnisko nie ma nadziei! Wystarczylo tez przeczytac wiad
          wczesniejszy z nowa dyrektorka,w ZW, te zwierzeta nie potrzebuja litosci tylko
          PRAWIDLOWEJ OPIEKI, nawet, jesli sie pogryza, to wiadomo,ze moze sie przytrafic.
          To sa zywe istoty, jest ich tam bardzo duzo, nie ma czasu na to aby ktos za
          moje pieniadze, z moich podatkow uczyl sie dopiero, sorry. Ktos powie to tylko
          jedno zycie z wielu, a dla zainteresowanego-poszkodowanego psa? To jest AZ i
          jedyne jego zycie!
          A tu z dnia dzisiejszego.
          www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=11&news_id=16859
          • Gość: hanka Re: Potzrebny DOM TYMCZ!! Sytuacja DRAMATYCZNA! IP: *.ichf.edu.pl 02.07.03, 15:48
            No nie totalna załamka - a ja tak cieszyłam się że może biedne zwierzęta
            wreszcie trafią na osobę którą będzie naprawdę obchodził ich los .... ale może
            jeszcze nic nie przesądzone . Może okaże się że będzie to odpowiednia osoba na
            tym stanowisku która spełni wreszcie oczekiwania na lepszy byt tych biedaków.
            Czytając wywiad wcześniej osoba ta sprawiała wrażenie wrażliwej na los
            zwierząt - lekarz weterynarz , ma psa ze schroniska ... Tak czy owak PANI
            DYREKTOR PROSIMY PEŁNIĆ TO STANOWISKO TAK ABY MIAŁA PANI CZYSTE SUMIENIE
            SPOJRZEĆ W OCZY TYM BIEDNYM I TAK JUZ SKRZYWDZONYM ZWIERZĘTOM I ABY
            WYKORZYSTYWAŁA PANI TO STANOWISKO TYLKO DO TEGO ABY POPRAWIĆ ICH ŻYCIE - BO
            KTO IM POMOŻE JAK NIE MY LUDZIE ALE PRZEZ DUZE " L "
            • Gość: kicia Re: Potzrebny DOM TYMCZ!! Sytuacja DRAMATYCZNA! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 16:22
              Gość portalu: hanka napisał(a):

> No nie totalna załamka - a ja tak cieszyłam się że może biedne zwierzęta
              > wreszcie trafią na osobę którą będzie naprawdę obchodził ich los .... ale
              może
              > jeszcze nic nie przesądzone . Może okaże się że będzie to odpowiednia osoba
              na
              > tym stanowisku która spełni wreszcie oczekiwania na lepszy byt tych biedaków.
              > Czytając wywiad wcześniej osoba ta sprawiała wrażenie wrażliwej na los
              > zwierząt - lekarz weterynarz , ma psa ze schroniska ... Tak czy owak PANI
              > DYREKTOR PROSIMY PEŁNIĆ TO STANOWISKO TAK ABY MIAŁA PANI CZYSTE SUMIENIE
              > SPOJRZEĆ W OCZY TYM BIEDNYM I TAK JUZ SKRZYWDZONYM ZWIERZĘTOM I ABY
              > WYKORZYSTYWAŁA PANI TO STANOWISKO TYLKO DO TEGO ABY POPRAWIĆ ICH ŻYCIE - BO
              > KTO IM POMOŻE JAK NIE MY LUDZIE ALE PRZEZ DUZE " L "

Hanka, nie zalamuj i Ty mnie. To co ze, ma psa ze schronika, ja tez mam. Wyjdz
              na ulice, co czwarta osoba ma psa ze schroniska. Zalamanie to jest jak Pani
              dyrektor w wywiadzie, mowila o tym ze chce zdobywac srodki na schronisko po
              przez, cytuje doslownie, 'kojarzenie psow", no chyba ze Ty tez uwazasz,ze
              rozmnazanie to normalka. To jest jakas mysl, bo moze posadek zabraknac w
              schroniskach. Przeciez to schronisko 'schodzi na psy' i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka