Dodaj do ulubionych

Mój foksterier łysieje

15.11.03, 21:45
Nie wiem dlaczego, ale mój 10 - letni foksterier ostatnio ma coraz mniej
sierści, szczególnie na tylnych łapach i grzbiecie myślę że jak przyjdą mrozy
to będzie mu zimno, jak myslicie dlaczego tak się dzieje? Czy tylko dlatego,
że się starzeje?
Obserwuj wątek
    • Gość: mysza_z Re: Mój foksterier łysieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 19:22
      Nie chcę cię martwić, ale powinnaś chyba zaplanowaćw najbliższym czasie wizytę
      u dobrego weterynarza. Pewnie zdążyłaś już zauważyć że foksy są dosyć wrażliwe
      na różne zewnętrzne czynniki, mówiąć najprościej mają po prostu spore
      skłonnośći do alergii. Najczęściej skórnych. Przypuszczam więc że problemy z
      sierścią moga wynikać z reakcji alergicznej. Nie jestem jednak fachowcem więc
      radzę - dobry weterynarz i to szybko! Pozdrawiam
      • Gość: Iza Re: Mój foksterier łysieje IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.03, 14:20
        Mialam kiedys kundelka zaczela lysiec jak miala 14 lat, puzniej zrobily jej sie
        krosty na skorze ktore rozdrapywala.
        Niestety juz nie pamietam jaka to byla choroba (bylo to 13 lat temu) ale
        pomogla jej seria zastrzykow. Niestety choroba wrocila pol roku
        pozniej...oczywiscie nastepna seria i tak 5 razy sie meczyla biedna.
        Tego juz nie dalo sie wyleczyc wracalo co pol roku az do smierci.
        Nie chce cie martwic moze twoj pisesek ma tylko alergie na cos.
    • Gość: basia Re: Mój foksterier łysieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 15:07
      moja foxica 13 letnia zresztą więc już weteranka miała takie same problemy. we.
      poradził podawać na okrągło przez cały rok zestaw witamin z biotyną na sierść.
      po miesiącu była poprawa.teraz jest taką fajną sierściówą,że aż pani która ją
      trymuje była bardzo zdziwiona, że futerko takie gęste. pozdr.kocham foxy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka