gaudencja 01.12.04, 22:17 ...jak w temacie. Wpadłam własnie na polski odpwoiednik imienia Avril, którym jest Ewerylda. Ciekawe, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tatjana Re: Avril = Ewerylda 01.12.04, 22:27 Rzeczywiście ciekawe. Ewerylda, w przeciwieństwie do Avril, brzmi okropnie Odpowiedz Link Zgłoś
psotna Re: Avril = Ewerylda 01.12.04, 22:48 nie, nie jedno i drugie brzmi cudnie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Avril = Ewerylda 01.12.04, 22:55 psotna napisała: > nie, nie jedno i drugie brzmi cudnie Wiesz co, moja droga, zapędziłaś się w kozi róg. Mam wrażenie, że wydaje Ci się, ze po prostu padam z zachwytu na dźwięk każdego imienia, o którym piszę. Niestety wyobraź sobie, że tak nie jest. Po prostu interesuję sie imionami i jeśli o którymś piszę, tak jak teraz o Eweryldzie, to jest to ciekawostka. Jeśli mi się ktores z tych imion podoba, to piszę o tym wyraźnie. Gdybyś czytała uważniej, to zapewne byś to zauważyła. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
psotna Re: Avril = Ewerylda 01.12.04, 22:59 o jakim znowu kozim rogu ty piszesz? a może masz manię prześladowczą? Ja poprostu podziwiam imiona, chyba mogę, czy nie? Napisałaś na forum do wszystkim to i odpowiadam. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Avril = Ewerylda 02.12.04, 09:34 psotna napisała: > Ja poprostu podziwiam imiona, chyba mogę, czy nie? Napisałaś na forum do > wszystkim to i odpowiadam. Proste. OK, jeśli tak, to proszę bardzo. Zadręczasz mnie po prostu tymi wyrtafinowanymi podtekstami i już wszędzie się ich dopatruję ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Avril = Ewerylda 02.12.04, 08:38 Troche straszna ta Ewerylda Avril kokarzy mi sie z Elwira. I niezbyt lubie to ostatnie imie. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Avril = Ewerylda 02.12.04, 14:29 A mnie się podoba Ewerylda, chociaż nie nazwałabym tak dziecka. Imię jest mocno wykręcone, ale akurat w dobrą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś