Gość: kasia IP: *.icpnet.pl 23.10.03, 10:09 Moja kotka 2 letnia po zjedzeniu pokarmu zaraz go wymiotuje.Wczoraj rano jej sie to przytrafiło,dzisiaj znowu. Co jej moze dolegać? Odrobaczana byla 3 tyg temu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astrit Re: Kotka wymiotuje 23.10.03, 11:08 Może być zakłaczona. Podaj jej pastę odkłaczającą, nawet podwójną dawkę. Jeśli nie pomoże w ciągu dwóch - trzech dni - koniecznie idź do weta, może to byc coś poważniejszego. Jeśli kot zaczyna przy tym gorączkować, mało pije albo pije więcej niż zwykle - nie odkładaj wizyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Kotka wymiotuje IP: *.mech.pw.edu.pl 23.10.03, 11:54 Witam! Moze to robaki, na glisty odrobacza się dwukrotnie w odstępie 10-14dni. A może zjadla za dużo, to się czasem zdarza. Spróbuj dawać jej mniejsze porcje, jeśli będzie się powtarzać, idź do lekarza. Pozdrawiam, Juliusz. Odpowiedz Link Zgłoś
cardamomo Re: Kotka wymiotuje 24.10.03, 21:36 Na pewno dużo się liże i w jej przewodzie pokarmowym zalega zbita w kulkę sierść. Zauważyłam, że kiedy mój kot zaczyna wymiotować, po 1-2 dniach znajduję właśnie taką kulkę. Są specjalne preparaty w tubce np. firmy Bephar, które podaje się kotom (im to chyba b. smakuje, bo mój najchętniej by zjadł od razu całą tubę tego specyfiku) i to rozpuszcza sierść w żołądku i pomaga ją strawić. Możesz też spróbować dodać kotkowi do jedzenia odrobinę oliwy z oliwek - mojemu to pomaga. Nie martw się, to na pewno to, a nie robaki! A czy Twój kotek nie wymiotuje wtedy, kiedy nie jadł przez wiele godzin i nagle zjadł całą porcję jedzenia? Czasem głodny kot połyka całą porcję jedzenia, nawet go nie gryząc i wtedy to się zdarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Kotka wymiotuje IP: *.chello.pl 24.10.03, 22:30 Najpewniej to zakłaczenie, zwłaszcza jeśli przy okazji jest też zaparcie. Polecam pastę odkłaczającą i ewentualnie parafinę na zaparcie. Jeśli wręcz przeciwnie, biegunka, lepiej pójść do weta. Odpowiedz Link Zgłoś