donmari 09.08.07, 14:14 Tak chce dać córce koleżanka Ani. Na imprezie zgodnie stwierdziliśmy, że porąbało chyba babę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dee Re: Marine- ratujcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 14:15 Marine ? Slyszałam o imieniu Marina , ale nie Marine. A tak w ogole czy nie lepiej polska Maryna? Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Marine- ratujcie 09.08.07, 14:19 Ta babka to tez romanistka....Tydzień temu byłoto przyjęcie i wszyscy śmiali się z tego po kątch. Ciekawe,co by było, gdyby Anula została przy francuskiej formie imienia swojej córeczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Marine- ratujcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 14:23 Nie jestem w temacie. A jakie imie ma coreczka Anuli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Marine- ratujcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 14:28 Acha W Polsce to jestem za Dionizją, ale ogólnie Denise brzmi fajnie (we Francji jak najbardziej) Odpowiedz Link Zgłoś
donmari Re: Marine- ratujcie 09.08.07, 14:37 Dobrze że na drugie wybrali Anna (po mamie) a nie, jak chciała Ania Marietta Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Marine- ratujcie 09.08.07, 20:29 No niestety chyba nikt z nas już tego dziecięcia nie ocali... Chyba, że urzędniczka odmówi rejestracji imienia - ale wtedy prawdopodobnie zostanie Mariną, bo musi mieć na końcu -a, a reszta pewnie przejdzie. Pewnie rodzicom się wydaje, że Marine to takie nowoczesne i kosmopolityczne, a Maryna to do krów... "Kali być wielki świat". Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marine- ratujcie 12.08.07, 18:39 Może trzeba ją uświadomić, że Marine to Maryna? Zamienić "y" na "i" i już brzmi elegancko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma_dre Re: Marine- ratujcie IP: *.w83-204.abo.wanadoo.fr 13.08.07, 01:43 no i co z tego ze to Maryna? mal_art jak i ty przedstawiacie jakies zadawnione kompleksy, aby tak zajadle szczuc na Maryne, a to takie soczyste swojskie imie. SZkoda tlko ze w USC raczej zdrobnien nie akceptuja, bo Maryna to wszak Maria... Nie kazdy zyje w pogoni za "elegancja"... Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Marine- ratujcie 13.08.07, 10:32 Źle mnie zrozumiałaś, ja właśnie jestem za Maryną, a nie lubię Marine. Nikogo broń Boże nie szczuję na to imię, a Maria podoba mi się i jako Marianna, i jako Marysia, i jako Maryna. Po prostu wczuwam sie w tok myślenia ludzi, którzy w pogoni za elegancją uznają imię Marine za cudowne, a Marynę kojarzą z krowami. Bo imiona te są tak podobne i tak różne zarazem, że nie sposób zauważyć, że to raczej tacy rodzice mają jakieś swoje kompleksy... I to nie Maryny dotyczyło to ironiczne "Kali być wielki świat", tylko pseudoelegancji... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Marine- ratujcie 13.08.07, 10:33 > no i co z tego ze to Maryna? > mal_art jak i ty przedstawiacie jakies zadawnione kompleksy, aby tak > zajadle szczuc na Maryne, a to takie soczyste swojskie imie. Ale dowcip ;D Kto na kogo za co szczuje? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Marine- ratujcie 13.08.07, 22:02 Gość portalu: ma_dre napisał(a): > no i co z tego ze to Maryna? To z tego, że Maryna się na ogół nie podoba osobom, którym podoba się Marine. Co zaś do "kompleksów", to poczytaj, proszę, inne moje wypowiedzi o Marynie, zanim zaczniesz mnie niegramatycznie oskarżać o szczucie. Pozdrawiam, g. Odpowiedz Link Zgłoś