emnilda.wolna 14.12.22, 01:03 Uniwersytet Poznański: Abdon (Kłodziński, już był) Adam x7 Alfons (inny niż wcześniej) Alfred x3 Antoni x8 Antoni Stanisław Antoni Tomasz Bohdan x3 Bolesław x2 Bronisław x3 Czesław Edmund Edward x6 Eugeniusz Feliks Kazimierz Florian (Znaniecki) Franciszek x2 Heliodor Henryk x2 Ignacy Ignacy Juliusz Ireneusz Jan x5 Jan Feliks Jan Gabriel Jan Henryk Jan Marian Jan Stanisław Jerzy Józef x12 Józef Jan Julian Karol x3 Kazimierz x5 Kazimierz Jan Kazimierz Józef Konstanty x2 Leon x2 Ludwik x4 Łucjan Marcin Marcin Karol Marian Marian Adam Michał Mieczysław x2 Mikołaj Paweł Roman x2 Roman Bogdan Romuald Rudolf Adam Ryszard x2 Seweryn Stanisław x9 Stanisław Tomasz Stefan x6 Stefan Tytus Szczęsny Tadeusz x13 Wacław Jan Waldemar Maksymilian Wiktor Wilhelm/Salomon Wincenty Witold x2 Władysław x3 Władysław Mieczysław Zdzisław Zygmunt x5 Helena Za: Małgorzata Przeniosło, Marek Przeniosło, "Słownik biograficzny profesorów uniwersytetów Drugiej Rzeczypospolitej". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Profesorowie II RP: UP 14.12.22, 22:53 Naotwierałam sobie wątków, aż zapomniałam, który jest na której karcie - rzut okiem na Heliodora od razu dał mi do myślenia, że musi chodzić o Poznań. Wydaje mi się. że to bardzo "poznańskie" imię. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Profesorowie II RP: UP 14.12.22, 23:17 gaudencja napisała: > Naotwierałam sobie wątków, aż zapomniałam, który jest na której karcie - rzut o > kiem na Heliodora od razu dał mi do myślenia, że musi chodzić o Poznań. Wydaje > mi się. że to bardzo "poznańskie" imię. Nie miałam pojęcia. Dla mnie to imię bardzo egzotyczne. Odpowiedz Link Zgłoś