bei 13.05.04, 14:06 Witam...poczytuję Was od trzech miesięcy...mam 41 lat...i 12tygodniowa fasolkę....to będzie móje trzecie dziecko- pierwsze w nowym związku....staraliśmy się od maja...szał radości....a teraz boję się...nie tego- że stracę figurę- po poprzednich ciążach urody zazdrościły mi na siłowni dziewczyny z gimnazjum.....boję się- obsesyjnie-czy moje malenstwo będzie zdrowe....teraz mam tylko klasyczne kłopoty- jaz w każdej mojej ciąży- dostaję progesteron, 2 razy dziennie zastrzyki....wg wymiarów na USG- maluszek rozwija się prawidłowo....a ja mam sny o chorych dzieciach....ucieka mi radosć życia.....mam wspaniałą rodzinę...nawskochańsze istoty przy sobie...ta ciąża to los na loterii- nie dawano nam wielkich nadziei....JEJKU....pomóżcie!!! PLEASE... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bei Boję się..... 13.05.04, 14:08 Jejku.....wielkie sorrki za te literówki...to emocje......pozdrowionka dla wszystkich.... Odpowiedz Link Zgłoś
bei Boję się..... 13.05.04, 14:11 Szkoda.....że nie siedzi teraz jakaś miła pokrewna duszyczka przy kompie....buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: Boję się..... 13.05.04, 14:20 bei napisała: > Szkoda.....że nie siedzi teraz jakaś miła pokrewna duszyczka przy > kompie....buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze, trzymam za Ciebie kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
silvana_s Re: Boję się..... 13.05.04, 15:03 Bei, Nie denerwuj się i nie bój. To już Twoje trzecie dziecko. Domyślam się, że denerwujesz sie z powodu wieku, a to tak naprawde najwieksze znaczenie ma kiedy decydujesz się na pierwsze dzieciątko. Bądź dobrej myśli, całe lato przed nami. Mnóstwo zdrówka i słoneczka dla Was PS. Jezeli bardzo się niepokoisz idź na usg. Mnie takie "wizyty " w brzuszku u mojego dzidziusia uspokajają na ok 2-3 tygodnie. Usg robię co 4 tyg. Wielka buźka Sylvia, mama Mateuszka i bejbika (21tc) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=12518754 Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Boję się..... 14.05.04, 14:27 ...och....sorrki...jeszcze raz- bo przegapiłam Ganiam na USG...co 2 tygodnie mi robią- by sprawdzić...czy nic sie nie pogarsza....i moj maluszek ma prawidłowe wymiary- kark, główka itd....wszystko książkowo...taaaaaak...to nawet bardzo uspokaja- bo pewne wady mogłyby być juz widoczne....och....oby tak dalej.....jestem optymistką- tylko niekiedy zapominam o tym papa Odpowiedz Link Zgłoś
silvana_s Re: Boję się..... 13.05.04, 15:04 Bei, Przejdź do forum W oczekiwaniu - tu trudno Cie znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Boję się..... 14.05.04, 13:51 Dzięki za słowa otuchy......niby nie jestem katastrofistką- ale wszystkie myśli przelatują przez główke......miłego dnia mądra pokrewna duszo Bei Odpowiedz Link Zgłoś
angie555 Re: Boję się..... 13.05.04, 17:31 A moze zamiast myslec tak negatywnie, pomyslala bys sobie o przyjemniejszych rzeczach np. o imieniu jakie chcesz nadac, o wielkiej radosci z malutkiego dzieciecego usmiechu, o tym, ze znowu zaczniesz zycie z malutkim czlowieczkiem. Glowa do gory i mysl optymistycznie, wiem ze to nie jest latwe. ale mysl optymistycznie!!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Boję się..... 14.05.04, 13:57 och całe dnie wypełniam...i wypełniamy sobie takimi miłymi myślami.......wiele kobiet w ciąży ma różne nastroje- tym jakoś próbuję wytłumaczyć swoje myśli....pewnie są dowodem tego- że niekiedy wyobraźnia rozbudowuje swoje wizje wymykając sie spod kontroli..............och....imię.....tu pewnie będę znowu lamentowac i prosic o pomoc jest taki wybór.... Domniemuję, że to będzie chłopczyk- poczęcie na pewno w owulację- więc statystycznie większe prawdopodobieństwo) ....dziękuję za wsparcie....to naprawdę pomaga........samych miłych chwil życzę...papa Odpowiedz Link Zgłoś
