Dodaj do ulubionych

Fun projects

23.11.13, 22:24
w tym celu zakupię specjalistyczny kompostownik i dżdżownice do tego. Jeśli ktoś dokupi web cam, to będziecie mieli podgląda na cykl jedzenia i wydalania czerwonych dzdzownic.
Niebawem dowiem się czy to może stać na mrozie, czy raczej w domu.
    • krytyk2 Re: Fun projects 25.11.13, 12:24
      turpistyczny lekko pomysł-jak się zestawi np. z gniazdem malutkich bocianków wink
      • shachar Re: Fun projects 26.11.13, 01:22
        A dla mnie strasznie pozytywnie mnie nastrajający, otóż da się wiele śmieci obrócic w naturalny nawóz, mnie to po prostu zachwyca, potem sru do donicy, gdzie rosną piękne kwiaty
        • krytyk2 Re: Fun projects 26.11.13, 12:40
          nie ,no -ja tez organicznie uwielbiam samo zjawisko,sam potem zachwycam się puszystoscia i lekkoscia próchnicy,ale zmysłowy obraztego procesu?Hm,moze by mnie tez wyciszył ? smile
    • jan_stereo Re: Fun projects 30.11.13, 11:26
      Mnie sie podobalo jak robaki czyscily rany u ludzi wyzerajac zgnila lub martwa tkanke, pozostawiajac czysciutka dziure w nodze czy gdzie tam doszlo do martwicy. Takie cos mozna by zrobic, piekne jak natura nam pomaga:

www.youtube.com/watch?v=rFhfOpDyXJc
      • shachar Re: Fun projects 01.12.13, 19:05
        Właśnie, w szkole o tym mówili. A mnie sięzawsze wydawało, że jak robaki w ranie, to źle, bo zjedzą cała rękę/nogę i zostawią łyse kosteczki, a to nie jest tak, bo jedzą martwe tkanki.
        No w każdym razie..projekt się odwleka, bo właśnie przeczytałam, że glizdy muszą mieć 40-80F , a na dworzu tyle nie będzie w zimie. W domu zaś ,hmmm, może pod zlewem? Ale pod zlewem już jest grill elektryczny i cztery butelki uzupełniające płynu do mycia naczyń, gaśnica i cegła niewiadomego pochodzenia. To może w schowku na rury do odkurzacza? tylko tam też się dzieje dużo. Może na początek kupię książkę" Worms ate my garbage", czy coś w tym stylu, żeby obadać, jak to wszystko działa od strony techniczno-organoleptycznej. Ale jak tak będę się czaić, to się nie wyrobię na marzec, a kompost z najbardziej rozdrobnionych warzyw/resztek zielonych trwa co najmniej 3 miesiące, z niepokrojonych rzeczy nawet dwa lata.
        • jan_stereo Re: Fun projects 14.12.13, 12:29
          Moze bys tak ilustrowany przewodnik po NY i okolicach zrobila, tez by sie nadal. Reportaze z roznych kawiarni, jadlodajni, wydarzen i ich braku ;') Promowanie wlasnej inicjatywy i znajomych...
          • krytyk2 Re: Fun projects 14.12.13, 19:23
            wg mnie to nasza Goska ma już takie swietne kawałki,ktore bez zadnego retuszu nadalyby się zywcem do takiego przewodnika!Zdolna bestyja z Niej smile
            • shachar Re: Fun projects 15.12.13, 01:38
              Kurcze, az pokrasnialam, ale my tu Krytyku wszyscy uzdolnieni, ja nie mam zadnych watpliwosci. Na razie nie bedzie sprawozdan, bo jesli mialabym opisywac rozne rzeczy, to to jest ferderalnie zabronione, w sensie HIPAA, wiecej nic w moim zyciu nie ma teraz, wracam do domu, wale sie na wyro, nawet nie mam czasu przypomniec sobie jakie miesnie ma czlowiek. taki zjazd, nie ma sie czasu na utrzymanie swojej wiedzy, tyle czasu zajmuje aplikowanie tej wiedzy. Wszystko to jest bullshit, moje dorosle zycie to bullshit.
              • shachar Re: Fun projects 15.12.13, 08:57
                Tylko tyle napiszę, że wczoraj, już pod koniec, kiedy wsiedliśmy do windy w parę osób i parę wózków i kiedy zaczęliśmy jeździć w górę i w dół, bo albo nie było możliwości naciśnięcia guzika, albo pan chciał na trzynaste w budynku dziesięciopiętrowym z dodatkiem ,zebyśmy wszyscy spierdalali z jego oczu, albo ci,co do góry wskakiwali do windy w dół i na odwrót, i takżeśmy sobie jeździli, oparci o ściany ze śmiechu, pan klął ile wlezie, rodziny pragnące opuścić to wszystko udały się w przeciwnym do parteru kierunku, patrząc na czubów,-swoich tatusiów i ich rehabilitantów .. Tak, to jest fun project.
              • krytyk2 Re: Fun projects 15.12.13, 20:08
                te talenty sa sobie nierówne,ciężko porównać je, zwłaszcza gdy pewne ,takie jak Twoje,maja ,ze tak powiem,artystyczny charakter.Zrobiłabyś niezły prezent sobie pracujc nad swym talentem.ja Cie zobowiazuje do tego smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka