fifiniezapominajka25 25.09.09, 14:05 Wątek ten powstał dla wszystkich Mam, które mają termin porodu na Czerwiec 2010 . Zapraszam wszystkie Mamusi do udzielania się w tym wątku. Życzę Wam radosnej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justynek2009 Re: " Czerwiec 2010" 25.09.09, 14:19 Dopisuje się do listy mam termin na 2 czerwca,cieszę się że Ci się udało.Dla mnie to będzie pierwsze dziecko,mam mieszane uczucia co do tego mojego leżenia bo to że brzuch mnie bolał tak jak przed @ to niczym nienormalnym nie jest.Czytałam że to macica się rozciąga i więzadła rozciągają,Znalazłam taką informacje na innym forum że skutkiem ubocznym luteiny może być niewielkie plamienie więc ja już nie wiem...lekarz kazał leżeć i zadzwonić po 20 czy wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mersida Re: " Czerwiec 2010" 25.09.09, 14:22 Dolaczam sie do watkuciekawe jaki termin nam wyjdzie z usg? jejku,wybiegam chyba myslami za daleko,na razie nikt poza mezem nie wie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fifiniezapominajka25 Re: " Czerwiec 2010" 25.09.09, 16:34 Dziewczyny, umieście zdjęcia swoich dwu-kreseczkowych testów Ja niestety tego nie zrobię bo mój aparat w telefonie nie robi wyraźnych zdjęć i nie widać na nich mojej słabej kreski Odpowiedz Link Zgłoś
justynek2009 Re: " Czerwiec 2010" 26.09.09, 11:35 Ja zrobiłam dziś jeszcze jeden test (bo został)i od razu wyskoczyły dwie grube krechy fotek wklejać nie będe bo i po co... Odpowiedz Link Zgłoś
sol_i3 Re: " Czerwiec 2010" 26.09.09, 12:05 Witam dziewczyny Dzisiaj zrobiłam test i wyszły dwie kreski, choć druga raczej słaba Według gazetowego kalkulatora wychodzi 1 lub 2 czerwca, bo liczyłam 32 i 33 dniowy cykl bo takie mam. Dzisiaj właśnie chciałam zamówić na allegro testy ciążowe i owulacyjne, ale że w domu miałam jeszcze dwa to stwierdziłam że jeden już dziś zrobię, choć dopiero miałam zrobić za jakieś 3-4 dni i szok Trochę się niepokoję, bo w marcu poroniłam, ale jestem dobrej myśli. Tak się cieszę ))) Odpowiedz Link Zgłoś
justynek2009 Re: " Czerwiec 2010" 26.09.09, 13:30 Gratuluje!!!mamy termin na ten sam dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
aneri22 Re: " Czerwiec 2010" 26.09.09, 20:29 hejka ja nie robiłm jeszcze testu ale może jestem i bedzie to moje druge maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
fifiniezapominajka25 Re: " Czerwiec 2010" 26.09.09, 21:17 Dziewczyny kiedy wybieracie się na pierwszą wizytę do ginekologa? Ja w poniedz. będę dzwoniła do szpitala i jak będzie wolny termin to umówię się gdzieś na drugi tydzień października. Już chyba będzie "Coś" a właściwie Kogoś widać Odpowiedz Link Zgłoś
justynek2009 Re: " Czerwiec 2010" 27.09.09, 08:30 Ja jak wiesz polazłam od razu bo musiałam mieć zaświadczenie o ciąży do pracy,i w sumie dobrze że poszłam... Odpowiedz Link Zgłoś
sol_i3 Re: " Czerwiec 2010" 27.09.09, 08:55 Ja jutro będę dzwonić żeby się umówić, tylko niestety trzeba dość długo czekać na wizytę, więc może za jakieś 3 tyg mnie przyjmie... Też mam nadzieję, że już będzie coś widać. Dziś zrobiłam powtórny test i tak jak wczoraj wyszła bardzo blada kreska, ale wyszła Dodam że @ powinnam ewentualnie dostać dopiero za jakieś 2 dni. A tak nawiasem mówiąc to nie mam żadnych objawów, w pierwszej ciąży (tej którą poroniłam) to miałam od początku chyba wszystkie możliwe objawy, a teraz nic, trochę mnie piersi bolą, ale zawsze tak mam przed @, ale żadnych mdłości, ani tym podobne, a wręcz odwrotnie, apetyt mi dopisuje A wy dziewczyny, macie już jakieś objawy, oprócz dwóch kresek na teście Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fifiniezapominajka25 Re: " Czerwiec 2010" 28.09.09, 11:58 Hej, coś nas jak na razie malutko. No i wpisów niewiele Byłam dzisiaj w szpitalu żeby się zarejestrować do gina, ale ten do którego chcę nie zostawił jeszcze kalendarza i jutro albo w tygodniu mam dzwonić ponownie. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
sol_i3 Re: " Czerwiec 2010" 28.09.09, 12:16 No fakt, coś nas malutko... Ja też dziś rano dzwoniłam żeby się umówić na wizytę a babka w rejestracji mi mówi że termin dopiero na połowę....listopada...!!! Normalnie porażka heh Dodam że to prywatnie Poprosiłam czy nie dałoby się mnie gdzieś wcisnąć, gdyż boję się poprzednimi doświadczeniami, no i powiedziała że mam zadzwonić za tydzień we wtorek może się coś zwolni, lub lekarka mnie wciśnie między pacjentami. Normalnie szok A bardzo mi zależy na tej konkretnej lekarce. Mam momenty że boli mnie brzuch, nieraz bardzo mocno, mam nadzieję że tym razem nic się nie stanie. A Wy jak dziewczyny? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fifiniezapominajka25 Re: " Czerwiec 2010" 28.09.09, 12:32 Czy Wasze przyszłe czerwcowa maleństwo ma już jakieś rodzeństwo? Jak tak, to w jakim wieku jest? Czy oprócz tego żeby urodziło się zdrowe istotna jest dla Was płeć dziecka, czy bez różnicy? Ja mam synka 4-letniego, teraz mogłabybyć córka, partner chciałby syna. Ile miałyście lat jak urodziłyście pierwsze dziecko? Ja byłam młodziutka, synka urodziłam w sierpniu 2005, a w grudniu kończyłam 21 lat. Teraz mam prawie 25 lat. Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
sol_i3 Re: " Czerwiec 2010" 28.09.09, 12:54 To będzie moje pierwsze dziecko, a płeć jest mi obojętna, byle dziecko będzie całe, zdrowe i aby ciąża przebiegała ok. Mam skończone 28 lat Odpowiedz Link Zgłoś
mersida Re: " Czerwiec 2010" 28.09.09, 13:04 czesc dziewczyny,ja mam wizyte u lekarza rodzinnego na poniedzialek.na razie wszystko ok,troche tez pobolewa czasami brzuch jak na @ w 1 ciazy tez tak mialam.nikt poza mezem nie wie jeszcze o ciazy i nie mam zamiaru mowic. mam 3 letniego synka i tez po cichu marzy mi sie dziewczynka tym razem,jak bedzie chlopczyk to tez super za 2 tygodnie lecimy do Polski i troche sie obawiam bo niektorzy mowia zeby we wczesnych stadiach ciazy nie latac,ale opinie sa podzielone i bilety dawno juz temu kupilismy wiec zaryzykujemy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justynek2009 Re: " Czerwiec 2010" 28.09.09, 13:26 Cześć kobietki,a więc to moje pierwsze dziecko,takie wyplanowane i wyczekane..mam 27 lat.Jakiej będzie płci jest mi wszystko jedno ale z mężem jak rozmawiamy o bobasie to mówimy on- takie mam wrażenie że to będzie chłopak...Póki co czekam na następne usg chcę się wybrać do lekarza około 9pażdziernika bo do 13 luteiny mi braknie.Tylko nie wiem czy będzie chciał p.Doktor wypisać mi zwolnienie kilka dni do przodu.. Odpowiedz Link Zgłoś
fifiniezapominajka25 Re: " Czerwiec 2010" 28.09.09, 13:44 Kurczę, w pierwszej ciąży tak nie miałam mam takie wrażliwe piersi i nabrzmiałe jak z tego co pamiętam miałam w 3 dobie po porodzie jak miałam nawał pokarmu (wiadomo nie aż tak są wrażliwe). Przez całą pierwszą ciążę nie zauważyłam takiej zmiany jak teraz, no oprócz tego że przytyłam i piersi mi się trochę powiększyły. Mam mały biust więc liczę, że w ciąży mi chociaż o 1 nr urośnie hehe. Przy pierwszym dziecku piersią karmiłam bardzo krótko i w zasadzie na przemian z butelką ze wzgl. na to że wyjeżdżałam na weekend na studia i nie chciałam małego "przyzwyczajać" do piersi (chociaż pokarmu miałam sporo). Po urodzeniu tego dziecka założyłam sobie że będę długo karmić piersią jeżeli oczywiście będę miała wystarczająco pokarmu Odpowiedz Link Zgłoś
fifiniezapominajka25 Re: " Czerwiec 2010" 28.09.09, 15:41 polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013093.html Bierzecie Metafolinę czy zwykły kwas foliowy? Ja idę potem do apteki i zobaczę czy u nas jest ta Metafolina i najwyżej kupię Odpowiedz Link Zgłoś
zonajana Re: " Czerwiec 2010" 29.09.09, 13:50 Witam, jestem nowa na formum. Wczoraj dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy! Termin 05-06-2010. Na razie trzymamy z mezem sekret. To pierwsza ciaza, po dwoch latan staran. Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 justynek2009 09.10.09, 14:21 justynek2009 napisała: > Jakiej będzie płci jest mi wszystko jedno ale z mężem jak > rozmawiamy o bobasie to mówimy on- takie mam wrażenie że to będzie > chłopak... to tak jak u mnie, mąż jest świecie przekonany że będzie syn, ja też w głębi serca podzielam jego przeczucie Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 Re: " Czerwiec 2010" 09.10.09, 14:19 fifiniezapominajka25 napisała: > Czy Wasze przyszłe czerwcowa maleństwo ma już jakieś rodzeństwo? no to może się przedstawię, mam na imię Agnieszka i mam 28 lat, mąż ma 27, jesteśmy od 4 lat małżeństwem a dopiero od sierpnia tego roku zaczęliśmy starania i udało się za drugim razem. To będzie nasze pierwsze dziecko > Czy oprócz tego żeby urodziło się zdrowe istotna jest dla Was > płeć dziecka, czy bez różnicy? tak jak pisałam to jest nasze pierwsze dziecko, więc płeć nie jest istotna. Najważniejsze aby było zdrowe. Choć dodam, że mężowi marzy się synek ponieważ jest zagorzałym wędkarzem i chciałby mieć kompana do wędkowania itp. Odpowiedz Link Zgłoś
boka25 Re: " Czerwiec 2010" 30.09.09, 08:58 Kasia lat 29 trzecia ciaża- w domu pciolatka, druga ciąża poronienie w 10 tygodniu, teraz termin na 3 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
fifiniezapominajka25 Becikowe- zmiany 30.09.09, 10:10 Zeby uzyskać becikowe po urodzeniu dziecka trzeba mieć udokumentowaną wizytę lekarska najpóźniej od 10 tc wg zmian. W związku z tym, czy orientujecie się czy wystarczy jakieś zaświadzczenie wydane przez ginekologa , na którym widnieją wizyty ginekologiczne ciężarnej (najpóźneij od 10 tc) czy trzeba mieć jakiś druczek z OPS-u , który musi wypełnić ginekolog? Odpowiedz Link Zgłoś
sol_i3 Re: Becikowe- zmiany 30.09.09, 10:28 Z tego co wiem, wystarczy mieć zaświadczenie od lekarza że pierwsza wizyta miała miejsce przed 10 tyg ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
fifiniezapominajka25 test ciążowy 30.09.09, 12:06 Po raz kolejny zrobiłam test, bo ja z tych niedowiarków, w dodatku 3 poprzednie nie były tak czytelne jak ten. Zdjęcie zrobiłam telefonem więc i tak nie jest bardzo wyraźne. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b7f0b7f66fbfb9f3.html Odpowiedz Link Zgłoś
amelita-7 Re: test ciążowy 01.10.09, 11:49 Witam jestem tu nowa ale również jak wy zostanę czerwcową mamusią to jest moja 2 ciąża 1 obumarła w 12 tyg troszkę się boje żeby z moim maleństwem wszystko było oki ale jestem dobrej myśli i wiem że wszystko się dobrze skończy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xkasiax24 Re: " Czerwiec 2010" 01.10.09, 14:44 Witajcie dziewczyny,jestem tu nowa i cieszę się że Was znalazłam mam 24 lata to moja druga ciąża, synek ma 19miesięcy. planowaliśmy drugiego dzidziusia,ale za rok-dwa wyszło inaczej i nawet dobrze,bo pewnie odkładalibyśmy cały czas na później decyzję o drugim dzidziusiu,a tak będzie fajna różnica pomiędzy maleństwami po cichutku mam nadzieję,że będzie córeczka,chociaż zawsze we wszystkich wróżbach wychodziło mi dwóch chłopców u lekarza jeszcze nie byłam, narazie zrobiłam trzy testy i tylko utwierdziłam się w przekonaniu,ze to naprawdę ciąża bo cały czas nie dowierzałam i czekałam na @ według mioch obliczeń to 4tydzień jak myślicie kiedy najlepiej udać się na wizytę? z synkiem jak poszłam pierwszy raz do lekarza byłam już w 11tygodni,.ale teraz słyszałam że aby dostać becikowe trzeba udać się do lekarza przed 10tygodniem? czy wtedy na wizycie trzeba poprosić ginekologa o jakieś zaświadczenie-potwierdzenie ciąży i to że było się u niego przed tym 10 tygodniem wiecie coś na ten temat? pozdrawiam Was wszystkie i życzę Nam wytrwałości i zdrówka na te 9 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
xkasiax24 Re: " Czerwiec 2010" 01.10.09, 14:47 wybaczcie dopiero teraz doczytałam,ze temat był już wcześniej poruszany Odpowiedz Link Zgłoś
fifiniezapominajka25 do xkasiax24 01.10.09, 15:51 Witaj, to jesteśmy w podobnym wieku ja w grudniu będę miała 25 l. To też będzie moje drugie dziecko i też mam już syna (tylko że starszego niż Twój- w sierpniu skończył 4 latka). Kto prócz męża wie o Waszych przyszłych maluszkaszkach drogie Czerwcóweczki? Bo u mnie tylko moja teściowa (no i mój facet). Jutro chyba powiemy mojej mamie no i się pewnie zaraz rozniesie po reszcie rodziny hehe Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amelita-7 Re: do xkasiax24 01.10.09, 16:22 U nas wie wiadomo mój mąż szwagierka moja i mama resztę mamy zamiar powiadomić w odpowiednim czasie no i oczywiście Teście się dowiedzą jak zadzwonią w niedziele Odpowiedz Link Zgłoś
patite re 01.10.09, 19:11 no to nieśmiało do Was dołączam termin z kalkulatora wychodzi mi na 12 czerwca. Pewnie jeszcze za wcześnie na wizytę u lekarza bo to dopiero 3- 4tydzień, pojade najpierw zrobić betę. Test wyszedł dziś po południu pozytywny, dwie grube krechy od razu Na razie wie tylko mój mąż, choć i tak obydwoje nie wierzymy, zatrzymamy to w sekrecie pewnie jeszcze przez długi czas. Pierwszą ciąże miałam na początku zagrożoną, więc i teraz się nie nakręcam. W domu mamy 3-letniego synka, fajnie by było mieć dziewuszkę, ale tak naprawdę jak będzie drugi chłopak też będzie fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 Re: do xkasiax24 09.10.09, 14:40 fifiniezapominajka25 napisała: > Kto prócz męża wie o Waszych przyszłych maluszkaszkach drogie > Czerwcóweczki? Bo u mnie tylko moja teściowa (no i mój facet). Jutro > chyba powiemy mojej mamie no i się pewnie zaraz rozniesie po reszcie > rodziny hehe Pozdrawiam oprócz męża, to moja siostra, najlepsze koleżanka, teściowa i Wy kochane. Najprawdopodobniej jutro powiem tacie, ale nim to zrobię to jeszcze jutro z samego rana strzelę test, bo jak do tej pory robiłam jeden w dniu spodziewanej miesiączki (7 października). Po prostu muszę się upewnić Odpowiedz Link Zgłoś
xkasiax24 Re: " Czerwiec 2010" 01.10.09, 19:07 u nas wiedzą moja młodsza siostra i moja Mama a i moja przyjaciólka która sama też jak się okazało jest w ciąży z trzecim dzidziusiem tylko ok tdóch tygodni wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 xkasiax24 09.10.09, 14:44 xkasiax24 napisała: > u nas wiedzą (...) moja przyjaciólka która sama też jak się okazało > jest w ciąży z trzecim dzidziusiem ale masz fajnie moja najlepsza koleżanka też z mężem starają się o dziecko, ale coś im nie wychodzi. Gdy jej mąż dowiedział się, że mi udało się zaciążyć to zrobił jej awanturę. Pokłócili się, wytykał jej że nie czemu nie jest w ciąży itp. Po prostu masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
xkasiax24 Re: " Czerwiec 2010" 03.10.09, 21:25 u mnie typowych objawów niema poza tym,że mam strasznie obolałe piersi i co chwilę (najczęsciej w nocy) biegam siusiu ale z pierwsza ciążą gdyby nie brak @ nawet nie wiedziałabym że mogę być w ciąży,wtedy nie miałam żadnych objawów Odpowiedz Link Zgłoś
koskowa Re: " Czerwiec 2010" 02.10.09, 18:37 Cześć dziewczyny ! I ja się do Was dołączam Termin na pierwszą połowe czerwca, dokładny termin poda mi ginekolog bo kalkulatory w internecie różnie podają. U mnie to 5 tydzień,zrobiłam już chyba z pięć testów Ostatni okres miałam 31 sierpnia. To drugi cykl na clo. W sumie starania trwały rok o drugie dziecko bo w domu jest już 5 letni synek. Na razie z mężem nikomu nie mówimy, czekamy na potwierdzenie na USG ale to chyba dopiero za jakieś dwa tygodnie będzie coś widać. A wy kiedy idziecie na USG i do ginekologa ? Odpowiedz Link Zgłoś
boka25 Re: " Czerwiec 2010" 03.10.09, 10:26 Ja do lekarza wybieram się w 9 tygodniu, zobaczymy wtedy czy potwierdzi mój termin- 3 czerwca, ja czuję że tym razem to chłopak, płec jest mi obojętna byleby się urodziło i było zdrowe. Jakie macie objawy: bo mi jest non stop nie dobrze- ale to dobrze znaczy że beta rośnie Odpowiedz Link Zgłoś
amelita-7 Re: " Czerwiec 2010" 03.10.09, 11:14 Ja nie mam żadnych oznak ciąży czuje się normalnie zero nudności prócz tego że czasami lekko pobolewa mnie podbrzusze i tyle A co do wizyty to ja idę w połowie 6 tyg poszła bym później ale boje się po mojej wcześniejszej stracie(w maju ciążą obumarła w 12 tyg-zabieg ) Odpowiedz Link Zgłoś
patite Re: " Czerwiec 2010" 03.10.09, 12:27 ja też nie mam żadnych w zasadzie objawów, poza bólem brzucha i rosnącym apetytem Odpowiedz Link Zgłoś
sol_i3 Re: " Czerwiec 2010" 03.10.09, 15:09 Ja też mam tylko bóle brzucha i ból piersi. Mam nadzieję że nie będę miała mdłości, bo to katorga... Odpowiedz Link Zgłoś
boka25 Re: " Czerwiec 2010" 03.10.09, 20:12 Amelita dobrze cię rozumiem w zeszłym roku taką samą stratę przeżyłam w 10 tygodniu, dlatego też idę do lekarza późno żeby nie zdążyli mnie zestresować, bo skoro wszystkie wyniki mam dobre to i tak mi nic nie pomogą- ja monitoruję na razie hcg czy przyrasta- poziom z wczoraj 16680 co daję 6 tydzień, zobaczymy ile będzie za tydzień, Odpowiedz Link Zgłoś
xkasiax24 Re: " Czerwiec 2010" 03.10.09, 21:35 dziewczyny mam pytanko, jeśli prawdopodobnie wiem kiedy doszło do zapłodnienia(15.09) tj dwa tygodnie po ostatniej @ (3.09) tzn że termin porodu wyznaczony przez lekarza według ostatniej @ tak jak oni to liczą,w rzeczywistości będzie o dwa tygodnie póżniej? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelalux2406 Re: " Czerwiec 2010" 03.10.09, 23:20 witajcie mam 27 lat i ja tez jestem w ciazy zrobilam 2 testy oba pozytywne w piatek bylam u pani doktor potwierdzila i powiedziala ze tu juz 7tydzien ale nie wyslala mnie na zadne badania czy to normalne to noja pierwsza ciaza i boje sie by nic nie poszlo zle tak sie ciesze na to dziecki. pozdrawiam wszystkie mamy i te przyszle naturalnie tez Odpowiedz Link Zgłoś
boka25 Re: " Czerwiec 2010" 04.10.09, 17:14 xkasiax24 Nie kochana termin porodu obliczany jest według jakiegoś tam algorytmu- nie pamiętam dokładnie jak to jest- ale liczony ujest od dnia ostatniej miesiączki i uwzględnia te dwa tygodnie, z tym że sam termin jest orientacyjny- jedynie kilka procent kobiet rodzi w terminie Odpowiedz Link Zgłoś
amelita-7 Re: " Czerwiec 2010" 04.10.09, 19:28 Co do terminu to z tego co wiem dodaje się od dnia pierwszego ostatniej @ 7 dni czyli jeżeli @ miałam 01-09-2009 to termin pada na 08-06-2010 bo 01+ 07= 08 chyba tak Odpowiedz Link Zgłoś
onion11 Re: " Czerwiec 2010" 04.10.09, 20:21 Tez taki sposob wyliczania terminu slyszalam, do pierwszego dnia ostatniej @ dodajemy 40 tygodni i 7 dni. Ale to tylko wynik szacunkowy podobno)) Odpowiedz Link Zgłoś
amelita-7 Re: " Czerwiec 2010" 04.10.09, 23:03 Teraz to są różne metody ale nie oszukujmy się najprawdziwszy termin ten nie podważalny to znają tylko nasze małe złotka w brzuszku Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 amelita-7 09.10.09, 14:49 amelita-7 napisała: > Co do terminu to z tego co wiem dodaje się od dnia pierwszego ostatniej @ 7 dn > i czyli jeżeli @ miałam 01-09-2009 to termin pada na 08-06-2010 bo 01+ 07= 08 c > hyba tak też tak liczyłam i wyszedł mi 18 czerwiec Odpowiedz Link Zgłoś
onion11 Re: " Czerwiec 2010" 04.10.09, 19:33 Witajcie, ale sie ciesze, ze znalazlam Was na tym forum. Dolaczam do Was Kochane, test srobilam w patek - 2 gube rozowe krechy, potem jeszcze jeden dla pewnosci - wynik pozytywny. Wg kalkulatora to 5ty tydzien (ostatni @ 29 wrzesnia), termin wg kalkulatora - 5 czerwiec (prawie ze w urodziny mojej tesciowej - hihihi). To nasze pierwsze dziecko, nie planowalismy specjalnie, bardziej natura zadecydowala za nas. Bardzo sie cieszymy, jutro wylatujemy na zaplanowanae wakacje, czuje sie dobrze - troche podbrzusze pobolewa i spac chce mi sie caly czas, mdlosci zero (i tak trzymac!), mam wstret do kawy i boje sie czy wszystko bedzie ok (choc napweno bedzie)). Zycze wszytkim zdrowia i dobrego samopoczucia, do sklikania za tydzien)) Odpowiedz Link Zgłoś
elagie84 Re: " Czerwiec 2010" 05.10.09, 08:49 Dopisuję się do listy według kalkulatorów (bo do gin się dopiero wybiorę za jakiś czas) termin na 8.06.2010 tak się cieszę. Już chciałabym być po wizycie u gin i po tym jak zobaczę moją mała kropeczkę na usg. Z tego co mnie sie wydaję to będzie babeczka ( z moich obliczeń ) Pozdrowienia dziewuszki Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 elagie84 09.10.09, 14:52 elagie84 napisała: > Z tego co mnie sie wydaję to będzie babeczka ( z moich obliczeń a ja czuję, że u mnie będzie zięć dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
evrin Re: " Czerwiec 2010" 05.10.09, 11:03 Moje maleństwo też sie urodzi w czerwcu, moze nawet w dzien dziecka terminu jeszcze mi nie wyznaczyli ale jestem w ok 6 tyg ciazy, na razie jest pecherzyk Znalazlam forum dla nas forum.gazeta.pl/forum/f,88633,Czerwiec_2010.html bo w jednym watku mozemy sie pogubic a z pewnoscia bedzie o czym rozmawiac Odpowiedz Link Zgłoś
sophie-2 Re: " Czerwiec 2010" 05.10.09, 14:55 Witajcie! Dołączam do Waszego grona, mój termin to 5 czerwca 2010! więc to już 6 tydzień. Bardzo się cieszymy z mężem i naszym trzyletnim synkiem, który chce mieć brata nam zależy tylko aby dziecko było zdrowe i ciąża przebiegała dobrze. Do gina wybieram się za tydzień, po skończonych 6 tygodniach można już wyłapać w USG tętno płodu. Chcę jeszcze odnieść się do reguły Naegelego wg której ginekolodzy obliczają termin porodu= 1 dzień ostatniej miesiączki - 3 miesiące + 7 dni Życzę Wam wszystkim świetnego samopoczucia i przyjemnych wizyt, na których zobaczymy już nasze Maleństwa ))) Odpowiedz Link Zgłoś
effie1980 Re: " Czerwiec 2010" 06.10.09, 10:22 Ja tez sie dopisuje! Termin wyliczyłam sobie na 3 czerwca, po 2 latach staran. W przyszłym tygodniu ide do lekarza.Na razie jestem przeziebiona, własnie wróciłam ze służbowej podrózy samolotem, czuje się tak sobie, zmeczona, ale nie mam zadnych młłości. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku, bo na razie rózne mysli mi przychodza do głowy.... Odpowiedz Link Zgłoś
patite Re: " Czerwiec 2010" 06.10.09, 19:14 zrobiłam dziś betę: 4353 to chyba całkiem spora jak na 4w5d cieszę się jak wariat! oprócz śluzu objawów wiecej brak... Odpowiedz Link Zgłoś
boka25 Re: " Czerwiec 2010" 07.10.09, 21:02 Nie wytrzymałam i poleciałam do lekarza- płód ma 5mm i było tętno następna wizyta za 3 tygodnie, czy któreś z was piersi jakby przestały rosnąć i boleć Odpowiedz Link Zgłoś
aniach23 Re: " Czerwiec 2010" 09.10.09, 04:27 Hey kochaniutkie czerwcowe ciezaroweczki jestem Ania I po 4 miesiacach nareszcie nam sie udalo!!!! Za 2 tyg. mam moje 27 !!! Wiec to wprost cudowny prezent!!! To moje pierwsze dziecko ktore pojawi sie ok 14 czerwca.... Tydzien przed nasza 7 rocznica slubu! Nastepny cudowny prezent!! Jak narazie boli mnie czasem brzuch I strasznie piersi... No I biegam siusiu strasznie czesto w nocy... Pozdrawiam wszystkie "czerwcoweczki" I oficjalnie dolaczam do Was dziewczynki )) Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 nowa czerwcowa mamusia :) 09.10.09, 14:12 połączam kochane do Was, co prawda pierwszą wizytę u ginekologa mam na 20 października ale z moich obliczeń wychodzi, że przypuszczalnie poród będzie ok 18 czerwca póki co dobrze się czuję, dręczy mnie senność, brzuch czasem zakuje (zwłaszcza jak mocno kichnę), piersi przy dotyku delikatnie pobolewają, apetyt słaby i stałam się anty słodkościom (a wcześniej byłam łakomczuchem na słodycze), jak już coś jem to rzeczy które są kwaśne np śledzie w zalewie octowej, kwaśna kapusta i kwaśne ogórki, a najchętniej to bym tą zalewą octową wypiła mmmm już mi ślinka ciekanie Odpowiedz Link Zgłoś
walczakowa3 Re: nowa czerwcowa mamusia :) 09.10.09, 14:23 Ja też się przyłączam Termin: 6 czerwiec. Samopoczucie super, oby było tak jak przy pierwszej ciąży) do anieska_81: ja przy mojej córce podobnie jak ty miałam wstręt do słodyczy, które uwielbiam. Teraz też jest podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 walczakowa3 09.10.09, 14:55 walczakowa3 napisała: > do anieska_81: ja przy mojej córce podobnie jak ty miałam wstręt do słodyczy, > które uwielbiam. Teraz też jest podobnie hmmm a ja w głębi serduszka czuję, że to synek będzie, mąż też jest tego samego zdania Odpowiedz Link Zgłoś
walczakowa3 [...] 09.10.09, 22:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 czy zastanawiacie się już nad imieniem? 09.10.09, 15:12 może to głupie pytanie ale czy już na samym początku ciąży myśleliście o imieniu dla dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
aniach23 Re: czy zastanawiacie się już nad imieniem? 09.10.09, 15:42 Oh tak hahah u nas dopiero co dowiedzielismy sie ale juz prowadzimy male wojny domowe chociaz nawet nie wiemy jeszcze czy chlopczyk czy dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 aniach23 09.10.09, 15:49 aniach23 napisała: > Oh tak hahah u nas dopiero co dowiedzielismy sie ale juz prowadzimy > male wojny domowe chociaz nawet nie wiemy jeszcze czy chlopczyk czy > dziewczynka no to proponuję kompromis tak jak u nas, z mężem ustaliliśmy że jak będzie synek to on wybiera a jak córcia to ja a nad jakimi imionami się zastanawiacie? u mnie mąż już wybrał dla syna a ja dla córci (choć z czasem może się nam odmienić ) Odpowiedz Link Zgłoś
aniach23 anieska_81 09.10.09, 17:53 No nie takiego kompromisiku raczej nie bedzie...za bardzo ryzykowne to jest z mego meza pomyslami hahaha z tego wzgledu ze mieszkamy w Stanach i tak penie zostanie to mamy calkiem duza baze imion do przerobienia poniewaz jeszcze nie wiemy czy na tak bardzo typowo polskie sie zdecydujemy...a Wy jakie macie juz tam na myslach? Czytalam ze masz wizyte na 20 pazdziernika, ja mam na 21 i zastanawiam sie czy nie isc wczesniej ? Co myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 aniach23 09.10.09, 18:02 aniach23 napisała: > a Wy jakie macie juz tam na myslach? mąż dla syna wybrał Cyprian - zgodziłam się a ja dla córki Oliwia - mąż zgodził się więc nie ma problemu - ustalone > Czytalam ze masz wizyte na 20 pazdziernika, ja mam na 21 i > zastanawiam sie czy nie isc wczesniej ? Co myslisz? czytałam, że najlepiej iść ok 6/7 tygodnia że już wtedy dobrze widać dzieciątko. Ja co prawda nie wiem dokładnie w którym tygodniu jestem ale obstawiam ok 4 tydzień, także jak pójdę 20 go to powinien być 6 tydzień ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
aniach23 Anieska_81 09.10.09, 18:42 Oliwia tez nam bardzo sie podobaA z ta wizyta tez mnie troszke uspokoilas.... Wiec nie bede mojej przekladac czy masz ciagle jakies objawy? U mnie juz brzuch nie boli I nie mam specjalnych zachcianek tylko strasznie cycole bola!!!!! Dzis jestem 4 tyg. i 5 dni Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 Re: Anieska_81 09.10.09, 18:58 > czy masz ciagle jakies objawy? U mnie juz brzuch nie boli > I nie mam specjalnych zachcianek tylko strasznie cycole > bola!!!!! Dzis jestem 4 tyg. i 5 dni no to ja jestem ok 4 tyg ciąży Ostatni raz podbrzusze bolało mnie w dniu spodziewanej miesiączki czyli 7 października od tamtej pory spokój, choć czasem poczuję ciągnący ból ale to jest chwilowe, albo zakuje jak mocniej kichnę. Piersi wilkościowo nie zmieniły się, jak dotnę to troszeczkę bolą, ale to troszeczkę. Za to mam brak apetytu, w brzuchu burczy a ja nie potrafię więcej zjeść niż parę kęsów. Staram się pic dużo wody mineralnej niegazowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
aniach23 Re: Anieska_81 09.10.09, 19:22 Ah z tym jedzeniem to tak samo mam!!!! Nie myslalam ze az tak bardzo podobnie to u nas sie wszystko odbywa ja mialam dostac ok 5 lub 6 @ wiec wszystko bardzo zblizone Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 aniach23 11.10.09, 15:32 aniach23 napisała: > Ah z tym jedzeniem to tak samo mam!!!! Nie myslalam ze az tak bardzo > podobnie to u nas sie wszystko odbywa ja mialam dostac ok 5 lub 6 @ > wiec wszystko bardzo zblizone a zapomniałaś jeszcze o jednej zbieżności ja pierwszą wizytę u ginekologa mam 20 października a Ty 21 Odpowiedz Link Zgłoś
helaeasy Re: aniach23 19.10.09, 12:49 Witaj anieska_81 Ja mam juz Oliwię , ma juz naście lat gratuluje wyboru , to najpiękniejsze imię dla corki , wybralam je gdy sama bylam jeszcze dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 Re: aniach23 19.10.09, 15:52 helaeasy napisała: > Witaj anieska_81 Ja mam juz Oliwię , ma juz naście lat gratuluje wyboru , to na > jpiękniejsze imię dla corki , wybralam je gdy sama bylam jeszcze dzieckiem. od dawna dawien mówiłam, że jak kiedyś będę miała córeczkę to dam jej na imię Martyna i tak było do niedawana. Gdy 7 października zobaczyłam II kreseczki od razu zmieniłam zdanie i już nie chcę Martyny. Nie wiem czemu taka nagła odmiana zwłaszcza, że jeszcze na kilka dni przed zrobieniem testu mówiłam mężowi, że chcę imię Martyna. A gdy tylko zobaczyłam pozytywny test powiedziałam "nie będzie Martyny - będzie Oliwia" i zdania nie zmienię Odpowiedz Link Zgłoś
