Dodaj do ulubionych

imiona - Sebastian

05.08.16, 14:54
Sebastian jest zwykle rozpieszczony, co niestety wpływa też negatywnie na jego dorosłe życie.

Tak wynika z moich obserwacji i nie znam wyjątku.

Prawda? smile
Obserwuj wątek
    • iwoniaw A o jakim imieniu chłopiec nie jest z reguły 05.08.16, 15:07
      rozpieszczony, zaś imię ma ścisły związek (pozytywny) z jego dorosłym życiem?

Co do Sebastiana nie pomogę - właśnie sobie uświadomiłam, że znałam tylko jednego osobnika o tym imieniu, był moim kolegą z klasy w podstawówce, nie mam pojęcia, czy był rozpieszczony, jako że nie utrzymywaliśmy kontaktów na płaszczyźnie pozaszkolnej i nie mam pojęcia, co z jego dorosłym życiem. Grupy reprezentatywnej Sebastianów nie mam zatem w ogóle.
      • semihora Re: A o jakim imieniu chłopiec nie jest z reguły 05.08.16, 15:23
        Ja kojarzę dwóch, jeden to Sebix-żulik, ale drugi obrotny i ogarnięty. Rozpieszczenia nie stwierdzam u żadnego.
    • myfaith Re: imiona - Sebastian 05.08.16, 15:09
      znam jednego Sebastiana i potwierdzam to co napisałaś . To tzw prawda subiektywna -wink
    • wisniowy_sad Re: imiona - Sebastian 05.08.16, 15:24
      To prawda, zaś Kariny są niemiłe i czasem głupie. Słusznie się śmieją z Sebów i Karyn w internetach wink
      • morgen_stern Re: imiona - Sebastian 05.08.16, 15:39
        Sorry, ale czy wy wszyscy macie po 12 lat? To by tłumaczyło głębię przemyśleń i wyciąganie wniosków.
        • iwoniaw Re: imiona - Sebastian 05.08.16, 15:49
          Ja nie, jestem starą babą, która usiłowała być subtelniejsza niż Ty, ale nie zostało to zauważone, więc jednak wygrywa Twoja strategia big_grin
          • morgen_stern Re: imiona - Sebastian 05.08.16, 16:10
            Zostawmy dzieci, niech się bawią... wink
            • kagrami Re: imiona - Sebastian 05.08.16, 19:49
              Przepraszam, że nie założyłam kolejnego ciężkiego np.politycznego wątku wink
    • bella_roza Re: imiona - Sebastian 05.08.16, 16:09
      prawda smile a Kaśki to złośliwe intrygantki, znam sporo i prawie wszystkie potwierdzają regułę
      • kagrami Re: imiona - Sebastian 05.08.16, 19:50
        Prawda. Poniekąd. Ja jestem Kaśka... tongue_out
    • aurinko Re: imiona - Sebastian 05.08.16, 16:20
      Z moich obserwacji wynika coś zupełnie innego, zatem odpowiedź brzmi: nieprawda ;P
    • bei Re: imiona - Sebastian 05.08.16, 16:45
      Nie znam...wlasciwie to znalam chwilke, ale nic o nim nie wiem.

Kiedys kolezanka opowiadala, ze zna trzech Dawidow- kazdy jako dziecko lobuziak, a od wieku nastolatkowego to przestepca.
      A ja znam dwoch Dawidow i obaj wzorowi pod wzgledem zachowania.
      Nie ma regul
      Znam kobiety o imieniu Ewa i kilka jak swieta Ewa- przykladne, a jedna crazysmilesmile rozesmiana, swawolna ( ekhm bardzo) , jajacara z pazurem i hihotem.
    • larrisa Re: imiona - Sebastian 05.08.16, 16:51
      A wszystkie Ryśki to fajne chłopaki.
    • ladnyusmiech Re: imiona - Sebastian 05.08.16, 17:22
      Nie. Znam dwóch. Żaden rozpieszczony. Nic a nic.
      Pomogłam ? wink
    • aurinko Re: imiona - Sebastian 05.08.16, 17:48
      O, to tak samo jak twoj nick.
    • angeika89 Re: imiona - Sebastian 05.08.16, 23:13
      Jak czytam wątek to sobie myślę: "kiedy te wakacje się skończą i gimbaza wróci do szkoły"
      Nie obrażając nikogo oczywiście.
      Ale te głębokie przemyślenia są bez sensu, nie można mierzyć wszystkich jedną miarą i charakter człowieka nie zależy od tego jak ma na imię. Ja nie lubię imienia Gosia, bo znałam jedną popapraną, ale jakiś rok temu poznałam inną i okazała sie super dziewczyna. Także nie ma reguły...
    • bywalec.hoteli Re: imiona - Sebastian 07.08.16, 13:44
      Nie przepadam za imionami Sebastian, Kamil i Damian - jakoś kojarzą mi się z tęczowymi chłopakami. Tak brzmią. Ale samo imi nic nie znaczy i oczywiście Seba może być spoko
    • figrut Re: imiona - Sebastian 07.08.16, 14:49
      Znam dwóch Sebastianów. Jeden to mój wiecznie odepchnięty przez matkę kuzyn na rzecz młodszego syna, drugi to dość rozgarnięty nastolatek. Pierwszy nigdy nie był rozpieszczonym bachorem, tylko raczej chłopcem do bicia za przewinienia młodszego brata.
    • asia_i_p Re: imiona - Sebastian 07.08.16, 17:18
      U mnie się nie potwierdza, z moich obserwacji wynika raczej dość nieśmiały i niepewny siebie chłopak - niby towarzyski, ale za dobrze o sobie nie myśli.
    • malwa51 Re: imiona - Sebastian 07.08.16, 19:30
      Nieprawda. Znalam dwoch i zaden nie byl rozpieszczony. A znane mi Kariny to fajne dziewczyny, zadne "stereotypowe" Karyny z netow.
      Znm kilka osob o konkretnym imieniu ktore z Cech charakteru sa do siebie podobne, ale nie sadze ze to regula. Przypadek raczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.