31.08.12, 08:59
Nie ma o nim aktywnego wątku, a ciekawa jestem opinii o tym imieniu. IMO jest świetne, świeże, zaczepne.
Ach, mój wymarzony piegowaty Bronek z procą wink
Obserwuj wątek
    • lubomiro Bronimir - tradycyjne polskie imię dla chłopca 31.08.12, 09:27
      olianka napisała:

> Nie ma o nim aktywnego wątku, a ciekawa jestem opinii o tym imieniu. IMO jest ś
      > wietne, świeże, zaczepne.
      > Ach, mój wymarzony piegowaty Bronek z procą wink

Świetny wątek. Bronimir - broniący pokoju lub broniący sławy - rdzennie polskie imię, odmiana w innych krajach słowiańskich to np. Branimir. This is what I'm talking about smile
      • ksiezna_pani1 Re: Bronimir - tradycyjne polskie imię dla chłopc 31.08.12, 11:32
        lubomiro napisał:

> Świetny wątek. Bronimir - broniący pokoju lub broniący sławy - rdzennie polskie
        > imię, odmiana w innych krajach słowiańskich to np. Branimir. This is what I'm
        > talking about smile

No świetny wink Widzę mój drogi Lubomiro, że Olianka sprawiła Ci ogromną radość smile

Jeśli o mnie chodzi, to na pierwszy rzut oka mi się podoba, ale muszę się jeszcze "osłuchać", przyzwyczaić.
      • gaudencja Re: Bronimir - tradycyjne polskie imię dla chłopc 31.08.12, 22:12
        lubomiro napisał:

> Świetny wątek. Bronimir - broniący pokoju lub broniący sławy - rdzennie polskie
        > imię,

To znaczy - zrekonstruowane imię. Zachował się Bromir w nazwach, a Bromir mógł być formą skróconą imienia Bronimir. Co nie zmienia faktu, że Bronimir bardzo mi się podoba.
    • olinininka Re: Bronimir 31.08.12, 09:29
      Troszkę trudno wymówić. Imię nie jest złe, ale raczej nie w moim guście. Jakoś nie przepadam za imionami z początkiem -Br.
      • lubomiro Re: Bronimir 31.08.12, 09:32
        Macie podobne zawołana na OL?!

olinininka napisał:

> Troszkę trudno wymówić. Imię nie jest złe, ale raczej nie w moim guście. Jakoś
        > nie przepadam za imionami z początkiem -Br.
    • poziomkazlasu Re: Bronimir 31.08.12, 12:14
      Nie podoba mi się.
    • dalenia Re: Bronimir 31.08.12, 13:58
      Bardzo lubię! Mniej więcej na równi z Bronisławem. Zobaczę jak będzie się rozwijała sytuacja polityczna w naszym kraju i być może kiedyś któregoś nadam wink Tak czy siak Bronek wysoko na mojej liście widnieje.
      • olianka Re: Bronimir 31.08.12, 14:29
        Daleniu, ja ze względu na Komorowskiego odpuściłam Bronisława (bo nie chcę, żeby cała reszta świata wink myślała, że to po nim) i stąd ten Bronimir u mnie. Do nazwiska mi pasuje wink
        • dalenia Re: Bronimir 31.08.12, 16:48
          No właśnie mnie też ten pan nieco przeszkadza w nadaniu Bronisława (mimo że uważam go za bardzo uroczego smile), dlatego kiedyś znalazłam Bronimira. Ostatnio moja awersja do Bronisława nieco zmalała, a do tego miałam prababcię Bronisławę, więc może kiedyś ... Choć Bronimir też kusi smile
      • lubomiro Bronimir - modne polskie imię dla dziecka 31.08.12, 15:44
        dalenia napisała:

> Bardzo lubię! Mniej więcej na równi z Bronisławem. Zobaczę jak będzie się rozwi
        > jała sytuacja polityczna w naszym kraju i być może kiedyś któregoś nadam wink Tak
        > czy siak Bronek wysoko na mojej liście widnieje.

Mam nadzieję, że to oznacza nową modę na Bronimrów smile
        • uwierz_mirando Re: Bronimir - modne polskie imię dla dziecka 31.08.12, 16:34
          Bronisław zdecydowanie bardziej mi "leży". Z -mirów podoba mi się Krzesimir, Radzimir.
        • dalenia Re: Bronimir - modne polskie imię dla dziecka 31.08.12, 16:49
          lubomiro napisał:
          > Mam nadzieję, że to oznacza nową modę na Bronimrów smile

A wypluj te słowa!! smile Oby Bronek nie został drugim Stasiem!
          • olianka Re: Bronimir - modne polskie imię dla dziecka 31.08.12, 18:30
            Szansę na drugiego Stasia MIAŁ Bronisław. O Bronimirze prawie nikt nie słyszał.
            • dalenia Re: Bronimir - modne polskie imię dla dziecka 31.08.12, 19:06
              No wiem, że to raczej Bronisław może wskoczyć na miejsce Stanisława. Co nie zmienia faktu, że jak Bronków-Bronisławów się zacznie coraz więcej rodzić, to ja już nie będę miała takiej ochoty na Bronka-Bronimira sad
    • hawa.etc Re: Bronimir 31.08.12, 23:53
      Piękne imię. Myślę, że może być wspaniałą alternatywą dla Bronisława, który wielu ludziom obrzydł za sprawą naszego zażywnego, wąsatego prezydenta z dubeltówką. Osobiście bałabym się, że ktoś może pomyśleć, że dałam dziecku imię po takim kimś, a Bronek to świetne zdrobnienie, z którego żal rezygnować.
    • lili.lolo Re: Bronimir 01.09.12, 01:02
      Fantastyczne!!! nie wiedziałam, że takie istnieje smile łączy w sobie dwa imiona bliskich mi mężczyzn, Bronka i Mirka.
    • mossiam Re: Bronimir 01.09.12, 13:13
      Fajne, fajne, bardzo fajne smile
      Lepsze niż Jarogniew i Giedymin, nawiązując do innego Twojego wątku.
    • eo_wina Re: Bronimir 01.09.12, 18:52
      Cudne! Uwielbiam Bronisława, ale Bronimir podoba mi sie chyba jeszcze bardziej. Brzmieniowo skojarzenie natychmiastowe - oczywiste dla mnie - Boromir z LOTR smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.