angie555 Re: Boję się..... 14.05.04, 19:27 Nie ma za co Przyjemnosc po mojej stronie Rozumiem Cię, nie martw się. Wszystko bedzie dobrze. Szukaj imienia dla dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
monhann2 Re: Boję się..... 13.05.04, 18:24 Bea, nie martw sie wszystk bedzie OK. Czy moge spytac, czy bedziesz decydowac sie na badania, np amnio? Czy nie ma to dla Ciebie znaczenia? Ja sama sie nad tym zastanawialam nie raz, co bym zrobila gdybm zaszla w ciaze? (nie jestem juz w tym najlepszym do rodzenia dzieci wieku)Dyskutowalam o tym z niejedna kolezanka i doszlam do wniosku, ze pewnie robilabym badania. Ale to bardzo osobista decyzja, dlatego pytam....Pozdrawiam i zycze wszystkiego najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Boję się..... 13.05.04, 19:04 Nic sie nie martw to jak najbardziej normalne. Wiekszosc przyszlych mam to przezywa. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Boję się..... 14.05.04, 14:04 Witaj.....wiesz....kiedyś tak myślałam, że jak będę w tej ciąży- to będe robić badania prenatalne......a później staraliśmy się przez kilka miesięcy....i bałam sie, że nie będzie mi dane mieć tego maleństwa......teraz jestem w ciąży....i przeraziłam sie, że musiałabym dokonać wyboru.......że jak dziecko będzie chore- to czy miałabym decydowac o jego życiu........przeciez tym zdrowym dzieciom też może się soc przytrafić....mogą ulec wypadkowi, po którym mogą zostać warzywkami....to trudne....gdy miałam 20 i 27 lat- nie robiłam badań- chociaż moje rówieśnice tez rodziły chore dzieci......teraz boje sie, że amnio mogłaby spowodowac utratę ciaży- bo jest i takie ryzyko...mam juz z ciążą problemy.....och....biję się......ale na USG....nie widać charakterystycznych zmian dla niektórych wad.....mój maluszek ma ładny karczek....i kształtną czaszkę...i wszystkie wymiary sa jak na razie prawidłowe.......jest troszke "roztrzepany".... bardzo ruchliwyjeszcze myślimy nad badaniami- bo wiem...że niekiedy można już w łonie pomóc dziecku przy niektórych chorobach.......jejku....to takie trudne..... Pozdrowionka ślę...miej miły dzionek...papa Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: Boję się..... 13.05.04, 21:30 Zapraszamy Cię na forum CIAŻA I PORÓD i na forum W OCZEKIWANIU. Tam znajdziesz wsparcie i wiele kobiet w podobnej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Boję się..... 14.05.04, 14:07 Dziekuję za zaproszenie....teraz mam gości, więc nie mogę zbyt wiele czasu poświęcić na kompek....ale za 9 dni będę tu siedziec z Wami- w milutkim towarzystwie godzinami.....jeszcze raz Ci dziekuję......Uśmiechu i dnia bez chmur... papa Odpowiedz Link Zgłoś
wierz_14 Re: Boję się..... 14.05.04, 09:01 Witaj! Twoje sny, które miewasz i które spędzają Ci sen z powiek nie są żadnym proroctwem ani przepowiednią, nie są niczym innym jak tylko nawałem Twoich myśli w krzywym zwierciadle. Psychika człowieka jest niesamowita. Śni nam się zwykle to, o czym myślimy lub myśleliśmy w niedalekiej przeszłości. Niczym się nie przejmuj, mam dwie takie znajome, które są w ciąży po 40-stce. Bardzo się cieszą i Ty także się ciesz i nie myśl za dużo. Jeszcze kilka miesięcy i będziecie wszyscy bardzo szczęśliwi! Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Boję się..... 14.05.04, 13:49 ....jejku....skąd Maciuś ma tak śliczne oczy.......domyślam się, że to doskonałość spadku materiału genetycznego.....och....jest cudny....Wiesz....śa dzieci które podobają się tylko swoim rodzicom....i są takie- które skupiają uwagę WSZYSTKICH......Maciuś do nich należy.....tylko gratulować....i życzę wiecznej pociechy z Pociechy Dziękuję za otuchę.....nie jestem katastrofistką...ale tyle kobiet popada w depresję w ciąży- więc pewnie mam jej namiasteczkę........dlatego wszystkie myśli przebiegają przez moją biedną główkę z serdecznością i pozdrowionkami BEI....papa Odpowiedz Link Zgłoś