helaeasy Re: aniach23 19.10.09, 18:49 Suuper, a u mnie imię dziewczynki jak i chlopca napewno będzimialo początek imienia Mar od imienia tatusia hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: czy zastanawiacie się już nad imieniem? 31.10.09, 14:17 Przy pierwszej ciąży ustaliliśmy, że będzie Julek. A że Aniołek u Pana Boga Teraz znowu chodzi mi po głowie, że chłopiec będzie więc idąc za ciosem będzie na imie miał Julek Jerzy O imieniu dla dziewczynki jakoś nie myślę. Mam przeczucie, że to chłopak będzie Odpowiedz Link Zgłoś
a_lex Re: czy zastanawiacie się już nad imieniem? 31.10.09, 15:24 dużo jeszcze czasu na wybór imienia jeszcze się nie zastanawiam, mam za to kilka imion, które na pewno nie wchodzą w grę.. pozdrawiam znad miseczki lodów wiśniowych Odpowiedz Link Zgłoś
e-madziorka Re: " Czerwiec 2010" 09.10.09, 20:35 Cześć dziewczyny!Dziś są moje urodziny i właśnie dowiedziałam sie że jestem w ciąży!Tak naprawde zrobiłam teścik i wyszły dwie kreski ale ta druga bardzo słaba.Podobno nawet jak jest słaba to potwierdzenie ciąży.Mam 10-cio letnia córkę i boje sie jak ona to przyjmie.Mężowi też powiem wieczorem jak wróci z pracy,ale sie zdziwi?W zeszłym roku poroniłam we wrześniu w 10 tyg.ale teraz jestem pewna że wszystko będzie dobrze.Wszystkim przyszłym mamom gratuluje i odezwe sie jak juz będe po wizycie u gina.,w piątek.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
xkasiax24 Re: " Czerwiec 2010" 11.10.09, 18:09 dziewczyny też macie takie mdłości? bo mi strasznie dokuczają zwłaszcza rano i z każdym dniem się nasilają coś okropnego w pierwszej ciąży nie miałam ich wogóle,a teraz zyć się odechciewa i strasznie często biegam siusiu-zwłaszcza w nocy niby druga ciąża a objawy dlamnie nowość bo w pierwszej gdyby nie brak @ nawet nie wiedziałabym że jestem a teraz niedałoby się nie zauważyć Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 xkasiax24 11.10.09, 21:00 ja na szczęście nudności nie mam ale jeżeli Ty masz to przeczytaj: babyonline.pl/ciaza_i_porod_ciazowe_dolegliwosci_artykul,1221.html Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 Re: xkasiax24 11.10.09, 21:01 może dlatego nie mam nudności bo codziennie piję dużo wody niegazowanej Odpowiedz Link Zgłoś
patite Re: " Czerwiec 2010" 11.10.09, 21:08 a ja odwrotnie, w pierwszej ciąży nie jadłam przez 3 miesiące, a teraz nie mam objawów i tak źle i tak niedobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
xkasiax24 Re: " Czerwiec 2010" 12.10.09, 15:39 dziewczyny a co sadzicie o tym zeby w ciazy chodzic do dwoch lekarzy ginekologów? chodzi o to,że w mojej pierwszej ciazy chodzilam prywatnie do dobrego ginekologa ale niestety ten ginekolog nie dyżuruje w naszym szpitalu i jak przyszlo do porodu urodzilam dwa tygodnie przed terminem,trafilam do naszego szpitala i na innych lekarzy,poród odebrał mi tzn zakonczyl sie cc i wykonal go lekarz ktory ma niby tez dobra opinie ale zdania sa podzielone,tylko ze ten lekarz przyjmuje na NFZ i w naszym szpitalu i tak sobie teraz mysle zeby raz poraz pojsc prywatnie do tamtego lekarza ktory jest lepszy i ma super sprzet zeby upewnic sie czy z dzidziusiem wszystko ok a czesciej chodzic na NFZ do tego naszego ginekologa wtedy jak przyjdzie do porodu inaczej bedzie patrzyl na to ze chodzilam do niego a nie do obcego co o tym sadzicie jak mi radzicie? co zrobilybyscie w takij sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
aniach23 Re: " Czerwiec 2010" 12.10.09, 20:34 Ja nie mieszkam w Polsce wiec nie wiem jak tam jest ale w Nowym Jorku mam 2 lekarzy i jak najbardziej mi to odpowiada i jestem zadowola na 100% bo tak to zawsze jest szansa ze na koregos trafie jak juz przyjdzie czas Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: " Czerwiec 2010" 12.10.09, 20:50 choć jeszcze u lekarza nie byłam to termin wypadnie w czerwcu 2010 Więc się dopisuję i aktywnie uczesniczyć będę Pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamusie ale te pozostałe również Odpowiedz Link Zgłoś
justyna198390 Re: " Czerwiec 2010" 12.10.09, 21:37 Ja dzisiaj zobaczyłam dwie kreski,ale ta druga to prawie nie widoczna jest...Termin wychodzi mi z om na 19 czerwca.To jest moja 3 ciąża Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 justyna198390 13.10.09, 15:34 justyna198390 napisała: > Ja dzisiaj zobaczyłam dwie kreski,ale ta druga to prawie nie > widoczna jest...Termin wychodzi mi z om na 19 czerwca.To jest moja 3 > ciąża GRATULUJĘ a mi termin porodu z wyliczeń przypada na 18 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa-kredka Re: " Czerwiec 2010" 13.10.09, 11:34 Witajcie, mam nadzieję dołączyć do Was na dłuzej, termin porodu wyliczyłam na 4.06, mam już czteroletnią córeczkę, w ubiegłym roku ciąza obumarła, więc teraz mam nadzieję, ze wszystko będzie ok. Choć boję się zapeszać i póki co o ciąży wie tylko mój partner. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: " Czerwiec 2010" 13.10.09, 16:55 o mojej ciąży wie oczywiście mąż i dzisiaj powiedziałam siostrze Czekam na wizytę u lekarza za dwa tygodnie i jak już będzie kończył się I trymestr to powiedz rodzicom. Plan jest taki, żeby na Mikołajki im powiedzieć bo do Bożego narodzenia to napewno nie wytrzymam. Zresztą brzuch już będzie powoli się pojawiał a przecież nie powiem, że przytyłam tyle Akurat w grudniu zacznie się IV miesiąc... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_gd Re: " Czerwiec 2010" 13.10.09, 16:27 Witam czerwcoweczki Zameldowalam sie juz u majowek a tu psikus, ciaza okazala sie o poltora tyg mlodsza niz z mezem zalozylismy Wg USG termin obliczony na 02.06.10 Pozdrawiam wszystkie mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
