katka7980 11.01.06, 10:57 Jak zdrabniacie mamusie Natalek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cataluna Re: Natalie 11.01.06, 11:13 Slyszałam - Natalka, Nata, Natusia, Nati, Natala. To ostatnie wedlug mnie jest okropne. Pa Cata Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Natalie 11.01.06, 18:46 cataluna napisała: > Slyszałam - Natalka, Nata, Natusia, Nati, Natala. To ostatnie wedlug mnie jest > okropne. Według mnie też Natalia - jako takie ładne imię, ale popularne do bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: Natalie 11.01.06, 13:12 katka7980 napisała: > Jak zdrabniacie mamusie Natalek? Na znajomą Natalię kilka osób woła Natasza. Ot tak ktoś wymyślił. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Natalie 11.01.06, 14:14 > Na znajomą Natalię kilka osób woła Natasza. > Ot tak ktoś wymyślił. Nic dziwnego, za naszą wschodnią granicą jest to głównie właśnie zdrobnienie Natalii, u nas ( i nie tylko) za to Natasza funkcjonuje jako samodzielne imię. Podobnie zresztą jak Sandra, która jest ponoć zdrobnieniem od Aleksandry, ale mamy wolę mieć Sandrę niż Olę Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Natalie 12.01.06, 09:41 nigdy nie znosiłam tego zdrobnienia, nie chciałam być natką pietruszki... Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Natalie 12.01.06, 15:48 nchyb napisała: > nigdy nie znosiłam tego zdrobnienia, nie chciałam być natką pietruszki... Mowią na Ciebie takze Natala? Nie podoba mi sie to "zdrbnienie". Ladniejsze juz Natusia, Nata, Natalka. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: Natalie 12.01.06, 20:37 mimo wszystko najczęsciej słyszane zdrobnienie to Natalka i własnie Natka, nie słyszałam żeby normalnie , na codzień używano innych zdrobnień. ( I chyba jednak imię Natalia brzmi z tych wszystkich propozycji najładniej Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Natalie 13.01.06, 07:58 Mówili na mnie Nataszka, Nadine (wymawiane jako Nadin), Natka (brrr...), Nati, Nanuś. Bo ja Natasza jeststem, nie Natalia, mimo że mi jedna pani w szkole usiłowała wmówić, że nie ma takiego imienia jak Natasza i świadectwa tak wypisać nie chciała. Musiałam metrykę do szkoły przynieść. Ona lepiej wiedziała, że nie ma takiego miasta Londyn, a jest Lądek... Odpowiedz Link Zgłoś
dlaagi Re: w górę dla dlaagi n/t 12.06.06, 21:20 Dzieki gaudencja bardzo pomocny post)))) Odpowiedz Link Zgłoś