kogucik.2872 25.08.15, 17:30 pada słabo bo słabo, ale pada !! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coco.franelka Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 17:36 U mnie pierwszej! pisałam!..... i to tak porządnie pada... Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 17:43 a u mnie ostatni deszczyk był 24 lipca !! i to malutki !! a wcześniej długo długo nic Odpowiedz Link
coco.franelka Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 18:01 .. u mnie kilka kropelek spadło.... chyba przedwczoraj. a wczoraj wypuścili na tę suchą trawę kosiarki! Wpływ upałów pewnie... A teraz JESZCZE CIĄGLE PADA!... już słabiej ale zawsze to deszcz.... i niebo wygląda na takie, że tej wody to ma jeszcze w zapasie Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 18:10 a u mnie pod klatką jest kałuża !! Odpowiedz Link
coco.franelka Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 18:15 ... a u mnie na boisku i kortach są kałuże! Taki deszcz.... a cieszy.... jak cholera cieszy Odpowiedz Link
coco.franelka Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 18:17 ... i teraz to już pada na całego! Nie ma wiatru i tak równiutko pada... takie duże krople Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 18:22 a u mnie jakby przestaje Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 18:38 Na wschodzie radość zapanowała Bozia trochę deszczu dała. Pada deszczyk pada równo Raz padnie na wiatek drugi raz na bratek Cieszy się Kogut, cieszy się kurka Bo na niebie pokazała się chmurka Pada deszczyk, pada równo Zieleni się kwiatek, zieleni się bratek. Cała okolica wyszła na ulicę Deszczyk tak radośnie zmoczył okolice Pada deszczyk pada, pada se radośnie Trawka wyszla z ziemi, bujnie sobie rośnie Polej deszczu polej, nie wracaj do nieba Polej deszczu polej, bo cię tu potrzeba!!!!! Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 18:40 padał deszczyk, padał równo było tego całe.............szkoda że tak szybko wsiąkła woda Odpowiedz Link
coco.franelka Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 18:46 pada sobie deszczyk, pada sobie równo, raz spadnie na kwiatek, raz spadnie na gówno..... Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 19:15 a ta pojechała po całości coco.franelka napisała: > pada sobie deszczyk, pada sobie równo, > raz spadnie na kwiatek, raz spadnie na gówno..... Odpowiedz Link
coco.franelka Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 20:02 Przypomniała mi się z dzieciństwa taka piosenka składanka.... Wlazł kotek na płotek po żerdzi Najadł się kapusty i pier...... ...wszego maja deszczyk pada równo, raz spadnie na kwiatek, raz spadnie na gó..... ...ralu, czy ci nie żal? Góralu wracaj do ha... ...linka morowa dziewczynka jest! ... tyle tylko zapamiętałam, a pamiętam, że długa była... Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 20:49 Nie znam tej składanki Bawiliśmy się w wyliczanki Raz, dwa, trzy Król patrzy Ele Melek Wróbelek kartofelek Raz, dwa, trzy gonisz ty Jak nie ty, no to ty. Itd. itp. Coś tam jeszcze Kto to wie ? coco.franelka napisała: > Przypomniała mi się z dzieciństwa taka piosenka składanka.... > > Wlazł kotek na płotek po żerdzi > Najadł się kapusty i pier...... > ...wszego maja deszczyk pada równo, > raz spadnie na kwiatek, raz spadnie na gó..... > ...ralu, czy ci nie żal? > Góralu wracaj do ha... > ...linka morowa dziewczynka jest! > > ... tyle tylko zapamiętałam, a pamiętam, że długa była... Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 18:51 Woda wsiąkła w glebę Nic z niej nie zostało Było deszczu trochę, Lecz ciągle za mało Kogut się nie taplal Nie taplał się Felek Było deszczu mało Znów spadnie w niedziele. Spadnie lub nie spadnie Pan chmurka nie gada Taka zła prognoza Na nic się nie nada. HEJ !!! kogucik.2872 napisał: > padał deszczyk, padał równo > było tego całe.............szkoda > że tak szybko wsiąkła woda Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 19:18 ładnie napisane !! równo i z przytupem póki zaś podlane pójdę zmoczyć dupę wirujacypunkt napisała: > Woda wsiąkła w glebę > Nic z niej nie zostało > Było deszczu trochę, > Lecz ciągle za mało > Kogut się nie taplal > Nie taplał się Felek > Było deszczu mało > Znów spadnie w niedziele. > Spadnie lub nie spadnie > Pan chmurka nie gada > Taka zła prognoza > Na nic się nie nada. > HEJ !!! > > > > > > kogucik.2872 napisał: > > > padał deszczyk, padał równo > > było tego całe.............szkoda > > że tak szybko wsiąkła woda Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 20:25 A fe brzydko waćpan gadasz Dupy moczyć nie wypada Nie wypada tak złorzeczyć Bo nie spadnie mokry deszczyk Nie pomoczy, nie podleje Pójdzie gdzieś, za morza, knieje Gdzieś za góry schowa się Gdzie ? A kto to wie !!! kogucik.2872 napisał: > ładnie napisane !! > równo i z przytupem > póki zaś podlane > pójdę zmoczyć dupę > Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 18:22 potem pójdę i sobie chlupnę ! Odpowiedz Link
coco.franelka Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 18:27 ... nie zapomnij zdjąć butów.... żeby tak było jeszcze błotko..... tak fajnie plaskałoby ..... U mnie CIĄGLE jeszcze pada Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 18:37 nie ma błotka nadal jest beton Odpowiedz Link
coco.franelka Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 18:48 .. no to za Felkiem na trawnik... tylko nie wdepnij.... Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 19:16 Felek to jest jak kot - na mokre prycha, podskakuje i spieprza do domu !! Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 20:34 Trele morele Niech się nie boi kotek, Bo zdzielę. Zdzlele kocisko I popamięta Deszczyk jest cudny Wiedzą kocięta ? kogucik.2872 napisał: > Felek to jest jak kot - na mokre prycha, podskakuje i spieprza do domu !! Odpowiedz Link
anus-hka Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 18:33 E tam...na grzyby nie liczcie Odpowiedz Link
coco.franelka Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 18:35 .... na grzyby to za sucho... musiałoby lać prze kilka dni... a od jutra wzrost temperatur i SŁOŃCE...... znowu upały.... Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 18:37 no chyba że od razu suszone anus-hka napisała: > E tam...na grzyby nie liczcie Odpowiedz Link
anus-hka Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 20:55 Stare grzyby sa suszone...zeszłoroczne....w tym roku tylko kurki można bylo świeże suszyć....zdążyły wyrosnąć Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.15, 22:20 na młode kurki mogę iść anus-hka napisała: > Stare grzyby sa suszone...zeszłoroczne....w tym roku tylko kurki można bylo świ > eże suszyć....zdążyły wyrosnąć Odpowiedz Link