Dodaj do ulubionych

Wasze dolegliiwości

08.11.17, 12:09
Wiem, że każda na innym etapie i co innego jej doskwiera, ale co Wam przeszkadza obecnie najbardziej? Ja teoretycznie jestem w najlepszym momencie ciąży (22 tydzień), ale mam spory problem z...nie wiem jak to nazwać - duszności?...Chyba tak. Dziwne, bo to się nasila po jedzeniu, jak treść pokarmowa przesuwa się po jelitach. Tłumaczę sobie na chłopski rozum, że Synek jest tak ułożony (bardziej z prawej strony), że uciska żyłę główną, a dodatkowy zapełniacz w postaci jedzenia, jeszcze to utrudnia. Badania ok, obiektywnie nic się nie dzieje, a ja czasem mam wrażenie, że zemdleje, brakuje mi tchu. Czuję się jak Emilia z "Nad Niemnem" :))))))
Obserwuj wątek
    • kowcia Re: Wasze dolegliiwości 08.11.17, 12:22
      moje dolegliwości? cycki! bolą mnie od początku, wielkie dwa dzwony, urosły jak nigdy wcześniej.
    • mamusiakarola Re: Wasze dolegliiwości 08.11.17, 13:21
      Ja przejdę kilka kroków i dyszę jak lokomotywa. Zawsze bylam wysportowana i nie przytyłam jeszcze dużo więc to mi bardzo przeszkadza :-(
      • car.in Re: Wasze dolegliiwości 08.11.17, 18:49
        A u mnie pojawiła się zgaga i raczej już tak zostanie do końca. Przytyłam 10 kg i ciężko mi z tym, zwłaszcza,że przed ciążami jestem zawsze szczupła w rozm 36. Dziewczyny róbcie wyprawkę w drugim trymestrze bo później jest ciężko z brzuszkiem. Ja dziś kończyłam układać do szafy ubranka, kupiliśmy nowe meble i chyba już wszystko mam. Wózki, łóżeczko, przewijak złożymy w ostatniej chwili.
        Czy któraś ma też termin na przełom grudnia/stycznia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka