mojachwila 21.02.08, 16:11 Moze ktos wie co potrzeba na wyprawke do Praskiego?chodzi mi o dzidizusia...bede miala ciecie cesarskie..pozdrawiam i dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carol1977 Re: wyprawka-PRASKI 21.02.08, 18:47 wszystko Tzn połozne myja same dzieci wiec nie musisz brac plynu do kapieli, recznikow i tez same przemywaja pepuszki spirytusem. Jak masz jakies pytania to chetnie odpowiem. Jestem po nieplanowym cc. Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 21.02.08, 19:25 carol1977 to cie troszke pomecze 1.kiedy mialas cc? 2.jakie mialas znieczulenie? 3.kiedy przystawilas pierwszy raz dzidizusia do piersi? 4.kiedy moglas byc z mezem? 5.kiedy dostalas maluszka na stale? 6.ile lezalas po cc w szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś
carol1977 Re: wyprawka-PRASKI 21.02.08, 21:03 a mecz mecz jezeli moge Ci jakos pomoc moimi doswiadczeniami to chetnie sie z nimi podziele. 1. 29.11.2007 2. Niestety w znieczuleniu ogolnym bo mojej corce spadlo tetno po podaniu oxytocyny i nie bylo czasu na inne. 3. Jak tylko wjechalam na sale pooperacyjna siostra noworodkowa przyniosla coreczke i przystawila mi do piersi. Mala pieknie ssala. 4. Na sali pooperacyjnej nie moze nikt odwiedzac. Ale po niecalych 24h juz zostalam przeniesiona do normalnej sali tzn ja do platnej jedynki. 5. Rowno 48h od zabiegu 6. w czwartek wieczorem mialam cc a w poniedzialek bylysmy juz w domku Odpowiedz Link Zgłoś
asiewiera Re: wyprawka-PRASKI 22.02.08, 10:45 Hej, ja co prawda rodziłam tam 3 lata temu (niemal dosłownie bo moja córka kończy w niedzielę 3 latka), ale pamiętam że prosiły by mieć swój linomag dla malucha I koniecznie coś na łapki bo na pewno nie obetniesz tam paznokietków (szpital= bakterie i zarazki) a dzidziuś się na pewno podrapie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 22.02.08, 12:31 to ja dalej mecze 1.brac rozek czy kocyk? 2.ile ubranek i jakich? 3.co ile przynosza malenstwo do karmienia? Odpowiedz Link Zgłoś
asiewiera Re: wyprawka-PRASKI 22.02.08, 13:45 hmm, kocyk, za mojej kadencji motali dziecko w rożek tuż po urodzeniu, ale od Ciebie zależy jak szybko je przebierzesz. Myślę że tak jak wszędzie radzą: kaftaniki i śpiochy i dobra rada, kup ciut większe, taki maluch mega szybko rośnie. A maleństwo, o ile nie było strasznych powikłań (choć nie wiem jak przy cc bo ja rodziłam sn) będzie z Tobą cały czas (przerwy na kąpanie, ew. naświetlania). Mam nadzieję, że odezwą się też osoby z ciut świeższymi informacjami bo moje doświadczenia są sprzed 3 lat. Ale są dobre, jestem teraz w ciąży i ponownie planuję rodzić w Praskim. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 22.02.08, 15:02 Chodzę teraz do praskiego do SZR jak sie dowiem czegos wiecej to dam znać. Mojachwila na kiedy masz termin? Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 22.02.08, 16:07 martita_1 ja termin mam na 20 kwietnia,ale pewnie wczesniej zrobia mi cc ze wzgledu na cukrzyce.A Ty na kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 22.02.08, 16:14 niby 13.04 ale czuje, że będzie wcześniej - ale jak wyśrodkujemy to pewnie się spotkamy...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 22.02.08, 16:17 kto wie kto wie jak juz cos sie dowiesz to napisz,bo nie wiem jak sie szykowac... pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 22.02.08, 16:24 oki. ps.z tego co mi mąż podpowiada to położna mówiła, że najlepiej nie podtykać swoich kosmetyków dla dziecka (do kąpania) bo tego nie lubią za bardzo. Więcej jak się dokształce... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
carol1977 Re: wyprawka-PRASKI 22.02.08, 17:10 dziewczyny, tak jak pisalam polozne myja "czyms" dzieci pod kranem wiec nie nie ma potrzeby brac swojego plynu. Jak ja dostalam Olke po dwoch dniach od cc juz na stale jej skora byla w oplakanym stanie - sucha skora, popekana wrecz w przegubach. Ale po powrocie do domu kapiel w oilatum pieknie ja wyleczyla. Trzeba miec ze soba chusteczki do przewijania, pieluchy, cos do smarowania np wspominany zielony linomag. Dosłownie wszystko! Co do ubranek - ja mialam chyba ze cztery zestawy - body + pajac lub spodenki i bluzeczka, skarpetki. Po kapieli zakladalam jej czapeczke na glowe. Lezala w rozku w tym korytku na kolkach i mialam tez cienki kocyk. W szpistalu jest mega mega goraco - orzynajmniej bylo w listopadzie. A i polecam platna jedynke. Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 22.02.08, 17:23 Czy płatna jedynka jest bardzo oblegana? i jak t wygląda?trzeba powiedzieć wcześniej, że chce się skorzystać? i jak jej "stan techniczny" - słyszałam,że tam jest lepsze łóżko,na początku miałam taką myśl ale stwierdziłam, że tam musi być nudno a tak zawsze ktoś na łóżku obok. Możesz napisać czy to prawda,że tam wszyscy palą i podobno nieziemsko czuć??? Niby mamy oglądać na szkole szpital ale to co innego... Odpowiedz Link Zgłoś
carol1977 Re: wyprawka-PRASKI 22.02.08, 17:46 nie wiem ja tam nie czulam tych papierosow bo bylam w jedynce, ale faktycznie w toalecie kolo izby jest strasznie! No coz ale to wina pacjentek, ze maja w dupie swoje dzieci i nie swoje rowniez i pala. Z jedynka jest tak, ze na izbie trzeba zadeklarowac sie, ze sie chce i zaplacic z gory za trzy doby teraz w sumie 300 zł. i poniewaz sa dwie trzeba miec troche szczescia. Ja niecala dobe bylam na sali dwuosobowej (bo jedynka byla zajeta) z bardzo fajna laska, ale ilosc gosci jaka ja odwiedzala byla nie do zniesienia juz w ciagu tych kilku godzin a poza tym po cc trudno sie wygramolic z tych wysokich, zapanietych, starych lozek. No i toaleta jest. Wiec sie przenioslam. Nie nudzilo mi sie bo od rana do wieczora byl ze mna maz i nikomu to nie przeszkadzalo. Czulam sie jak w domu - normalne lozko, tolik, fotele i juz nie tak goraco! Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 22.02.08, 18:24 carol1977 czyli w tej sali jest wszystko?i łazienka i wc?to super..chyba sie zdecyduje,tym bardziej,ze bede miala cc.a maz kiedy pierwszy raz zobaczyl coreczke? Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI 22.02.08, 19:24 ja mialam 2 cc w tym szpitalu i mysle teraz ze jednak fajnie jest byc z kims w pokoju.tym bardziej ze sale nie sa duze a po cieciu zawsze przydaje sie ktos obok szczegulnie w nocy.na polozne nie zawsze niestety mozna tam liczyc.fakt te wysokie luzka to masakra ale da sie przezyc.tym bardziej ze trzeba szybko wstawac na nogi bo polozne zbyt dlugo nie chca pomagac.po ostatniej cesarce musialam sie "usprawnic"w tepie ekspresowym bo byla masa porodow.to samo jest z karmieniem.raczej nikt sie tam nie patyczkuje.masz umiec i karmic.pokaza ci raz czy dwa i na tym koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 22.02.08, 19:40 moni-ka7 a jakie mialas znieczulenie? Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI 22.02.08, 19:58 z kazdym razem ogolne ale normalnie dziewczyny mialy zoo.bardzo super pani anestezjolog.zycze ci abys na nia trafila.ja rodzilam w czerwcu wiec moze nic sie nie zmienilo.chociaz chyba byla lub bedzie zmiana dyrektora Odpowiedz Link Zgłoś
carol1977 Re: wyprawka-PRASKI 22.02.08, 20:10 moni-ka niestety nie moge sie z Toba zgodzic w kilku kwestiach. Po pierwsze lozko w jedynce jest duzo bardzoej komfortowe, bo jest takie domowe, niskie i latwo z niego zejsc w przeciwienstwie do tych "normalnych" szpitalnych. Dla mnie to byl dramat, zreszta dla Ciebie rowniez . Co do pomocy kolezanki obok to w duzej mierze zalezy na kogo trafisz. Moja kolezanka byla tez po cc wiec tez byla lekko niedysponowana. A poza tym ja staralam sie byc samodzielna tzn sama wstawac, sama sie myc itd zeby jak najszybciej dojsc do siebie i zajac sie dzieckiem i w trzeciej dobie juz smigalam. No i byl ze mna maz i mielismy super komfort, bo moglismy byc razem w sporym pokoju gdzie nikomu jego obecnosc nie przeszkadzala, nie krepowala. Sorry, ale jak do mojej kolezanki przyszlo trzech kolegow a ja z podkladem miedzy nogami, piers na wierzchu wiec nie bylo to ok. Moze mialas wiecej szczesci co do sasiadek. Poprostu. Po drugie w kwestii opieki poporodowej. Tego dnia, kiedy urodzialam bylo 9 porodow, wiec chyba sporo, co? I czulam sie bardzo dopieszczona przez polozne. Siostry noworodkowe przemile, polozne zawsze pomocne. Same zagladaly do mnie do pokoju pytajac czy w czyms pomoc, czy mamy jakies problemy, pytania. Slowo honoru - SAME!. Lekarze poloznicy i pediatrzy tez super! Oczywoscie sa wyjatki typu dr Ania łobaszewska czy jakos tak - nieczuly, niedelikatny babsztyl, ale wszedzie sa czarne owce wsrod poloznych tez oczywiscie. I kazde odczucia sa subiektywne i mamy do nich pelne prawo. W odpowiedzi na pytanie: Tatus byl juz przy wszystkich badaniach w kaciku noworodka zaraz jak tylko wyniesli moja coreczke z bloku operacyjnego. Widzial ja pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI 22.02.08, 20:23 no to zazdroszcze ci ze tak fajnie trafilas.to fakt ja trafialam na fajne sasiadki i razem pomoglysmy sobie wiecej niz wszystkie polozne razem wziete.do jednego tylko faktycznie nie mozna sie przyczepic to neonatolodzy.ci sa tam naprawde ok.co do reszty to nic sie nie zmienilo od 99r kiedy to rodzilam pierwsze dziecko.ale rzeczywiscie sa to odczucia subiektywne.a czy ta okropna lekarka o ktorej piszesz to moze taka niska drobna dziewczynka? Odpowiedz Link Zgłoś
carol1977 Re: wyprawka-PRASKI 22.02.08, 20:33 tia, taka z czarnymi włosami. W 7 tc jak bylam na izbie z powodu bolu brzucha i nie mogla znalesc zarodka na USG to bez skrupułów powiedziala mi, ze "no, pewnie Ci sie ciaza nie rozwija" z lekkim usmieszkiem na twarzy. Jak bylam kilka dni na patologii dziewczyny mowily, ze po jej badaniu krwawily! Moglabym mnozyc przyklady jej zachowan ale nie ma po co. Suka i tyle. Bez zadnego powolania. A kto jest tam twoim lekarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI 22.02.08, 20:50 obie ciaze prowadzilam gdzie indziej.pierwsze cc robila mi dr sobieszczuk |moje wybawienie z koszmarnego porodu sn\.drugie cc w czerwcu robil mi dr j.t.dobrowolski tez spoko.pierwszym razem opiekowal sie mna po porodzie dr grabosz.o drugim cc zdecydowal dr czempinski o ktorym slyszlam wiele sprzecznych opini.jedno trzeba mu przyznac umie rozladowac nerwowa atmosfere na sali porodowej Odpowiedz Link Zgłoś
carol1977 Re: wyprawka-PRASKI 23.02.08, 13:17 czempinski to moj lekarz - najcudowniejszy na swiecie. Jest tylko jedna sluszna opinia o nim - pozytywna Jest swietnym lekarzem i cudownym czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI 23.02.08, 14:08 ja mialam z nim stycznosc tylko przy porodach ale tez wydzl mi sie ok.jednak na forach internetowych czytalam o nim wiele nieciekawych opini.wiec te wszystkie porownywania i opowiadania sobie o lekarzach maja chyba malo sensu bo kazdy ocenia wedlug siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI 23.02.08, 14:10 i jeszcze jedno w praskim jest tak jakos"swojsko"ale to tez moze tylko moje odczucie Odpowiedz Link Zgłoś
carol1977 Re: wyprawka-PRASKI 23.02.08, 17:34 jest kameralnie i porodowka nie jest mala fabryczka rodzenia dzieci jak np karolwa czy zelazna Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI 23.02.08, 18:42 jak kiedys na forum wyglosilam podobna opinie to odrazu zostalam zrugana ze chyba nie zalezalo mi na zdrowiu dzieci ze zdecydowalam sie tam rodzic.szpital nie ma odpowiedniej aparatury w razie komplikacji i trzeba dzieckpo przewozic wlasnie na karowa lub zelazna.jak sie nad tym zastanowic to moze i racja.u mnie na szczescie obylo sie bez niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI do carol 25.02.08, 09:35 czy do dr czempinskiego chodzisz do przychodni przyszpitalnej czy prywatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI do carol 25.02.08, 11:33 dzieki dziewczyny za taki odzew teraz jestem juz pewna,ze wybiore sobie pojedyncza sale Odpowiedz Link Zgłoś
carol1977 Re: wyprawka-PRASKI do carol 26.02.08, 09:05 Do Czemoinskiego chodze do medicoveru na domaniewska. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI 25.02.08, 12:54 jak akurat trafisz ze bedzie wolna.jak ja rodzilam w czerwcu to byl z tym problem Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: wyprawka-PRASKI 26.02.08, 12:27 a zna któraś dr. Miłecką???? Pracuje w Praskim i przyjmuje w prywatnej klinice Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 26.02.08, 12:47 Mojachwila - żadnych kosmetyków dla dziecka, smaruja je parafina - za to linomag zielony jak najbardziej. Dziewczyny mam pytanie jak już wykąpią dziecko -wczoraj połozna mówiła że po 2 godzinach to wiem, że ubiera się je już w nasze ubranka - ale przed kąpaniem jest zawiniete w "te bety" tak, że się ruszyć nie może -czy po wykąpaniu i ubraniu nadal zawija się je w te pieluchy itd. czy to zależy od mamy? Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI 26.02.08, 13:31 te polozne zawsze tam tak zawijaja.nic sie nie zmienilo od 9 lat jak rodzilam pierwsze dziecko.zawsze mozesz sobie zrobic po swojemu.zreszta mi nigdy nie udalo sie tego zrobic tak jak one.nikt napewno ci nic nie powie.zreszta im jest to obojetne.to juz bardziej pediatrzy zwracaja uwage na o wiele wiecej rzeczy.one sa tam tak zalatane ze na takie drobnostki nie zwracaja uwagi.wez tylko swoje ubranka i pampersy a bedziesz mogla robic wszystko wg swego uznania.mnie przynajmniej nie zwrocil uwagi wrecz przeciwnie oni sie tam ciesza bo maja mniej roboty.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 26.02.08, 14:16 Muszę Ci powiedzieć, że wczoraj położna na szkole nauczyła nas tak plątać dziecko i nawet nam się udało - nie jest to trudne wystarczy jakaś poszwa na poduszke;0 6 pieluch tetrowych właściwe ułożenie i masz gotowe - co nie znaczy, że to jest fajne...stąd moje pytanie...Wielkie dzięki za odpowiedź, troche mnie uspokoiłaś Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
carol1977 Re: wyprawka-PRASKI 27.02.08, 10:41 U mnie było tak, ze dostalam coreczke po dwoch dniach od cc omotana w te wszystkie pieluchy juz na stale i ja rozebralam z tego, przewinelam i ubralam w swoje ubranka. Uwierz mi, ze tez sie nauczylam motac dzidiziusia, ale jakos wolalam ja w swoich ubrankach. Nie wiem tez czy bym pamietala po kilku tygodniach jak to sie robilo Kazdego ranka przychodzi polozna i kapie dziecko. Potem mota w pieluchy ale juz ze dwie i tak dzidizus czeka na obchod pediatrow np dogrzewany lampa nad przewijakiem a po obchodzie jak juz bylo ok to ja ubieralam w swoje ubranka i w rozek do korytka Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 27.02.08, 12:37 Właśnie też tak zamierzam - jakoś nie jestem przekonana do tego motania dziecka w te bambetle Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI 26.02.08, 14:56 mam nadzieje ze jestes nastawiona na karmienie piersia bo tam nie ma przebacz Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 27.02.08, 14:35 ja jestem nastawiona na karmienie piersia i to mni ebardzo cieszy,ze tam klada taki nacisk na to )) mam tylko nadziej,ze bede mila pokarm Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 27.02.08, 15:27 Z tego co mówiła położna -noworodek nie potrzebuje od razu jeść, pomimo odruchu ssania dziecko nie jest głodne - zastanawiam się tylko ile czekają aż ruszy pokarm... Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI 27.02.08, 19:27 u mnie czekaly 1 dobe i podaly strzykawka bebilon pepti 1.troche niechetnie.poprosilam bo synek juz byl glodny i plakal.one tam maja taki system ze jak noworodek jest na noc z nimi to |np.po cc lub gdy wymaga dogrzewania/to zeby dziecko bylo spokojne troche dokarmiaja,zeby miec spokoj.nie kazdej mamie sie to podoba Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 28.02.08, 12:43 Oglądałam wczoraj szpital włącznie z porodówką i wszystkim salami...moje wrażenia - cicho i spokojnie (może dlatego, że godz.19) sale dwuoosobowe były ok. nie było dużo ludzi(kilka stało wolnych)Porodówka - duża są piłki itd.łóżka nowoczesne. To co najbardziej mi się podobało to sale 1-osobowe i na taką się chyba zdecyduje - łóżko domowe i klimat jakiś inny, nie czuć tak szpitala no i inny komfort - ale cały czas oblegane...więc nie wiem jak to będzie...mój mąż mówi, że szpital "jedzie prowincją" i nie bardzo mu się podobało...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
carol1977 Re: wyprawka-PRASKI 28.02.08, 19:29 bo czas tam sie troche zatrzymal... to prawda Na patologii jak polozne przychodza sluchac tetna plodu to z drewniana trabeczka ) Odpowiedz Link Zgłoś
coco.chanelka Re: wyprawka-PRASKI 28.02.08, 19:49 Czy wiecie co się stało z dr Czempińskim? Pytam, bo podobno miał poważny wypadek i na dłużej wypadł z tzw. obiegu... Odpowiedz Link Zgłoś
jorn1 Re: wyprawka-PRASKI 29.02.08, 16:29 No wlasnie. To samo powiedziano mi dzisiaj w Medicover i tez bym chciala wiedziec cos wiecej. Mam nadzieje ze wyjdzie calo, cokolwiek mu sie stalo. To moj lekarz od lat, przyjal dwa moje porody i jakos nie wyobrazam sobie chodzenia do kogos innego Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 28.02.08, 19:53 carol - czy tam zawsze jest tak spokojnie? czy może tylko wieczorem? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI 28.02.08, 20:02 ja tez milo wspominam wieczory w tym szpitalu.byly taki ciche i spokojne.wszyscy jakby spokojniejsi bo pewnie mniej pracy.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: wyprawka-PRASKI 28.02.08, 21:13 Martita_1 a jak można dostąpić zaszczytu obejrzenia porodówki w Praskim?? czy przy praskim działa jakaś szkoła rodzenia?? Proszę o jakieś info, będę bardzo wdzięczna ))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI 29.02.08, 06:35 ja poprostu poszlam i poprosilam czy moge wejsc i obejrzec.nie bylo problemu.szkola rodzenia jest i tez oprowadzaja.ja nie korzystalam ze szkoly.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: wyprawka-PRASKI 29.02.08, 08:44 dzięki wielkie ))) w takim razie za jakiś czas też się pewnie wybiorę na spacerek ))) Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 29.02.08, 12:01 Chodzę tam do szkoły rodzenia i stąd zaszczyt obejrzenia dokłądnie całego oddziału, ale jak pójdizesz to myśle, że nie bedzie problemu żeby Ci pokazali - aczkolewiek my mieliśmyt bardzo szczegółowo...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 29.02.08, 15:37 dziewczyny a ktory lekarz was prowadzi z praskiego? ja chodze do ordynatora prywatnie,chociaz ostatnimi czasy przyjmuje mnie juz w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI 29.02.08, 18:56 ja nie chodzilam do zadnego lekarza z praskiego.ciaze prowadzilam gdzie indziej.a gdzie prywatnie chodzisz do Fidzinskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 29.02.08, 19:27 Ja też nie mam lekarza z praskiego chadzam sobie do medicaveru pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 29.02.08, 22:41 monik-ka7 ja chodze do niego na Szanajcy,to jest przy Placu Hallera..przyjmuje 2 dni w tygodniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: wyprawka-PRASKI 01.03.08, 10:50 ja chodzę prywatnie do doktor Miłeckiej z Praskiego, cud kobieta )) Odpowiedz Link Zgłoś
carol1977 Czempinski?? 01.03.08, 18:30 Jezu dziewczyny, macie jakies informacje? Czy to cos powaznego z tym wypadkiem? To moj ukochany lekarz! Odpowiedz Link Zgłoś
jorn1 Re: Czempinski?? 01.03.08, 20:11 Moj tez! i tez sie martwie Dwa miesiace temu robil mi druga cesarke ( pierwsza w 2005 ) i wlasnie w poniedzialek mialam umowiona wizyte kontrolna w Medicover a tu taka informacja. Mam nadzieje ze to jednak nic powaznego i szybko wroci do pracy.. P.S ponizej jest osobny watek na ten temat, przeniesmy sie tam moze, bedzie przejrzysciej. Moze ktoras z dziewczyn bedzie miala jakies informacje, na pewno w Praskim wiedza cos na temat tego wypadku.. Odpowiedz Link Zgłoś
evika28 Re: Czempinski?? 16.04.08, 09:13 to też mój ukochany lekarz- od lat do niego chodzę, rodziłam z nim w praskim w czerwcu 2007, nie zamieniłabym na innego! podobno w czerwcu ma już przyjmować, bardzo mnie to cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Do martita_1 01.03.08, 10:49 A mogłabyś mi dać namiary na tą szkołę rodzenia? byłabym bardzo wdzięczna )) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
carol1977 Szkoła rodzenia - kontakt 01.03.08, 18:33 Szkołe prowadzi Jola Mizerska a oto tel. do niej 508 280 847 i z doswiadczenia wiem, ze nalezy do niej dzownic pozno, ok 21-22. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Szkola rodzenia PRASKI 05.03.08, 09:24 wielkie dzięki za namiary na szkołę rodzenia przy szpitalu Praskim, załatwiłam więcej niż myślałam )))))))) zapisałam się ) jeszcze raz wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Szkola rodzenia PRASKI 05.03.08, 09:25 wielkie dzięki za namiary na szkołę rodzenia przy szpitalu Praskim, załatwiłam więcej niż myślałam )))))))) zapisałam się ) jeszcze raz wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
mega77 Re: Szkola rodzenia PRASKI 06.03.08, 11:13 Cześć Dziwczyny!!! Jestem w 29 tyg i też chcę rodzić w Praskim i chodzić tam do szkoły, napiszcie proszę ile razy w tyg są zajęcia o której godz. i jak są prowadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: Szkola rodzenia PRASKI 06.03.08, 12:08 zadzwon pod numer p. Jola Mizerska 508 280 847, ona udzieli tobie wszelkich informacji, z tego co wiem, to zajęcia są dwa razy w tygodniu, dzwoń najlepiej późnym wieczorem, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: Szkola rodzenia PRASKI 06.03.08, 12:32 Ja właśnei wczoraj ukończyłam tam szkołę rodzenia Zajęcia odbywały się dwa razy w tygodniu w poniedziałki i środy o 18. Zajęcia prowadzone w miare ciekawie (nie zdażyło mi się przysnąć), generalnie można się dowiedzieć wszystkiego - pytanie mile widzianie , do tego jedno spotkanie jest z lekarzem - jedno z ciekawszych. Na koniec dostaliśmy bardzo fajne książki "Księga mojego dzieciństwa" Myślę, że warto iść. Pozdrawiam ps.oprócz teorii są też ćwiczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 06.03.08, 12:40 Mojachwila wyprawka do praskiego: jak ktoś napisał wyżej trzeba mieć wszystko Dokumenty: Dowód osobisty Ubezpieczenie Grupa Krwi Ostatnie USG Z badań osiew z szyjki macicy robiony po 35tyg. HBS , mile widziana ostatnia morfologia i mocz. MAMA: 3 koszule - najlepiej rodzić w swojej bo podobno ze szpitalnymi różnie bywa. Majtki poporodowe + podkłady. Klapki - najlepiej 2w1 czyli takjie w których możesz się wykąpać. Szlafrok Kosmetyki podręczne Tantum rosa - może też być mydło "biał jeleń" ale podobno nie dla wszystkich jest dobry. Staniki Wkładki laktacyjne MALUCH 5 kompletów ubrań - w skład kompeltu wchodzą : kaftan,body, śpiochy. Łapki niedrapki. Czapeczki Rożek / kocyk. Pieluchy jednorazowe - tetrowych nie polecają bo już ich stamtąd nie zabierzesz, a póki co szpital nimi dysponuje. Jak już pisałam żadnych kosmetyków dla maleństwa. Tak na marginesie to położna mówiła też o herbatce Hip-Hop laktacyjnej - ale to dopiero od drugiej doby po porodzie i to nei zawsze. I to by było na tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 06.03.08, 12:46 martita_1 dziekuje za wyczerpujaca informacje )) a oni maluszka od razu ubieraja w nasze ubranka czy w pierwszej dobie zawijaja w pieluszki? ja to chyba bede rodzila w ich koszuli,bo mam miec cc.. Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 06.03.08, 12:53 po porodzie nie kąpią od razu tylko motają w te pieluchy po dwóch godzinach jak je wykąpią moga ubrać w Twoje ubranka tylko musisz im je dać przed cięciem - chociaż zdarza sie że dla ich wygody bo Ty będziesz niezdolna,będą motać w te pieluchy bo łatwiej to rozwinąć niż rozebrać malucha żeby go np. przewinąć. ps.jak zwiedzaliśmy szpital to w sali jednoosobowej leżała była dziewczyna po cięciu, była to jej 4 doba a wyglądała jakby wogóle nie rodziła - wykąpana, zadbana a maluch sobie smacznie spał i tak się zastanawiam czy to kwestia tego "komfortu" czy tak dziewczyna ma ja już się nie zastanawiam -biorę jedynke (jak będzie wolna)i Tobie też polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 06.03.08, 13:36 my tez jestesmy zdecydowni na jedynke ) i tez mam nadzieje,ze bedzie wolna ) ide po swietach do szefa na wizyte,to moze uda mi sie ja wczesniej zaklepac jak juz bede znala date cc...mysle,ze mojego synka to zawina w te pieluszki,a ja jak juz bede "sprawna"to sobie go przebiore )) Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 06.03.08, 14:04 Jeszcze jedno... jeśli data porodu wyliczana jest z pierwszego USG to potrzebne są wszystkie USG robione w czasie ciąży... Co do jednyki to podobno nie można sobie zamówić- ale skoro masz cc to może się uda(trzymam kciuki) gorzej jak to mi zabierzesz te jedynke Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 06.03.08, 14:31 moja to na podstawie miesiaczki ale usg mam zawsze w jednej teczce a na kiedy ty masz termin?? Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 06.03.08, 14:36 13.04 ale zamierzam rodzić chwile wcześniej i liczę na tą jedynke Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 06.03.08, 14:45 ja mam nadzieje,ze po switach dowiem sie jaki termin wyznaczyl mi moj gin a Ty cc czy sn? Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 06.03.08, 14:49 narazie sn i mam nadzieję, że tak zostanie...pamiętaj o tej sali dla mniechociaż są dwie takie sale połączone łazienką, więc możemy sie spotykać w korytarzu Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 06.03.08, 15:08 martita_1 napisała: > narazie sn i mam nadzieję, że tak zostanie...pamiętaj o tej sali dla > mniechociaż są dwie takie sale połączone łazienką, więc możemy > sie spotykać w korytarzu byloby bardzo przyjemnie )) ja to sie juz doczekac nie moge ))) Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 06.03.08, 15:16 muszę Ci powiedzieć, że ja też...tym bardziej, że zaczynają się schody,,,problemy z ciśnieniem,postepująca anemia a teraz problemy z nerkami -więc dodatkowe badania i wogóle;-(no ale szyjka miękka więc licze na ciut wcześniejszy poród...poza tym nie mogę się doczekać żeby zobaczyć tą śliczną buźke...jełsi to nie tajemnica to z jakiej jesteś dzielnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 06.03.08, 16:01 ja tarchomin,a ty?? ja dla odmiany mam cukrzyce ciazowa (( i katuje sie dieta,a na noc biore mala dawke insuliny... Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 06.03.08, 16:21 kurcze...ja też tylko że u mnie to już psy... Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI 06.03.08, 16:37 czesc dziewczyny trzymam za was kciuki.w praskim wszystko do przezycia.a cha ja tez z tarchomina .[ozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
carol1977 ja tez trzymam! 06.03.08, 17:13 oby tych jedynek dla was wystrczylo Ale pamietajcie, ze na normalnych salach nie jest tak starsznie, zebyscie sie nie zdenerwowaly jak nie bedzie wolnych Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: ja tez trzymam! 06.03.08, 20:15 to moze kiedys sie spotkamy i wybierzemy razem na spacerek??? )) Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: ja tez trzymam! 07.03.08, 05:09 no z mila checia.w jakich okolicach mieszkasz na tarchominie? Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: ja tez trzymam! 07.03.08, 09:54 ja też się pisze na spacerek a mieszkam na Odkrytej Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: ja tez trzymam! 07.03.08, 10:10 a to w tych rejonach.ja mieszkam na osiedlu poraje przy samym wjezdzie na tarchomin.przy komisariacie policji tym nowym Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: ja tez trzymam! 07.03.08, 10:15 mówiłam, że u mnie to już psy.... ciekawe czy mojachwila mieszka pośrodku? Odpowiedz Link Zgłoś
mega77 Re: ja tez trzymam! 07.03.08, 10:29 Dziewczyny trzymam za was kciuki, ja mam termin na 30 maja, w tą środe ide na 1 zajecia do szkoły. Obiecajcie, że jak urodzicie to napiszecie (jakie wrażenia ze szpitala) i jak wasze samopoczucie oraz waszych ślicznych pociech. Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: ja tez trzymam! 07.03.08, 16:04 to koniecznie musimy sie spotkac )) ja mieszkam na Erazma,to jest niedaleko Tesco ,a konkretnie za bazarkiem przy Światowida Odpowiedz Link Zgłoś
misia-78 Re: ja tez trzymam! 14.03.08, 11:58 Czesc dziewczyny, czy moge sie przylaczyc do Waszego watku? Tez jestem z Waszych okolic i taz mam zamiar rodzic w Praskim. Powiedzcie mi, bo widze ze jestescie dobrze zorientowane w temacie tego szpitala, jak to jest, czy odsylaja z niego gdzie inndziej? Ostatnio kolezanka wspomniala o jakims artykule w wyborczej,ze teraz jest straszny booom z porodami, i szpitale maja strasznie duze oblozenie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka123 Re: ja tez trzymam! 14.03.08, 13:22 Wiesz co, bylam tam we wtorek i byly 2 panny do porodu, wiem ze 1 miala zaledwie 2cm rozwarcia i bez problemu ja przyjeli Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI 07.03.08, 19:08 dziewczyny czy wy juz macie dzieciaczki czy to wasze pierwsze ciaze Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 07.03.08, 19:35 moje pierwsze )) wytesknione,wyczekane )) Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 08.03.08, 11:58 mojachwila - a jednak mieszkasz pośrodku moje pierwsze dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
mega77 Re: wyprawka-PRASKI 08.03.08, 20:05 Moje też pierwsze, czekam z radością ale i z pewną obawą czy wszystko będzie ok. Podobno lekka nerwówka to norma przy pierwszym dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI 09.03.08, 18:07 zobaczycie jak sie bedziecie denerwowac przy drugich Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 10.03.08, 13:15 to kiedy laski spotykamy sie na spacerek ?? i pogaduchy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: wyprawka-PRASKI 10.03.08, 13:44 mnie dopadło katarzysko...a do tego paciorkowiec;-( Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 10.03.08, 14:15 o masz...to sie kuruj i szybko wracaj do zdrowka.. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka123 :) 11.03.08, 23:28 Dolaczam do Was Kochane Rodze w Praskim przez cc, mam sie zglosic do szpitala 25 marca rano I na patologie, ciekawa jestem czy tego samego dnia bede cieta, chociaz watpie bo pewnie beda robic stosy badan itd co? W kazdym razie nie moge sie doczekac No i mam cicha nadzieje na wolna jedyneczke Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: :) 12.03.08, 14:36 karolinka123 ,to my tu czekamy na informacje jak byedziesz juz po :- ) jestes z nas pierwsza,wiec trzymamy kciukasy,zeby wszystko poszlo po Twojej mysli Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka123 Re: :) 12.03.08, 18:31 Oczywiscie dam znac po wszystkim A moze tak czy siak spotkamy sie mimo roznicy terminow Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Wątpliwości... 12.03.08, 20:37 Muszę się z Wami podzielić...dopadły mnie mega wątpliwości czy oby napewno PRASKI - ale odkąd wiem o paciorkowcu, żaden szpital nie wydaje mi się dobry...postanowiliśmy zwiedzić szpital na Solcu słyszałam, że super opieka i dobrzy specjaliści- ale cóż wszędzie może trafić się jakiś konował...nie macie wątpliwości...????;-( im bliżej tym gorzej...ps. rozmawialiśmy dzisiaj z położną ze szkoły rodzenia - bo niby na szkole kładła mocny nacisk na posiew z szyjki macicy to jednak mnie dzisiaj zaniepokoiła - poniewaz wiem, że w przypadku paciorkowca trzeba podać matce antybiotyk osłonny - ona dzisiaj stwierdziła, że wcale tak nie jest i, że lekarz zadecyduje jak przyjdę do porodu - po tych wszystkich wątkach o paciorkowcu boję się,że albo mi nie podadzą albo podadzą za późno- dostanę kota...albo oszaleję... Odpowiedz Link Zgłoś
misia-78 Re: Wątpliwości... 14.03.08, 12:00 Czesc dziewczyny, czy moge sie przylaczyc do Waszego watku? Tez jestem z Waszych okolic i taz mam zamiar rodzic w Praskim. Powiedzcie mi, bo widze ze jestescie dobrze zorientowane w temacie tego szpitala, jak to jest, czy odsylaja z niego gdzie inndziej? Ostatnio kolezanka wspomniala o jakims artykule w wyborczej,ze teraz jest straszny booom z porodami, i szpitale maja strasznie duze oblozenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: Wątpliwości... 14.03.08, 13:21 powiem szczerze,ze jeszcze ise nie spotkalam z tym,zeby z Praskiego odeslali wrecz przeciwnie-oststnio dziewczyne z Karowej odeslali wlasnie na Prage Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka123 Re: Wątpliwości... 14.03.08, 13:24 Rozmawialam tez z 1 z tych babeczek do porodu i powiedziala mi, ze jej kolezanke odeslali tydzien po terminie z brodnowskiego nic jej nawet nie tlumaczac! przyjechala do praskiego i nie bylo problemu. ale jak wiadomo, szpital nie z gumy, wiec jak bylyby wszystkie lozka zapelnione, to chyba bylby problem, nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: Wątpliwości... 15.03.08, 06:03 gdy ja rodzilam w czerwcu to bylo raczej odwrotnie.przyjmowano pacjetki z innych szpitali a nie odsylano.jednak na brodnie planowany jest remont wiec moze byc nieco wiecej chetnych Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Ostatnia prosta... 17.03.08, 12:23 Dziewczyny jak się czujecie na ostatniej prostej???u mnie 37 tc i chętnie już bym przytuliła moje maleństwo...okres niepewności mnie zabija a myśli ciężko skupić na czymś innym...jak się czujecie i czy też nie możecie się aż tak doczekać?Ja już opadam z sił... pozdrawiam ps.kiedy ten spacer po Tarchominie??? Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: Ostatnia prosta... 17.03.08, 15:00 witaj )) nie jestes sama..ja juz tez nie moge sie doczekac kiedy zobacze syneczka,a dzis zaczelam 36 tydz.wiec jeszcze chwileczke musze wytrzymac...no wlasnie ,to kiedy sie umawiamy?? Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: Ostatnia prosta... 17.03.08, 20:15 no dziewczyny widze ze dobrze sie macie skoro ochota na spacery nie oslabla.juz jestescie prawie na mecie.pogoda na spacery troche nie dopisuje.ja jednak nie mam wyjscia corka ciagnie na hulajnoge a syncio potrafi spac na dworze 2 i pol godz. a biedna mama marznie.widzicie co was czeka?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolinka123 Re: Ostatnia prosta... 18.03.08, 14:23 Ja to jeszcze tydzien Juz nie moge sie doczekac. Apropos, dziewczyny, czy w platnej jedynce w praskim jest lazienka? Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: Ostatnia prosta... 19.03.08, 12:50 Są dwie płatne jedynki połączone pomieszczeniem z łazienkąlepiej tego nie umiem wyjaśnić)))musisz powiedzieć o jedynce przy przyjęciu do szpitala,,,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: Ostatnia prosta... 25.03.08, 12:19 kobietki i jak samopoczucie?? nasz wielki dzien sie zbliza )) Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: Ostatnia prosta... 25.03.08, 12:36 Ja już umieram...albo mi się wydajeskurcze, ból kręgosłupa,nie da się spać, ciężko i takie tam blebleble Dzisiaj wiyta u gina , mam nadzieję, że ostatnia)) To tyle co umnie - taki pozytywny akcent po świętach... ps.a dotykanie brzucha w świętach przezwszystkich doprowadzało mnie do szału...a jak u Ciebie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: Ostatnia prosta... 25.03.08, 15:40 czytalyscie dzisiejszy post jakiegos tatuska z" ciaza i porod,"ktory napisal ze jego zona byla wykanczna w praskim szpitalu psychicznie? niezle.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: Ostatnia prosta... 25.03.08, 16:22 wiesz co osoba to opinia martita ja juz doczekac sie nie moge..ja mam wizyte we czwartek,ale ide na oddzial do dr..tam mi zrobi usg i ktg..no i mam nadzieje,ze poznam juz date cesarki... a poza tym,to coraz czesciej mam bole miesiaczkowe i kucie w dole brzucha...no i coraz wiecej śluzu galaretowatego... Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: Ostatnia prosta... 26.03.08, 11:55 Czytałam rozczarowanego tatuśka i jakoś nie zrobił na mnie wrażenia a może nie wiele z tych wszystkich postów robi na mnie wrażenie...nie zmieniam już szpitala...bo mi się nie chce Byłam wczoraj u gina rozwarcie 2cm - powiedział, że mogę się szykować bo głowka niziutko skurcze są coraz częstsze ale nie wiadomo ile to jeszcze potrwa - mam nadzieję, że do wieczora nie urodze bo chce zjeść jeszcze spaghettico gorsze ciągle mnie przeczyszcza (a normalnie mam zaparcia)mam niesamowite bóle pleców i juz nie wiem co myśleć - nie panikuje jestem spokojna i zjadam mase batonów - żeby się nie zmarnowały ewentualnie, żebym później nie musiała się przygladać jak zjada je mój mążmam nadzieję, że to już nie długo...najlepsze jest to, że ja ciągle czekałam aż mi się brzuch znacznie opuści bo niby niżej ale mówili, że wysoko na co mój gin powiedział, że niżej nie zjedzie bo dziecko duże i nie ma gdzie - nie ma to jak coś sobie ubzdurać i czekać...pozdrawiam cieplutko ze słonecznego i plażowego tarchominanic tylko rodzić... Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: Ostatnia prosta... 26.03.08, 12:05 martita _1 to juz tuz tuz )) zazdroszcze ja mam jutro wizyte i juz nie moge sie doczekac...mnie tez coraz bardziej wszystko dokucza..najbardziej to bole i kucia brzucha... Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: Ostatnia prosta... 26.03.08, 12:16 Wiesz niby tuż tuż,ale ja czuję się jak bomba zegarowa - bo nie wiadomo kiedy- najlepsza opcja to znać datę i godzinę - ta natura jest taka nieprzewidywalnazapomniałam napisać, że dzisiaj spakuje torbę - nieźle nie?!jakoś wizja, że będzie już czekała mnie przytłacza...a co jak to potrwa jeszcze z dwa tygodnie???oszaleję chyba, tak już bym chciała przytulić tego smordka małego i mieć to za sobą - niepewnośc jest dla mnie najgorsza...ciekawe czy się spotkamy w tej jedyncejak urodze w nocy to będziesz mogła mnie jutro odwiedzić))))) Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: Ostatnia prosta... 26.03.08, 12:57 witam dziewczyny.widze ze humory dopisuja.to dobrze.ja tak nie umialam.podziwiam.fajnie jest was poczytac i przypomniec sobie to wszystko.teraz jestescie na etapie aby szybko miec porod za soba.to normalne.kazda kobieta tak ma.jednak to co czeka was potem jest o wiele bardziej ekscytujace i wrazenia z porodu nie beda mialy znaczenia.te niepokoje ktore teraz odczuwacie sa pestka w porownaniu do niepokojow macierzynstwa.nie zebym was straszyla ,poprostu tak to juz jest.zycze wam szczesliwych ,szybkich i malobolesnych/bo bezbolesnych nie ma/porodow.moze rzeczywiscie spotkamy sie na spacerku jak juz bedziecie cieszyc sie swoimi malenstwami.pozdrawiam. ps.jak traficie na izbe przyjec w nocy to dzwoncie dlugo bo te polozne spia jak susly Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: Ostatnia prosta... 26.03.08, 13:35 moni-ka7 dzieki za pocieszenia )) ja dzis tez sie bede pakowala,bo coraz mocniej dokuczaja mi bole brzucha.. a moze tak wymienimy sie numerami tel?? co wy na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: Ostatnia prosta... 