wilenka 02.10.04, 16:21 To imie gimnazjalistki ,wydaje sie ładne ,a zdrobienia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Fryderyka ? 02.10.04, 17:51 Mi też się podoba. Zdrobnienia to może Fryda, Frydzia, Frycka? Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: Fryderyka ? 03.10.04, 23:08 a mnie podoba sie to imie w pełnej wersji ale zdrobnienia podane przez Gaudencję zupełnie do mnie nie przemawiają. Zamiast Fryda można by mówić Frida, tylko jedna literka a duzo ładniejsze zdrobnienie, chociaż Frida to też osobne imię. Ciekawe czy jest w Polsce jakaś Frida? <=taka dygresja mała pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: Fryderyka ? 03.10.04, 23:38 Nie jest w moim guście,rochę zbyt "twardo"brzmi.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Fryderyka ? 04.10.04, 09:51 Podoba mi się w pełnym brzmieniu. Brzmi tak dostojnie. Ale zdrobnienia ma okropne zwłaszcza Frycka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Fryderyka ? 04.10.04, 18:07 fakt, mnie też zdrobnienie nie przekonują Frida też nie ) Odpowiedz Link Zgłoś
my_my Re: Fryderyka ? 05.10.04, 08:50 no co ty fryderyka to bardzo ladne imie! ja mam na imie fryderyka i nie przeszkadzaj mi zrobnienia, znajomi mowia do mnie frytka Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Fryderyka ? 05.10.04, 15:12 Jak dla mnie za twardo brzmi, nie podoba mi się, ale to tylko moja opinia. Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Fryderyka ? 06.10.13, 11:40 Zainspirowana dzisiejszą zabawą kalendarzową wyciągam wątek Ja długo do Fryderyki nie mogłam się przekonać, ale ostatnio usłyszałam o małej Fryderyce i to imię nabrało dla mnie jakiegoś koloru, życia. No i przyznam, że coraz bardziej mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Fryderyka ? 07.10.13, 16:36 Niezbyt mi się podoba, podobnie jak Fryderyk.Ale u kogoś na pewno bym doceniła za oryginalność i odwagę.Czytałam jakiś czas temu w gazecie sprzed ok.10 lat artykuł o prof.Falandyszu,który miał córkę Fryderykę,nazywaną Prydką.Dzisiaj dziewczyna będzie miała ok.20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: Fryderyka ? 07.10.13, 18:34 U kogoś może być, chociaż wolę formę męską. Odpowiedz Link Zgłoś
milacka Re: Fryderyka ? 08.10.13, 10:16 Znam jedna Fryderyke, wolamy na nia Fede (na mode zagraniczna, Federica) Odpowiedz Link Zgłoś
monaliss Re: Fryderyka ? 08.10.13, 10:54 Mnie się polska wersja niestety nie podoba. O jedno "R" za dużo. Wolę FEDERICA (włoski odpowiednik). Odpowiedz Link Zgłoś