Dodaj do ulubionych

IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4

01.04.16, 16:18
Dziewczyny wyczerpalysmy limit w poprzednim. Nowy watek
Obserwuj wątek
    • graun Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 01.04.16, 16:20
      Mati mozesz napisac czy dostaliscie cos na poprawe chromatyny ? smile
      • ina_dra Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 01.04.16, 16:41
        Jestem !!
        • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 01.04.16, 16:47
          Ja teżsmile
          • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 01.04.16, 16:47
            Ja weryfikacji nie brałam dlatego test mam zrobić 8-go, tak zalecił Hajdusianek. To będzie 10dpt i tak się zastanawiam czy jest może sens robić test prędzej.
            Ja mam albo urojenia albo naprawdę pobolewa mnie brzuch- Boję się jak jasna cholera bo wiem, że na pomoc z invicty nie ma co liczyć. Gnoje jedne- tylko kasę wyciągają i w niczym nie pomogę, nie wespra a człowiek tu przy każdej wizycie w toalecie boi się że krew zobaczy. Nawet nie bardzo wiem co z sobą zrobić bo nic mi nie powiedziano. Doczytalam na forum tyle, że jeśli nie ma krwi to dobrze. A jak to jest z tymi transferami? Tzn z dniami cyklu w których się one odbywają, bo u mnie był to 19 dzień i zastanawiam się czy nie dostane czasem okresu jeszcze przed zrobieniem testu, cholernie się tego boję.
            • graun Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 01.04.16, 18:29
              Ewcia 19 dzien cyklu przy 5 dniowym zarodku jest prawidłowy. Ja bym nie wytrzymała do 10dpt i zrobiłabym juz w 6dpt.. To czekanie powodowało by u mnie więcej stresu niż zrobienie wcześniej bety smile
        • krop-ka84 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 01.04.16, 18:10
          znalazłam Was smile
          ja mam taki strach przed tym ostatnim podejściem. Nie nadzieję, nie radość, nie lekki stresik, jak to do tej pory było - tylko normalnie mega cykora. Boję się że znowu nie wyjdzie, tego rozczarowania, zawiedzionej nadziei. Jestem coraz mniej przekonana do Invicty, ale na rządówkę już się nigdzie nie dostanę do czerwca. Zero pomocy i wskazówek od tamtejszych lekarzy. To jest chore że wiedzę czerpiemy od siebie nawzajem, z forum, a nie od lekarzy....
          • graun Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 01.04.16, 18:27
            Kropka a to jest Twoje 2 podejscie ?
            • krop-ka84 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 01.04.16, 18:36
              to będzie moje 3 podejście
              • sylaxyz Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 01.04.16, 20:33
                3ania1979 Szczyptańska ile ma dzieci to nie wiem, ale ma bo w ciąży była jak ja zaczynałam przygodę z invitro... ale chyba nie ma osobistych problemów w tej dziedzinie stąd taka znieczulica w stosunku do pacjenta...

Inadra ściskam Cię mocno!!!! kiss
                • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 01.04.16, 22:10
                  Do mnie po 21 zadzwoniła babka z invicty z pytaniem dlaczego nie dostarczyła im wyników pierwszej weryfikacji! Co za burdel tam maja- wyraźnie mówiłam że nie będę ich robić. To poprosiła bym zrobiła w wysłała bo Pan Hajdusianek chciałby wiedzieć, stąd ten telefon. I z tego oto powodu w poniedziałek jadę zrobić badania smile
                  Mam nadzieję, że nic się nie wydarzy do tej pory...
                  • ina_dra Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 09:09
                    Do mnie tez zadzwoniła, znowu szczyptanska i zapytała dlaczego im nie wysłałam wyników
                    Wiec powiedziałam ze umiem sama wywnioskować ze Beta 0,1 to brak ciąży
                    Powiedizala mi tez ze prolaktyna nie ma dla nich znaczenia, tsh tak ale oni nie są od tego Żeby leczyć moja niedoczynnosc uncertain
                    O dziwo to była najdłuższa rozmowa, trwała chyba 10 minut bo zaatakowałam ja milionem Pytań Choć i Tak niewiele mi to rozjaśniło w głowie
                    Kazała mi zrobić kariotypy i histeroskopie bo mimo ze morfologia zarodków jest Ok może są chore
                    I oczywiście jak kariotyp wyjdzie zły to proponuje in vitro z PGD czyli chyba najdrozsza opcje
                    Napiłam sie wczoraj winka zapaliłam jeszcze odpoczywam i zbieram sie powolutku choć dola mam strasznego
                    Będę tu do Was zaglądać i trzymać kciuki
                    Buziaki
                    • krop-ka84 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 10:42
                      no jasne, ze nie są od leczenia tarczycy, ale kur..a co im zależy wspomnieć o tym, że warto by zbadać. jezuuuu, az ręce opadaja.
                      Histeroskopie robia na nfz, prywatnie to ok. tysiaka, więc lepiej na fundusz robic

Myślisz nad podejściem komercyjnym?
                      • ina_dra Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 11:24
                        Myśle ale nie wiem gdzie i kiedy
                        Sama nie wiem co ja chce uncertain
                        • janka330 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 13:55
                          Cześć dziewczyny, mam wyniki z II weryfikacji. Jak to się przedstawia?
                          Progesteron: 262,9
                          E2: 6922
                          Beta: 51,43
                          • sylaxyz Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 15:26
                            Janka330 Gratulacje!!!!!!!!! smile
                            • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 15:34
                              Ja histeroskopie miałam robiona na nfz. Co do endometrium to lekarz mówił, że nie muszę pić czerwonego wina bo jest ono bardzo ładne, więc to nie pilam. Ananasa też nie jadlam- nie wiem, może zaraz okaże się że to był błąd...
