maja0921 12.12.22, 16:47 Nasza Diana chodzi już do żłobka wiec spieszę podzielić się z Wami imionami jej koleżanek i kolegów z grupy. Tylko 1 imię powtarza się 3 razy. Poza tym spora różnorodność, chociaż większość imion z tych bardziej popularnych. Co sądzicie? Dziewczynki: Diana Nina Helena Antonina Lena Daniela Nikola Hanna Alicja Chłopcy: Jakub x3 Jan Nikita Krzysztof Szymon Filip Lucjan Maksymilian Gabriel Aleksander Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emnilda.wolna Re: Żłobek - imiona 12.12.22, 17:09 Lucjan i Daniela ciekawe, choć dla mnie akurat Daniela zbyt odmęska. Mam.wrazenie, że Daniela się lekko popularyzuje. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Żłobek - imiona 12.12.22, 17:32 Dla mnie również Daniela jest zbyt odmęsko brzmiącym imieniem. Poza nią i Lucjanem to raczej popularny zestaw imion. Z imion żeńskich podobają mi się Alicja i Nina, z męskich - Szymon i Aleksander. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Żłobek - imiona 12.12.22, 17:52 Z żeńskich Alicja. Podobno bardzo popularna, ale ja akurat nie znam żadnej małej dziewczynki o tym imieniu, więc mi się nie przejadła, tak jak Antonina, Helena czy Hanna. Z męskich moją uwagę zwrócił Lucjan i Gabriel. Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Żłobek - imiona 12.12.22, 20:25 Bardzo ładne jest imię Twojej córeczki. A tam to podobają mi się Antonina i Gabriel, ale Diana najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Żłobek - imiona 14.12.22, 22:56 Twoja Diana i Lucjan najbardziej wpadli mi w oko. Nikita jest ze Wschodu? Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_86 Re: Żłobek - imiona 15.12.22, 22:27 Diana piękne . Co do Niny nie będę obiektywna, bo tak nazwałam córkę. Reszta nie powala Odpowiedz Link Zgłoś
krinjo Re: Żłobek - imiona 15.12.22, 23:18 Lucjan bardzo mi się podoba choć sama bym tak nie nazwała syna. Może ze względu na „Lucka”, który mnie nie powala. Sama mam koleżankę Danielę i to imię również zawsze bardzo mi się podobało - może ze względu na świetny charakter owej Danieli - gdyby nie niechęć męża to prawdopodobnie sama bym to imię brała pod uwagę dla córki. Ale poza tym faktycznie reszta nie zaskakuje… no może poza brakiem Zuzi w grupie 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Żłobek - imiona 16.12.22, 00:59 Diana, Nina, Helena, Antonina, Lucjan i Nikita podobaja mi sie. Fajnie sie zlozylo, ze imiona sie nie powtarzaja pomimo popularnosci wiekszosci z nich. Lucjana bardzo lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Żłobek - imiona 16.12.22, 15:38 Z żeńskich podoba mi się Ala i Nina Z męskich Jan, Maksymilian i Olek. A ciekawa jest Diana, Daniela, Nikita i Lucjan Odpowiedz Link Zgłoś
majkaja Re: Żłobek - imiona 16.12.22, 17:12 Bardzo podoba mi się imię Twojej córeczki! Razem z Danielą i Lucjanem najbardziej się wyróżniają. Reszta to raczej standard. Ciekawe, że poza Jakubem nie ma żadnych powtórek. Odpowiedz Link Zgłoś