brytan 07.11.03, 23:13 nie lubia zabardzo uczuciowosci. Przyjda z lacha na poglaskanie na krotko i odchodza. Tam mialem ze wszystkimi samcami wilczurami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mona Re: jezeli chcecie psa przytulanke to NIE wilczur IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.03, 23:24 prawda,nawet warcza czasami:))))) i lubia rzadzic Odpowiedz Link Zgłoś
grazzynka Re: jezeli chcecie psa przytulanke to NIE wilczur 09.11.03, 07:25 moze suczki wilczurki sa inne. ale nie jestem pewna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Re: jezeli chcecie psa przytulanke to NIE wilczur IP: *.zielman.pl 09.11.03, 09:38 Ja mam suczke, ktora nie ma sklonnosci do dominacji i ona uwielbia pieszczoty. Sama przychodzi podstawia leb pod reke, zeby ja poglaskac, albo podrapac za uszkiem. Uwielbia tez, kiedy ja do niej podejde i zaczne glaskac, wtedy wydaje takie westchnienie i robi maslane oczy. Jest wyjatkowa, moge z jej miska robic co chce, a ona nie wyda nawet jednego pomruku, nie mowiac juz o warczeniu. Moge przebywac na jej poslaniu,moge z nia praktycznie robic co chce. Ma 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
kobbieta Re: jezeli chcecie psa przytulanke to NIE wilczur 09.11.03, 10:22 Gość portalu: Dina napisał(a): > Ja mam suczke, ktora nie ma sklonnosci do dominacji i ona uwielbia pieszczoty. > Sama przychodzi podstawia leb pod reke, zeby ja poglaskac, albo podrapac za > uszkiem. Uwielbia tez, kiedy ja do niej podejde i zaczne glaskac, wtedy wydaje > takie westchnienie i robi maslane oczy. > Jest wyjatkowa, moge z jej miska robic co chce, a ona nie wyda nawet jednego > pomruku, nie mowiac juz o warczeniu. Moge przebywac na jej poslaniu,moge z nia > praktycznie robic co chce. Ma 4 lata. tzn ze nie masz z niej pozytku, bo nie szczeka groznie by bronic swojego terytorium? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: jezeli chcecie psa przytulanke to NIE wilczur IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 18:45 dina!!!!moj owczarek jest odwrotnoscia twojej suczki.jesli bedziesz miala male szczenieta chetnie sie do ciebie zglosze,gdyz taki pies by mnie zadawalal,bez ciaglej obawy i strachu/nieuzasadniona agresja wobec innych psow itp/pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Do mony IP: *.zielman.pl 09.11.03, 20:30 Nie bede miala szczeniat, choc rzeczywiscie suka jest ladna( czarne umaszczenie,lekko katowany tyl, ogon opuszcony na dol)i ma wspanialy charakter( lagodna w stosunku do ludzi, dzieci, kotow, reagujaca w razie zagrozenia, latwa do szkolenia, cierpliwa) to jednak nie ma rodowodu czyli w swielte prawa jest kundelkiem i jest wysterylizowana. A co do psow to lubi okazywac dominacje, ale tylko duzych ras. Male jazgoty ignoruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Do kobbiety IP: *.zielman.pl 09.11.03, 20:21 Szczeka, kiedy ktos kreci sie pod blokiem, szczeka rowniez jak ktos wchodzi na klatke( wlasciwie wydaje wtedy jeden sygnal)a mieszkam na parterze. Kiedys na balkon wszedl zalany gosciu: suka byla najezona, z gardla wydobywal sie grozny warkot, byla gotowa do ataku. Wiem, ze w sytuacji zagrozenia obronilaby mnie. Dlatego czuje sie z nia bezpiecznie i nie boje sie spacerowac po lesie. Sam jej wyglad wzbudza respekt, ludzie wola ja omijac, chociaz ma 60cm w klebie takze nie jest za duza. Mysle, ze jej czarne umaszczenie powoduje taki strach. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera2 Re: Do kobbiety 09.11.03, 21:01 Dino, nawet jeżeli twoja suczka nie jest rodowodowa to ma cechy idealnego owczarka niemieckiego, jest zrównoważona, posłuszna, przyjazna wobec swoich, ostrożna wobec obcych i gotowa bronić domowników, ale tytlko w razie potrzeby, odważna, ale spokojna. Z powodu tych wlaśnie cech jest to doskonały pies policyjny, do takiej pracy wyhodowany. Nadpobudliwość, agresja wobec ludzi lub innych zwierząt, próby dominacji wobec właściciela są sprzeczne z wzorcem tej rasy.A twoja suczka jest w dodatku piękna! Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
swattka Re: Do kobbiety 09.11.03, 23:22 co to jest ta kleba? policyjne psy NIE sa kastrowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Do kobbiety IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 23:27 dina,wadera ma racje,taki charakter owczarka niemieckiego to ideal,niestety mam przykre doswiadczenia z moim twardzielem,dominantem,ktory zagryza wszytko bez wzgledu na wiek,wzrost itp.jakze zycie z psem byloby piekniejsze,gdyby wszyscy mogli sie pochwalic takim psem dino jak twoj.jescze raz pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera2 Re: Do kobbiety 10.11.03, 12:34 Mona - a próbowałaś tresury z doświadczonym treserem? To może pomóc. Tak ci się trafiło, moja mama ma teraz pekińczyka (!), suczkę, która rzuca się na wszystko i wszystkich, szczególnie nie lubi dzieci, ale i obok pitbulla nie przejdzie spokojnie. Pewnie, że mały piesek to mniejszy kłopot, ale w sumie mama to starsza osoba, ma psa tej rasy, zeby mieć przytulankę, wychodzić sobie na spacery, a nie trzymac psa na krótkiej smyczy i w kagańcu i cały czas się stresować czy kogoś nie capnie, albo nie wkurzy jakiegoś bardziej postawnego pieska. Tak bywa, to nie zależy tylko od rasy. Mam nadzieję, że uda ci się ugłaskać twojego zbója:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Do mony! IP: *.zielman.pl 10.11.03, 22:35 Bardzo serdecznie Ci dziekuje mono. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Kłąb 10.11.03, 13:03 swattka napisała: > co to jest ta kleba? chodzi o kłąb (kl/a,b) czyli miejsce na grzbiecie w ktorym zaczyna sie psia szyja. Stad mierzymy wysokosc psa (wysoskoć w kłębie). Jesli iefachowo cos okreslilam, niech mnie ktos poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera2 Re: Kłąb 10.11.03, 14:07 Wszystko bardzo fachowo:-)). Wysokość psa mierzy się w kłębie, to tak jakby psie "barki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaba Re: Kłąb IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.03, 15:11 Oj , nie mówcie mi , że owczarki niemieckie nie są do przytulania . SĄ! , SĄ! ale o odpowiedniej porze tj. kiedy "są po służbie " pilnowania domu. Moja 4,5 miesięczna sunia jest przytulanka rano i późno wieczorem , a przez dzien sama uważa , iż ma tyle zajęć , że istotnie raczej ją " nie złapie " by przytulić. Wszystko zależy od charakteru psa - a nie rasy - po sąsiedzku mam dwa" ksiązkowo " ostre psy , a sa lagodniejsze ( mimoi dorosłego wieku ) od mojego szczeniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Kłąb IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.03, 17:16 wadero!!probowalam wszystkiego,pies chodzil na kursPT,jako takie podstawy zna,ale ma silny charakter ,po za tym jako szczeniak byl chorowity i nienawidzi obcych ludzi,to dojrzaly pies 6 letni,z ktorym dopiero po 3 latach znalazlam jakies porozumienie,wczesniej znajdowalam tylko porozszarpywane dzikie koty na ogrodzie.to mnie pzrerazalo,nie moglam sie z tym pogodzic,z jego nadmierna opiekunczoscia,taą nadgorliwoscia w obronie itp.no ale coz, psa ma sie na kilkanascie lat i nigdy bym sie go nie pozbyla,gdyz bardzo sie do jego wielkiego lba przywiazalam,po za tym czuje sie przy nim bardzo bezpiecznie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dina Do wadery2 IP: *.zielman.pl 10.11.03, 22:31 Dziekuje bardzo serdecznie. Jestem bardzo szczesliwa, ze mam takiego psa. Ona nie sprawia mi klopotow. Rozumiem kazde jej spojrzenie, kazdy jej gest. Wiem, ze ona zrobi wszystko zeby mnie zadowolic. Wlasnie teraz lezy sobie na moich nogach pod biurkiem. Wszedzie podaza za mna. A przeciez wzielam ja jako szczeniaczka 7 tyg. ze schroniska z robaczyca i zagrzybiona. Wtedy bardziej przypominala kota niz psa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
darotka ale mowa tutaj o facetach owczarkach ze sa 11.11.03, 07:47 nieprzytulne! Dino zamiescilas zdjecie swojego pieska? Odpowiedz Link Zgłoś
wadera2 Re: Do wadery2 11.11.03, 19:28 Kiedy to czytam, to oczy robię mi się wilgotne. Przypominam sobie moją kochaną suczkę, taka właśnie była, kiedy była malutka też wiele przeszła (chociaż była bardzo rasowa , pierwsi właściciele byli dla niej okrutni), była ze mną 12 lat. Nigdy jej nie zapomnę. Życzę wam wiele szczęścia! Odpowiedz Link Zgłoś
wioleta25 Re: jezeli chcecie psa przytulanke to NIE wilczur 30.11.03, 19:02 mam owczarka niemieckiego suczke i jest to najwieksza przylepa jaka widzialam ma w tej chwili 3,5 latka nie jest typem dominatorki ;) a wrecz przeciwnie, co do agresji to niepodoba sie jej jak ktos podnosi reke lub krzyczy na dziecko wtedy warczy i szczeka ale nie rzuca sie na nikogo. W stosunku do innych psow tez nie jest agresywna lubi sie bawic i za kazdym razem na nadzieje ze kazdy pies niezaleznie od wielkosci bedzie sie z nia bawil :) pozdrawiam milutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Triss Merigold Re: jezeli chcecie psa przytulanke to NIE wilczur IP: *.acn.waw.pl 30.11.03, 20:37 Mam owczarka niemieckiego 9-letniego i zgadzam się z autorem postu. Mój lubi przyjść, otrzeć się, stuknąć głową i po poklepaniu odchodzi. Jeśli ktoś upiera się żeby go dłużej głaskać to potrafi zmienić miejsce, położyć łapę na ręce (to takie "daj mi spokój). Czasem łaskawie da się popieścić dłużej, zwłaszcza jak mu zimno i chce na kanapę.:)) Zauważyłam, że z wiekiem staje się bardziej "przytulny" i zainteresowanie sprawia mu większą przyjemność. Lubi bawić się na dworzu ale w zabawy "aktywne", rzucanie piłki, patyków, noszenie kamieni. Odpowiedz Link Zgłoś