                              Ale jedno wiem, wczoraj wieczorem poczułam jakby coś "pękło" mi w podbrzuszu, nie bolało ale nie wiem czy to dobry znak. Piersi mam większe, ale to pewnie przez leki. Zastanawia mnie tylko fakt, że dostalam strasznych wzdęć czego nigdy nie miałam- gdzieś tam czytałam że to za sprawą progesteron ale nie wiem ile w tym prawdy...
                              Co do samopoczucia to miewam skurcze, nie za mocne ale kilka razy dziennie i zaczyna mnie to martwić sad
                              A jak wy się macie moje kochane?
                              • janka330 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 15:40
                                sylaxyz, myślisz że się udało? Jakoś nie mogę w to uwierzyć, wyniki bety niby wskazują na ciąże ale jak mi lekarz tego nie powie to nie uwierzę.
                                • sylaxyz Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 15:54
                                  Janka ja na II weryfikacji miałam betę 27 a dziś ten Ludzik ma 9,5 miesiąca i zaczyna rozrabiać tongue_out a i żeby było jasne, moja beta rosła a ani razu nie usłyszałam nic w stylu "gratuluję jest pani w ciąży"... także nie spodziewaj się zbyt wiele od lekarza z invicty smile a ja już teraz z całego serducha Ci GRATULUJĘ! teraz na siebie uważaj i dbaj już teraz nie o siebie a o WAS smile)))
                                  • janka330 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 18:26
                                    Dziękuje Sylaxyz kiss Oby 3 weryfikacja mi to potwierdziła.
                                    Cały czas czekam telefon z Invicty, mieli dzwonić od 15-17.30 i jeszcze nikt nie zadzwonił. Ciekawe czy czasem mnie nie olali..
                                    • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 19:18
                                      janka ja tez Ci gratuluje.
                                      Tymi bólami sie nie przejmuj mnie bolały jajniki i podbrzusze i to nawet bardzo niekiedy.
                                      Te wzdęcia tez miałam i takie cos jakby jelita sie ruszały także u Cuebie wszystko jak najbardziej w porządku.
                                      U mnie teraz boli nie ma podbrzusza śle za to pachwin doszły takie dziwne ciągniecie!A jelita dalej skaczą .
                                    • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 19:44
                                      Janka
                                      Dzwonili juz do Ciebie???
                              • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 19:21
                                Z tymi bólami i wzdeciami miało być do Ewcia 1990.sofki pomyliło mi sie .tak chciałam szybko odpisać bo w końcu Was znslazlam??
                    • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 19:38
                      Inadra
                      No wlasnie oni nie sa od tego a od czego?
                      Powinni sami powiedzieć zresetować byłoby zrobic jeszcze to czy tamto bo to zwiększa szanse na ciąże i wytłumaczyć .
                      Ale po co ?jfk sie sama nie dowiesz to Ci sami nie powiedzą.
                      Z ta histeroskopia to powinnaś zrobic ja zrobiłam w sumie było ok ale zaszłam w ciąże.robilam kariotypy wyszły ok.
                      Zrób detekcję tez to można zrobic na NFZ ale bardzo długo sie czeka .ja zrobiłam kariotypy na NFZ a mutacje sama koszt 400zl. I wyszło jedna mutacja zle.
                      Robiłam rownież białko c i s oraz antykogukant toczenia,subpopulacje limfocytów,przeciwciała /przeciw kardiolipine ,przeciwciała przeciw proteinie- te prywatnie zrobiłam PiS łam do immunologa i zaleciła przy nast.transferze clexane ,a odrazu miałam wykupić prevenit wit B 6 i 12.
                      A lekarz prowadzący to zatwierdził od immunolog bo powiem szczerze ze sugerują sie na tej immunolog co ona tam wpisze tak jest.
                      A lekarz prowadzący dał pabidexametazon -to steryd na subpopulacje limfocytów bo wyszły złe niektóre.
                      I tak to u mnie było.
                      Insdra jsk chcesz to pytaj ja Ci odpowiem wszystko jak będziesz to chciała to was ystko zrobic.
                      Bo dzieki temu ze zrobiłam je sama a niektóre wyszły złe dostałam leki plus histeroskopia i udało sie!!??
                      • ina_dra Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 22:42
                        Ania mam zrobione białko c i S
                        Subpopulacje tez, mam wysokie nk ale po encortonie spadały, dexamethason na mnie nie działał
                        Mutacje tez mamy zrobione, ja mam coś nie tak z ta mthfr czy jakoś tak maź wszystko Oki
                        Myśle ze zrobię pozostałe o których piszesz i pomyśle co dalej
                        Dziękuje Kochana
                        • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 22:53
                          Inadra
                          Ja miałam zły antykogukant toczenia i ona dała mi wtedy skierowanie na te przeciwciała przeciw proteinowe,śle to wyszło akurat dobrze.ale jak powtórzyłam antykogukant jeszcze raz to wyszła granica.( norma od 30.50-40,60) a ja mam 40.0 i to jezt złe.
                          • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 22:57
                            Insdra ja tych NK nie robiłam ile one kosztują.teraz dopiero słyszę o nich tak duzo .i teraz sie boje ze mam moze je nie tak.
                            Śle ktoś mi kiedyś powiedział ze te subpopulacje limfocytów to to samo .
                            Nie wiem sama juz....
                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 19:12
                    O jak fajnie z jego strony.nie każdy tak by zrobił!ale jestem w szoku .
                  • 2ana123456 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 12.04.16, 15:18
                    WITAJCIE, dopiero znalazłam to forum i tak czytam. Myślałam , że to ze mną jest coś nie tak i jestem przewrażliniowa tą znieczulicą i brakiem rzetelnym odpowiedzi na pytania ale chyba mię jestem sama. Mam pyt do weryfikacji wczoraj miałam wizytę Hajdusionka przed 2 transferem. Poprosiłam o rozpisane luteina pod jezyk ale powiedział , że zasady się zmieniły i mam wysłać wyniki po 4 ,8 i 12 dniu i czekać na tel. O pieniądzach nic nie powiedział . Poprostu oznajmił ze takie teraz są zasady. Natomiast następnie a dziewczyna, która miała I podejście została przez niego poinformowana o kosztach. Czy któraś z Was się z tym spotkała. Bo co lekarz to inna opinia. Akurat z doktora Hajdusionka jestem mega zadowolona miły i sympatyczny człowiek
                • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 19:09
                  Jejku w końcu Was znalazłam .patrze nikt nie pisze mysle Boze gdzie One sa,czyli Wy dziewczynki.w końcu napisałam i skończył sie wątek i sie domyśliłam a tak mi smutno bez Was wszystkich było!!! Jestem juz!!
                • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 19:11
                  No szczyptanska to na pewno w tym temacie nie ma problemów .komu jsk komu ale sobie pomoże i doradzi .
      • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 19:39
        Hraun a ci to ta chromatyna?
        • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 19:45
          Dziewczyny jesteście?
          • janka330 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 19:53
            Tak, dzwonili i usłyszałam ,,jest Pani w ciąży, gratuluje" smile
            Nie moge w to uwierzyć, jestem szczęśliwa smile
            • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 19:56
              Janka
              Uwierz to jest prawda!!
              Ja tez tak miałam jak zobaczyłam swoją pierwsza betę!! Niedowierzanie !!
              • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 20:17
                Dziewczyny, ja próbowałam dodzwonić się do invicty ale zamknięte jest. Coś się źle czuje i nie wiem czy to normalne mam jakby uczucie by płakać, wymiotować, zaraz mi słabo i zimno i tak wszystko naraz. Do tego zaczęło mi się w głowie kręcić, czuje jak serce wali mi jak dzwon i mam 37,6°C. Powiem wam, że się wystraszylam bo nigdy tak nie miałam, do tego bóle jajników i skurcze.
                Kuzwa już czarnych myśli dostaje, że coś się ze mną dzieje sad pomóżcie proszę!
                Aniu, Dziekuje za odpowiedź.
                • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 20:32
                  Klinika w sobotę do 15 zawsze otwarta jest!!!
                  • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 20:37
                    Kurcze nie wiem co mam ze sobą zrobić bo zaczynam się bać. Miał ktoś podobny przypadek?
                    • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 20:39
                      Jezeli bolą jajniki lub podbrzusze wez nospe koniecznie! Zeby nie było skurcxy
                    • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 20:51
                      A w głowie tez mi sie kręciło śle gdzies 5dpt.
                      Wez nospe najlepiej Max.
                      Ja kiedyś poszłam do kościoła i akurat była niedziela. Palmowa i stałam prawie cała msze i zaczęły tak mnie bolec jajniki ze mdlałam ze wykituje.poxniej wracałam i byli stras nie zimno i jak wróciłam do domu po 19/ tej do domu to myslalam ze nie wytrzymam tak mnie bolało i bardzo zimno mi było nie mogłam sie rozgrzać i tak sie zle czułam płakałam i mialsm złość ze poszłam wzuelam jedna nospe max jedna normalna trochę przeszło nie całkiem pózniej tak jakby przeszło i po 1.5 godzinie jak szlam spac znowu sie zaczęło nie spalam cała noc prawie.gdxies o 3-4 przeszło.
                      A teraz sie tez martwię bo mnie pachwiny bolą!!!!!!!
                • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 20:37
                  Wszystkie te objawy świadczą według mnie oczywiście ze Zarodek juz sie zaimplantowal!!!??
                  Ja tez miałam podobnie ból prawie płacz złość ból jajników podbrzusza i tez sie bałam bardzo ze po wszystkim chyba.
                  A zimno i ciepło z powodu gorączki która jest typowa w ciąży!
                  Kładź sie do łóżka wypij dok z malin lub miód z cytryna.wszystko ok.odpisalam najszybciej jsk mogłam.!!!
                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 20:39
                    Zaraz zmierzę temperaturę z ciekawości jaka ja mam
                    • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 20:50
                      Ślicznie Ci Dziekuje Kochana kiss
                      Wzięłam 4 luteinki pod jęzor i ogladam bajkę w piżamie. Ale dosłownie dziś czuje się tak jakby pozamiatane było (tylko okresu brakuje, bo ból ten sam, i do tego łamiące krzyże...) cud malina.
                      • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 20:52
                        Mam cichą nadzieję, że poniedziałkowe wyniki (6dpt) coś pokażą...
                        • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 20:55
                          Ja Tobie dzis mowię ze beta będzie na pewno! Zobaczysz!
                        • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 20:55
                          Moją szwagierka mi dziś powiedziała, że ból jajników i ciagniecie w pachwinach są całkiem normalne w ciąży. Ona najpierw miała te objawy a po jakimś czasie okazało się że jest w 2tc. smile
                      • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 20:53
                        Wez nospe .wzielas???.oni każą brać zeby nie było skurczy jak bolą !! Bo to jeszcze gorzej jajniki a nie weźmiesz .dziewczyny pisały i ja sie pytałam u lekarza ze miała jest całkowicie bezpieczna w ciąży czy na początku.
                        • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 20:56
                          Już wzięłam, miałam forte. Zaraz pewnie przejdzie. Ale czuje się tak jak po relanium (mi to pijana mi to helikopter) ale to tak momentami.
                          • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:00
                            ja po relanium tez jakbym pijana byłam jak wstawałam z łóżka to strasznie sie czułam te dwie godziny po wzięciu potem przechodziło.
                            Powiem szczerze nie raz brałam nospe i tak do końca nigdy nie przechodziło .ja nieraz brałam dwa razy dziennie tak bolało mnie.
