szarrak 01.11.11, 12:49 co myślicie? imię równoległe do Felicji. która forma ładniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Feliksa 01.11.11, 14:55 Moja prababcia to Feliksa, więc mam sentyment do owego imienia Bardziej podoba mi się Felicja. Choć przyznam, że ostatnio i na Feliksę spojrzałam łagodniejszym okiem. Nie mniej na dzień dzisiejszy w pojedynku Felicja vs. Feliksa wygrywa dla mnie ta pierwsza (a w pojedynku Felicjan vs. Feliks - ten drugi ) Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Feliksa 01.11.11, 17:39 Męskie Feliks, a żeńskie Felicja. Feliksa brzmi mi dziwnie... Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Feliksa 23.07.12, 12:36 dalenia napisała: > Nie mniej na dzień dzisiejszy w pojedynku Felicja vs. Feliksa wygrywa dla mnie ta pierwsza (a w pojedynku Felicjan vs. Feliks - ten drugi ) U mnie ta samo. Feliksa wydaje mi sie zagrozona pomylkami z duzo bardziej osluchanym meskim odpowiednikiem, podobnie jak rozwazana przeze mnie Filipa (tylko dla niej nie ma raczej innej alternatywy). Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Feliksa 01.11.11, 17:59 Zdecydowanie bardziej podoba mi się Felicja. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia podnoszę 22.07.12, 16:42 Jak już podniosłam ten wątek o Feliksie, to dlaczego nie podnieść i tego? Tym bardziej, że mnie coraz bardziej podoba się Feliksa, choć z Felicją nadal nie wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Feliksa 22.07.12, 16:56 Wolę Felicję. Feliksa kojarzy mi się z czarownicą Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Feliksa 22.07.12, 17:18 Wolę Felicję, która ostatnio zawładnęła moim sercem ale raczej nie wygra z Felicjanną za którą szaleje Feliksa mi się nie podoba, ponieważ wg mnie jest zbyt męska (tak jak np. Roberta czy Alberta), taka ostra i mało przystępna, ale Feliksa bardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Feliksa 22.07.12, 19:23 Feliksa podoba mi się umiarkowanie .Wolę Felicję . Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Feliksa 26.07.12, 22:45 Poznałam kiedyś panią o tym imieniu, które w zestawieniu z nazwiskiem typu Skrzynka, dawało dość, ekhm, niezapomniany efekt. Nie potrafię uwolnić się od tego skojarzenia, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
lazurja1 Re: Feliksa 30.07.12, 01:33 Siostra mojej babci to Feliksa ale wolę Felicję . Odpowiedz Link Zgłoś