gatta33 Re: " Czerwiec 2010" 14.10.09, 12:06 hej Dziewczyny, Ja najprawdopodobniej końcówka czerwca. Na 2 testach wyszły 2 grube krechy, brzuch i biust boli, lae na usg jeszcze nie było nic widać! Idę ponownie 27.10 - trzymajcie kciuki. Bardzo się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_gd Re: " Czerwiec 2010" 14.10.09, 12:59 Gratuluje! Tak to juz jest z tym wczesnym USG. Na moim pierwszym nawet pecherzyka nie bylo widac ,a w zeszly piatek juz serduszko bijace ogladalam 3mam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
mamadi Re: " Czerwiec 2010" 14.10.09, 14:18 Witam, jestem nową forumowiczką, ale zostanę w czerwcu mamą po raz drugi. Było to dla nas zaskoczeniem, bo nie planowałam jeszcze ciąży, ale cieszymy się i boimy zarazem. Pozdrawiam wszystkie czerwcówki. Odpowiedz Link Zgłoś
aniach23 Re: " Czerwiec 2010" 14.10.09, 14:34 Hey dziewczyny widze ze nas przybywa Ja juz za dokladnie tydzien ide na pierwsze usg...i mam nadzieje ze juz serduszko uslysze ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
glorcia Re: " Czerwiec 2010" 14.10.09, 15:06 i ja sie dolacze do czerwcowek... termin jakos na 15-go... ale poczekam na 1-wsze usg (ktore bede miec w 12 tyg, mieszkam w Wielkiej Brytanii), to bede wtedy wiedziec na pewno kiedy ma byc "wielkie wyjscie". To moja 3 ciaza... pierwsza skonczyla sie nieszczesliwie w 15 tyg, mam synka 11 miesiecy... Odpowiedz Link Zgłoś
onion11 Re: " Czerwiec 2010" 16.10.09, 10:12 Ja rowniez mieszkam w UK, bylam u lekarza rodzinnego, powiedzial ze pierwsze usg bedzie pomiedzy 7 a 9 tyg (choc zbyt pewnien tego to nie byl). Ja juz sie nie moge doczekac i chyba wybiore sie prywatnie,mam nadzieje ze juz cos bedzie widac)) - albo i slychac)) Odpowiedz Link Zgłoś
mamadi Re: " Czerwiec 2010" 16.10.09, 12:30 Mam pytanie do mam, które są w ciąży po raz kolejny. Czy też czujecie dziwny niepokój o dziecko? Myślałam, że po raz drugi będę spokojna, a okazuje się, że stresuje się bardziej niż za pierwszym razem.Może to dlatego, że nie byłam jeszcze u lekarza? Mam zamiar iść za 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
patite re 16.10.09, 13:11 mam dokładnie tak samo, usg za 1,5 tygodnia a ja schizuję bardziej niż za pierwszym razem, mimo że wtedy ciążę miałam zagrożoną i więcej niemiłych objawów. Teraz cisza i spokój, więc wcale ciążowo się nie czuję Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowa-kredka Re: " Czerwiec 2010" 16.10.09, 21:33 JA tez jestem niezbyt spokojna, wolałabym juz byc po usg, ale to nie tyle wynik kolejnej ciązy ile tego, ze ostatnia ciąża była bliźniacza i zakończya się obumarciem obydwu o czym dowiedziałam się w 12 tygodniu podczas pierwszego usg. Objawów nie miałam, a wyszło niestety tak, więc teraz wolę się nie przyzwyczajac do myśli o powiększeniu rodziny mimo iż myślę sobie, że drugi raz nie powinno się zdarzyć tak pechowo Ale żeby nie zapeszać póki co nikomu się nie chwalę Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 aniach23 14.10.09, 18:41 aniach23 napisała: > Ja juz za dokladnie tydzien ide na pierwsze usg...i mam > nadzieje ze juz serduszko uslysze ) fajnie by było usłyszeć serduszko Kurcze ja teraz jestem w 4t6d ciąży a wizytę mam w przyszły czwartek czyli będę wtedy w 5t5d ciąży i nie wiem czy będzie widać serduszko ? Czy czasem nie za wcześnie? Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 mamadi 14.10.09, 18:36 GRATULACJE - witaj kochana wśród nas a kiedy masz pierwszą wizytę u ginekologa? Skoro jesteś w 5tc i 1 dzień to ja jestem tylko o 2 dni krócej w ciąży niż Ty Odpowiedz Link Zgłoś
xkasiax24 ? 20.10.09, 13:32 wybaczcie to pytanie z innej beczki dziewczyny jak wstawiacie swoje suwaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
xkasiax24 ..... 23.10.09, 21:23 witajcie dziewczyny,wy już w wiekszości po drugich wizytach,a ja czekam na swoją z utęsknieniem 28 tj w środę napiszę coś więcej bo będę juz po,mam nadzieję że teraz zobaczę bijace serduszko w poprzedniej ciąży płeć poznaliśmy z mężem dopiero w 6 miesiącu też jestem w szoku,ze już w 12 tyg jest to możliwe teraz też będziemy chcieli wiedzieć co się szykuje czy braciszek czy siostrzyczka dla Hubercika kochane tez powolutku widac wam brzuszki? bo ja mam wrazenie,że cos za szybko ten brzuszek zaczyna byc widoczny w pierwszej ciąży dopiero w 5 miesiącu zaczęło byc widać,a teraz to dopiero 8 tydz a juz jest brzusio widoczny jak tak dalej pójdzie to w 5 m będzie juz spory Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia35 Gdzie jest fifi? 20.10.09, 18:18 Czy ktoś wie gdzie podziała sie fifi autorka wątku??? Odpowiedz Link Zgłoś
fifiniezapominajka25 Re: Gdzie jest fifi? 20.10.09, 18:59 Jestem, jestem Byłam tydzień w polskich Górach. Kilka dni temu wróciłam i załatwiam sprawy. Podczytuję Forum, ale jakoś ostatnio brakuje czasu żeby coś napisać. Czuję się dobrze, zero mdłości tak jak przy 1 ciąży. Pobolewanie brzucha też minęło. Jutro dzwonię do gina i umawiam się na druga wizytę i USG pewnie. Kurczę, już nie mieszczę się w moje obcisłe jeansy hehe, nie dopinam się w pasie i noszę stare wyciągnięte spodnie bo mi wygodniej. Czekam do 3 mies. żeby włosy zafarbować . Rozjaśniałam je dotychczas co miesiąc a teraz lipa. Odrosty już bardzo widoczne i jakaś taka zaniedbana się przez to czuję, ale jakoś dam radę. A Wy dziewczyny jak tam?> Odpowiedz Link Zgłoś
paulinakacperek2006 Re: mamadi 24.10.09, 23:18 Witam was moje drogie, powiem szczerze, myślałam że jeszcze nikt nie założył czerwcówek a tu proszę niespodzianka, bardzo się cieszę. Ja też spodziewam się maluszka, będzie to drugi dzidziuś, mam synka 3 latka. Do lekarza zapisana jestem dopiero na 4 listopada i myślę że to trochę późno ale wytrzymam. @ miałam 15 września więc ciąża ma 6 tyg jeżeli brać pod uwagę liczenie lekarzy, a wdg mnie od momentu zajścia to mój groszek ma 4 tyg. Powiem wam że też mam boleści podbrzusza, ale tak naprawdę najgorsze były do momentu spodziewanej @. A teraz strasznie świńsko mi się odbija aż czasem mi głupio, ah i mam momenty gdzie wydaje mi się że wyląduje w łazience. Bolą mnie strasznie piersi. Tak naprawdę to troszkę inaczej objawia mi się obecność mojego drugiego groszka. Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico witam 28.10.09, 13:53 Dolanczam sie niesmialo ) wprawdzie karte ciazy bede miala zalozona dopiero w czwartek na II wizycie, ale juz dolanczam sie do Was. Moje dzieciatko ma dokladnie 43 dni Odpowiedz Link Zgłoś
