Dodaj do ulubionych

Żłobek - imiona

12.12.22, 16:47
Nasza Diana chodzi już do żłobka wiec spieszę podzielić się z Wami imionami jej koleżanek i kolegów z grupy. Tylko 1 imię powtarza się 3 razy. Poza tym spora różnorodność, chociaż większość imion z tych bardziej popularnych. Co sądzicie?

Dziewczynki:

Diana
Nina
Helena
Antonina
Lena
Daniela
Nikola
Hanna
Alicja

Chłopcy:

Jakub x3
Jan
Nikita
Krzysztof
Szymon
Filip
Lucjan
Maksymilian
Gabriel
Aleksander
Obserwuj wątek
    • emnilda.wolna Re: Żłobek - imiona 12.12.22, 17:09
      Lucjan i Daniela ciekawe, choć dla mnie akurat Daniela zbyt odmęska. Mam.wrazenie, że Daniela się lekko popularyzuje.
    • remigia1 Re: Żłobek - imiona 12.12.22, 17:32
      Dla mnie również Daniela jest zbyt odmęsko brzmiącym imieniem. Poza nią i Lucjanem to raczej popularny zestaw imion.
      Z imion żeńskich podobają mi się Alicja i Nina, z męskich - Szymon i Aleksander.
    • annthonka Re: Żłobek - imiona 12.12.22, 17:52
      Z żeńskich Alicja. Podobno bardzo popularna, ale ja akurat nie znam żadnej małej dziewczynki o tym imieniu, więc mi się nie przejadła, tak jak Antonina, Helena czy Hanna.

Z męskich moją uwagę zwrócił Lucjan i Gabriel.
    • n.ataleczk.aa Re: Żłobek - imiona 12.12.22, 20:25
      Bardzo ładne jest imię Twojej córeczki. A tam to podobają mi się Antonina i Gabriel, ale Diana najbardziej.
    • gaudencja Re: Żłobek - imiona 14.12.22, 22:56
      Twoja Diana i Lucjan najbardziej wpadli mi w oko. Nikita jest ze Wschodu?
      • maja0921 Re: Żłobek - imiona 15.12.22, 15:50
        Tak
    • lukrecja_86 Re: Żłobek - imiona 15.12.22, 22:27
      Diana piękne . Co do Niny nie będę obiektywna, bo tak nazwałam córkę. Reszta nie powala smile
    • krinjo Re: Żłobek - imiona 15.12.22, 23:18
      Lucjan bardzo mi się podoba choć sama bym tak nie nazwała syna. Może ze względu na „Lucka”, który mnie nie powala.
      Sama mam koleżankę Danielę i to imię również zawsze bardzo mi się podobało - może ze względu na świetny charakter owej Danieli - gdyby nie niechęć męża to prawdopodobnie sama bym to imię brała pod uwagę dla córki.
      Ale poza tym faktycznie reszta nie zaskakuje… no może poza brakiem Zuzi w grupie 😅
    • sulimira Re: Żłobek - imiona 16.12.22, 00:59
      Diana, Nina, Helena, Antonina, Lucjan i Nikita podobaja mi sie. Fajnie sie zlozylo, ze imiona sie nie powtarzaja pomimo popularnosci wiekszosci z nich.
      Lucjana bardzo lubie.
    • polik17 Re: Żłobek - imiona 16.12.22, 15:38
      Z żeńskich podoba mi się Ala i Nina smile Z męskich Jan, Maksymilian i Olek. A ciekawa jest Diana, Daniela, Nikita i Lucjan big_grin
    • majkaja Re: Żłobek - imiona 16.12.22, 17:12
      Bardzo podoba mi się imię Twojej córeczki! Razem z Danielą i Lucjanem najbardziej się wyróżniają. Reszta to raczej standard. Ciekawe, że poza Jakubem nie ma żadnych powtórek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.