                            • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:07
                              Naspa sie bardzo długo wkręca prawie godzinę .nie wiem jak myślisz na te pachwiny mam wziąć tez nospe?? Nie wiem czy to pomoże no zaczyna mi coraz mocniej dokuczać.
                              W dzień tez bolało ale mniej jakby.
                              Zresztą na wieczór to zawsze mnie cos boli jak nie podbrzusze to teraz pachwiny sie zaczęły. Nie wiem a moze to jajniki promieniują na pachwiny???tez sie boje ze cis jest nie tak,ale laskarka mówiła ze mize tak być bo wszystko sie naciąga,rozszerza..nie wiem sama.
                            • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:07
                              Tylko, że ja relanium nie biorę. Ogólnie to gdy zaczyna mnie boleć staram się położyć do łóżka, kładę się na boku i przykladam poduszkę do brzucha i albo przechodzi albo zasypiam.
                              Oby nam się udało.
                              A czy to krwawienie intamplacyjne zawsze występuje? Bo mi lekarz powiedzial, że do zagniezdzenia blastocysty 5-dniowej dochodzi między 1-3 doba a ja żadnego plemienia nie miałam.
                              • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:11
                                I wydaje mi się, że lekarka ma rację wink
                                A który to dzień u Ciebie? Myślę, że możesz wziąć nospe albo paracetamol (w ciąży można to zażywać) może to głupie ale dla mnie to jedyny pomocny lek na bóle miesiaczkowe. Spróbuj, nie zaszkodzi napewno smile
                                • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:25
                                  Ja dzis 21dpt.bylam na usg w czwartek jest pęcherzyk 12mm ,echo zarodka 1,9 mm i ciałko żółtkowe1,7 mm.
                                  Za tydzień nadt wizyta juz u mojego lekarza w mojej miejscowości .w poniedziałek muszę dzwonić,umówię sie na piątek jak sie da.
                                  Ale tez sie boje...
                                  W poniedziałek zrobię betę sprawdzę czy wszystko ok
                              • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:20
                                nie brałaś przez pierwsze trzy dni po transferze??przeciez oni przepisują . A tak naprawdę przepisują to na skurcze wlasnie zeby nie było bo one sa bardzo niebezpieczne!!!!flatego relanium dają zeby był spokój !!a mi szczyptanska mówiła śle na nią trzeba brać poprawkę ze około 4- 5dpt..i u mnie chyba tak było...ja plamienia nie miskam pare % dziewczyn tylko ma.
                                Ja tez miałam2x 5-dniowe blastocysty.
                                • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:24
                                  To będą bliźniaki- Ale cudownie big_grin
                                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:26
                                    Nie widać jeden pęcherzyk było.
                                    babka powieścidła ze nieraz sie chowają szukała był tylko jeden????
                                  • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:28
                                    Ja dostalam w zamian hydroxyzine ale miałam brać 2-3 dni. Podobno to to samo, a chodziło o to, że hydroxyzine miałam w domu więc po co miałam kupować coś specjalnie po kilka tabletek :-p
                                    • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:30
                                      Jakoś miesiąc temu w pracy miałyśmy fajna historię, koleżanki siostra zbliżała się do porodu. Każde badanie pokazywalo chłopca, a przy porodzie wyszedł Antoś i Tosia smile
                                      • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:38
                                        Dobrze, że proszone bym zrobiła wyniki w poniedziałek, bo gdyby nie to to musiałabym czekać do piątku i chyba bym zęby pogryzla z niewiedzy i obaw smile
                                        • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:44
                                          No ale to wiadomo ze jak nie wykupujemy weryfikacji same robimy betę i hormony.
                                          Ty pierwszy raz to mize nie wiedziałaś .
                                          Ale nawet tak dla siebie zeby wiedzieć.

W6dpt jezeli sie zarodek sie zagnieździł powinna beta być ! U mnie była 61,
                                          9dpt-335
                                          10dpt-476
                                          12dpt-835
                                          17dpt-7240
                                          • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:47
                                            Wiedziałam, ale pomyślałam że będę odważna i wytrzymie te 10 dni i dopiero wtedy zrobię badania, a tu okazało się, że na szczęście nie muszę tyle czekać smile
                                      • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:40
                                        Na prawdę?jak to możliwe widać jedno wyszło dwoje dzieci ????
                                        Jak to??
                                        • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:45
                                          Nie wiem jak to, między nimi był kilogram różnicy, możliwe że mała skryla się gdzieś pod kręgosłupem.
                                          • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 22:18
                                            Dosłownie niedowiarek!!!! Az sie wierzyć nie chce!! To jest prawda?
                                    • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:38
                                      Ty Ewcia masz w ogóle trochę inaczej nie kazali Ci robic bety tylko hajdusianek kazał zrobic test w 10 dpt?
                                      Ale sam sie jednak zainteresował i zadzwonił.to jest lekarz!!!!k
                                      Ja zawsze miałam rozpiskę leki dawkowanie relanium trzy dpt itp itd
                                      • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:42
                                        Ja rozpiske też dostalam. Co do telefonu to też się zdziwiłam, a weryfikacji nie brałam bo szczerze mówiąc nie mam już na to pieniędzy. Na wizycie zapytałam to czy muszę ją brać, powiedział, że nie. Ale mam 10dpt zrobić betę progesteron i estrofem i wysłać im wyniki by zobaczyć co dalej. No i wczoraj okazało się, że poniedziałkowe wyniki również mam wysłać. Ten lekarz jest świetny, to się po prostu nie są nie lubić smile
                                        • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:43
                                          Głupi słownik: go się po prostu nie da nie lubić smile
                                          • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:46
                                            Wiem znam go nawet ostatnio tez do mnie dzwonił bo nie miałam recepty i pogadałam wlasnie z nim o tych bólach i w ogóle .bylam na wizycie u niego tez.oraz kiedyś miałam rozmowę tel.przed histeroskopia także wiem spoko facet.pogada i rozumie...
                                          • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 23:12
                                            Ewcia
                                            I co lepiej ? Uspokoiło sie?
                                      • lakea3 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 21:53
                                        Ania a ten Prewenit miałaś na mutacje MTFHR ? I jeszcze dodatkowo wit B6 i B12 bo tam juz sa te witaminy? A Clexane czemu miałaś przepisane? Ja jestem po poronieniu w 8 tyg. porobilam te wszystkie badania co wymieniłas i wyszly idealne i moj lekarz z Invikty nie widzi koniecznosci brania Clexane a nawet jest tego przeciwnikiem
                                        • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 22:37
                                          Lakea
                                          Ja clexane mam na złe białko s i nadkrzepliwość bo miałam zły antykogulant toczenia.
                                          Immunolog dała wlasnie na to prevenit i clexane.
                                          Dlatego jak Ty masz wszystkie badania ok to nie dadzą bo nie na na co jak wszystko w porządku.
                                          Wszystkie takie robiłaś co wypisałam ?
                                          • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 22:38
                                            I na ta mutacje chyba tez nie wiem juz sama.ale jedna mutacje tez miałam zle
                                            • lakea3 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 23:47
                                              dokladnie te same badanie, wszystkie idealne, bialko S w normie ale w dolnej granicy, bialko C nawet ponad zakres norm- czyli idealnie, no nie ma sie do czego przyczepic, nawet nie bylam u immunologa bo dr Zielinski powiedzial ze wszystko jest ok i nie ma potrzeby, a ja mu strasznie ufam. Tylko do niego chodze. Wiesz u mnie wszystkie badania idealne a poronilam w 8 tyg .
                                              • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 23:51
                                                No ja mam te białko tez w dolnej normie . Bo od 60 jest norma a ja mam 69 chyba.
                                                • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 02.04.16, 23:52
                                                  Boże tak mi przykro w 8 tc to masakra .
                                                  Wiem co to znaczy bo dwa kata temu poroniłam w 7,5 tyg
                                                  • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 05:18
                                                    Dzień dobry wszystkim smile
                                                    Ja coś dzisiaj spać nie mogłam, było mi za gorąco i bolał mnie brzuch, za to teraz jestem już wyspana sad
                                                    Życzę wszystkim miłego dnia kiss
                                                  • graun Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 09:25
                                                    Janka gratuluje smile
                                                  • graun Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 09:26
                                                    3 Ania Badanie chromatyny plemnikowej pozwala ocenić kondycję genetyczną nasienia oraz procent uszkodzonych plemników.
                                                  • graun Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 09:27
                                                    Mati zagladasz do nas jeszcze ? smile
                                                  • janka330 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 11:01
                                                    graun, dziękuję kiss Ciekawe kiedy zacznę coś czuć bo jak do tej pory to nic a nic. Żeby mi się chociaż w głowie zakręciło to już byłoby inaczej smile Tłumacze to sobie tym, że ja nigdy nie miałam żadnych dolegliwości, nawet jak miałam 9 cm potworniaka czy 5cm torbiel...
                                                    Tak teraz dopiero wyczytałam w zaleceniach od lekarza, że te badania które robiłam powinnam zrobić po 4h od przyjęcia porannej dawki leków. Niestety nie usłyszałam tego telefonicznie i zobaczyłam to po fakcie w "zaleceniach od lekarza" po zalogowaniu się na swoje konto on-line. Trochę sie martwię, ze te moje wyniki mogą być przekłamane bo ja poszłam oddać krew 2 h po przyjęciu leków. No ale to pewnie dotyczy Progesteronu i E2 bo Beta nie ma nic z tym wspólnego. Oby teraz wszystko było dobrze, to moja pierwsza długo wyczekiwana ciąża.

Graun, a jak u Ciebie? Kiedy idziesz po swoją śnieżynkę?
                                                  • kabre85 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 15:18
                                                    W koncu Was znalazlam. Zagladam zaglądam i sie dziwie ze nikt nic moe piszesmile
                                                    Sylaxyz jak Twoja wizyta? Ja mam w czw ale cos sie nie zapowiada na okres w mialam przyjsc 2-5dc wiec nie wiem co z tego bedzie.
                                                    Janka gratulacjesmile super wiadomoscsmile
                                                  • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 15:57
                                                    Dziewczyny czy wyniki bety i hormonów w 6dpt mają sens? Tzn czy są wiarygodne? Pytam, bo jeszcze nie sprawdzałam a kazano mi zrobić wyniki więc jutro jadę do laboratorium.
                                                  • janka330 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 16:12
                                                    Ewcia, nie znam się ale chyba tak - mi beta wyszła w 7dpt smile
                                                    Powodzenia kiss Trzymam kciuki.

kabre85, dziekuje kiss Tobie też kibicuję kiss
                                                  • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 16:35
                                                    Aż się boję tego co jutro usłyszę. Pocieszam się tym, że nie mam plamień ani mocnych buli. Ale nie wiem czy to dobre znaki smile
                                                    Takie czekanie w niewiedzy jest straszne sad
                                                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 17:10
                                                    Ewcia
                                                    Oczywiście ze ma sens,dlatego lekarze proszą zeby robic w 6dpt.
                                                    Z Invicty robią badania -hormony i betę 3,6 i 10dpt.
                                                    Ja tez robiłam.
                                                    A co boli Cie podbrzusze ?? Bo mnie znowu pachwiny taki dziwny ból .
                                                  • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 17:26
                                                    Mnie jak więcej chodzę to trochę boli i główna dziś chodzę na okrągło. A poza tym czuje się normalnie. Wolę sobie nie obiecywać za dużo...
