grzalka 23.05.04, 20:00 Tak wychodzi z USG. Prosze więc o ocenę następujacych imion i wybranie dwóch najładniejszych wg Was: Antoni (to mój faworyt) Aleksander Ignacy Juliusz Krzysztof Tymoteusz Witold Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ethomas Re: dwóch chłopców 23.05.04, 20:37 Antoni koniecznie (ale jestem tendencyjna) )) a dla drugiego chłopaka... ja brałam jeszcze pod uwagę Tymoteusza Krzysztof też w mojej ocenie piękne imię ale dopasuj do nazwiska )) Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: dwóch chłopców 23.05.04, 21:10 grzalka napisała: > Tak wychodzi z USG. Prosze więc o ocenę następujacych imion i wybranie dwóch > najładniejszych wg Was: > Antoni (to mój faworyt) > Aleksander > Ignacy > Juliusz > Krzysztof > Tymoteusz > Witold W ogóle bardzo mi się podoba Ignacy i Juliusz (oprócz Antoniego), ale jesli ma być do pary do Antoniego, to najlepiej mi brzmi Witold. Antoni i Ignacy brzmi jakoś tak rozwlekle, to samo z Juliuszem. Odpowiedz Link Zgłoś
anma Re: dwóch chłopców 23.05.04, 22:57 Według mnie Antoni (też bardzo lubię to imię) i albo Ignacy albo Juliusz. maluszki bedą Atoś i Ignaś, Atoś i Julek. Biorąc pod uwagę wiek nastoletni wybrałabym chyba zestaw Antoni i Juliusz, bo Ignacy mi do nastolatka nie pasuje Ale do maluszka i do dorosłego chłopa jaknajbardziej) Ale to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: dwóch chłopców 24.05.04, 00:27 Mam chyba nietypowe gusta, ale nie podoba mi się ani Antoni, ani Ignacy, bardzo średnio - Juliusz i Witold. Stawiałabym na zestaw Krzysztof + Tymoteusz, Krzyś i Tymek/Tymuś, a dla nastolatków: Krzysiek i Tymek. Moim zdaniem idealnie . Odpowiedz Link Zgłoś
kristy4 Re: dwóch chłopców 24.05.04, 03:10 Najbardziej podobają mi się Antoni i Tymoteusz. Ale inne też ciekawe. Daj znać które wybierzecie! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: dwóch chłopców 24.05.04, 08:25 Antoni i Tymoteusz Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: dwóch chłopców 24.05.04, 08:38 Ignacy i Tymoteusz. Troche nie pasuje, ale Antoni i Ignacy pasuje w 100%! A tak na marginesie, gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
brendastar Re: dwóch chłopców 24.05.04, 10:56 Antoni i Ignacy: Antoś i Ignaś, ładnie, bardzo ładnie brzmi) Odpowiedz Link Zgłoś
igga-81 Re: dwóch chłopców 24.05.04, 11:42 POPieram, Antoś i Ignaś brzmi rewelacyjnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: dwóch chłopców 24.05.04, 15:09 Antoni i Ignacy zdecydowanie w dziwny sposób do siebie pasują, a jednocześnie brzmią zupełnie inaczej i maluchom będzie łatwo tę różnicę wyłapać PS. kiedyś dawno temu mój ulubiony nauczyciel chemii spodziewał się dziecka, a że czasy przed-usgowe były, to nawet nie wiedział, ile tego drobiazgu żona nosi )) więc dla trojaczków była opcja Etan, Propan i Butan ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
anieszka11 Re: dwóch chłopców 24.05.04, 22:45 Antoni i Aleksander.Podoba mi sie jak rodzenstwo ma imiona na taką samą literę. Pozdrawiam Agnieszka mama Roberta(7.05.2002) Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: dwóch chłopców 24.05.04, 23:40 Antek i Julek! Jedne z moich naj-naj! Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: dwóch chłopców 25.05.04, 08:17 >>Antoni i Aleksander.Podoba mi sie jak rodzenstwo ma imiona na taką samą literę. Pozdrawiam<<< No to faktycznie warunek bylby spelniony, bo w domu mam juz Anie Ale jak na razie prowadzi Antoni i Ignacy- przyznam szczerze, ze mnie tez ta para najbardziej sie podoba (ale maz jest raczej przeciwko Ignacemu) Czy Ignacy ma jakies miedzynarodowe odpowiedniki?? Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: dwóch chłopców 25.05.04, 09:59 grzalka napisała: > > Ale jak na razie prowadzi Antoni i Ignacy- przyznam szczerze, ze mnie tez ta > para najbardziej sie podoba (ale maz jest raczej przeciwko Ignacemu) > Czy Ignacy ma jakies miedzynarodowe odpowiedniki?? ang. Ignatius, Ignace, Inigo franc. Ignace hiszp. Ignacio lac. Ignatius niem. Ignatius, Ignaz ros. Ignatij, Ignat wł. Ignazio Ignacy to naprawde fajne imie, moj siostrzeniec ma tak na imie i nie mial nigdy z tym imieniem klopotow. Ma wiele fajnych zdrobnien:Ignaś, Ignac, Ignasiek i po prostu Ignacy. > Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: dwóch chłopców 25.05.04, 10:23 grzalka napisała: > Czy Ignacy ma jakies miedzynarodowe odpowiedniki?? > tak naprawdę Ignacy jest międzynarodowy, bo polski to jest Żegota ) Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: dwóch chłopców 25.05.04, 11:59 Witaj ! Jak dla blizniakow to najlepiej pasuja JULIUSZ i TYMOTEUSZ .JULEK i TYMEK.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
malwa_i_zuza Re: dwóch chłopców 26.05.04, 20:18 Według mnie Antek i Julek, tylko zamiast Juliusz to może Julian Odpowiedz Link Zgłoś