26.03.08, 13:50 moni-ka7 - dzięki za pocieszenie mogłabyś się zadawać z moim mężem...wczoraj mówi nie martw się poród jak poród ale później to się będziemy martwić,,,hmmmmm i tak się cieszę tylko to spaghetti,kurcze nie wiem czy zdąże zjeść bo jakoś dziwnie bóle się nasilają- wzięłam kąpiel i nie pomogło i taki jakiś niepokój ale nie wiem czy się nie nakręcam więc jak mąż dzwoni to mówie, że jeszcze nie myślę, że z tymi spacerami to super pomysł, sama jakoś nie szczególnie lubię dreptaćpoza tym rady doświadczonej mamy jak najbardzieja może najpierw nr gg bo jakoś tak nr na forum to za duża popularność chyba, później autografy itd...fajnie,że na końcówce mozna pogadać z kimś kto przeżył lub przeżyje to samo Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: Ostatnia prosta... 26.03.08, 13:59 martita na forum nie podamy tylko w prywatenj wiadomosci ja juz ci wysylam moje namiary )) w razie czego pisz co i jak,to przyjade i pomoge ci stekac )) Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: Ostatnia prosta... 26.03.08, 16:20 zazdroszcze wam ze mozecie teraz dzielic sie swoimi odczuciami z innymi.jak ja bylam w ciazy niestety nie mialam internetu.widze ze to bardzo pomaga.o wiele bardziej niz niekonczace sie dopytywania rodziny no kiedy?jeszcze nie?tego nie zapomne nigdy.corke urodzilam 10 dni po terminie wiec sie nasluchalam i nakursowalam na izbe przyjec. Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Re: Ostatnia prosta... 26.03.08, 16:27 a pytania faktycznie są denerwujące tym bardziej, że jeszcze przed terminiem,oszaleć można - my stwierdziliśmy, że wszyscy dowiedzą się po porodzie...bo najlepiej by było gdbyśmy obdzwonili wszystkich przy pierwszych skurczach -ale bybyli szczęśliwi)))moni-ka jak to jest z tą szyjka czy ona się szybko rozwiera czy to może trwać i trwać?masz jakieś pojęcie? Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Wielkie dzięki 09.04.08, 17:44 Ja jeszcze w praskim ale już całkiem nieźle...Mateusz przyszedł na swiat 07.04.2008 o godzinie 3:30 ważył( bo teraz już 3600) całe 4 kg i ma 56cm.Poród - nie bede Wam jeszcze opowiadać poczekam aż mojachwila urodzi powiem tylko, ze od odejścia wód wszystko trwało 4,5 godziny zaczęło się sn a skończyło cc...o 16:30 wstałam na nogi,pokracznie ale się udało, nastepnego dnia rano przenieśli mnie z sali pooperacyjnej.Teraz mały ma mocną żółtaczkę i leży na "solarium" nie bardzo mu się podoba ale ma pomóc...na szczęście mamy jedyneczkę i sprzęt przywieźli mi na sale więc jesteśmy cały czas razem...mały jest rozkoszny ciagle by wisiał na cycku, więc mam już popękane brodawki i smoczek poszedł w ruch...nikt nic nie powiedział a nawet pani doktor powiedziała, żeby mu dawać smoka bo ma ssanie chłopak... Opieka - dla mnie REWELACJA od początku wszyscy bardzo mili i profesjonalni - lekarze , położne, pielęgniarki, salowe - po prostu rewelacja...zarówno nademna jak i nad małym, bardzo się troszczą za co jestem oczywiście bardzo wdzięczna- bo niestety brzuch boli i jakaś zrywna nie jestem...niestety mały się nie najada więc jest dokarmiany strzykawą...i wtedy śpi jak suseł...dobra jak na pierwszy raz i to jeszcze w praskiego to się rozpisałam...pozdrawiam wszystkie po i przed...mojachwila pamiętaj jestem z Tobą - kto jak kto ale Ty dasz radę...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
carol1977 Martita 09.04.08, 18:32 Trzymaj sie cieplo i z doswiadczenia Ci powiem, ze z kazda godzina bedziesz lepiej sie czula lepiej po cc! Sciskam mocno i fajnie, ze jestes zadowolona. Ja tez bylam Odpowiedz Link Zgłoś
martita_1 Nareszcie... 12.04.08, 18:54 Dzisiaj w końcu wróciliśmy ze szpitala...mały mega spokojny ( odpukać) śpi i je...mega padnięci ale też mega szczęśliwi... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI 26.03.08, 19:43 z szyjka to jest roznie .u mnie wcale sie nie rozwierala.z 2cm chodzilam tydzien i nic.dlatego mialam pierwsze cc.znam takie panie ktore do 8cm doszly niewiedziec kiedy.pocieszajace jest to ze teraz odrazu nie aplikuja oksytocyny bo po niej to trudno przewidziec dalszy ciag porodu.ja mialam bole nie do zniesienia a postep porodu zaden.tak wiec nie ma co porownywac sie z innymi.moja szyjka w obydwu porodach byla nie do ruszenia.zycze ci aby u ciebie bylo inaczej.w tym szpitalu jak porod nie postepuje to dlugo nie mecza.z cc nie ma problemu.ja za drugim razem mialam cc w prezencie ze sie tak wyraze.tak wiec jakby co to raczej nie musisz sie obawiac.lekarze sa ok.tylko jedna jest taka menda.obys na nia nie trafila.mloda ,niska nazywa sie alicja chyba .nazwisko nie wiem.co za wredny babsztyl.chyba chlopa jej malo.a i jeszcze ordynator fidzinski jest ok tylko strasznie niedelikatnie bada tak wiec miej sie na obchodzie na bacznosci Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 27.03.08, 13:07 a ja po wizycie i jestem przerazona ...zmiana planow o 180 stopni ...jednak porod silami natury .. wszystko jest ok..szyjka skrocona o opuszek palca na zmiane wplynelo to,ze moja cukrzyca jest w normie,synek nie za duzy(na usg ide dopiero we srode )i nie ma sensu mnie ciąć .. kurde,ale teraz sie boje .. za tydzien usg,a 7 kwietnia wizyta i zdecyduje dr co dalej Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: wyprawka-PRASKI 27.03.08, 16:00 oj to rzeczywiscie troche mozna sie przestraszyc tym bardziej ze chyba jak rozumiem bylas przygotowana na cc?a gdzie ty chodzisz do lekarza i do kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: wyprawka-PRASKI 27.03.08, 19:24 wiesz niby mialam planowe cc ze wzgledu na cukrzyce,ale poki co mam dobre cukry i synek nie jest "upasiony",wiec nie ma sensu mnie ciac..a chodze do Praskiego na oddzial do Fidzinskiego..