                                                    A może jak jutro pójdę do laboratorium to podpytam o te bóle w pachwinach i tam Ci znać, bo jak ja za długo chodzę to mnie też zaczyna tak dziwnie ciągnąć jakby w brzuchu i krzyżach, a że ide też z wynikami do swojego lekarza to to zapytam.
                                                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 17:48
                                                    Ewcia
                                                    Jesli mozesz to zapytaj, dziękuje.
                                                    A teraz to tak jakby mi cos weszło w biodro taki dziwne uczucie .
                                                    Mnie to dosłownie bolało podbrzusze! I jajniki tez ale to po Puck upie chyba.
                                                  • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 18:10
                                                    Ja pick up miałam miesiąc temu i już nie pamiętam szczegółów tego bólu smile
                                                    Nie ma sprawy, zapytam napewno wink
                                                  • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 18:40
                                                    Aniu a dzisiaj tylko my dwie żyjemy na tym forum? Smutno tu jakoś smile
                                                  • kabre85 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 18:55
                                                    Ewcia mi w 6dpt wyszla beta wskazujaca na ciazesmile a dzis corcia ma 15 miesiecysmile tak wiec ma senssmile
                                                  • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 19:08
                                                    Jutro koło południa już będę wiedziała. Oni powiedzą mi jak wyniki mają się do ciąży? Moglybyscie wysłać mi jakieś "normy" bety pgt i estradiol? Żebym mogła porównać swoje wyniki?
                                                    A jak się czujecie? Bo mnie pobolewa podbrzusze, czasem mocniej czasem nie, ale to w tym miejscu gdzie kilka dni temu poczułam "pęknięcie"
                                                    Mój mąż mówi, że mam urojenia i nie mogłam nic poczuć, zauważył zaś powiększony i zylasty biust-ale myślę, że to przez leki...
                                                  • marga90 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 19:11
                                                    Dziewczyny dopiero dzisiaj Was znalazalam a juz sie martwilam co tak pusto na forum czemu nikt nikt nie pisze. Janka gratuluje ciese sie ogromnie ze sie udalo! Ewcia ja mialam w 8dpt bete juz wskazujaca ciaze ale moglam juz 6 zrobic tylko swieta byly. Jutro ide juz u siebie w miejscie sprawdzic czy wszystko wporzadku bedzie to 14dpt a w piatek jade do invikty na usg. Ja sie strasznie stresowalam otworzyc wyniki i wiem ze latwo sie mowi badz spokojna ale zycze duzo spokoju na jutrzejszy dzien! Bedzie dobrzesmile
                                                  • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 19:13
                                                    Najgorsze jest to, że wyniki bety dostane od razu, natomiast poziom hormonów otrzymie dnia następnego mailem.
                                                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 20:10
                                                    Ewcia a gdzie Ty robisz te badania?w invikcie? Tam 3godz i masz wyniki.
                                                  • sylaxyz Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 20:20
                                                    Kabre, jestem po wizycie w piątek i pani dr musiała się nieźle nakombinować, żeby przez te szaleństwa cyklu nie przepadł mi program uncertain nigdy w życiu okres mi się nie przesunął a tu tydzień za szybko... teraz jadę w środę kontrolnie, bo nie dostanę antykoncepcji tylko zaczniemy stymulację. Póki co mówiła że mój pęcherzyk dojrzewa i czekamy na pęknięcie, że w środę powinno być już po owulacji i wtedy zaczniemy stymulację... mam nadzieję że się nic nie wydarzy nieoczekiwanego bo się wścieknę jak mi przepadnie to podejście przez "matkę naturę"...

Ewcia u mnie beta wskazująca ciążę wyszła tak jak u Kabre na 6dpt i dziś mój mały facet ma 9,5 mies smile
                                                  • janka330 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 20:27
                                                    Dziweczyny, dzisiaj pobolewa mnie podbrzusze dokładnie tak samo jak na okres. Czy to normalne boje sie bo dzisiaj przypadal mi termin miesiączki i mam takie jakieś głupie obawy ze ja dostane. To pewnie przez te niedowierzanie ze sie udało. Niecierpliwie czekam na wtorkowe wyniki z III weryfikacji, musze zobaczyc przyrost bety i wtedy bede spokojniejsza.
                                                  • janka330 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 21:08
                                                    Marga dziękuję kiss Fajnie, że jesteś 5 dni do przodu ode mnie smile Śledzę co tam u Ciebie, kiedy masz wizyty, usg i wiem czego mogę sie spodziewać smile

Pisałaś że jedziesz na usg do Invikty a jedziesz tam tak sama z siebie czy Ci kazali przyjechać?

• ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 21:20
                                                    Ja do invicty nie jadę robić tych badań, nie czuje się zbyt dobrze na w godzinną podróż dlatego zrobię je i siebie. Ale nie powiem brzuch też mi dokucza- wzięłam nospe i mam nadzieję, że przejdzie.
                                                    Cieszę się ogromnie dziewczyny, że się Wam udało kiss
                                                  • lakea3 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 21:49
                                                    Ania a bylas u tej immunolog w Invikcie i Ona mowila ze to bialko jest za male? Ja mam 72 wiec prawie tak jak Ty i moj lekarz mowil ze ok i nie musze isc do immunologa ale tak siedze i mysle, ze nie wybacze sobie jak cos znowu bedzie nie tak i moze przez to bialko, tylko ze wszystko inne mam naprawe idealne.