xkasiax24 Re: " Czerwiec 2010" 14.10.09, 21:46 dziewczyny jestem już po pierwszej wizycie 6 tydzień termin jeśli wszystko dobrze pójdzie na 8 czerwca narazie widać pęcherzyk,za dwa tygodnie kolejna wizyta z wynikami i wtedy mam nadzieję ze uda mi się zobaczyć już serduszko pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniach23 Anieska_81 15.10.09, 13:54 Hey Anieska_81 wiesz skoro xkasiax24 jest w 6 tygodniu I widziala tylko pecherzyk to pewnie za wczesniej ale napewno juz tam bike ja na mojej wizycie bede w 6 tyg. I 2 dni... Wiec moze moze I bedzie slychac serdusio... Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 aniach23 15.10.09, 14:26 na dzień dzisiejszy marzę aby zobaczyć zdrowo bijące serduszko mojej dzieciny. Kurcze wzruszyłam się, że łezka zakręciła się w oku Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 xkasiax24 15.10.09, 14:24 super wieści powiedz mi kochana w dniu wizyty u gina w którym tygodniu ciąży byłaś? Ja obliczyłam sobie, że w dniu mojej wizyty będę w 5t i 5 dniu ciąży, więc chyba też tylko pęcherzyk zobaczę Odpowiedz Link Zgłoś
xkasiax24 Re: xkasiax24 17.10.09, 20:53 witaj jak poszłam na wizytę okazało się,że jestem w 6 tygodniu i był tylko pęcherzyk dlatego teraz 28 października mam kolejna wizyte i może wreszcie zobaczę upragnione serduszko Tobie tez tego życzę z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_gd Re: " Czerwiec 2010" 15.10.09, 15:12 Gratulacje! Życze Ci abys za 2 tyg zobaczyla moooocnoooooo bijace serduszko!!!! Jak zobaczylam serduszko mojego Ryżyka, kompletnie odpadlam! Nigdy nic nie wzruszylo mnie tak, jak ten zbitek pulsujacych komoreczek Odpowiedz Link Zgłoś
aniach23 Gosia_gd 15.10.09, 18:20 Gosia a w ktorym tygodniu zobaczylas bicie serdusia? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_gd Re: Gosia_gd 15.10.09, 19:02 Serduszko widziałam dokładnie tydzień temu w piątek ok godz 12.20 Odpowiedz Link Zgłoś
aniach23 Re: Gosia_gd 15.10.09, 23:06 wow dziekuje ... wiec ja bede u gina w ponad 6 tygodniu wiec jest prawdopodobienstwo ze tez uslysze Dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_gd Re: Gosia_gd 15.10.09, 23:40 Sama sie zdziwilam ze serduszko juz bilo, ale z tego co wyczytalam na tym forum, duzo zalezy od sprzetu ktorym dysponuje lekarz. Koniecznie daj znac jak bedziesz juz po badaniu Odpowiedz Link Zgłoś
medinil_la Witajcie w naszej bajce.... 16.10.09, 13:50 Cześć dziewczynki! Dołączam do Was, mam termin wg om na 12.06.2010, a wg mnie ok. 10.06. Strasznie się ciesze, bo to długo wyczekiwana dzidzia. Mam nadzieje, że w tej ciąży będzie wszystko ok i intuicja mówi mi, że to dziewczynka. Mam już kochanego 3-letniego synka, który właściwie cudem przyszedł na świat, ciąża od początku była bardzo zagrożona z wielu powodów, leżałam długo w szpitalu i w domu, i za bardzo z mężem nie widzimy takiej powtórki z rozrywki... Jednak dla takiego szczęścia, czuję, że i tym razem mogę znieść wszystko. Na razie się zbytnio nie nakręcam, tylko modlę, żeby było ok. Dzisiaj kończę 6tc, na pierwszej wizycie byłam w dniu, w którym się dowiedziałam, 1,5 tyg. temu. Ze względu na wywiad, dostałam zapobiegawczo Duphaston i spokojnie czekam na dalszy bieg wydarzeń.Teraz 27.09 mam USG i wizytę i już nie mogę doczekać się na bicie serduszka. Życzę wszystkim szczęśliwym Mamusiom spokojnej ciąży i zdrowego dzidziusia, żeby ten czas był dla nas jak bajka ze szczęśliwym zakończeniem! Odpowiedz Link Zgłoś
aniach23 medinil_la 16.10.09, 14:50 Hey witamy rowniez Ciebie super ze dolaczylas i napewno wszystko bedzie dobrze !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anieska_81 medinil_la 17.10.09, 11:22 Witaj wśród Nas i GRATULUJĘ medinil_la napisała: > Mam nadzieje, że w tej ciąży będzie wszystko ok i intuicja mówi mi, że to dziew > czynka. ja wewnętrznie czuję spokój także mam nadzieję, że ciąża będzie przebiegała bez problemowo i zdrowo. Co do intuicji to na samym początku czułam, że synek będzie a po drugie z mężem kochaliśmy się dzień przed owulacją A tak w ogóle to mąż "wykrakał" ciążę gdy ja jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży on już przeczuwał że się udało, nawet mi powiedział "czuję że zaciążyłaś". Parę dni później test potwierdził jego przeczucie a gdy po raz pierwszy wziął do ręki pozytywny test powiedział "czuję, że chłopak będzie", więc kto wie może i tym razem dobrze obstawia. Mi co do płci jest wszystko jedno ważne aby było zdrowe. To nasze pierwsze dziecko. Ja mam 28 lat a mąż 27 > Życzę wszystkim szczęśliwym Mamusiom spokojnej ciąży i zdrowego dzidziusia, żeb > y ten czas był dla nas jak bajka ze szczęśliwym zakończeniem! i ja Tobie kochana życzę tego samego z caluśkiego serduszka. Buźka Odpowiedz Link Zgłoś
aniach23 Re: Gosia_gd 16.10.09, 14:48 Gosia napewno dam znac !!! A z tego wzgledu ze mnieszkam w New York wiec mysle ze sprzety maja bardzo zaawansowane wiec tez zobacze serdusio !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelalux2406 Re: " Czerwiec 2010" 16.10.09, 20:03 witajcic ja tez mam za tydzien wizyte u pani doktor to juz droga a na pierwszej dostalam zblecie wymiary byly 33mm na 96mm mam nadzieje ze za tydzien bedzie juz cos wiecej widac i slychac Odpowiedz Link Zgłoś