                                                  • marga90 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 21:59
                                                    Ewcia jade do invicty bo po III weryfikacji lekarz powiedzial mi ze teraz zapraszaja mnie na wizyte usg zeby zarejestrowala sie miedzy 16 a 20 dpt. Wczesniej ta wizyta byla w programie normalnie a jak zadzwonilam do to sie okazalo ze juz odplatna ale stwierdzilam ze oni bardziej wiedza co i jak w ciazy z in vitro niz normalny lekarz wiec umowilam sie do pierwszego wolnego lekarza pod wieczor 18 dpt czyli w piatek zeby sprawdzil czy jest ok a wtedy juz ide do innego lekarzasmile jutro mam 14 dpt i postanowilam wykonac jeszcze bete by sprawdzic czy wszystko ok. Tylko u mnie wyniki dopiero na drugi dzien sa.
                                                  • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 22:18
                                                    I mnie z wynikami jest tak samo. Nie czuje się na 3 godzinną podróż do Gdańska stąd zrobię badania u siebie, ale jeśli się uda to pewnie na pierwsze usg również wybiorę się do invicty.
                                                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 22:32
                                                    Marga
                                                    Tak wizyta jest juz płatna 100zl.teraz jest przeniesiona klinika niepłodności do tej części po prawej stronie jak wychodzisz z windy.tam siedzą te babeczki co były po tamtej stronie.
                                                    I tak jest lepiej bo wszystko jest na miejscu lekarz punkcję transfery i badania krwi.
                                                    A jaki lekarz nie wiesz?
                                                    Wykonaj 3gidziny przed wizyta progesteron i estrofen bo oni potrzebują,zeby dostosować ilośc leków.
                                                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 22:35

Ja jutro tez robię betę tak dla siebie czy wszystko ok. Bo codzienny niepokój mam.
                                                  • marga90 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 10:20
                                                    Badania zrobię już w czwartek u siebie w miejscowości bo dość mam już tego Gdańska, chodząc do pracy muszę ciągle kombinować a też już się kiepsko zaczynam czuć. A do lekarza idę do Ewy Paszkiewicz w sumie nic o niej nie słyszałam jeszcze. Ania a wynik masz w ten sam dzień?
                                                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 10:46
                                                    Marga
                                                    Ja robię badania w alablabiratoria i tutaj wyniki sa po południu w internecie sprawdzasz specjalnym kodem.Moze u Ciebie tez jest taki punkt tego laboratorium ,bo u mnie wlasnie jest.
                                                    Dzisiaj jednak nie poszłam na te betę, nue chciało mi sie jutro mize pójdę.
                                                  • marga90 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 10:55
                                                    Właśnie u mnie problem jest z tymi wynikami zawsze. Wyniki są dopiero do odbioru na drugi dzień po godz. 10 a ja jak jestem w pracy do 16 to dopiero po pracy mogę odebrać. I prawie dwa dni czekasz na te wyniki i myślisz co tam wyszło.
                                                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 22:20
                                                    Lakea ja mam jeszcze złe subpopulacje limfocytów i antykogukant tocznia na granicy, mutacje jedna zła i te białko dolna granica.
                                                    Nie martw sie Ty masz powyżej 70 wiec jest to na prawdę norma.przez to na pewno nic sie nie stanie .
                                                    Tak immunolog z Invicty tak powiedziała i lekarz tez .
                                                  • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 03.04.16, 22:29
                                                    I mnie w badaniach genetycznych wyszła jakaś tam mutacja, gdy zapytałam Sowińską i co chodzi to powiedziała, że połowa społeczeństwa tak na. Zapisała preventin (czy jakoś tak) i kwas foliowy 500 2x1
                                                    Po 3 miesiącach wszystko się unormowalo. Okazało się, że mój organizm nie wchłania kwasu foliowego- tak trudno było mi to przekazać i wytłumaczyć jak z tym walczyć, straszne...
                                                  • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 06:01
                                                    Aniu beta wyjdzie Ci piękna i będziesz mogła odetchnąć z ulgą wink
                                                    Ja mam jakieś obawy że niczego nie mam w tym brzuchu, i ta beta to jeden bezsens. Im bliżej tego wszystkiego tym bardziej się boję rozczarowania.
                                                    A mam pytanie- pewnie pomyslicie, że jestem nienormalna ale po jakim czasie widać coś na usg?
                                                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 07:17
                                                    Ewcia
                                                    Ja po trzeciej weryfikacji miałam wstawić sie na usg po tygodniu.wtedy widać pęcherzyk!!Czy dobrze jest umieszczony i jego wielkość oraz echo zarodka CRL.
                                                    Pozniej za około 7-10 dni mam sie wstawić ponownie na usg spr.czy widać juz serduszko plus mam zrobic progesteron i estrofen.
                                                    Dzis wlasnie bede sie umawiać na wizytę na piątek moze.
                                                  • sylaxyz Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 10:14
                                                    Ewcia w 6 tc widać bijące serduszko i to jest najfajniejsze usg... tzn później jak już jest dzidziuś to też jest cudownie ale jak po stoczonej walce widzisz serduszko to jest po prostu meeeegaaaa uczucie smile
                                                  • marga90 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 07:18
                                                    Ja przed II weryfikacja tez ryczalam ze nic nie czuje i ze pewnie sie nie udalo ale ponoc brak objawow to tez objawsmile ja licze na to ze w 18dpt zobaczymy cossmile
                                                  • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 07:46
                                                    Oby i i mnie był to dobry znak. sad
                                                  • sylaxyz Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 10:17
                                                    Marga90 ja pierwsze 5 razy zawsze czułam coś a za szóstym podejściem kompletnie nic i już byłam pewna że pozamiatane a tu taka niespodzianka! także brak objawów to też objawy! i mało tego do 6 tc nie czułam nic a jak weszliśmy w siódmy tydzień to katastrofa, wszystko mi śmierdziało, w głowie się kręciło, na zapach luteiny mdłości ehh ale teraz walczę znowu o to koszmarne samopoczucie bo finał był cudowny smile <3
                                                  • marga90 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 10:24
                                                    Ja dziś zaczynam 6 tydzień ale już czuje się kiepskawo, wiem że to wszystko dopiero się zacznie. W weekend trochę dałam sobie w kość zamiast odpoczywać i miałam wyrzuty, że może się coś stać. Ciężko tak rozgraniczyć co można a co nie żeby wszystko było dobrze.
                                                  • sylaxyz Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 10:29
                                                    Marga dr Paszkiewicz to wspaniała kobieta, będziesz zadowolona. A co do dawania sobie w kość to trochę to ogranicz. Ja starałam się funkcjonować normalnie i w szóstym tygodniu dostałam takiego krwotoku że myślałam że wszystko straciłam uncertain wtedy zalecenie leżeć i to nie było fajne bo nie wolno mi było nawet zbytnio siedzieć tylko konkretnie leżeć. Także uważaj na siebie kochana!!!
                                                  • marga90 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 10:39
                                                    No właśnie a ja jestem bardzo ruchliwą osobą i ciągle to tu posprzątam to jakieś pranie, gotowanie, zakupy a powinno się dużo odpoczywać w sumie sad ciężko się przestawić ale walczę smile
                                                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 10:52
                                                    Marga to u Ciebie juz 6tydzien?
                                                    Ja dzisiaj dokładnie 5tygodni i 6 dni??????
                                                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 10:57
                                                    U mnie jak chce postawić buźkę to mi wychodzą znaki zapytania.
                                                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 11:00
                                                    Salaxys
                                                    Od wczoraj mam takie dziwne bóle w kości biodrowej tak czuje ta kość.A od kilku dni pachwiny ciągną . Miałaś moze tak??
                                                  • marga90 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 10:58
                                                    Licząc od okresu oczywiście nie od transferu. Od pick up to 21 dni a od transferu to 15 dni. Ja już sama nie wiem jak to się podaje ile jestem w ciąży bo każdy lekarz liczył co innego ;/
                                                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 11:06
                                                    No no wiem o co chodzi.ja myslalam ze licząc od okresu tez a jak poszłam na usg to była różnica tylko jeden dzień.
                                                    Także ja dzisiaj prawidłowo tez 6tydzien.
                                                    Dzis sie dowiesz dokładnie na usg.
                                                  • sylaxyz Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 11:09
                                                    Ania ja nie czułam kompletnie nic, ale pamiętaj że każda z nas jest inna i każda ciąża też jest inna więc się nie stresuj tylko odpoczywaj kiss
                                                  • sylaxyz Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 11:10
                                                    Kobietki wszystkie ciąże - nawet te nasze - liczy się od okresu także spokojnie, ginekolog lub położna wezmą magiczne kółko i policzą tygodnie wink
                                                  • marga90 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 11:09
                                                    ja ostatni okres miałam 29.02 a Ty? ja USG mam w piątek w 18 dpt także jeszcze trochę.
                                                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 11:20
                                                    Ja miałam 22-ego lutego.
                                                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 11:26
                                                    Mi wczoraj wieczorem było niedobrze,nie wymiotowałam, juz kilka razy tak miałam,ale nie wiem czy to te mdłości czy moze po jedzeniu bo na kolacje zjadłam banana i jogurt bo nie mialam apetytu czułam sie taka pełna.
                                                    A Ty marga masz apetyt??
                                                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 11:10
                                                    A nie Ty masz 8 wizytę. Pokręciło mi sie cos.
                                                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 11:31
                                                    Dziewczyny ile Wy macie lat jeśli można spytać tak z czystej ciekawości smile bo ja w maju skończę 37.
                                                    A Wy??smile
                                                  • 3ania1979 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 11:50
                                                    Chyba nie jesteście złe na mnie ze zapytałam...
                                                    Może nie powinnam..?
                                                  • marga90 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 11:57
                                                    Ja mam 26 lat, odnośnie apetytu to raczej jem normalnie ostatnio tylko zauważyłam że słodkiego tak nie potrzebuje jeść. A zawsze musiałam codziennie coś zjeść.
                                                  • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 14:07
                                                    A ja właśnie z badań wracam. Wyniki będą po poludniu. Mnie jak dużo chodzę to boli konkretnie jedno miejsce w macicy-była bym w stanie pokazać je palcem. Jestem osłabiona, od 2 nocy spać nie mogę i mam większy apetyt. Ale to przecież i niczym nie świadczy smile
                                                  • graun Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 15:10
                                                    Ewcia to czekamy smile
                                                  • sylaxyz Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 15:11
                                                    Ania ja skończyłam w tym tygodniu 34.

Ewcia czekamy na wyniki smile
                                                  • ina_dra Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 15:36
                                                    Ewcia ja tez kciukam za Ciebie
                                                    Ja mam 33 w listopadzie ale za to rezerwę jajnikowa jak 50 bym miała smile
                                                  • marga90 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 15:52
                                                    Ewcia trzymam kciuki mocno!
                                                  • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 16:35
                                                    To ja chociaż przedstawię swój wiek- w lipcu skończę 26 lat. A wyników jeszcze nie ma! sad
                                                  • ina_dra Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 16:40
                                                    Spokojnie tylko sie nie denerwuj za mocno
                                                    A mówili o której bedą ?
                                                  • janka330 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 16:41
                                                    A ja dziewczynki za niedługo mam 30 więc super prezent urodzinowy dostałam, niecierpliwie czekam na jutrzejsze wyniki z III weryfikacji.
                                                  • ewcia19900 Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 17:06
                                                    Dziewczyny mam!
                                                    Beta 6,4
                                                    Progesteron 80,16
                                                    Estradiol 2572,0
                                                    ????
                                                  • graun Re: IN VITRO program rządowy Gdańsk Invicta cz.4 04.04.16, 17:10
                                                    Ewcia super smile beta jest smile